Slovenija

'To naj ostane najina skrivnost'

Ljubljana, 26. 10. 2011 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stara je 30 let, življenje trdno drži v rokah. A tudi ona je morala odraščati s spolno zlorabo. Danes o tem govori odkrito. Vse se je začelo pri desetih letih, ko se je zavedla, da očetovo početje ni v redu.

Stara je 30 let, življenje trdno drži v rokah. A tudi ona je morala odraščati s spolno zlorabo. Danes o tem govori odkrito. Vse se je začelo pri desetih letih, ko se je zavedla, da očetovo početje ni v redu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
27. 10. 2011 16.55
A povojne poboej izpred 65 let še raziskujemo, pedofilija izpred petih ali desetih je ap že preveč oddaljena!
ggi
27. 10. 2011 16.11
Ah upam, da policija in podobni omenjeni v prispevku res ukrepajo. Iz izkušenj vem, da jih za fizično nasilje v družini ne zanima saj se v "družinske zadeve" ne vtikajo. Samo kakšno manjšo denarno kazen napišejo zaradi motenja javnega reda in miru in je to to.
Raztezje
27. 10. 2011 15.11
Včasih smo rekli, da je samozadovoljevanje že, če si ga prevečkrat otreseš na WCju, kaj so pa incesti in spolne zlorabe, o otipavanju ni poročil. Včasih je tanka črta med pestvovanjem svojega otrok in spolno zlorabo, nekateri celo mislijo, da je rojstvo otroka le naraven pojav in nima posebnega pomena v življenju. Nekje vendar morajo biti razlogi, zakaj se to dogaja, zagotovo lasten otrok v naročju ni le tako lepa punčka, ki si ji nihče ne more upreti.
Ramzess
27. 10. 2011 12.20
Prijave in tožbe za nazaj so zelo dvomljive, saj jih ni mogoče dokazat, ...kje je meja, saj bi morala biti. Didaktik="Tudi to se celo dogaja in vem celo za primer, ko je deklica povedala, da si je zgodbo le izmislila in je bilo že prepozno za očeta, ki so ga sodni mlini zajeli in pahnili v zapor !" Žal res, ko gre zadeva predaleč, ni več poti nazaj, ...žal se ljudje še ne zavedajo posledic. To ena tistih tem, problemom, ki so dvorezni meč, tega se še otroci zavedajo, ...ni vse tako enostavno kot se nekaterim zdi, še vedno je preveč lažnih prijav in zlorab te domene. Eno je teorija, drugo pa praksa. Da otroci ne prijavijo spolne zlorabe, ni edini razlog, da jim ne verjamejo, imajo še druge razloge, ...zadeve po prijavi se ne odvijajo tako kot pričakovali, vidijo in berejo kaj se dogaja drugim v takem položaju, ...skratka posledice so drugačne od pričakovanih, ...več izgubijo kot dobijo. Eno je teorija, drugo je praksa, ...
Schallabweiser
27. 10. 2011 11.27
lepa ideja.! no. novinarji. kaj še čakate? kakšni 35 letnici plačajte enih 2.000 eur.(preverjeno in taki štosi)za izjavo, da jo je ljubljanski župan spolno zlorabil enih 20 let nazaj. vi se boste znebili župana in še janša vam bo hvaležen.
Jagoda666
27. 10. 2011 11.19
Tudi Koroški deklici se bi to godilo, če ne bi bil njen oče dober OČE.
Tonček Balonček
27. 10. 2011 11.07
