Slovenija

Tako preživljajo vikende tisti, ki znajo uživati

Vače, 31. 07. 2017 12.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Da se pridružite klubu vikend uživačev vam ni potrebno zelo daleč. Zelo posebno noč in spanje si lahko privoščite tudi v Sloveniji. Le korak od Geossa, središče naše države, leži največji pustolovski park v Sloveniji, tam pa lahko tudi prespite.

Tako uživaško, prvinsko  in čisto drugače. Imate dve možnosti: spanje na platoju ali spanje v viseči postelji. Spanje v visečih posteljah sicer izgleda veliko bolj romantično, vendar je primerno za največ dve osebi.

Prejšnji vikend smo bili tam. Družina z dvema najstnikoma, naveličana tistih klasičnih vikendov, ko se nimaš kam dati in nič ni dovolj zanimivo.

Ob prihodu v popoldanskih urah nas je čakal prijazen sprejem in prva navodila. Že takoj je vsak namestil varnostni pas, ki nas je spremljal celo naše bivanje. Zadeva ni moteča, nudi pa velik občutek varnosti in jo tudi zagotavlja. Ker smo bili cela družina smo se odločili za spanje na platoju drevesa.

Geoss - 4
Geoss - 4 FOTO: Geoss

Imeli smo tri možnosti: spanje na smreki, na jesenu ali na hrastu. Odločitev je bila težka, saj so nam povedali, da jesen in hrast dajeta pozitivno energijo, smreka pa jemlje negativno energijo. No, potrebovali smo vse. Prepričala nas je smreka, ker je bila najgloblje med drevjem in je nudila najbolj prvinski stik z gozdom.

Plato leži 15 m nad tlemi, vendar ne občutiš strahu pred višino, saj varnostni pasovi nudijo popolno zaščito. Bivanje lahko priporočam tudi družinam z manjšimi otroki, ki so že dovolj ubogljivi, da sprejemajo in upoštevajo navodila.

Na platoju nas je pričakalo popolnoma urejeno ležišče, slovenska postelja, ki je primerna tudi za alergike, prevleka je iz ekološkega bombaža. Vzglavniki so opremljeni z energetskimi simboli, ki prinašajo lepe sanje. Pregrinjalo je iz ovčje volne, vse je usklajeno z okoljem. Postelja leži na platoju, obdaja jo zaščitna mreža, ki nudi zaščito pred mrčesom, tudi vizualno je zelo všečna. Poleg postelje je nekaj svetilk, ki omogočajo svetlobo v nočnih urah.

Po udobni namestitvi je bil čas za večerjo. Ob obrobju gozda nas je čakala pogrnjena odeja, ob njej pa je prijetno prasketal ogenj, ki je ves čas večerje skrbel za toplo hrano. Prostor za večerjo nudi prekrasen razgled nad celotno dolino.

Po večerji smo na platoju našega bivališča uživali ob kartanju in družabnih igrah. Na platoju smo se ves čas počutili zelo varno, čeprav so nam že ob prihodu povedali, da bomo sredi noči lahko slišali lomastenje ježev in pritajene korake divjadi.  Kaže, da drevesa res delujejo energijsko, saj nihče ne ve, kdaj smo utonili v sanje.

Geoss - 7
Geoss - 7 FOTO: Geoss

Zjutraj nas je zbudilo nežno prebujanje življenja v gozdu. Nato pa še en lep del bivanja na platoju. Čakala nas je košara z zajtrkom, ki je bil res raznolik, za vse okuse, predvsem domača hrana, ki jo lahko dobiš samo na lokalni tržnici.

Čakal nas je še prekrasen dan v Pustolovskem parku Geoss.  Nepozabno doživetje, za vse, tudi za tiste, ki so bolj bojazljivi, saj je nekaj prog precej lahkih. Posebnost pustolovskega parka je orjaški spust, ki je najdaljši v Sloveniji. Dosežete lahko hitrost tudi do 60 km na uro.

Take noči si bodo najbolj zapomnili otroci, mladi, avanturisti, mladi po srcu, tisti, ki znajo uživati stran od mesta, v neokrnjeni naravi in v miru. Skoraj prepričani smo, da ni nikogar, ki si te noči ne bo zapomnil. Zagotovo se vrnemo nazaj.

Več na www.pustolovski-park-geoss.si.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3