Slovenija

Türk prepričan o uspehu

Ljubljana, 08. 11. 2007 13.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Drugi krog volitev bo pokazal, kako močno potrebujemo in želimo v Sloveniji spremembe, je prepričan Türk.

Ob zaključnu volilne kampanje je Türk optimističen in verjame, da se bo v nedeljo pokazalo, koliko si v sloveniji želimo sprememb.
Ob zaključnu volilne kampanje je Türk optimističen in verjame, da se bo v nedeljo pokazalo, koliko si v sloveniji želimo sprememb. FOTO:

"Na volitvah bomo uspeli," je prepričan predsedniški kandidat Danilo Türk. Prvopodpisana pod kandidatno listo Türka in nekdanja predsednica ustavnega sodišča Dragica Wedam Lukič je ocenila, da je Türk v kampanji dokazal, da je "pravi človek za predsednika".

Türk ni prestopil meje kulturnega komuniciranja


Wedam Lukičeva meni, da se je v celotni kampanji pokazalo, da ima Türk dobre živce. "V vsej kampanji je ostal korekten, nikoli ni prestopil mej spodobnega in kulturnega komuniciranja, tudi takrat, ko so mu skušali podtakniti različne zadeve," je povedala nekdanja ustavna sodnica. Po njenih besedah se lahko na Türka zanese, saj je verodostojen.

Na prireditev ob koncu volilne kampanje so med drugim prišli tudi nekdanji zunanji minister Zoran Thaler, nekdanji notranji minister Rado Bohinc, predsednik zunajparlamentarne stranke Aktivna Slovenija Franci Kek, redni profesor na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani Anton Bebler in publicist Mitja Meršol.

Predsednik Socialnih demokratov Borut Pahor, ki je podprl Türkovo kandidaturo, z veseljem gleda na nedeljo. "Mislim, da se bo v nedeljo zvečer zdanilo," je dejal Pahor. Ob tem je ocenil, da je Türk zelo prepričljivo in na dostojen način zavrnil poskuse štaba Lojzeta Peterleta, ki je "v drugem krogu poskušal vtisnit pečat neverodostojnega kandidata, ki ni in ne bo služil domovini".

Po mnenju vodje poslanske skupine Zares Mateja Lahovnika to dokazuje, da je Peterletov tabor "zajela panika". Kljub temu, da je obljubljal, da ne bo uporabljal negativne kampanje, se je za takšno kampanjo sedaj odločil, je ocenil Lahovnik in dodal, da je Peterle obljubljal, da bo gledal v prihodnost in da ga preteklost ne zanima, sedaj pa "privatizira zasluge za osamosvojitev. Po njegovih besedah ni korektno, da se poskuša z neresnicami diskreditirati Türka. "Vse to kaže na to, da bo v nedeljo lep sončen dan in da bomo dobili predsednika, ki združuje in ne deli, in to je Türk," je še povedal Lahovnik.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matej Rojc
08. 11. 2007 20.23
Tonček Balonček, na kaj pa se je Peterle osredotočil zadnja 3 leta :))))) Nor si ko noč :))
Tonček Balonček
08. 11. 2007 19.46
Nisem, ampak glede na energetsko vrednost ga priporočam le Lojzetu. Sin lahko še malo proba, ženski del naj pa sodeluje le pri pripravi.
Eastman
08. 11. 2007 19.26
Tonček Balonček a tisti recept za pečenko si že sprobal?
Tonček Balonček
08. 11. 2007 17.41
Pa kdo res misli, da se bo kak volilec zdaj premislil, npr. zaradi tega, ker se je Turk danes smešil na Kongresnem trgu? Lojze je prejšni teden napovedal, da bo zadj kampanjo zaostril in se osredotočil na prihodnost, napravil pa ni drugega, kot angažiral Ministrstvo za zunanje zadeve, najkončno izrakne kakšno bnasprotnikovo kolaboracijo. Nazadnje se je izkazalo, da so v tistih časih vsi poliiki, športniki itd. delovali pod YU zastavo, kako neki pa?! Nekateroi so celo osvajali emdalje, izdajalci! Sam sem bil takrat na en kem kongresu v Avstriji in sem bil pač Jugoslovan. Še zdaj mi je žal, ker ne bom mogel biti nikoli predsednik Sloevnije, še minister ne?! Skrataka, ta teden nam je, po zamenjavi Pogorevca, ponudil nekaj kuharskih receptov svoje žene in proste spise svojih dveh hečtra in sina, ki je poudaril, da ga oče pri šahu stalno premaguje, kar naj bi pomenilo, kako je pameten ali kaj? Bizarno skratka, za Slovenijo, z vso močjo. Po mojem se še Pogorevc smeje!
mrhe2003
08. 11. 2007 17.01
Lahovnik in Pahor vremenarja? Tega pa nisem vedel! Zanimivo, da sta prepričana v sončno vreme, mislim, da je Pečenkova napoved drugačna ... Menda bo snežilo in nekatere zmrazilo. Če ste šli danes ob 14:00 čez Kongresni trg, ste videli, da se je Tuerk predstavljal in govoril okoli 30 mimoidočim in kupu politične "elite". Gospod Kek, Pahor, Lahovnik ... Smešni so bili! Zakaj? Ker so gledali nadvse smešno (ne vem komu) predstavo in se ob tem neskončno zabavali! Kaj želim s tem povedati? Da so iz sebe brili norca, ljudi pa ni bilo od nikoder, gospod Tuerk namreč ne ve, da imajo Slovenci več dela, kot ga ima sam in ga je imel v ZDA. G. Tuerk ne ve, da v Sloveniji delavnik traja osem ur in več; tega človek ne ve, pa vseeno govori o socialnem programu itd. Bomo videli, če se bo g. Tuerk s svojo druščino tudi v nedeljo tako smehljal ...
cernivec.jolanda@gmail.com
08. 11. 2007 17.00
Leta 1994 se je zgodil genocid v Ruandi.V življenjepisu Danila Türka ni opisa njegovih tedanjih stališč do tega vprašanja, pa čeprav je bil del establishmenta Združenih Narodov. Ta del njegovega življenja, kot da ne obstaja?????
blue-art.org
08. 11. 2007 16.42
Zato ker je tako, bo pa zmagal in iskreno mu zmago tudi želim pa ne iz političnih temveč človekoljubnih razlogov. Ravnokar mi je prišel v roke letak podpornikov Lojzeta Petrleta domnevno iz Tržiškega okraja, če sem odkrit mi je nerodno ponavljati kar piše. No edino predstavnik SLS-a je po mojem mnenju korektno postopal. Poskusite ga dobiti. G. Lojze Petrle si kot človek sicer zasluži zmago, ukrepi posameznih podpornikov pa mu po moje kvarijo ugled tako, da bi ga raje videl še neprej v evropskem parlamentu, da v bodoče malo razmisli o bodočih političnih potezah in podpornikih.