Slovenija

'Stvari so šle čez rob'

Ljubljana, 30. 01. 2011 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V pismu javnosti je Vita Mavrič spregovorila o razočaranju in nezadovoljstvu s pojasnili vodstva slovenskega Unicefa po nedavnem odstopu nje in Milene Zupančič. Pravi, da se vodstvo slovenskega Unicefa spreneveda.

Šansoni z Vito Mavrič-1
Šansoni z Vito Mavrič-1 FOTO: Miro Majcen

''Težko mi je od vsega skupaj, psihično ne zdržim več tega pritiska, stvari so šle čez rob. Jaz sem v tem sama, nimam nobenega piara, nobenih političnih botrov, nobenega strica iz Ženeve,'' je po telefonu za 24ur.com dejala nekdanja ambasadorka Unicefa Vita Mavrič.

Po nedavni novinarski konferenci, na kateri je finančnik Unicefa Lawrence Picard izjavil, da sta z Mileno Zupančič izničili vse, kar sta kot ambasadorki dobrega storili, se je odločila, da s pismom javnost seznani z vsem vprašanji, na katera od Unicefa ni nikoli prejela odgovora.

V pismu pravi, da bi, če ne bi odstopila pred dvema tednoma, to ''zagotovo storila takoj po sprenevedavem obnašanju gospoda Lawrenca Picarda na zadnji tiskovni konferenci''. ''Človek, ki je soodgovoren za današnje stanje, saj je bil o njem obveščen skoraj na začetku, vsekakor pa bistveno pred nama, kritizira najin odstop in pravi, da sva z njim izničili, kar sva dobrega naredili.''

Vita Mavrič pravi, da je neresnična trditev v.d. direktorja slovenskega Unicefa Alenke Jež Heinc, da ''so bile maja 2009 pojasnjene vse najine pripombe''. ''Naj se po vsem, kar se je dogajalo, res zadovoljim s predavanjem o principih obračunavanja v Unicefu in Unicefu Slovenija?'' se sprašuje Mavričeva.

Za ''čisto sprenevedanje'' naj bi šlo pri trditvi Ježeve, da ''z nami niso prekinili sodelovanja, pač pa se na povabila nisva mogli odzvati oziroma se nisva želeli udeleževati''. Mavričeva opozarja, da je leta 2009 pripravila in izpeljala celoten dogodek o 60. obletnici prve Unicefove voščilnice, ''zanj pridobila celo sponzorje in delala do zadnjega''. ''Samo vodstvo Unicefa pa je, poudarjam še enkrat, z menoj in Mileno Zupančič popolnoma prekinilo komunikacijo in to o temah, ki so bile ključne.''

Po besedah Mavričeve se je vodstvo, ''medtem ko je znotraj sekretariata vrelo'', ''pretvarjalo, da je situacija idealna in sproti pometalo pod preprogo, vendar se je po vseh letih pometanja izkazalo, da je preproga premajhna in sedaj prosijo Ženevo, da jim posodi svojo''.

Na 24ur.com v celoti objavljamo pismo Vite Mavrič, v katerem našteva tudi vsa vprašanja, na katera od slovenskega Unicefa ni nikoli dobila odgovora oziroma zadovoljivih pojasnil.

 

 

 

 

Pismo Vite Mavrič
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
31. 01. 2011 07.57
York, a seksualni turizem je humanitarna dejavnost?
urmek
31. 01. 2011 07.28
Samo za človeka , ki je v stiski in to direktno. Organizacijam pa že zdavnaj več ne zaupam.
York
31. 01. 2011 00.35
Edinim za katere še prispevam je Zveza prijateljev mladine Ljubljana-Moste....gospa Ogulin in Tomu Križnarju......drugim že dolgo ne dam nič. V ZPM Lj-Moste se najdejo še pravi protovoljci, ki pomagajo našim otrokom in družinam v stiski. Tam se vsak lahko prepriča kaj delajo, kako delajo in zakaj se troši denar, ki smo ga prispevali. Posebna zgodba pa je Tomo....mislim, da eden redkih, ki se razdaja za pomoči potrebnim.
tali?ni tom
30. 01. 2011 23.18
petmar peorko dio sm se zmotu - sm mislu dat minus !!! TITI !!! halo kolk si pa star !! a veš da ti je večino tega Tito omogoču in to posredno preko staršev in njiuhovih staršev !!! pa kaj res nihče ne ali pa noče priznat zgodoivine !! Titi diktator gor al pa dol je mel karizmo in vizijo v prihodnost za narod , ti tepci sedaj pa jo imajo sam za svoje žepe !!! pa tut unicef in ti popdobni , v tem je preveč prisklednikov in to je treba uredit tako kot je blo včasih pa bo !! brez takih organizacij bi blo še več kažina , sam nekaj posameznikov je uničilo ves ugled !!!
tali?ni tom
30. 01. 2011 23.11
kjer ima slovenec al pa njemu podoben možnost si prste premaže z lepilom !! ne velja za vse , ampak kdor ima možnost !!!!!
Nimivseeno
30. 01. 2011 21.42
Dobro, zelo dobro da se odpirajo oči.
major1
30. 01. 2011 20.56
Hvala vama obema za resnico. Žalostno pa je to, da je humanitarna organizacija kadrovsko popolnjena s hijenami, ki se nikakor ne mislijo odreči svojimu položaju in velikemu kosu humanitarne pogače.
Simon Rainer
30. 01. 2011 17.59
Vita Mavrič in Milena Zupančič. Ne pustita tem voluharjem, da vaju spravijo iz tira.
tepee
30. 01. 2011 17.42
VSE DOBRODELNE USTANOVE SO EN SAM BIZNIS,vsakega se nekaj prime(morda nevede)in tako nastane kreg,ker en pa nima nič koristi in se mu ne iziide račun,potem pa je tako,kot v tem primeru.Spomnite se Rdečega križa pred leti.
lustracija
30. 01. 2011 17.32
ta slovenski UNICEf ima res čudno matematiko, večji del doniranega denarja porabijo zase, ni kaj lagodna in donosna javna služba. V normalnem svetu se prostovoljci trudijo za razdeljevanje doniranega denarja. Torej od mene dobijo znova šele, ko bodo to delali izključno in samo prostovljci.
prehlad
30. 01. 2011 16.47
JAST SAMO ŠE IZ ROKE V ROKO POSREDNIKOV NE POTREBUJEM.
Pattrisha
30. 01. 2011 15.58
pfuj te dobrodelne lopovske organizacije želodc mi se obrača od njih ni centa jim ne bi dala NEVER
petmar
30. 01. 2011 15.57
Vsi dobri umetniki in pisci kakor tudi svetniki se pričnejo povzdigovati v nesmrtnost krepko po svoji smrti. Kdor pa tuzemeljsko išče popularnost in pravico se krepko moti. Razen seveda z negativno, kot so Stalin,Hitler, Čerčil, Tito in drugi katerim prav v teh dneh postavljajo plačilo.
vetrolov
30. 01. 2011 15.40
Vita bravo. Milena bravo. pri nas je žal kriv tisti, ki je lopova videl in nanj tudi pokazal. vremena kranjcem bodo se zjasnila............tudi z vajino pomočjo.