Slovenija

T-2 pod drobnogledom kriminalistov

Maribor, 14. 07. 2011 14.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kriminalisti zaradi domnevnih nepravilnosti pri poslovanju preverjajo telekomunikacijsko podjetje T-2, v podjetju pa kakršne koli nepravilnosti zavračajo.

Kriminalisti
Kriminalisti FOTO: Kanal A

Mariborski kriminalisti na podlagi več objavljenih informacij v javnosti in zaradi domnevnih nepravilnosti pri poslovanju preverjajo, ali obstajajo razlogi za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, so potrdili na Policijski upravi Maribor.

V T-2 očitke o nepravilnostih zavračajo, hkrati pa poudarjajo, da s predkazenskim postopkom niso seznanjeni. "Ostro zavračamo vsakršne očitke in namigovanja o nepravilnostih v poslovanju T-2. Že marca letos, ko so se tovrstni očitki pojavili prvič, smo vse navedbe zavrnili, od takrat pa nismo prejeli nikakršnih novih informacij v zvezi s tem," so zapisali v odzivu.

Izpostavili so, da je Okrožno sodišče v Mariboru v sredo upnike T-2 pozvalo h glasovanju o zaključku postopka prisilne poravnave, s čimer so se postopki, ki so nekaj časa stali, začeli premikati v zaključno fazo.

"Zato težko verjamemo v naključje, da je zadeva, ki je odprta in znana že nekaj mesecev, ponovno pozornost v Dnevniku dobila ravno v tem trenutku. Očitno zaključek postopka prisilne poravnave družbe T-2 nekomu ni v interesu, zato današnje pisanje Dnevnika razumemo kot poskus diskreditacije naše družbe," so še dodali v T-2.

So utajevali davke?

Kriminalisti po poročanju Dnevnika preiskujejo, ali je ljubljanski podjetnik Bojan Kujavec prek slamnatih podjetij, povezanih z Gratelom Jurija Krča in domnevno s posamezniki iz operaterja T-2, ki je zadnja leta intenzivno vlagal v gradnjo omrežja, utajil več milijonov evrov davka na dodano vrednost (DDV) in opral še nekajkrat več denarja.

Kujavec naj bi od leta 2004 prek svojih podjetij Boex in Bonet ter drugih povezanih podjetij ustanovil verigo slamnatih podjetij. Ta naj bi izdajala račune z visokimi zneski za plačilo v resnici neopravljenih in nekajkrat preplačanih storitev povezanim osebam, med katerimi naj bi bila v vrhu prav Gratel in T-2. Na podlagi teh obračunov naj bi obračunavali odbitni DDV ter s tem utajili 20 odstotkov davka.

