Slovenija

V tekmi za najboljši kader je pogosto vrtec tisti, ki odloča. A tega se v Sloveniji zavedo le redka podjetja

Ljubljana, 10. 09. 2015 06.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 10 min
Avtor
Nina Šašek Kocbek
Komentarji
40

Podjetja, ki imajo lasten vrtec za otroke zaposlenih, praviloma veljajo za uspešnejša. Vrtec je namreč prednost, s katero podjetje privablja najboljše kadre, saj mladim staršem izjemno olajša usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja. Medtem ko je takšnih podjetij v tujini veliko, pa sta pri nas (zaenkrat) le dve.

V letošnjem šolskem letu je v javne in zasebne vrtce vpisanih 83.515 otrok, kar je dobre 4 odstotke slovenske populacije. Starši imajo na voljo 108 samostojnih javnih vrtcev, 193 javnih vrtcev, ki delujejo v okviru osnovnih šol ter 74 zasebnih vrtcev. Število zasebnih vrtcev zadnja leta strmo narašča, deloma zaradi tega, ker v javnih vrtcih ni več prostora, deloma pa tudi zato, ker mnogi starši za otroka želijo drugačno varstvo, ki (praviloma za višjo ceno) otrokom ponuja še več dodatnih dejavnosti, ali pa se za zasebno varstvo odločajo, ker imajo deljene in podaljšane delavnike, kar pomeni, da otroka v javni vrtec ne morejo vpisati.

Na čakalnem seznamu za vstop v vrtec je trenutno 2079 otrok, od tega skoraj dve tretjini otrok 1. starostne skupine. Starši teh otrok imajo na izbiro katerega od zasebnih vrtcev, ali pa lahko najamejo varuško na domu, mnogi pa varstvo poiščejo pri svojih starših.

Vedno več uspešnejših podjetij si zadaja cilj ustvariti ne le prijetno, temveč tudi družinam prijazno okolje, pravi Tanja Klemenšek Rakun.
Vedno več uspešnejših podjetij si zadaja cilj ustvariti ne le prijetno, temveč tudi družinam prijazno okolje, pravi Tanja Klemenšek Rakun. FOTO: Thinkstock

Kaj pa, če bi vam nekdo skupaj s službo ponudil še varstvo za otroka? Prelepo, da bi bilo res? Niti ne. To se dogaja. Tudi v Sloveniji. Sicer tako imenovanih vrtcev v okviru podjetja nimamo ravno veliko, se pa podjetja, ki zaposlujejo mlajši kader, zavedo, da bodo dobre delavce prej pridobili z ugodnostjo varstva za otroke, kot pa kakšno drugo boniteto.

Imamo dva vrtca, ki delujeta pod okriljem podjetja

Stroški renovacije prostorov so bili visoki in za podjetje zahteven zalogaj, a se je vse skupaj splačalo, saj imamo precej mlad kolektiv in s tem povezano tudi vsako leto večje število rojstev otrok. Mateja Omahen, Halcom

Najstarejši vrtec, ki deluje pod okriljem podjetja, je Lekov vrtec. Farmacevtsko podjetje je vrtec ustanovilo davnega leta 1975, saj je vodstvo družbe kmalu ugotovilo, da imajo zaposleni težave pri iskanju varstva. Vrtec še vedno deluje, je pa to javni vrtec, ki ga financirata država in občina, medtem ko Lek skrbi za investicije. Starši plačajo oskrbnino za otroka, ki je odvisna od cene programa in njihovih dohodkov. Leta 2008 so odprli prostore novega vrtca, izgradnjo katerih je v celoti investiral Lek. Drugo podjetje, ki ima svoj vrtec za otroke zaposlenih, je podjetje Halcom. Odprli so ga leta 2009, vrtec pa se je med zaposlenimi odlično 'prijel'. Tako kot Lekov vrtec, tudi njihov vrtec ni na sedežu podjetja, pač pa v bližini. Za razliko od Lekovega, pa je to zasebni vrtec, ki deluje po metodi Montessori, a ima koncesijo. Tudi tu je cena programa, ki jo plačajo starši, odvisna od plačilnega razreda, v katerega so razporejeni. Še ne dolgo nazaj smo v Sloveniji imeli tudi vrtec, ki je bil na samem sedežu podjetja (tako imenovani onsite vrtec). Tudi ta vrtec, ki so ga odprli leta 2008, je deloval po metodi Montessori, ustanovitelj pa je bil podjetje Gen-I. Vrtca Gen-I več nima, saj so postopki za pridobivanje subvencij prezahtevni in dolgotrajni, so pojasnili v vodstvu podjetja, kljub temu pa za 10 otrok zaposlenih organizirajo varstvo.

