Slovenija

Švicarji s čokolado in noži, Makedonci z ajvarjem in ljutenico

Ljubljana, 15. 11. 2012 13.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Neda Došenović
Komentarji
11

Bazar Sila skuša poskrbeti, da se ljudje zabavajo, a ob tem ne pozabijo, da je glavni cilj bazarja pomoč drugim. Letos se organizatorji zaradi krize srečujejo s težavami z donatorji, a vseeno obljubljajo pestro izbiro dobrot in izdelkov iz vsega sveta.

Na dobrodelnem bazarju Sila bodo tudi letos soproge tujih veleposlanikov skupaj s članicami združenja SILA skušale zbrati čim več denarja za dobrodelen namen. Lani so zbrale kar 82.000 evrov in tudi letos upajo na podoben znesek, saj želijo podpreti kar 17 projektov.

Med drugim želijo pomagati tako organizacijam za pomoč otrokom in odraslim s posebnimi potrebami, družinam z dolgotrajno bolnimi otroki, žrtvam družinskega nasilja, mladoletnim iskalcem azila, samskim mamam in brezdomcem.

Predsednica združenja Aleid Douma je kot posebnost letošnjega bazarja med drugim izpostavila prodajo poročnih oblek.
Predsednica združenja Aleid Douma je kot posebnost letošnjega bazarja med drugim izpostavila prodajo poročnih oblek. FOTO: N.D.

Predsednica združenja Aleid Douma je izpostavila, da se kriza še kako pozna. Ne le da veliko ljudi potrebuje pomoč, v teh časih je tudi težje iskati sponzorje za takšne projekte, pa so izpostavile žene veleposlanikov. A vseeno jim dobre volje ne manjka. Pravijo, da želijo, da ljudje na bazarju uživajo, da hkrati ne pozabijo, kaj je njegov osnovni cilj – pomoč drugim. Ali kot pravi Doumova: "Treba je deliti z drugimi in skrbeti drug za drugega."

Obljubljajo, da bo bazar, ki bo potekal 1. decembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, tudi letos poln dobrot in izdelkov iz vsega sveta. Tako bodo denimo Švicarji čim več denarja poskušali zbrati s svojimi čokoladami in noži, letos pa bodo kot novost predstavili svoj sir. Makedonci bodo svojim kulinaričnim dobrotam, kot sta ajvar in ljutenica, pristavili še rdeče vino in slaščice, med drugim pa bodo ponujali tudi kozmetične izdelke. Madžari pa obljubljajo zanje značilno rdečo papriko in klobase ter seveda znano žgano pijačo palinka. To so sicer le nekatere od številnih držav, ki bodo na bazarju imele svojo stojnico. Najmanj 37 držav bo namreč skušalo s svojimi izdelki prinesti čim več v dobrodelno blagajno.

Kuharska knjiga SILA okusi Indije
Kuharska knjiga SILA okusi Indije FOTO: N.D.

Na bazarju bodo prodajali tudi posebno kuharsko knjigo SILA okusi Indije, ki so jo v združenju pripravili na pobudo kupcev na lanskem bazarju. Kot pravijo, Slovenci čedalje bolj občudujemo Indijo in tudi indijska stojnica na bazarju je izredno priljubljena.

Ena od novosti letošnjega bazarja pa bo stojnica z oblačili iz druge roke, med katerimi bodo tudi poročne obleke. Pri teh računajo na neveste, ki imajo nekoga, da bi jim obleko lahko prilagodil, a poudarjajo, da so obleke v zelo dobrem stanju in obiskovalci jih bodo na bazarju lahko tudi pomerili.

Ker je na bazarju po navadi gneča, bo organiziran tudi kotiček za varstvo otrok, kjer bodo starši po registraciji otroke lahko pustili v varstvu in tako brez skrbi raziskovali, kaj letos ponujajo stojnice.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BremzPenzl
16. 11. 2012 11.38
-1
Kaj so te to neko "krulo" za model postavli, kot da nimamo slovenci lepših mladenk. Ziher je kaka po vezah tja prišla. Le kaj je naredla za protiuslugo....
Mario71
16. 11. 2012 09.16
-2
žene veleposlanikov he he he..ja boge one k morajo to organizirat, res imajo težko delo
tali?ni tom
15. 11. 2012 19.36
+8
ni pa z fakini in kriminalci vseh pasem in na vseh položajih !
Raubšic
15. 11. 2012 18.04
+3
Predsednica je izpostavila prodajo poročnih oblek in trenirk.
prlek 1
16. 11. 2012 08.19
+1
LOS - T
15. 11. 2012 17.35
+0
mi pa z burekom in čevapi !
papaaa!
15. 11. 2012 16.17
+6
slovenci pa pripeljemo družino in se lepo pogostimo.....
starkur
15. 11. 2012 16.38
+4
sej druzga ne znamo kot samo nekaj preprodajat narest pa nič razen redkih izjem, ki jih pa zato v svetu cenijo. Naši politiki pa bi jih do kosti izropali. Tako bodo tudi oni odšli potem se boš ti in tebi podobni gostili za prazno mizo!
Raubšic
15. 11. 2012 18.03
+6
idio nismo vsi Gorenjci, ki imate dve kukali na vhodnih vratih. Zgoraj pogledate, kdo je prišel in spodaj, kaj je prinesel.
papaaa!
15. 11. 2012 19.34
+4
raubschütz. kar je res je res! dal sem ti plus.
JanzeLjj
15. 11. 2012 14.14
+14
Mi pa z majerjem in patrijo!