Slovenija

Voznik mopeda padel zaradi močnega sunka burje in pristal na urgenci

Ljubljana, 06. 02. 2017 07.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Arso je napovedal, da bo burja v noči na torek postopoma slabela, velja pa še vedno opozorilo pred razlivanjem posameznih vodotokov, predvsem Vipave in Ljubljanice ter nekaterih rek na vzhodu države. Previdnost bo na mestu, če se v prihodnjih dneh odpravljate v gore, saj se je tja vrnila zima, povečuje se tudi nevarnost snežnih plazov.

Zaradi močnega sunka burje padel mopedist

S Policijske uprave Nova Gorica so sporočili, da je na regionalni cesti Ajdovščina-Vipava zaradi močnega sunka burje okrog 13. ure padel voznik mopeda. 40-letnik je padel v bližini ene od stanovanjskih hiš v naselju Dolga Poljana in si pri padcu poškodoval nogo, z reševalnim vozilom so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 

Na Ajdovskem je sunek burje podrl mopedista.
Na Ajdovskem je sunek burje podrl mopedista. FOTO: Thinkstock

Agencija RS za okolje je sicer napovedala, da bo burja v noči na torek postopoma ponehala. 

Zaradi burje je na hitri cesti Nova Gorica-Razdrto, med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami (2. stopnja). Na regionalni cesti Ajdovščina-Vipava-Podnanos pa je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Vodotoki lahko narastejo 

Zaradi močnih padavin lahko posamezni vodotoki zlasti v zahodni, južni in osrednji Sloveniji porastejo prek opozorilnih pretokov in se razlijejo. Visoke vode se bodo ohranjale tudi v torek, ko bodo močneje porasli tudi vodotoki na vzhodu, napovedujejo na Arsu.

Razlivanje Ljubljanice in Vipave, porast rek na vzhodu.
Razlivanje Ljubljanice in Vipave, porast rek na vzhodu. FOTO: ARSO

Reka Ljubljanica ima ustaljen pretok in se razliva na območjih vsakoletnih poplav na Ljubljanskem barju. Poplavljene površine se bodo jutri pričele počasi zmanjševati. Reka Vipava se je v zgornjem toku ustalila, vendar se še razliva na izpostavljenih mestih ob strugi. Predvidoma danes ponoči bo njen pretok upadel pod opozorilno vrednost.

V vzhodni polovici države bodo reke in manjši vodotoki danes in v noči na torek še naraščali. Pri tem se lahko posamezni vodotoki razlijejo v manjšem obsegu.

Meteorna voda  nekje že povzroča težave. Tako so gasilci GARS Jesenice in PGD Zabreznica nekaj po šesti uri zjutraj posredovali v Žirovnici, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Postavili so protipoplavne vreče in izčrpali vodo iz kleti.

Vodo trenutno črpajo v Radovljici in v Trobljah, kjer je voda prav tako zalila klet stanovanjske hiše. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V gore se je vrnila zima 

"V gore se je vrnila zima, do noči na torek bo ponekod v Julijcih zapadlo tudi do pol metra snega. Povečuje se nevarnost snežnih plazov," pa Arso opozarja na Twiterju. Previdnost zato ne bo odveč.

Na prelazih obvezne verige 

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastaja daljši zastoj tovornih vozil, ki je dolg približno štiri kilometre, poroča prometno-informacijski center za državne ceste.  Na cesti Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič-Idrija je prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih razmer, na prelazih Predel, Korensko sedlo in Jezersko ter na avstrijski strani prelaza Ljubelj pa so obvezne verige.

Zaradi plazu je na cesti Bistrica ob Sotli-Bizeljsko pri Bizeljskem polovična zapora, zaradi poškodovanega vozišča pa je oviran promet na cestah Unec-Bloška Polica-Sodražica, Cerknica-Rakitna ter Logatec-Žiri.

Od severa priteka k nam hladnejši in bolj vlažen zrak 

V sredo in četrtek bo večinoma oblačno, le na Primorskem bo deloma jasno, okrepila naj bi se tudi burja. V notranjosti Slovenije naj bi v četrtek naletaval sneg. Sicer pa je nad severnim Sredozemljem ciklonsko območje. Vremenska fronta se prek Slovenije počasi pomika proti jugovzhodu. Od severovzhoda priteka k nam hladnejši in vlažen zrak.

Oblačno s padavinami bo tudi v sosednjih pokrajinah, predvsem v krajih severno od nas in ponekod v notranjosti Hrvaške bo lahko snežilo, drugod pa po nižinah večinoma deževalo. Pihal bo severovzhodni veter, ob severnem Jadranu večinoma zmerna, v Kvarnerju pa močna burja.

Jutri se bo v krajih zahodno od nas delno zjasnil, burja ob Jadranu bo oslabela. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tepee
06. 02. 2017 20.36
+0
kakšne znamke je bil moped?
butalistan
06. 02. 2017 18.39
-3
Grda zlovenija
heris
06. 02. 2017 18.25
+2
Franci Luzar
06. 02. 2017 19.07
ti prodam Hondo CBF 600 prva roka v brezhibnem stanju servisirana, stranske kofre original Honda in Topkas znamke Motech.km 52000 tisoc letnik 2012 April. prodam ker hom kupil Hayabuso. motor je lazje voziti kot pa navadno kolo vsaj za mene.
jebalvisvoju
06. 02. 2017 16.58
+9
Ne se smesit s clanki ki bi jih lahko spisal 12letni otrok... ta burja je nekaj normalnega za te kraje in ze spet ste prvi v napihovanju le tega... kje je clanek o tem da bo Marie Le Pen izvlekla Francijo iz Nato pakta in iz EU??? Aja o tem se mora molcati
Mil?007
06. 02. 2017 17.04
+0
Francija je iz nata že enkrat izstopila in nato 2009 ponovno vstopila.
jebalvisvoju
06. 02. 2017 17.19
+2
ServerAUTOMATIC
06. 02. 2017 14.09
Zopet zastoji na cestah.
hotchilipoper
06. 02. 2017 09.12
+8
Depresivno vreme
staridida
06. 02. 2017 11.19
+1
bema1201
06. 02. 2017 09.00
+4
100 ur po mlaju je bilo takšno vreme in trajalo bo okoli 40dni , torej cel februar in še malo marca. Kakšnih večjih in večdnevnih izboljšanj ne bo.
staridida
06. 02. 2017 11.24
+7
Moja pokojna mati, je vedno gledala vreme 100 ur po mlaju-Herschlov ključ....je bil bolj točen, ko današnji ARSO....