Podobno kot RC IKT Tehnološki park Kranj, je težave s pomanjkanjem prostora v vrtcih za otroke svojih zaposlenih reševal ljubljanski klinični center. Leta 1974 je bil zgrajen vrtec ob bolnišnici na Vodmatu, in sicer za potrebe delavcev Kliničnega centra, danes pa ta vrtec deluje v okviru javnega vrtca Vodmat.

Drugih vrtcev, ki bi delovali v okviru podjetij, v Sloveniji nimamo. Da ni interesa zanje, bi težko rekli, veliko verjetneje se razlog za to skromno številko skriva v stroških, ki jih za podjetje predstavlja investicija v vrtec. V Sloveniji vložek podjetja za ustanovitev vrtca ni davčna olajšava, medtem ko v tujini večinoma je. Po drugi strani pa imamo pri nas precej dobro vzpostavljeno mrežo javnih vrtcev, prav tako pa tudi vedno več zasebnih vrtcev. Zato se podjetja, namesto, da bi se odločila za odpiranje lastnega vrtca, raje povežejo z vrtcem v bližini – javnim ali zasebnim in se dogovorijo za različne oblike sodelovanja. Takšno odločitev je sprejelo tudi podjetje RC IKT Tehnološki park Kranj, katerega večinski lastnik je Iskratel. Povezali so se z zasebnim vrtcem s koncesijo v bližini, odšli na sedež občine in se dogovorili, da dobijo zaposleni v več kot 40 podjetjih, ki so člani RC IKT Tehnološkega parka Kranj in se potegujejo za mesto v vrtcu, nekaj dodatnih točk. Zavedo se namreč, da je urejeno varstvo otrok tista prednost, s katero bi lahko v svoje vrste privabili (naj)boljši kader. Kot pravijo, se mnogi med različnimi bonitetami raje odločajo za vrtec, kot pa za kakšno drugo ugodnost.

V Sloveniji razcveta vrtcev, ki bi nastali v okviru podjetij, ne pričakujemo. Očitno imamo dovolj dobro mrežo javnih vrtcev in zasebnih ponudnikov varstva, ali pa nam ideja (še) ni preveč blizu. Morda pa nam je katera druga ugodnost, ki bi jo nudil delodajalec, ljubša od zanesljivega varstva v podjetju. Preverili smo v naši največji farmacevtski družbi Krki in v podjetju Si.mobil, ali so razmišljali o uvedbi vrtca v podjetju.

V Si.mobilu se zaposleni niso odločili za vrtec

V Krki vrtca nikoli niso imeli

Iz Krkine službe za odnose z javnostmi so pojasnili, da se zavedajo, da je usklajevanje poklicnega in družinskega življenja zaposlenih izjemno pomembno, saj so zaposleni takrat, ko imajo življenje primerno urejeno, lahko bolj zadovoljni in uspešnejši pri svojem delu. Za posebno varovanje za otroke Krkinih sodelavcev se niso odločili. Namesto tega vrtcem v dolenjski regiji donirajo sredstva za obnovo igralnic, otroških igrišč in nakup igral.

Direktorica HR sektorja v Si.mobilu, Larisa Grozilo, je pojasnila, da so ustanovili interno projektno skupino in pripravili različne predloge ukrepov, med njimi tudi možnost lastnega vrtca, a je anketa med zaposlenimi starši pokazala, da večina ni zainteresirana, da bi svoje otroke vključevala v Si.mobilov vrtec, "saj so želeli ločnico med poslovnim in zasebnim okoljem za svoje otroke." V podjetju so jim zato raje ponudili varstvo šoloobveznih otrok v času počitnic. To pa pomeni, da vsako leto za počitniško varstvo prvi in zadnji teden poletnih počitnic ter v času zimskih počitnic organizirajo aktivne počitnice in interaktivne delavnice. Tako so lani poskrbeli za počitniško varstvo kar 104 otrok.

Podobno počitniško varstvo za otroke zaposlenih organizirajo tudi v Halonu, kjer se zavedo, da imajo starši nemalokrat težave tudi z organiziranjem varstva med šolskimi počitnicami. S tem jim odvzamejo del skrbi in stroškov, ki so za organizirano varstvo in dejavnosti med počitnicami zelo visoki. Pa še babic in dedkov ni potrebno obremenjevati.

