Slovenija

Svetova akcija: Razmigajmo Slovenijo!

Ljubljana, 17. 03. 2014 17.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V redakciji oddaje Svet na Kanalu A bo vsak delavnik do konca marca še posebej razgibano. Ekipa pripravlja posebno tematsko rubriko, kjer boste izvedeli vse o zdravem načinu življenja, zdravi prehrani, gibanju ter športnih aktivnostih.

V redakciji informativne oddaje Svet na Kanalu A bo vsak delavnik do 28. 3. še posebej razgibano. Ekipa pripravlja posebno tematsko rubriko, kjer boste izvedeli vse o zdravem načinu življenja, zdravi prehrani, gibanju ter športnih aktivnostih, naših ne tako zdravih razvadah in navadah, ki se jih da spremeniti.

Več o projektu so povedali sami. "Veliko ljudi je akcija Mali Koraki za VELIK CILJ spodbudila, da so sploh začeli teči. Takrat smo se zavedli, da lahko z zgledom in pravimi informacijami izobražujemo in pomagamo. V dveh tednih, ki sta pred nami, bomo s posebnimi prispevki, dobrimi primeri, podatki, testiranji, mnenji strokovnjakov in povsem življenjskimi zgodbami pokazali, da se da. Da se da najti čas za gibanje, za zdravo življenje, za sprehod zjutraj pred službo in da izgovorov ne sme biti," pravi urednik in voditelj Gregor Trebušak.

Urša Žgajnar
Urša Žgajnar FOTO: Kanal A

"Naš življenjski slog se je v zadnjih dveh desetletjih drastično spremenil, na delo prihajamo pozneje in se domov vračamo šele pozno popoldne. Naš vsakdan zaznamujejo hitenje, stres in preveč sedenja, otroci pa vedno več časa preživijo za računalnikom. Človek ni bil ustvarjen za sedenje, ampak za gibanje!," je prepričana novinarka Jasmina Štorman, medtem ko Urša Žgajnar opozarja, da je po desetletjih merjenj športnih sposobnosti otrok v šolah eno neizpodbitno, dosežki otrok so iz leta v leto slabši: "To se najbolj pozna pri vzdržljivosti in številke ne lažejo: Fantje so leta 90 v povprečju držali 62 sekund v vesi v zgibi, lani so zmogli 10 sekund manj."

Novinarka Maja Kos pa pravi: "60 minut na dan, petkrat na teden ... Sliši se povsem neuresničljivo in za nešportne duše zelo veliko. Ampak če se prepričate, da migate (in ne športate) in to celo storite večkrat na dan, boste začeli počasi uresničevati "60min/5krat na teden" pravilo. Če zmorejo šole, vrtci in motivirani posamezniki, ki smo jih obiskali, potem zmoreva tudi ti in jaz - pa verjemite, da me je res težko prepričati."

Maja Kos
Maja Kos FOTO: Kanal A

Ker se vse začne v mladih letih, ustvarjalci oddaje SVET starše, vzgojiteljice in ravnatelje pozivajo, naj jim pošljejo posnetke telovadbe na elektronski naslov zmigovalec@kanal-a.si ali pa na Facebook stran, kjer bodo dnevno objavljali posnetke z vseh koncev države.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jure Burger
04. 04. 2014 02.35
+2
NA ŽIVCE MI GREJO S TEM ŠPORTOM, KER VSEPOVSOD SAMO REKLAMERAJO ŠPORT KO DA JE TO EDINA STVAR NA SVETU.... KJE JE PA UMETNOST, KREATIVNOST, USTVARJALNOST ?? NAJ ŠE ZAČNEJO KEJ NA PODROČJU UMETNOSTI, PROMOVIRAT NE PA DA OMEJUJEJO UMETNIKE, GLASBENIKE, DA JE TREBA PLAČEVAT DA LAHKO IGRAMO !! ŠPORT NI TAKO ZELO POMEMBEN DA BI SE MOGL VSI INTENZIVNO IN S STRASTJO S TEM UKVARJAT, POGLEJTE ŠE KEJ V TO KAJ SO LJUDJE ZMOŽNI V KREATIVNOSTI, USTVARJALNOSTI, GLASBI, NE PA DA PUMPATE TA ŠPORT NA VSAKEM KORAKU !! VSE JE SAM NA MOČI TELESA PA ZUNANJI VIDEZ..... TUD INTELIGENTI USTVARAJALNI LJUDJE OBSTAJAMO, ODPRAVT JE TREBA OBSEDENO TEKMOVALNOST PA BORBENOST PA IZVAJANJE FIZIČNO NAPORNIH STVARI K NISO POMEMBNI !! POMEMBNA JE KREATIVNOST, USTVARJALNOST, ČE SE TO PORIVA V OZADJE SVET NE MORE BIT VEČ NORMALEN, K VSAK GLEDA SAM ZA SVOJO RITJO PA OBSEDENO TEKMOVALNOSTJO IN MIŠICE PA KDO VEČ ZMORE V FIZIČNEM SMISLU PA TO SRANJE, BULLSHIT !!
mastablasta
18. 03. 2014 06.48
+1
podpiram akcijo. je pa res, da so mnoga šolska igrišča, ki so jih opremili davkoplačevalci, danes pod ključem. dvorane pa drage. plebejcem tako ostane samo tek in hoja. res zabavno, a ne?
sime sime
17. 03. 2014 20.59
+2
bravo pametna akcija...podpiram
MatLav
17. 03. 2014 20.29
-2
spartaaaaaaaaaaaaa!
dannyer
17. 03. 2014 19.36
+5
to pa ni čisto res pri nas so bile dekleta odlične v ocenah samo v športu pa štorasta seveda smo imeli izjemo ali dve enako pa pri fantih . samo da so smešno bili najboljši tisti ki so imeli slabše oceno . seveda zato ker so imeli rajši nogomet ali šport kot pa matematiko .to je zgolj odvisno od posameznika. je pa res da vzgoja v 21 stoletju ne seže do kolen drugim vzgajam iz pred 100 let ali več .
Definbahija
17. 03. 2014 20.01
+6
Kot v Severni Koreji bi moglo bit. kultura in šport obvezna v vseh starostnih kategorijah. šola, delo, penzija
dannyer
17. 03. 2014 21.58
+1
kitajska z strogo vzgojo do uspeha ne pa to našo ki sploh vzgoja ni .