80 odstotkov spolnih zlorab se zgodi v družini (očetjej, dedki, očimi...), precej jih je v Cerkvi, kar pa ni čudno, saj je družina osnovna celica in srčika naroda, ki je utemeljen na vrednotah krščanske etike. Z grehom se pa borimo že od nekdaj! Spreminaj se miselčnost, vendar zelo počasi, del odgovornosti nosijo tudi matere, ki za te zlorabe vedo ali pa jih vsaj sumijo, storijo pa oblčajno nič! Če gre za očima, so ljubosumne na hčer, nočejo sramote, ji dopovedujejo, da gre za njeno seksualno fantazijo, če gre za duhovnika, pa je deklica pokvarjena, ki se mu nastavlja in mu meša galvo, utelešenje hudiča takorekoč! In tega je vse preveč v tej bolni družbi, ki se ukvarja z geji in lezbijkami, perverzije pa pometamo pod preprogo in s edelamo, da tega ni in da jo bilo, bo minilo in gre za izmišljotine! Zanimivo bi bilo vedeti za podatek, koliko tistih očetov s trasparenti o družini, ki po farovžih zbirajo podpise za referendum in ljudi pozivajo na upravne enote k podpisom, je angnjenih k pedofiliji!
warianta
27. 10. 2011 10.46
Grozno je, da žrtve tovrstnih dejanj ne prijavijo ravno zato, ker vedno obstajajo ljudje, ki jim ne bodo verjeli in bodo dvomili v njihovo zgodbo. Seveda je prav, da se stvar razišče in se človeku krivda dejansko dokaže, prav je, da ni človek a priori kriv. Ampak ob zgodbi dekleta, ki se izpoveduje, brez da bi dejansko nekoga po imenu obtožila, dvomiti v resničnost njene zgodbe - zaradi tega žrtve zlorab ne prijavljajo. Je na mestu, da se sprašujemo o resničnosti obtožbe, ampak ne pred morebitno žrtvijo, ne vsevprek in ne a priori. Če nekoga poznaš, ki se mu je to zgodilo, ne pomeni, da je vedno tako, niti da je tako v tem primeru. Krive prijave s strani otrok so dejansko izredno redke in nastanejo pod vplivom odrasle osebe (večinoma). Največ krivih prijav pa sprožijo starši, ko se s tem maščujejo drugemu staršu. Žrtev se že tako počuti kriva, umazana, pokvarjena, ne razume, da ni njena krivda. Potem je pa še izpostavljena raznim "a si izmišljuješ, jaz pa poznam nekoga, ki je bil po krivem obtožen, saj ni mislil hudega, ni se dejansko potešil ..." strokovnostim. ... Tabu, tabu tabu ... A ni zanimivo, da se ob nekaterih zločinih vedno najdejo ljudje, ki bodo poudarjali krivo obtoževanje. Pri kraji, goljufijah, umorih in podobnem tega nikoli nihče ne izpostavlja. Pa obstaja enaka verjetnost krive obtožbe.
porka.malorka
27. 10. 2011 07.31
Jaz sem vsak dan zlorabljen od politike. Pa noben ne odgovarja.
pravica123
27. 10. 2011 06.34
Dragi komentatorji upam da se vam in vašim bližjim to nebo nikoli zgodilo, da ne boste vedeli rabili vedet kak je občutek
izbriši mi profil admin
26. 10. 2011 22.45
Niko_K ---- čudi me, da ljudje, ki so ti dali minuse enostavno ne razmišljajo ! Tudi to se celo dogaja in vem celo za primer, ko je deklica povedala, da si je zgodbo le izmislila in je bilo že prepozno za očeta, ki so ga sodni mlini zajeli in pahnili v zapor !
CyberWorm777
26. 10. 2011 22.24
hud-k-pajk 26.10.2011, 21:41 30 let stara ženska ni weč otrok in si koot zmisli lohka kej tacga : )) sam ponawad si zmišljujejo take zgodbice ženske če ma moški dost dnarja pa izsiljewanja itd : )) kr tko brezweze se nebo šla zmišljewat : )) je w wečini primerou kr res kar praujo : ))
hud-k-pajk
26. 10. 2011 21.41
svašta se dogaja. možnost namišljene zlorabe ostaja. ampak za otroka, ki niti ne ve kaj je to je ta res minimalna.
Niko_K
26. 10. 2011 20.16
... kaj pa se zgodi, če si nekdo spolno zlorabo enostavno izmisli? Nekoga ožigosa do konca življenja..