Slovenija

Svoje dosežejo tudi z grožnjami in izsiljevanjem

Kamnik, 20. 05. 2011 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Katarina Drlja
Komentarji
59

Sodni izvršitelj iz Kamnika Marjan Hojs načrtno psihično zlorablja ljudi, ki nimajo denarja, da bi povrnili dolgove. Da tako delajo njegovi rubežniki, nam je povedal kar eden od njih. Ustrahovanja so običajen del njihovega dela.

Sodni izvršitelj iz Kamnika Marjan Hojs načrtno psihično zlorablja ljudi, ki nimajo denarja, da bi povrnili dolgove. Da tako delajo njegovi rubežniki, nam je povedal kar eden od njih. Ustrahovanja so običajen del njihovega dela.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (59)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bondxyz
13. 02. 2012 08.58
+3
Mi imamo malo firmo in nismo nikomur dolžni, pa nam je redkokdo, oziroma nihče nam ni - do sedaj so vsi v roku plačali. Ampak moraš točno vedet s kom, kako... To je več let izkušenj. Ampak potem tudi manj tvegaš in tudi manj zaslužiš, pač... Je pa grozno, da si dolžen, pa hočeš vrnit, pa nimaš s čim, ker ti nekdo ni plačal, ki ne more plačat, ker mu ej dolžan nekdo drug. Cela veriga, na koncu se ponavadi ugotovi, da je dolžnik država ali pa kako podjetje, ki je tako ali drugače povezano z njo... Vsi vemo kdo so ti ljudje, pa je žal mafija tako povezana, da si čisto nič ne moreš - dokler res nekaterim ne bo prekipelo, ampak vem, da če bi sama životarila zaradi nekoga ali pa zaradi neke goljufije pristala na cesti, bi stvar vzela v svoje roke... Menda so itak naši zapori hotel... A ti kaj druga preostane?
Anže Cerar 1
24. 10. 2011 11.37
Največkrat je problem takšen, da manjša podjetja nimajo druge izbire kot, da urejajo plačilo preko izvršitelja saj jim državljani oziroma naročniki storitev ne plačujejo računov. Je pa tudi ogromno primerov, ko podizvajalci pošljejo izvršitelja na podjetje, ki je izdalo račun stranki nato pa je podjetje prisiljeno poslati izvršitelja še na stranko, ki ni poravnala dolgov. Glede Marjana Hojsa je pa tako. Slišal sem že veliko o njem in njegovem nespodobnem delu. Že če samo pogledate njegova pisna obvestila, v prvem obvestilu vam že grozi, da vam bo nevem kaj zarubil. In tudi, ko pride k vam bi že vstopil v stanovanje in kar pobral stvari brez odredbe sodišča. Tako, da kot je že omenil gospod v video prispevku najbolje je TAKOJ poravnati dolg direktno na podjetje kateremu ste dolžni in se je brezveze zapletati z gospodom Hojsom. Seveda v primeru, če ste zmožni poravnati dolg drugače se poizkusite dogovoriti z upnikom oziroma z osebo pri kateri ste zadolženi. Lp
izzyone
22. 05. 2011 07.01
+4
Zgleda da še niso naleteli na taprave dolžnike ali pa tja sploh ne grejo.
Tinito Castro
22. 05. 2011 06.23
Ustrahovanja? Žalsem se znašel v situaciji, ko jme je obiskal njegov rubežnik.ZAkon v 79 členu pravi česa ne smejo vzeti....Ne upoštevajo. No meni niso odneski nič in tudi ne bodo. Podjetje,. ki mi je dolgovalo je bankrotiralo, jz pa sem imel velike težave.In sem jim jasno povedal, da ko bodo izterjeli tisto firmo - oni so tudi tam rubežniki-takrat naj pridejo terjati mene...In jih ni bilo nikoli več, ker tam niso uspeli nič narediti.Drugače pa res grozijo, rtudi s fizično silo, češ, da me bo nekdo pšretepel v opomin....
AA11
22. 05. 2011 06.16
-1
Raztezje, si kdaj pomislil, da bi pisal pravljice za otroke?
AA11
22. 05. 2011 00.47
-7
Pri nas dolžniki še ne vedo, kaj je to nasilno izterjevanje dolgov. Drugje se to začne z bejzbolsko palico po kolenu....
SimonMarini
21. 05. 2011 23.55
+1
.....in to počnejo na grdi, nasilen način.
AA11
21. 05. 2011 23.45
-8
Res so grdi ti izvršitelji, da zahtevajo denar od tistih, ki so dolžni....
spidi33
21. 05. 2011 23.37
+9
če pridejo do mene, jih bo čakalo presenečenje..........:) a gremo zbirat podpise za referedum, da ukinejo izvršitelje?
SimonMarini
21. 05. 2011 23.12
+6
Večina bi plačala, pa ne dobijo plačano.
SimonMarini
21. 05. 2011 23.09
+5
Večina bi plačala svoj dolg, pa ne dobijo plačane svoje terjatve.
sarkon
21. 05. 2011 23.01
-5
plačajte kar ste dolžni pa ne boste imeli nobenih problemov. žalostno res žalostno ,vsi bi radi živeli na tuj račun. vrnite dener če si ga sposodite,oziroma če ste dolžni plačajte , kako da vam to ni jasno.....
hanse
21. 05. 2011 23.00
+4
Kam smo prišli???
hanse
21. 05. 2011 23.00
+3
Kaj še noben izvršitelj ni padel?? Bo pa skrajni čas, da prvega pospravimo, pol pa še tiste, ki dajejo naloge za izvršbe. Naj to zafustrirano državo prvo v red spravijo, pol pa se naj na uboge državljane podajo, če imajo sploh pravico.
SimonMarini
21. 05. 2011 22.29
+1