Slamnato podjetje naj bi nato denar iz svojih računov prenakazalo na račune različnih fizičnih oseb, tudi na Hrvaškem, v obliki posojilnih pogodb. V zasebnih žepih naj bi končal vsaj milijon evrov, del denarja pa šel tudi za podkupnine tistim, ki so do začete prisilne poravnave T-2 skrbeli, da so tokovi denarja v takšnem obsegu tako dolgo krožili, je pisal Dnevnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Smallville2011
04. 08. 2011 10.23
prepri43
15. 07. 2011 15.30
Prišli so v naše domove z obljubami da bodo ustavili čas in še veliko čudežev za smešno nizko ceno. Na koncu smo ugotovili da smo čudežno nasedli lažnim obljubam,ker na svetu ni muzike brez zadostnega denarja. Račune za neopravljene storitve so pošiljali in sodno izterjevali,kakor vidim povsod. Najbolj čudi dejstvo da po stečaju lastnika T2 ,Mariborske nadškofije (zvonov),»lastnina« T2 sama kar naprej posluje kot samostojna pravna oseba v nekakšni prisilni poravnavi!Njen poslovni partner pa se poteguje za večinsko lastništvo T2 pa čeprav na osnovi kapitala ki je bil last Mariborske škofije. Popolna zmeda se kaže z odkritjem verige slamnatih podjetij in verjetno z njimi povezanimi poštnimi nabiralniki po celem svetu. To kajpak diši na veliko kriminalno združbo ustanovljeno z namenom velike goljufije. Ta primer v primerjavi z drugimi odstopa le v pestrosti goljufij in nesramnosti »poslovnežev.«
Tonček Balonček
14. 07. 2011 18.15
-1
Po vseh mnenjskih raziskavah v razvitem svetu so emd firmami, s katerimi imajo razmerje državlajni, najbolj osovraženi ponudniki telekomunikacijskih storitev in mobilni operaterji, sledijo pa jim že kabelski operaterji, ponekod so eni in isti kar za vse, recimo Telecom. Nič novega. Sicer pa ne vem, kaj imate toliko proti telekomu, saj ga je par elt vodil celo pšoštenjak Marjan Podobnik, a ni bil v redu. Kučan nima v Telekomu novbene besede3, razen kadar telefonira. In amnjka le še to, da je za finančno katastrofo amriborske škofije in Zvonov I ter II kriv Forum21 in Pahor, morda pa še Cvikel, Rop, Gaspari, Golobič, Kos in Kresalka! A na Opus Dei in vatikanske hijene pa nihče ne pomisli?
povrsniste24kur
14. 07. 2011 17.23
ofca...sicer ne vem, zakaj se ti je sedaj vstal, ampak nikjer ne vidim, da bi s svojim komentarjem kaj govoril čez njihovo ponudbo. njihova ponudba me popolnoma nič ne briga in nima nič s tem kar sem napisal, prav tako tudi nič z zgoraj napisanim člankom.
Ofca1A
14. 07. 2011 16.25
povrsniste24kur14.07.2011, 15:11: nevem ka ga ti človek zdej serješ s tem tvojim komentarjem,....lej res nevem,...T2 mam jaz že kr dolg časa,..trenutn optika,....pa ne sam jaz,..polovico mojga kraja,...In lahko rečem da je T2 pred vsemi ponudbami najbolši,..in leta pred drugimi!! Pa daj ne seri mi siol no,....daj nehi no,..največja nategovancija v sloveniji glede ponudbe neta,.in tv ja!! Telemach mi je mal zadišal,...sam prznam negrem se vezat za 24mesecev,..edino to me mot!! Vem pa samo to iz virov!! Da telekom slovenije ime v prihodnosti namen,...poj..t večina telekomunikacijskih podetij v sloveniji,...in lahko rečem da mu za enkrat izredno dobro uspeva!!
grickajcipicips
14. 07. 2011 16.21
ko sem še bil njihov narocnik ,moram rect ,da baš nisem bil zadovoljen z njimi! vsaka dva meseca so podrazevali storitve. kr neki.. Osebno menim ,da je edino pravilno oz.zadnji cajt ,da jih policija oz.pristojni organi že enkrat dodobra vzamejo pod drobnogled. saj je mnogo njihovih narocnikov prepricanih ,da nekaj ne poteka kot bi moralo..
pomladna4
14. 07. 2011 16.09
Upam, da bo končno T-2, vodstvo in njegova pravna služba, kazensko odgovarjala za vso svinjarijo,ki so jo počeli že lep čas. Dolga fizični osebi sploh niso izkazali z računom (npr. vrnjeno manjkajočo opremo),ker si pač z njimi prekinil razmerje, so kar podajali tožbe na sodišče, kjer so očitno bili tudi prijateljsko povezani,saj takih izvršb sploh ni bilo mogoče izpodbijati. Le kje je tu pravna država???????..... a mislijo,če se bodo spovedali, da bo vse ok?????...vsi za nekaj let v zapor !!!!!
nesramnež
14. 07. 2011 15.46
še ena bistra poteza z strani konkurence. in @Tonček Balonček - res je! Slovenija bi bila brez murgeljskega palčka danes bolj slovenska in precej bogatejša.
povrsniste24kur
14. 07. 2011 15.30
DeBill 14.07.2011, 15:15 0 Ko so naredili napako pri meni so bili izjemno prijazni, povrnili stroške in se opravičili. hja, ti pa verjetno nisi prekinil pogodbe z njimi in prešel na cenejšega ponudnika, ko je bila storjena napaka, ali pač? saj dokler si njihov je ok...
Tonček Balonček
14. 07. 2011 15.23
DeBill, seveda je tako, za svem pravzapra stoji murgelski palček in Forum21, to je vendar jasno! Odkar je telecom zapustil Marjan Podobnik, eden redkih direktorjev te firme, ki jo je vodil odločno in pošteno, se Telekom ni več dvignil tja kamor spada. Rdečkarji nakaldajo, da ga je prejšnja vlada izčrpavala in da so stotine miljonov EUR fiktivno izginile v Čni gori, na Kosovu in v MK, ampak seveda za to ni nobenih dokazov.
DeBill
14. 07. 2011 15.15
Ko so naredili napako pri meni so bili izjemno prijazni, povrnili stroške in se opravičili.
DeBill
14. 07. 2011 15.13
dnevnik ni neka referenca, pišejo, da g.Kujavec ni v imeniku. jao, jao, jaz sem ga takoj pogooglal. T2 je praktiično že izpuljen od MB Nadškofije, tako da je po moje zadaj stalin, pardon GG in Telekom slo. In o sumih se ne piše, piše se o vloženih ovadbah, drugače je vse rekla kazala. (jaz pa sumim, da so vsi v parlamentu spolni prestopniki, ker nas nategujejo brez našega privoljenja in to na suho!)
povrsniste24kur
14. 07. 2011 15.11
ne le to, t2 ima tudi največji poden od pravnih služb, ki se do svojih strank obnašajo skrajno nesramno in ignorantsko, zgleda da imajo poznanstva tudi na sodišču v mariboru, namreč le-ta so izdala kar nekaj spornih izvršb zahvaljujoč se t2ju, ki večkrat ni imel niti enega pravega razloga ali dokaza, zakaj bi do izvršbe sploh moralo priti. poznam vsaj tri primere, ki so odstopili od pogodbe s t2, vrnili opremo, po več kot enem letu pa domov dobili po pošti priporočeno pismo sodišča iz maribora, ki je predlagalo izvršbo zaradi nekega nevrnjenega kabla v vrednosti 95€. z vsemi stroški sodišč, taks, "pravne službe" t2 nanese izvršba na skoraj 380€, BREZ da bi t2 sploh obvestil bivšo stranko o dolgu! pljunem jaz na t2 pa tudi če so leta pred telemachom, siolom ali biločem! kar pa zagotovo niso.
Tonček Balonček
14. 07. 2011 15.03
A bo Gratel blokiral nedeljske maše v mariborski škofiji in od vernikov zahteval poplačilo zapadlih obveznosti?
laufer
14. 07. 2011 14.53
RKC je tisočletja navajena pozicije in s tem vzeti kar hoče.
Tonček Balonček
14. 07. 2011 14.46
Gre za politično gonjo proti mariborski škofiji in Vatikanu! Zakaj ap Jankovića ne preiskujejo? Vse je izmišljeno!
opica.mamina
14. 07. 2011 14.26
ah ne, pa da se kaj takega pri nas dogaja