Slovenija

Super cena, blokirana cena ... kaj sploh pomenijo?

Ljubljana, 29. 07. 2008 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tanja Volmut
Komentarji
23

Medtem ko se slovenski potrošniki borijo s podražitvami, so trgovci inflacijo obrnili sebi v prid. Kupce so zasuli z raznoraznimi akcijami in popusti.


  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
30. 07. 2008 23.21
mojcico pojdi v Hagg tolažit svojga karađiča bolje kot klobasat po forumu
mojcico
30. 07. 2008 19.53
Najprej sem hotel dati drugač komentar, ampak ko prebereš zaplankano pajtlerico, ti je jasno, da se tu oglašajo ljudje zgolj po nareku, podritni hlapci Janše bodo gobcali vse najprej pa o komunjarjih ( ja, je pač nepismena, saj so tudi njeni stavki kout ud enga kmejta). Saj ne razumejo, so pač preneumni in preveč cerkveno podučeni, da več škode, laži, korupcije in kraj od leta 70 še ni bilo. Drugače pa komunistična direkcija Spara, saj so jo Avstrijci nastavili, sicer ljubitelji komunizma) gradi tudi izdelke XXL. Poglejte 100% nateg, nagnusno krajo! Pa še to, ta direkcija z vsemi današnjimi ljudmi je bila nastavljena leta 45, ko so avstrijci ali pa holandci slavili komunistično zmago in je bebasta Pajtlerica že nosila dvojni S koz svoj življenski moto. Uboga kmečka bunka, ampak ne tista delovna, delovni kmetje so izredni ljudje, ki jih zelo spoštujem in rad obiščem.
Buena Vita
30. 07. 2008 13.20
pooblaščenka je nastavljena od komunjar,in to so izvedli sebi v prid,kot vse zakaj jo vlada ne ukine,vemo vsi kako so komunisti napadali vlado,vendar toliko zla smo že iztrebili,tudi tega bomo le počasi,pa sigurno
de-lay
30. 07. 2008 13.01
Primerjat cene goriva leto nazaj in zdaj je brezpredmetno. Samo dvig cene nafte si poglejte in odgovor je na dlani. Pa mimogrede imamo še vedno goriva med cenejšimi. V Nemčji "pljuneš" za liter tudi do 1,7€ !!! Kar se tiče kartic so navadna natega razen zadnje čase v Leclercu kjer dobiš pošten delež od akcijskih izdelkov. Nemci so že pred leti opravili s tem, ko so z analizo ugotovili da so s temi super karticami trgovci v povprečju "izgubili" reci piši 1%. Zato se tam kupuje samo še na neto cene. Pa ne da zagovarjam Janšo in vlado, ampak vsi ki se jezite to raje usmerite na pooblaščenko, ki preprečuje ustreznim službam, da bi razbile monopol, posledično pa kupcem zagotovile boljše pogoje. Veliki centri in požreti vse "tamale" je strategija mono in oligopolov in je točno to kar imamo v SI.
bostjan_safaric
30. 07. 2008 10.18
Že nekajkrat se mi je v Merkatorju zgodilo naslednje: cena na polici je nekaj centov nižja kot na blagajni. To sem pa ugotovil, ker sem kupil le en ali dva artikla in sem si pripravil drobiž. Joj, smo "pozabili" zamenjati. Pa tudi na blagajnah nalašč ustvarjajo vrste, da vzameš še kaj s polic ob blagajni. V bistvu pa nas vsi nategujejo. Moje mnenje je takšno: če je izdelek v akciji, ima trgovec še vedno vsaj minimalni dobiček. Če dobro pogledaš, akcij sploh ni ..., to so le obdobja ko se izdelek prodaja po kolikor tolikor normalni ceni ... .