Slovenci načeloma naklonjeni ideji vrtca v podjetju

Če bi vpisali otroka v vrtec v vašem podjetju, bi s tem pridobili logistične in finančne prednosti, prav tako bi z otrokom preživeli še tisti čas, ki ga drugače preživite na poti v službo in domov. Tanja Klemenšek Rakun je v svoji magistrski nalogi analizirala dejavnike, ki vplivajo na ustanavljanje in uspešnost vrtcev v podjetju, in opravila raziskavo, ki je pokazala, da bi kar 86 odstotkov staršev vključilo svojega otroka v vrtec, ki bi ga ustanovilo podjetje, v katerem so zaposleni. Jo je pa presenetil rezultat ankete, ki je pokazal, da bi kar dve tretjini teh ljudi vpisalo otroka v vrtec v službi, tudi če bi morali za oskrbnino plačati več kot v javnem vrtcu oziroma kot plačujejo trenutno.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poglejmo, katere so vse prednosti, ki jih ponuja vrtec v podjetju:

Za starše

- otroke je mogoče pripeljati in odpeljati z najmanjšo izgubo časa
- če otrok nenadoma zboli in ga je treba odpeljati k zdravniku ali domov, so straši lahko hitro pri njemu
- straši otrok v vrtcu se med seboj poznajo in lažje sodelujejo, to pa prinaša tudi večjo sproščenost in povezanost na delovnem mestu
- če je vrtec v stavbi podjetja, se lahko starši in otroci pogosteje srečujejo (Nor. med malico ali kosilom
- podjetjem je v interesu, da je varstvo čim bolj kakovostno, to pa pomeni, da so starši praviloma bolj zadovoljni s programom

Za podjetja

- zaradi ravnovesja med zasebnim in poklicnim življenjem je delavec manj obremenjen in zato praviloma produktivnejši (zmanjšanje odsotnosti, večanje prometa podjetja)
- ponekod je investicija v vrtec davčna olajšava za podjetje
- vrtec je prednost, s katero lahko podjetje privabi boljše kadre
- prav tako bodo tisti, ki imajo otroka v vrtcu ali se še odločajo za naraščaj, tudi zaradi zagotovljenega varstva ostali dlje v podjetju (lojalnost)
- podjetje lahko zaradi zagotovljenega varstva prilagaja delovni čas delavca (podaljšuje, skrajšuje, uvaja izmene)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vživite se v vlogo 'povprečnega' starša

Vrtec v podjetju je lahko rešitev takrat, ko podjetje uvaja popoldansko ali nočno izmeno. Javni in zasebni vrtci večinoma organizirajo varstvo med 6. in 17. uro. Kaj pa, ko v službo odhajate šele ob 14. uri? Kam takrat z otrokom? Le redki so vrtci, ki imajo organizirano tudi popoldansko varstvo, kaj šele nočno.

Še pogosteje kot uvedba popoldanske in nočne izmene pa se dogaja, da delodajalec od delojemalca zahteva podaljševanje delovnega časa.

Zamislite si naslednjo situacijo: otroka ste ob 7.20 oddali v vrtcu v bližini vašega doma, potem pa ste v jutranji konici noreli do službe, da ja ne bi zamudili, ker ni možnosti, da podaljšujete, saj morate otroka v vrtcu dvigniti najkasneje do 16.30, ko vrtec zapre vrata. Ura je 16.00, vi pa še niste konec z delom, saj je šef 15 minut pred koncem prinesel še dva primera za preveriti. Bolj kot mu pojasnjujete, da se vam mudi po otroka v vrtec, manj vas sliši, saj je že v avtu in hiti na uro tenisa, da ja ne bo zamudil. Z nadpovprečno hitrostjo opravite dodatno delo, se ob 16.20 usedete v avto in norite v vrtec po otroka. Medtem ko po tihem upate, da teleportiranje kmalu ne bo več znanstvena fantastika, vas je strah, ker boste v vrtcu okregani, ker ste spet zamudili. Še najbolj pa vas je strah pogleda vašega malčka, ki zadnji v vrtcu čaka na vaš zadihan prihod. Seveda smo pretiravali s to situacijo, pa vendar se bo našel kod od vas, ki se bo v njej prepoznal.

