Slovenija

'To ni prekršek, ampak uboj'

Ljubljana, 04. 10. 2009 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Polona Križnar
Komentarji
214

Po tragediji na štajerski avtocesti so na zavodu Varna pot povzdignili glas. Zahtevajo, naj se vožnja pod vplivom alkohola kriminalizira. Kar smo videli v petek, ni le prekršek, ampak uboj, pravijo.

Po tragediji na štajerski avtocesti so na zavodu Varna pot povzdignili glas. Zahtevajo, naj se vožnja pod vplivom alkohola kriminalizira. Kar smo videli v petek, ni le prekršek, ampak uboj, pravijo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (214)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

exte
12. 10. 2009 14.12
Boris61
07. 10. 2009 13.19
Ni problem v alkoholu in tudi prohibicija ne bo pomagala. Problem je v treznih voznikih, ki nimajo vida daljšega od pedala za plin. Objestnost, samopotrjevanje in zaničevanje drugih je krivec za nesreče. Alkohol je samo izgovor in palica za sankcioniranje. V življenju sem že velikokrat vozil z alkoholom v krvi nikoli pa pod vplivom alkohola. Sankcionirat je potrebno objestnost in to z odvzemom vozniškega dovoljenja.
enaneza
06. 10. 2009 18.14
borisadriano ful si pameten. Alkohol in avto - o tem govorimo. Ne pa o vinogradih... Čeprav bi za normalne potrebe zadostovalo 10% vsega kar pridelamo v Sloveniji. Alkohola ni treba prepovedat. Prepovedat pa je treba pitje alkohola pri ljudeh ki vozijo. V tem je velika razlika.
borisadriano
06. 10. 2009 12.10
iz vseh komentarjev izhaja da ste soglasno za prohibicijo.Prepovejte alkohol,preorjite vinograde in hmeljisca.Toje bilo ze nekje videno i sprobano.
celjan1991
06. 10. 2009 08.10
SCIPIO... ja kak problem maš pa zdej ti ??? a te kaj moti mogoče
scipio
06. 10. 2009 07.25
celjan1991, upam da te na cesti in tudi sicer v življenju nikoli ne bom srečal. tvoje vrednote o spoštovanju tujega življenja in prometni varnosti in kulturi so povsem nasprotne mojim in samo upam, da je takih, kot si ti, med nami čimmanj. miseria!
celjan1991
05. 10. 2009 21.12
POGLEJ SI TI TOLE PAJTLER BLANKO KO JE BLA ŽE TAKRAT ZA TIST INCIDENT V PUNATU TAK GLASNA JAO JAO ZDEJ BO PA ŠE TLE KR NEKI GLASNA.... VEŠ KAK JST PRAVIM TAK K PREŠERN LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR....
Buena Vita
05. 10. 2009 20.05
ALKOHOL NI NIČ KRIV ČE SI TI POKVARJEN IN SE GA NA MRTVO NAŽEREŠ,POTEM PA SEDEŠ ZA VOLAN,KAJ IMA S TEM ALKOHOL KAJ DROGATI NISOM ENAKO ZADETI, ALI PA KRIMINALCEM DAJTE OLAJŠEVALNE OKOLIŠČINE,BILI SO PIJANI ALI ZLOČINCEM DEJTE NO,,,
la80vie
05. 10. 2009 19.09
V mojem optimizmu vrerjamem da je vecina ljudi (vsaj pri nas) postenih, ki skrbijo zase in za svoje druzine, za svoje zdravje in malo tudi za zabavo. Hodijo v sluzbo ali solo, placujejo davke, imajo nacrte in marsikaj in marsikdo je od njih odvisen. Pol pa se pojavi posameznik, ki nima nic od tega in vse to sesuje. Problemi ki si jih imel prej niso nic v primerjavi z novimi (invalidnost, smrt partnerja, otroka ...) Vsak dan se kopicijo nove tezave in nikjer nobenga ki bi ti pomagal, vsi pa socustvujejo. In se vsak dan sprasujes kako bi blo zivljenje lepo, z davki, korupcijo in tecnim sefom, ce bi tisti dan en snajperist tega norca skinu s ceste. Ce samo pomislim da je zivljenje takega cloveka manj vredno kot zivljenje postenega cloveka, ki skrbi za svoje otroke, pozitivno prispeva v razvoj druzbe, je nekaj ustvaru v zivljenjuin nasploh pazi nase in na druge, me boste oznacili kot neclovesko, nestrpno. Javni linc, zapori, kazni ki jih nobedn ne placa, to ne pomaga kaj dosti. Za zacetek bi blo fajn da druzba neha to tolerirat in taka dejanja obsodi, ne le ko pride do tragedije. V nadaljevanju pa lahko nehamo razmisljat o pitju alkohola in voznji kot o hobiju, zabavi ... In ceprav je hudo, mislim da je objava takih novic in komentarjev nujna, ker ce se prepreci ena sama taka nesreca je cilj dosezen. Moj moz je trenutno na cesti. Je zelo dobr voznik. Vrne se ob 9ih. Upam ...