Buena Vita
30. 07. 2008 08.16
jaka2002 ko boš toliko kupuval in nabavljal roube kut jest ,boš poznal cene,veš,tedensko porabim v tisočih evrov,zato ti postrežem o cenah povsod,ker veš da če delaš moraš vodit skrb za vsak dinar,drgač ,lahko butego zapreš ko pa govoriš o kruhu v mercatorju,ne reci da govoriš o tistem ki stane čez teden 1,92 centov,v nedeljo pa 2,43 centov,če slučajno rabiš v nedeljo 20 štruc kruha,in si ga pozabil naročit,npr. pri Picigi,te v nedeljo ta hec stane celih 10,5 evrov več (mercatorjevih)*,in20evrčkov ki je več in dražje pr mercatorju,če še ne računaš gostom kruh,potem zračunaj koliko zgubiš=48,60
skarpena
30. 07. 2008 07.58
No na obali nimamo Leclerca zato pa najraje obiskujem Spar.Mercator že zelo dolgo nateguje potrošnike na razne načine, meni pa je najbolj padel v oči naslednji: Vedno v preteklosti so bila večja pakiranja cenejša od manjših. Sedaj se pa bolj splača kupit dva manjša kot eno večje. Npr. polkolska kava te pride dražje če kupiš 5x po 10 dkg, ali dve majhni marmeladi stra cenejši kot ena velika. Da ne govorim o Vanishu, za katerega piše ful ugodno 200 gr zastonj pri veliki škatli, pa te enaka količina pri dveh malih škatlah stane skoraj evro manj. Pa še nekaj: znanka mi je omenila, da imajov Mercatorju rač. program, ki vsako novo nabavo računa po kakšen cent dražje avtomatsko. Sej en cent ni veliko ampak če to pomnožiš z količino prodanih artiklov pa ni majhna vsota, ki se jim nakaplja.
Tjaša Bohinec
30. 07. 2008 07.55
Mercator je najdražji kle okol, dobro je včasih samo tisto, kar je v akciji. Tuš je pa na tako nizki ravni, da tja komej kej hodm. Imamo ga v vasi, tako, da je res za takrat, ko kaj zmanjka, pa kaj rabiš.
lm.miha
30. 07. 2008 07.36
Se popolnoma strinjam z dusan72! Tudi osebno, čeprav nisem iz Ljubljane grem največkrat v Leclerc, drugače pa tudi v Spar. Mi je pa predvsem v Leclercu všeč zelo dobra izbira kruha, rib, sirov in mlečnih izdelkov- bistveno boljša kot v Mercatorju, da o Tušu sploh ne govorim. Prav tako ej vse pohvale vredna izbira vegeterjanskih stvari. Grem v trgovino in dam npr. za nakup 50€, vem da bi za isti nakup v Mercatorju dal vsaj 30€ več, ob tem da dobim na kartico skoraj vedno vsaj 5€. Drugače pa manjše oz bolj vsakodnevne nakupe opravim v Sparu.
manjakranjc@hotmail.com
30. 07. 2008 07.26
Jutro Se strinjam z ostalimi, ŠPAR trenutno najboljša izbira glede na ceno/kakovost! M.K
alex777
30. 07. 2008 07.12
zakaj pa ne objavijo ko in koliko je dobil kazni, po moje 40 000 jurejv nobeden,pravi nateguni so
Tjaša Bohinec
30. 07. 2008 07.08
Pa ne morte primerjat cene dons in cene pred 4-imi leti. Inflacija se je povečala, poleg vsega se pa še trgovci dogovarjajo med sabo. Ko sem doma prebirala reklame, sm opazila, da orada v Tušu in Šparu stane enako. In ne mi zdej govort, da gre za naklučje. Kupujte tam, kjer vam najbol ustreza. Men se zdi, da je še najbol v Šparu. dobiš ugodne izdelke, pa boljša kakovost je. Samo mal so ga kiksnl z blagovno znamko Sbudget.