Ni hujšega za starša, kot žalosten pogled otroka, ko zamujaš ponj v vrtec.
Ni hujšega za starša, kot žalosten pogled otroka, ko zamujaš ponj v vrtec. FOTO: Thinkstock

Mnogi starši so prisiljeni podaljševati službo, hkrati pa delovni časi vrtcev dajejo občutek, kot da so ostali nekje v preteklosti, ko so tovarne izmene začenjale ob 6. uri zjutraj, iz tovarn pa so se delavci vsuli ob dveh popoldan. Takšnih delovnikov praktično ni več, saj bi firme najraje videle, da smo v službi kar cel dan, če ne pa vsaj med 9. in 17. uro. Podjetje z vrtcem ima pri tem veliko bolj proste roke, saj lahko delovni čas vrtca prilagaja svojim potrebam. To pa za nekatere pomeni tudi past in se vrtca v podjetju branijo z vsemi štirimi, saj se bojijo, da bi jim vodstvo kar naprej podaljševalo delovni čas.

Ponovimo torej, kateri so razlogi za in kateri proti ustanovitvi vrtca, s katerimi so se soočila tudi tista redka slovenska podjetja, ki so se odločila za vrtec:

           RAZLOGI ZA VRTEC
                     RAZLOGI PROTI VRTCU
Med ključnimi razlogi, da se delodajalec odloči za lasten vrtec, so znižanje fluktuacije, zvišanje delovne morale, večji ugled podjetja in seveda tudi uspešnost podjetja. Vrtec je lahko dobra motivacija delavca, da ostane v podjetju tudi dlje časa.Največje slabosti vrtca v podjetju so visoki stroški ustanavljanja in obratovanja ter dolgotrajni postopki za pridobivanje dovoljenj. Za vrtec naj se odločajo podjetja, ki nimajo finančnih omejitev, del finančnega bremena pa lahko zmanjšajo tudi tako, da se povežejo z vrtcem v bližini, pri čemer odpadejo t.i. začetni stroški, ki so običajno najvišji.

Počasi se prilagajajo tudi javni vrtci

Prednosti, ki jih prinaša vrtec, so tako za starše kot delodajalce. Prvi so manj obremenjeni in posledično produktivnejši, podjetja pa si na ta račun lahko obetajo večjo produktivnost. Se pa podjetja s takšno obliko varstva pogosto znajdejo tudi med najboljšimi podjetji in postanejo zelo privlačna za iskalce zaposlitve. Tanja Klemenšek Rakun

Klemenšek Rakunova ugotavlja, da se tudi javni vrtci glede delovnega časa prilagajajo potrebam staršev in delodajalcev. Če se v neki lokalni skupnosti pojavi podjetje, ki uvaja novo izmeno, se lahko z vodstvom vrtca dogovori, seveda, če je otrok dovolj, da se npr. ustanovi dvoizmenski vrtec. Lahko se tudi dogovorijo - glede na potrebe staršev - da je enota vrtca odprta dlje časa.

Na Inštitutu Ekvilib, kjer sodelujejo pri podeljevanju certifikata Družini prijazno podjetje, pozdravljajo odločitev podjetja, da ustanovi vrtec, a hkrati opozarjajo, da je potrebno na usklajevanje zasebnega in poklicnega življenja gledati celostno. "Vrtec v podjetju ne bo zadosten ukrep, če se od staršev še vedno pričakuje, da so v službi po deset ali več ur dnevno. Potrebno je delati spremembe v smeri spreminjanja organizacijske kulture, ki zaposlenim kar najbolj olajša, ne pa otežuje usklajevanje družine in poklica." Na to opozarja tudi Klemenšek Rakunova, ko pravi, da današnje službe od delavca terjajo veliko več časa ter fizične in psihične energije. Zraven je še skrb, ali je otrok v kvalitetnem varstvu, vse to pa pogosto povzroča stres in konflikte v družini.

Prav tako dodaja, da časovna stiska starša, ki mora pred službo svojega otroka peljati v varstvo in popoldne tudi pravočasno priti ponj, tako za starše kot delodajalca pomeni izgubo produktivnosti, delodajalci pa hkrati ugotavljajo, da je zaradi težav z zanesljivim varstvom otrok zaposleni letno odsoten od pet do devet dni. Kot pravi Klemenšek Rakunova se podjetje za vrtec ne bo odločilo, če ne bo dovolj zanimanja zanj oziroma dovolj potencialnih varovancev, prav tako je ključno, da delavci izrazijo željo po ureditvi varstva.

