Slovenija
Oglas

Svetla prihodnost za vaše štirinožne prijatelje!

Ljubljana, 04. 12. 2013 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Svetla prihodnost za vaše štirinožne prijatelje! Seznanite se s popolnoma naravno prehrano, dopolnili in negovalnimi izdelki za vašega psa, mačka in konja. OrganicVet za preventivo in kurativo.

STOP srbečici, izpadanju dlak, alergijam, obolenju ledvic, sklepov, obolenju sečil, težavam z zobmi, dermatološkim boleznim, debelosti, diareji, prebavnim motnjam ... S kakovostjo izdelkov OrganicVet, ki jo določa standard IFS, poskrbite za dolgo, zdravo in aktivno življenje svojih ljubljenčkov. Vrhunski, uravnoteženi prehrambni izdelki so bili razviti v tesnem sodelovanju z veterinarji in rejci.

OrganicVet je prava izbira, ker:
- ne vsebujejo umetnih konzervansov, barvil in sredstev za privabljanje;
- so izdelki narejeni izključno iz naravnih in visokokakovostnih sestavin (vsebujejo najmanj 65 % mesa po standardu IFS);
- hrana vsebuje optimalno razmerje sestavin;
- je obogatena z naravnimi olji;
- vsebujejo FOS in MOS, ki pripomorejo k učinkovitejšemu izkoristku hranljivih snovi;
- izdelki ne vsebujejo alergenih vrst žita, še posebej ne pšenice;
- so živali za proizvodnjo mesa iz proste reje;
- postopek priprave ohranja vse vitamine in minerale.

Pravilna prehrana pomaga pri zmanjševanju dovzetnosti za bolezni in alergije.

Na kaj moramo biti pozorni, ko se odločamo za prehrano?

Pomembno je, da se seznanite s sestavinami posameznega izdelka. Bodite pozorni na pravo razmerje hranljivih snovi. Priporočljivo je, da je beljakovinska vrednost med 18 in 26 %, in sicer zato, ker višje beljakovinske vrednosti lahko prej povzročijo diarejo, dolgoročno pa lahko škodijo tudi ledvicam. Maščobna vrednost naj ne presega 15 % – vse, kar je več, je že redilno za vašo žival. Viri ogljikovih hidratov so naravni riž, rjavi riž, proso in krompir. Izogibajte se sestavinam, kot so pšenica, soja in jajca. Prve sestavine, zabeležene na deklaracijah, so najpomembnejše in izpostavljajo, česa je v hrani največ. Ko naletite na deklaracijo, kjer je navedenih veliko sestavin, je to že prvi znak, da dobro premislite in natančno preberete vse o teh sestavinah. Dobro je vedeti: več kot je sestavin, večja je verjetnost sprožilcev alergij!

Kako in kdaj veste, da hrana ustreza živali?

Ješčost, prenehanje praskanja, manjši in bolj čvrst iztrebek (manjši iztrebek nam pove, da je bilo vnesenih več hranljivih snovi v telo), manj težav z analnimi žlezami, manj izrazit ustni zadah, lepša in svetleča dlaka, čistejši sluhovod, odpornejši kremplji, nič več težav s prhljajem, vse to in še več so pravi pokazatelji, da ste izbrali pravo prehrano za svoje ljubljenčke. Razlike pri zamenjavi hrane se pokažejo že po dveh do štirinajstih dneh, za tiste bolj problematične pa zagotovo že po treh tednih.

Kdaj poseči po dopolnilni prehrani?

Včasih hrana ne zadostuje celotnim potrebam živali, zato moramo poseči po dopolnilih. Izpostavljamo nekaj primerov, kdaj se odločiti za dopolnila: med boleznijo in po zdravljenju bolezni, pred kotitvijo in po odstavljenih mladičih, med okrevanjem po operacijskih posegih, v primeru displazije kolkov, artroze – oteženo gibanje, ampatičnosti – pri brezvoljnih psih, boječih in takrat, ko imajo fobije. V primeru navedenih težav se prej posvetujte z veterinarji.

Priboljški

Nepravilna izbira priboljškov je velikokrat glavni povzročitelj najrazličnejših obolenj. Tako kot pri hrani je pomembna sestavina tudi za priboljške. Priporočamo naravne in pravilno dozirane. Dnevno količino priboljškov določite glede na velikost in aktivnost svoje živali.

Več na www.organicvet.si ali na strani Facebook Organic Vet Slovenija.

OrganicVet
OrganicVet FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3