HandOfSteel
30. 07. 2008 07.06
pajtlerblanka: cist tko, da bos bolje informiran/a, kila belega kruha dobis najceneje v Mercatorju, tok o tvojih izracunih, ampak verjamem, da ti matematika ne lezi najbolje ;)
dusan72
29. 07. 2008 23.40
No, ja. Čemu sewdaj začudenje in zgražanje, če pa so pri "najboljšem sosedu" že pred časom pogruntali kako nategnit folk? Pa rlet nazaj je bila "slovenska košarica" recimo poceni in od takrat folk kot ovce živi v prepričanju da kupuje pri najboljšem sosedu. Potem se pa malo zamisliš in če vsaj enkrat stopiš do drugega trgovca ugotoviš, da so te razne "pike" in "zvezdice" in navaden bullshit... Zapravim 30 starih jurjov za 30 "pik" in potem lahko kupim "full ugodno" eno jebeno ponev z 3 jurje, medtem ko je ista ponev brez nevem kakšne "akcije" recimo v Leclercu za starih 300 SIT (dober €) dražja. Reklame gor ali dol. Vsak trgovec jih bo obrnil sebi v prid. AMpak res ni treba imet nevemkakšnega faksa in posebej izostrenega vida, da si sestaviš svojo lestvico in se odločaš za nakupe. Če grem osebno od najcenejšega: 1.) Leclerc (nekaterim predaleč, ampak daleč najbolj pošten zbiranja bonusa v obliki BONa ki znaša od 10% do 50% vrednosti nekaterih izdellkov, 2.) SPAR (relativno poceni in kvalitetna blagovna znamka + na splošno niso dragi) 3,4,5...) Razni Tuš, pa Hura, pa Mercator (Praktično natega brez primere. Ali je roba uvoz iz raznih "levih držav" (sorry, sam češke ali madžarske recimo kumarice ali sokovi so totalni poden in ustekleničen strup) ali pa "blagovna znamka" za katero je že javna skrivnost da so artikli, ki zadostujejo MINIMALNIM zahtevam da jih lahko prodajajo. Kar poglejte recimo Mercatorjevo pivo, rum itd.. Poiščite prizvajalca in potem na "enakem" artiklu lahko primerjate ZAKAJ je "blagovna znamka" poceni, Ker prodajajo skoraj navadno vodo.. HVALA, ampak tako slabo mi pa spet ne gre (pa verjetno tudi večini ne), da bom vsako svinjarijo vase zbasal.
gadni@email.si
29. 07. 2008 23.32
pajtlerblanka - Imaš prav. 500 kg bi ga pa dobil, če bi pogledal še po tistih smetnjakih kjer ga je Janša videl. Samo ne vem kam naj grem po plinsko olje. L 2004 sem ga dobil za povprečno plačo 880 l, danes pa ga dobim le še 664 litrov.
Buena Vita
29. 07. 2008 22.53
Buena Vita
29. 07. 2008 22.52
gadni zakaj pa kupuješ pri merkatorj,isti ali enaki kruh v tušu boš dobil 443
gadni@email.si
29. 07. 2008 22.40
Super cena, blokirana cena bla, bla bla.... Sama nategancija. Leta 2004 pred nastopom Janševe vlade si dobil za povprečno slovensko plačo 395 kg kruha, danes ga za povprečno plačo dobiš le še 302 kg. Od prihodnje sposobnejše vlade pričakujemo, da bomo za povprečno plačo spet lahko kupili 395 kg kruha .
jo1956
29. 07. 2008 22.06
Vsi ti napisi; super cena,blokirana cena in podobno je le raklama in zavajanje kupcev. Ker se včasih zgodi da artikel u napisom super cena lahko kupiš v redni prodaji ceneje. Gre pa tudi za artikle tererim gre rok uporabnosti koncu in potem te znižajo. Zato takih artiklov ni dobro kupovati na zalogo.
expost
29. 07. 2008 21.36
Pa kaj se vsi tolk zgražate... nategujejo itak vsepovsod: to smo si izbrali, to imamo. Če bi bili sami trgovci, bi povsem iste trike uporabljali :) jeb...ga: proletariat se je vedno bunil, kapitalisti so pa kasirali. Bi se povsem strinjal, da je treba trgovce "malček" bolj po prstih usekat: absolutno prevelike apetite imajo. Ampak dokler jih bomo trpeli in jim dovolili, da se takole "igrajo", ne bo nič boljše.