Slovenija

Toča povzročila za milijon evrov škode

Mozirje, 07. 05. 2013 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Zavarovalnici Triglav ocenjujejo, da je toča, ki je pretekli konec tedna prizadela državo, predvsem pa Zgornjo Savinjsko dolino, povzročila za približno milijon evrov škode. Po njihovih ocenah je v Sloveniji še vedno nezavarovanih okoli 40 odstotkov vseh stanovanj.

Prva letošnja toča je povzročila v Zgornji Savinjski dolini ogromno škodo. Najbolj so nastradali različni objekti in osebna vozila. V Zavarovalnici Triglav so do zdaj zabeležili nekaj deset prijav škode, pričakujejo pa, da se bo njihovo število povzpelo do okoli 1000. Ocenjujejo, da bo za približno milijon evrov škode. Po vsakem neurju sicer v Zavarovalnici Triglav opažajo rahel porast zavarovanj, a je v Sloveniji po njihovih ocenah še vedno nezavarovanih okoli 40 odstotkov vseh stanovanj.

Toča
Toča FOTO: Boštjan

Na terenu so že okrepljene ekipe cenilcev, danes pa bo zavarovalnica v Mozirju pri nakupovalnem centru Tuš postavila mobilno cenilno enoto. Tako lahko zavarovanci opravijo prijavo in cenitev škode v neposredni bližini svojega doma, kjer so nastopile ekstremne vremenske razmere, kot sta npr. toča ali močno neurje. Zavarovanci se za obisk mobilne cenilne enote dogovorijo s klicem na dežurno telefonsko številko 080 555 555.

Na terenu so že od nedelje tudi okrepljene ekipe cenilcev Zavarovalnice Maribor, ki je v Mozirju prav tako postavila svojo mobilno cenilno pisarno, kjer je bilo opravljenih okoli 100 prijav škode. Večina škode je nastala na hišah, stanovanjih in poslovnih objektih ter na avtomobilih. Skupaj so doslej prejeli okoli 200 prijav škode. Ocenjujejo, da bodo zavarovanci do konca tedna prijavili večino vseh škodnih primerov, prve odškodnine pa bodo izplačali že v prihodnjem tednu.

Njihovi oškodovanci lahko sicer škodo prijavijo tudi na telefonski številki 080 91 21, na spletni strani zavarovalnice ali pa za dodatne informacije pokličejo svojega zavarovalnega zastopnika.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lyriel
08. 05. 2013 10.15
Pa kakšen HAARP, sej je vsako leto čim se malo otopli in nastajajo nevihte toča...
nsiirhilnil
07. 05. 2013 21.53
+3
Ramzess
07. 05. 2013 21.26
"Tako lahko zavarovanci opravijo prijavo in cenitev škode v neposredni bližini svojega doma, kjer so nastopile ekstremne vremenske razmere, kot sta npr. toča ali močno neurje." Dobri so, pa kdo bo v takih vremenskih razmerah šel dajal prijavo.
novaroza
07. 05. 2013 19.19
+2
Zakaj vendar že vlada ne sprejme zakona, da morajo župniki zvoniti, kadar so nad področjem zelenkasto obarvani oblaki, ki prinašajo točo. Vibracija zvonov razbije točne oblake in toča ne pada. Je lažje plačevati za nastalo škodo, kot pa prisiliti duhovščino, da dela v dobro ljudi? Pred socjalizmom je bila to običajna procedura, potem so pa politiki zakomplicirali, saj se zvoniti sploh ni smelo. Če se ta čudež ne bo zgodil, pa občani začnite zvoniti magari s kravjimi zvonci, tudi to pripomore, če toče že ne boste pregnali, bo bistveno manjša. Poskusite. Deluje. Ko začneš zvoniti z zvoncem, se oblaki začnejo parati. Če vas bo več, jo lahko odnesete brez toče. Preverjeno.
Koffetka
07. 05. 2013 19.14
+3
V stanovanju toča ne pada. Zavarovalničarji so pa takšni, da bi zavarovali hiško proti poplavi na Triglavu in proti plazom v Panonski nižini. Ki ki ri ki Kdo še pa večjega osla iz delavca Kot zavarovalničar naredi.