Kako aktivirati da bo nekdo reagiral? Jutri naj 100,000 ljudi pokliče na ministrtvo za pravosodje in izjavi, da morajo ukiniti zasebne izvršitelje. Ali pa pošlje mail s to izjavo. To eden od predlogov, kako lahko kaj storiš, da bo nekdo kaj naredil. Napišimo, kaj zahtevamo (najbolje kar seznam) in začnimo klicat ali mailat. Ampak organizirano, vsi naenkrat. Recimo.
Raztezje
21. 05. 2011 22.06
+3
Ni ga čez državni terorizem, Najhujše zveri so sodni izvršitelji in tu banana republika Slovenija zagotobvo izstopa, ne le v Evropi. Z večino običajnih izterjevalcev ni takih težav,, ker uporabljajo še druge metode, včasih se da tudi pobotati, odložiti, plačevati na obroke ali celo opustiti neupravičene terjatve, poznam pa primer, če se ne motim sodnega izvršitelja Pečovnika iz Velenja. Ta živali pride skupaj s tolpo modrosrajčnikov in polnimi sodnimi poblastili, da lahko naredijo karkoli, pa če gre za še tako krivične, neupravičene, nezakonite ali očitno nesmiselne odredbe. Dovolj je, da se kdo zameri lokalni oligarhiji, tajkuni ali mafija pokličejo kakega sodnika Škoberneta, ki jih ponekod ne manjka, da pripravi sodni konstrukt, spravijo se na kakega nemočnega reveža in mu izdajo sodno odločbo v imenu naroda, brez vsake obravnave, zaslišanj ali preverjanja. Na podlagi te ustvarijo tako imenovani "izvršilni naslov", ki je pravna osnova za rubež ali kar deložacijo iz doma, ne glede na popolnoma nesmiselna, nezakonita in krivična dejstva. Ko je taka svinarija enkrat spisana v imenu ljudstva, določijo "svoje" sodne izvršitelje in od tu dalje pri nas zdrava pamet odpove. Žival pa ne pride sama, ampak s tropom policajev, ki se seveda delajo primerno butaste in tako postanejo orodje mafije. Treba je poudariti, da se take nezaslišane krivice in nacionalna sramota ne bi mogla zgoditi, če bi policija v vsakem primeru stala na strani zakona ter varovala pravice vseh enako, ampak zakaj, tudi modrosrajčniki dobro vedo, katera roka jih hrani. O sodišču, tožilcih ali kakih opicah iz varuha človrekovih pravic, ki bi se morali takoj postaviti v bran človeka, pa itak nima smisla izgubljati besed in kot je že marsikdo zapisal, ko se ti enkrat zgodi taka krivica, se mi ne zdi niti najmanj čudno, če hoče kdo pobiti vse po vrsti, saj mu drugega realno tudi ne preostane. So Evropska sodišča in podobno, ampak to lahko traja desetletja, če žrtev ta čas sploh preživi bedo, obupno trpljenje ter skrajno krivična ponižanja, včasih je celo bolje, da mu poleg zdravja vzamejo še pamet. In tega je pri nas ogromno, čedalje več, ker verjamete ali ne, NIHČE NE STORI NIČESAR!!! Se tako začne neskončno, neusmiljeno sovraštvo in prave vojne?
SimonMarini
21. 05. 2011 21.38
+5
Rešitev je preprosta: zasebne sodne izvršitelje se ukine in vzpostavi državne izvršitelje. Že sama ideja o zasebnem izvršitelju je skregana s poanto: Represiven organ mora biti zgolj in samo državen (državni uslužbenec). Izvršitelj je represiven organ s pooblastili države in kot tak ne more biti zaseben. Zasebni so kao bolj uspešni v izvršbi. Ja, vidimo kak.
Mira Šunkar
21. 05. 2011 19.18
+2
to lahko delajo sam taki ljudje kot je on-pokvarjeni...
Marko Hribar
21. 05. 2011 19.05
+1
No evo mene tirjajo zarad 158eurou...in sm v petek dobil pošto da če ne plačam v roku 4ih dni da bodo vstopili s ključavničarjem in s policijo :)) sam pustmo da stanovanje ni moje...da sem podnajemnik...ne vem kakšno pravico imajo oni tuki...plus plačat morm neki za kar se Socialna služba ni zganila in spremenila odločbe...sm jih klicu v petek in gospoda Hojsa nism mogu dobit ker je bil na terenu oni pa niti niso nč hotl poslušat da bi jim človek kj razložu na opozorilu pa piše da moraš kontaktirat njih ...in sedaj samo čakam ta lepi dan da pridejo...
Jinks
21. 05. 2011 16.39
+3
To vse izhaja iz te iste zgodbe: Tajkuni, ritolizniki na vodilnih mestih državnih podjetij in bank, razni politično "zvesti" javni uslužbenci na podarjenih položajih kako pa kaj vi spite? Kradete brez slabe vesti, kupujete drage avte, gradite in obnavljate vile na račun države (Vegrada in SCT-ja), milijonski krediti na lepe oči, zabave s kaviarjem in francoskim šampanjcem na privat jahtah, shopping v Londonu, Parizu in Milanu s privat letali... mi ostala raja, delavci pa delamo za drobiž in životarijo v svoji bedi! Ste slepi? Saj narod ni butast. Delamo vsi, uživali bi pa samo eni. To ni kapitaizem, kot si ga vi razlagate, to je tiranija! V kapitalizmu, namreč lastnik uživa z zapravljanjem in vlaganjem svojega kapitala in dohodkih od njegovih naložb. Pri nas pa si najbolj nesposobni, a politično zelo aktivni postrežejo kar z javnimi, davkoplačevalskimi financami in si mislijo, da je tako itak prav, ker so si prej sami priredili še zakone !!