Slovenija

SVET PRI VAS: V znamenju term, samostana in najstarejše lekarne

Podčetrtek, 05. 08. 2015 15.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Podčetrtek je eden bolj turističnih krajev v Sloveniji, kraj, kjer ponujajo eliksir večne mladosti, božanje jelenov, sladkanje s čokolado in doživetje v deželi pravljic in domišljije.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Podčetrtek
    06:20
    Iz SVETA: Podčetrtek
  • Iz SVETA: Golf
    06:09
    Iz SVETA: Golf
  • Svet pri vas Podčetrtek 2
    01:52
    Svet pri vas Podčetrtek 2
  • Iz SVETA: Golf v Podčetrtku
    01:25
    Iz SVETA: Golf v Podčetrtku
  • Iz SVETA: Terme v Podčetrtku
    05:37
    Iz SVETA: Terme v Podčetrtku
Svet Podčetrtek - 6
Svet Podčetrtek - 6 FOTO: Svet Podčetrtek

Pohvalijo se lahko z eno najbolj vitkih občinskih uprav v Sloveniji. Na občini so zaposlene le štiri gospe, pa še to ena ne za polni delavni čas, a jim je v nekaj letih uspelo počrpati več kot enajst milijonov evrov evropskih sredstev. Še več.

V minoritskem samostanu pa patri, v tretji najstarejši lekarni v Evropi, prodajajo eliksir večne mladosti. In medtem ko se starši pomlajujejo, lahko na sosednjem hribu otroci božajo 130 udomačenih jelenov. Razlogov zato, da tu cveti turizem, pa je še veliko več: majhna pivnica, čokoladnica, golf igrišče in predvsem ene najuspešnejših term pri nas - Terme Olimia.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FesterAdams
07. 08. 2015 18.49
-1
V tej oddaji mi je daleč najbolj všeč bila Urša. Madonca, kakšna lepotica! Kamera jo ima neskončno rada. Jaz pa nič manj...
kam_to_pelje
07. 08. 2015 08.36
+2
Podčetrtek je definitivno zgodba o uspehu. Pa naj reče kdor če kar če. Toda tega ne more zanikati. Nedaleč stran. kakšnih 10 - 15 minut vožnje z osebnim vozilom je najstarejši zdraviliški kraj v Evropi. Pa poglejmo kaj se dogaja tam. Hotele kupujejo oz. so pokupili rusi. v Parku, ki je resnično včasih bil ponod kraju, Danes stoji na novo postavljen krematorij za odojke. Kljub temu da je območje prepovedano za kolesarje in ostali promet na kolesih. Se pač lahko vozijo po njem le uporabniki teaserjev, ki jih lahko najamejo pri enem od ponudnikov. potem pa se vozijo povsod. tudi po cesti in to kar po sredini skozi nepregledni ovinek pri sv. Ani. Ne da bi se zavedali, da je to za njih lahko usodno. omejitevb je 50km/h... V glavnem namesto da bi se krja v preteklih letih razvijal in si ustvaril ponovni bllišč. So ga pokupili tujci. Z pridobljenim dovoljenejm župana pa lahko uničujejo resnično lep park s promenado z pečmi za odojke in kljub temu da je kapacitet že sedaj več kot preveč. Ampak to je že politika kjer finance vlagateljev delajo svoje.
starima?ek 1
07. 08. 2015 11.13
-5
Hoteli in terme so v državni lasti,kje neki Rusi,v Rimskih so pa lastniki Rusi, .
drzavljanka
06. 08. 2015 13.09
+28
Podčetrtek sem prvič obiskala pred več kot 50 leti, ko je na področju Aqulune deloval ens sam lesen bazen. Kar so ustvarili do danes bi morali občudovat vsi Slovenci. Ravno prejšnji vikend smo bili tam in občudovali urejenost občine. Bravo. Upam, da vam uspe rešiti tudi dolgoletni problem gradu.
murate
05. 08. 2015 19.12
-5
Male občine je treba takoj ukinit,saj so nevarnost propadu zlovenije.Komunizem,socijalizem in podobne ideje združitev z ex YU republikami lahko uspevajo samo med revnimi volilci.Zanimivo je ,da ti isti,ki to zagovarjajo ne dajo svojega luksusa.Kako je že rekla ga.poslanka :poslance na minimalca,več si ne zaslužijo.Sedaj ko je sama poslanka pa ne misli več tako , bi pa povišico.Prihodnost zlovenije je tudi v takšnih primerih,toplih izvirih,turističnih kmetijah...Majhnost je lahko tudi velika prednost.A kolesa,ki jih tudi izposojajo ste že registrirali?Dajmo zatreti v kali vse kar je SLOVENSKEGA ,
Darko32
06. 08. 2015 08.30
+4
Se popolnoma strinjam. NAMreč če gledamo PODČETRTEK je občina največ živela oziroma kraj prav od Železnic, saj so tam zgradili preko proračuna veliko objektov. Sedaj pa se lahko hvalijo. Zato je potrebno v tem primeru jim omogočiti suport in železnice izključiti iz lastništva, saj preko dodatnih kanalov molzejo proračun. Potem pa se lahko hvalijo kako jim cveti turizem. Nedopustno je do drugih občin.
majcy26
06. 08. 2015 13.18
+40
Joj kako smo pametni. Nismo v Podčetrtku krivi, če vaše občine (župani in občinska uprava) ne znajo izkoristiti prijave na različne razpise in izkoristiti tistega kar je ponujeno. Občina Podčetrtek je mnogo projektov naredila zaradi uspešnih prijav na razpis. Če nebi sredstev dobili mi, bi jih pa kdo drug, mogoče celo vi, če bi ustrezali pogojem razpisa in če bi se znali prijaviti. Turizem pa tudi ne cveti sam od sebe ampak je zato potrebno tudi kaj narediti. Pa vabljeni v Podčetrtek, da vidite, da je tukaj res lepo živeti.
Hela Polc
07. 08. 2015 15.05
+6