Morda pa je vodstvo v vašem podjetju že toliko napredno, da bo videlo vse prednosti, ki jih takšen vrtec prinaša podjetju, da bo zaposlenim enkrat celo prisluhnilo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
10. 09. 2015 12.03
-2
Muminović spelse ti pa begunci u bosno
ssecnik
10. 09. 2015 18.46
tron3
10. 09. 2015 10.55
+9
Kadrovanje po Slovensko, službo dobi tisti, ki je najbolj ponižen in prilagodljiv, preverja se tudi kako bo reagiral na mobing, itd... saj ni čudno da je večina slovenskih podjetij neuspešna, nekonkurenčna itd. teh je okoli 70%, to so podjetja v gospodarstvu, JS je pa itak država v državi, tam pa veljajo veze in poznanstva!!!
MaJya
10. 09. 2015 11.11
+2
santamaura
10. 09. 2015 10.45
+4
Ha, ha,ha - kakšen članek - Vrtec je že prepozen - Važna je maternica in še prej penis
justime
10. 09. 2015 09.53
+20
nehajte no s takimi članki...kateremu direktorju je sploh mar kako delavci živijo in kako bodo poskrbeli za družino. Najbolj važno je da si polnijo žepe in iskoriščajo narod zato pa tudi tak delavni čas. Vrtce delajo tam kjer imajo lastno korist .
mijam75
10. 09. 2015 10.18
+11
ja, tako je splošno mnenje.... čeprav obstajajo podjetja, kjer se morajo zelo potruditi, da dobijo primerno strokoven kader, ponavadi so to podjetja z visoko tehnologijo ali s kakšno specifično storitvijo, ki zahteva primeren kader. V takih podjetjih so delavci zadovoljni s plačo in pogoji, vendar tudi oni ne obrekujejo direktorja (sploh ne njegovega zasebnega življenja), na začetku leta ne štejejo, kdaj bojo prazniki, da lahko izkoristijo čim manj dopusta za čimveč prostih dni, sodelavci si med sabo ne nagajajo, ampak sodelujejo, da naredijo skupaj čimveč.... Takih podjetij ni malo, vendar ne zaposlujejo tja v tisoč ljudi, kot proizvodna podjetja, kjer se dogaja marsikaj in je zato javno mnenje tako, kot je...
justime
10. 09. 2015 10.26
+2
mijam v sloveniji tega skoraj ni več in tudi če je ne traja dolgo.
MaJya
10. 09. 2015 11.12
+0
_alpe_
10. 09. 2015 19.38
+1
in zahtevajo 5-7 let delovnih izkušenj, univerzitetnega inženirja in starosti med 22-29 let ane?
Iluzionist
10. 09. 2015 09.42
-2
večina žensk itak pride v službo rodit, ena najboljših ustanov za podporo rojevanja je slovenska vojska, poznam častnico, ki je v desetih letih službe bila 4,5 let na porodniški za tri otroke, brez vštetih bolnišk
Peter Selan 1978
10. 09. 2015 11.00
+1
tedo41LUQmedo
10. 09. 2015 09.28
+3
Spet članek reklama.
crazy but true
10. 09. 2015 11.47
Ja, samo da so pozabili dati spredaj "oglasno sporocilo"
TRUMPP
10. 09. 2015 09.16
+11
Čestitke Dancem in Madžarom!
peregrinus
10. 09. 2015 09.25
+20
Vsekakor. Danci imajo slabe izkušnje z migranti, saj se je pri njih v zadnjih 10 letih v praksi pokazalo, da integracija ne deluje!
_alpe_
10. 09. 2015 19.39
Integracija z netolerantnimi vandali ne deluje
valjhunsinkajtimara
10. 09. 2015 09.09
+0
in to vedo tudi siricij.. zato hodjo sm delat
tron3
10. 09. 2015 09.07
+2
Raje se naj vpraša naše vrle ekonomiste Mencingerja, Tajnikarja..... ki so jih polna usta lastne večvrednosti in kvazi znanja, zakaj ustvari koncern s 136 tisoč zaposlenimi 3x več kot 700 tisoč zaposlenih v Sloveniji, logično je, da je pri nas nekaj zelo narobe, jasnooooo!!!
mmatt
10. 09. 2015 09.14
spet je nekomu iz "koncerna" se zazdelo, da mora bit mal vzvišen do drugih ;) sej mine s časom, ko spoznaš kako "koncern" fukncionira v resnici ;)
oxy.elite
