Slovenija

Študenti in dijaki so lahko le še danes oddali prošnjo za subvencionirano bivanje

Ljubljana, 16. 08. 2017 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iztekel se je rok, do katerega so dijaki in študenti lahko zaprosili za subvencijo za bivanje. Višina subvencije je tokrat znašala 21,50 evra na študenta za javne študentske oziroma dijaške domove in 32 evrov za zasebnike.

Študentki
Študentki FOTO: iStock

Študenti visokošolskega študija so imeli samo še danes čas, da so oddali prošnjo za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto 2017/18. Višina tokratne subvencije za bivanje je znašala 21,50 evra na študenta za javne študentske oziroma dijaške domove ter 32 evrov za zasebnike.

Študenti visokošolskih študijskih programov, ki so želeli koristiti subvencijo za bivanje, so morali prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddati preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ.

Rok je veljal tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje.

V študijskem letu 2017/18 je skupaj razpisanih 13.277 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 4743 in 8504 za podaljšanje bivanja, ter 30 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito.

Cenzus za pridobitev subvencije je znašal 2376,99 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2016.

Pisarne za študentske domove bodo do 15. septembra na spletnem portalu eVŠ objavile informativno prednostno listo. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za subvencionirano bivanje, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča v prihodnjih dneh oz. tednih.

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je sicer pred dvema letoma opozorila na težave študentov s podaljševanjem bivanja v študentskih domovih, in sicer da bo 500 študentom, ki so nadaljevali magistrski študij, grozilo, da bodo ostali brez sobe v študentskem domu, ker jim je do pridobitve statusa študenta na drugi bolonjski stopnji potekel status študenta. To je zdaj urejeno v noveli zakona o visokem šolstvu, kjer piše, da bo študent tudi po opravljeni diplomi obdržal status študenta do konca študijskega leta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Madeni
16. 08. 2017 10.40
-3
Povprečen študent ( zabušant ) študira ( PARAZITIRA ) do 30 -setega nekateri do 35 setega tudi do konca življenja, država jih tišči na pukelj staršev če tudi 4 x zamenjajo fakulteto saj na koncu pristanejo v njihovih kremplih na FDV večina pa kot Aktivisti, Metelkovci Rogovci kjer za sendvič prirejajo leve driske, se derejo in krulijo o multii kulturi.. vse zato da je na OBLASTI LEVICA in imajo kriminalni profesorji ter dekani DELO..PARDON BLAGAJNO..
Madeni
16. 08. 2017 10.47
-2
Čas je da se to preneha, štipendije prelevijo v kredit in da se postavi normalni študijski RED.
Madeni
16. 08. 2017 08.11
+1
Država socijalcev, lažnih samohranilk, odvisnežev, štipendistov samih potrošnikov lenih ki čakajo na neko pomoč, saocijalka je način življenja je brez perspektive za uspeh uspešnih posameznikov tu samo molzejo, ropajo, socijalizirajo in živijo brez dela na tuj račun..Vsi na sovcijalin to je moto SLOVENSKE LEVICE..vsakemu socijalko in mizerno plačo..
tedoVV2HCmedo
16. 08. 2017 08.30
-1
Janša ni nič drugačen, vsaj pri dajanju socialne 'iganom.