nightangel
05. 10. 2009 17.48
Mislim,da bi lahko samo na tak način preprečili morijo na cesti,da bi avtomobilska industrija začela v avtomobile serijsko vgrajevati napravo,ki bi preprečila vžig avta takoj,ko bi zaznala,da je voznik pod vplivom alkohola.To bi moral imeti vsak novi avto serijsko,pri starih bi pa jih morali vozniki kupiti,potem pa bi po moje kar vsak tretji pijani voznik moral iti domov peš ali s taxijem! Samo zaenkrat je to slišati le kot znanstvena fantastika.
pijanec22
05. 10. 2009 16.38
VSAK premik avtomobila LAHKO povzroči smrt nekoga, zato je po taki logiki najboljše, da kar vožnja postane kriminalno dejanje. Ljudje umirajo tudi zaradi umika divjim živalim, pogovarjanja po mobitelu, prehitre hitrosti, menjave postaje na radiju... pa nihče ne zahteva, da se to kriminalizira, čeprav so isto zavestna dejanja kot vožnja pod vplivom alkohola.
nintendo64@email.si
05. 10. 2009 16.27
Obstaja razlog, zakaj vožnja pod vplivom ni skoraj v nobeni državi kriminalno dejanje. Saj s samo vožnjo pod vplivom še ni storjeno nobeno škodljivo ravnanje. Drugače bi lahko bila vsaka vožnja kriminalno dejanje, saj vedno lahko koga nehote povoziš. Kriminalno dejanje je lahko samo dogodek povzročen zaradi take vožnje. Kar pa že itak je v vsaki evropski državi.
luna30
05. 10. 2009 15.52
24 ur, sram vas je lahko, da ob taki tragediji dovolite komentarje! Tri družine so ostale brez otrok! Res, vsaka vam čast
polo19sdi
05. 10. 2009 15.07
Pa se je spet postavilo vprašanje kaj bomo, bodo storili, z nekom ki je naredil prekršek v tem primeru kaznivo dejanje. Če bi mogel sam plačat, odškodnine, zdravljenje, bi mu lepo pobrali vse. Potem pa tukaj nastopi vprašanje, kaj je družina povzročitelja kriva, da mora še ona trpet. Kaj pa je družina nedolžnega kriva se lahko tudi vprašamo.
xyxyz
05. 10. 2009 13.13
T.h.a.l.i.A Ti si eden tistih, ki so ze v letih, pa jih modrost starosti se ni dohitela? Tukaj nihce ne zagovarja alkohol in voznjo, samo vi histeriki zganjate taksne, da vam visi pena okoli ust in zamegljen pogled onemogoca branje...
mjolnir
05. 10. 2009 13.01
johanblue Klofuta je mišljeno figurativno....kaj pametuješ????
teodora.
05. 10. 2009 12.38
Pa kaj tale s.m.r.k.a.v.i. celjan1991 misli da je??Mislim da še imaš kar mlekec okoli ust pa pleničke tko da se neoglašaj s takimi neumnimi komentarji.Lahko samo Boga prosiš da se kaj takega TEBI NEZGODI!! Aja,kaj če bi v tej nesreči bil nekdo od tvojih bližnjih?? Npr.:brat,sestra,mama,oče..itd???No da slišmo zdej tvoj komentar ko se tko pametnega delaš. S takim razmišljanjem kot ga imaš ti in tebi podobni,RESNO DVOMIM DA BOŠ KONČAL SREDNJO ŠOLO,ŠE MANJ PA FAX.
johannbaue@gmail.com
05. 10. 2009 12.16
ariena Maš prav, dost pijancev ma družino in potem bi bilo res obupno jo dodatno kaznovat za tisto kar je on naredil! vseeno, pa njega se ne sme šparati, in si zasluži pošteno klofuto!! Samo klofuto? Za 3 mrtve? Kako zelo smo Slovenci tolerantni do pijancev za volanom!
eur
05. 10. 2009 12.10
Aja, pa še nekaj, za tiste, ki si želite višje denarne kazni: na žalost je že zdaj večina kazni neizterljivih, lahko bi rekla da več kot polovica... Ne razumete, da je to vse med sabo povezano: če nimaš službe in kakega večjega premoženja, nimaš kaj izgubit. Pijejo ponavadi ljudje, ki so psihično sesuti, največ iz socialno ogroženih družin, ves denar ki ga imajo, dajo v alkohol da se malo "potolažijo", ko dobijo kazni, jih itak ne morejo plačat (ker še za hrano nimajo), vzet jim pa tudi nimaš kaj. Potem si pa mislijo, saj nimam kaj izgubit, pa delajo bedarije po cestah, ki se jih na žalost niti ne zavedajo kaj dosti. Kaj boš pri takih dosegel, če povišaš kazni? Nič. Na žalost. Umirali pa bodo še vedno nedolžni...
mjolnir
05. 10. 2009 12.09
ariena Maš prav, dost pijancev ma družino in potem bi bilo res obupno jo dodatno kaznovat za tisto kar je on naredil! vseeno, pa njega se ne sme šparati, in si zasluži pošteno klofuto!!