10. 09. 2015 09.05
+7
Vrtec in Parkirišče!
mastablasta
10. 09. 2015 08.48
+0
sicer nimamo vrtca samo imamo pa dogovore z vrtci glede popoldanske izmene
mmatt
10. 09. 2015 08.41
+1
no, zdaj mi je jasno, sem pobrskal o izobrazbi novinarke
ochi
10. 09. 2015 08.45
+7
izobrazba ti prinese le eno - potrdilo, da si složen sistemu in indoktriniran.
dajno
10. 09. 2015 09.09
hotchilipoper
10. 09. 2015 08.40
+1
Spet je eden nekaj močnega skadil
mmatt
10. 09. 2015 08.38
+15
Ne me j..., kakšno ZAVAJANJE. V "lekovem" vrtcu je bilo samo nekaj otrok od zaposlenih v tej firmi, ostali so bili od zunaj. Prav tako je vrtec podružnica drugih vrtcev in nima več veze z lekom. Lekovci niso imeli nobene prednosti za ta vrtec, tako da je večina otrok bila od drugje. Delal sem včasih v Leku in vem o čem govorim, videl sem prenovo, spremembe, poslušal zgodbe in pritožbe. Stari vrtec je bil res del firme, po prenovi pa so vrtec ogradili kot zapor sredi industrijske cone in vhod odprli SAMO navzven. Tako so tisti lekovci, ki so dobili mesto za otroka v tem vrtcu, delali dolge poti okoli firme, da so oddali otroka potem pa šele na šiht, po starem pa so se pripeljali v službo, oddali otroka in šli na delo. Enako kot za vrtec je veljalo za zdravstveno oskrbo. Če je bila lokacija zaradi bližine plinarne prenevarna za ministrstvo (afera Kresal), kako je potem lokacija zadosti varna za vrtec, ki je dobrih 100m stran??
TheMafiaDon
10. 09. 2015 08.35
+7
in kaj je bistvo tele prepisane zmede z slovničnimi napakami?
mmatt
10. 09. 2015 08.42
+6
to, da propagira ena iz FDV da svoje otroke pusti v oskrbo sredi industrijske cone, kjer je vsak kvadratni meter zaparkiran, nekaj metrov od otrok pa se proizvajajo in skladiščijo nevarne snovi.
ochi
10. 09. 2015 08.42
+2
tron3
10. 09. 2015 08.34
+19
Najboljša podjetja zaposlujejo ljudi z znanjem, ne pa bleferje, ki se delajo, da nekaj znajo, ter mahajo s ponarejenimi, podarjenimi diplomami ter akademskimi naslovi, zato je v Sloveniji tako malo uspešnih podjetij. Večina mladih z znanjem in sposobnostmi pa v zadnjem času beži iz Slovenije, rezultat tega bega je pa itak jasen, jasnoooo!!!!
dajno
10. 09. 2015 09.10
+1
ochi
10. 09. 2015 08.29
+4
kako bodo podjetja imela lastne vrtce, če mora inšpekcijo podkupovat, da jih ne zaprejo zaradi nehumanih in nevarnih pogojev dela.
proofreader
10. 09. 2015 08.19
+6
Spet prevajate neke tuje članke. Koliko podjetij pri nas je tako velikih, da ima lahko svoj vrtec?
juša
10. 09. 2015 08.24
+13
ja na žalost so vsa bolj na robu preživetja, starši se pa morajo znajt kakor vejo in znajo. obstaja možnost zasebnega vrtca, ki pa si ga nekdo na minimalcu ne more privoščit. Smešno pa je to, da ima veliko mamic brez službe otroke v vrtcu, tiste ki pa ga resnično potrebujejo, imajo pa težave. Se strinjam, da ima vsak otrok pravico do prostora in da velikokrat vrtec pozitivno vpliva na otroka že zaradi socializacije, vendar pa bi zaposleni starši morali imet prednost.
METKA102
10. 09. 2015 08.44
+27
Juša, saj pravijo, da gre za otroke, ne za starše. Poznam nekaj mamic iz bližnje soseske, imajo po 4 ali 5 otrok, seveda niso zaposlene (imajo pa plačo, da so mame, sedijo na klopci, ali lokalu, klepetajo z drugimi mamami in kadijo), otroci pa vsi v vrtcu (nekateri v šoli), pa potem v šolskem varstvu. Če ne drugega, je res zanimivo, koliko denarja take družine dobijo od države, če vse sešteješ, jim gre bolje od tistih, ki oba delata)