Slovenija

Türku tudi podpora LDS

Ljubljana, 06. 11. 2007 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svet LDS je pred drugim krogom volitev soglasno sklenil podpreti Danila Türka.

Člani sveta so tako podprli predlog predsednice te opozicijske stranke Katarine Kresal. LDS je pred prvim krogom volitev podprla neodvisnega kandidata Mitjo Gasparija, ki je za drugouvrščenim Danilom Türkom zaostal le za 3717 glasov. Türka so pred prvim krogom volitev podprli v Zares, SD in DeSUS.

Katarina Kresal pričakuje, da bo podpora LDS pripomogla k zmagi Danila Türka
Katarina Kresal pričakuje, da bo podpora LDS pripomogla k zmagi Danila Türka FOTO: POP TV

Türk s svojimi predstavljenimi stališči predstavlja večje jamstvo za Slovenijo kot odprto, svobodomiselno in svetovljansko družbo in pa sekularno državo, je odločitev strankinega sveta novinarjem predstavila predsednica LDS Katarina Kresal. Türk bo po mnenju LDS najboljše vodil Slovenijo. Svet je odločitev o podpori Türku sprejel soglasno.

Nadaljnje sodelovanje Gasparija in LDS ni izključeno

Kresalova je ob tem vnovič poudarila, da je bila odločitev LDS, da gre s svojim kandidatom na volitve, pravilna. "Ker se je s tem močno okrepila leva sredina in zagotovo je to tudi bistveno doprineslo k temu, da imamo drugi krog volitev," je pojasnila predsednica liberalne demokracije. Z odločitvijo, koga od kandidatov podpreti v drugem krogu, pa so tako dolgo odlašali, ker je bilo treba zaradi majhne razlike počakati na uradni izid prvega kroga volitev.

Svet LDS je tudi sklenil volivke in volivce pozvati, naj na referendumu, ki bo potekal sočasno z drugim predsedniškim krogom, o noveli zakona o lastninskem preoblikovanju zavarovalnic glasujejo proti uveljavitvi te zakonske novele.

Kresalova meni, da so imeli odličnega kandidata, ki je dosegel odlično podporo. Zato ne izključuje možnost še nadaljnjega, povolilnega, sodelovanja z Gasparijem, ki je bil njen svetovalec v pripravah na kongres LDS.

Svet LDS je tudi pozval vse volivke in volivce k čim večji udeležbi v drugem krogu volitev. "Ne iti na volitve pomeni, da nekdo drug odloča namesto tebe," opozarjajo v LDS. V veliko zadovoljstvo bi jim bilo, če bi z danes izraženo podporo Türku pripomogli k njegovi zmagi, je še dodala Kresalova. Pričakujejo namreč, da bo tudi njihova beseda doprinesla k temu, da bo več ljudi prišlo na volitve in da bodo še tisti volivci, ki zdaj morda še oklevajo, šli na volitve in podprli Türka.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

230
07. 11. 2007 17.54
Uh, koliko časa porabijo za že znano!
1479
07. 11. 2007 13.51
Zmaga garentirana za Turka.
BB52936
07. 11. 2007 12.28
lahki konjenici Lahka konjenica so domobranci - izdajalci. Še Hitlar bi vas na koncu postrelu, kdo pa še mara izdajalce. Lastno mater bi prodali. Če ne bi bilo rdečih bi se med seboj pobili. Najjvečje zlo so naredili izdajalci.
kosir_maks
07. 11. 2007 11.54
No pa so se spet vsi pošlihtal po ideološkem ključu ! Sploh ne vem zakaj poneumlja Kresalova javnost z prejšnimi izjavami , kako da se bo sestal svet stranke , kako bodo razpravljal kateremu gre podpora , itd !ko vsak ptiček na vej čivka ,da so trojčki , SD, LDS in Zares popolnoma ideološko sinhronizirani !
matjaz@artoblikovanje.net
07. 11. 2007 11.40
Ja no saj je več kot očitno, da je za Janševike vsak polik kateri ni na strani Janše, komunist in ne vem kaj vse. Tam od Konjenice že letijo komentarji '' izdajalci,.... ''. Kriza. K čemu ste tako nabiti v to Janšo, Sds. Meni deluje obetavno tudi politik SLS,a, Bojan Šrot, enostavno ne gledam na levo ali desno, za kakovost se mi gre. Pri vas pa očitno samo za SDS in Janšo.
manjakranjc@hotmail.com
07. 11. 2007 11.29
matjaz, o čem ti to?
matjaz@artoblikovanje.net
07. 11. 2007 11.10
Zanimivi ste Janševiki, ker ni na strani Janše, je tema. Bi razumel, da bi takšni komentarji letili za nove politike Sds-a, ker je narod pač izgubil vso zaupanje v to stranko. A tale je tudi komunist, se je tudi bojevala proti Sloveniji leta 91 ?......ali kaj boste zdaj Janševiki skupaj spravli ?.
doki007@email.si
07. 11. 2007 10.21
LDS pa ja nov podpru petrleta ,......dejte no ,.... bivšega komunista ki je pol pristal v cerkvi ,......!!
Lahka konjenica
07. 11. 2007 10.12
Kaj je tudi LDS zaslepljena. Ne vidi daleč od nosu. lepa reč. Izdajalci podprejo izdajalca. banda komunistična, podpre bando komunistično.
manjakranjc@hotmail.com
07. 11. 2007 10.05
Vrana vrani ne izkljuje oči!