Tujina

Preveč razmišljanja vas lahko spravi v bolniško

Ljubljana, 18. 10. 2010 18.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Razlogi za stres so zelo različni, najpogostejši simptom pa je glavobol. Kabelo iz naše zgodbe je imel tako hud glavobol, da v ponedeljek ni mogel niti v službo.

Kabelovo zdravniško opravičilo. (Klikni za povečavo)
Kabelovo zdravniško opravičilo. (Klikni za povečavo) FOTO:

Kabelo Modise je v službo prinesel zdravniško opravičilo, zaradi hudega glavobola. Na prvi pogled bi dejali, da je Kabelova bolezen zelo resna, saj se sooča z velikim stresom, ki mu povzroča glavobole – tokrat namreč ni prvič, da je Kabelo v ponedeljek prinesel zdravniško opravičilo zaradi glavobola.

Zdravniško opravičilo namenjeno Kabelovemu nadrejenemu pa ni tako preprosto, kot se zdi. Zdravnik je očitno svojega pacienta malo presenetil in mu tokrat napisal drugačno opravičilo kot običajno. Zapisal je, da ima pacient sicer res hud glavobol, obenem pa dodal 'po pregledu sem ugotovil, da je močno alkoholiziran. K meni vedno hodi ob ponedeljkih in prosi za dela prost dan.'

Takšna in drugačna opravičila. Samuel Mantsoe je v službo prinesel zdravniško opravičilo, ker ga je prav tako bolela glava in zdravnik mu je predpisal 14 dni počivanja.  Zdravnik oziroma zdravilec in avtor spodnjega opravičila je ocenil, da je vzrok Samuelovega glavobola stres. Njegovo bolezen pa je opisal takole: 'Preveč razmišlja!'

Kabelo je svoj stres torej utapljal kar v alkoholu. Če vam takšna rešitev ni ravno všeč, pa si poglejte, katere službe so najmanj stresne!

 

Samuel je preveč razmišljal.
Samuel je preveč razmišljal. FOTO:


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nekdonekje
19. 10. 2010 13.13
Zehek, ne vem, če je Pinetown ravno kje v Sloveniji, vsaj jaz še nisem slišal za njega... ;)
Zehek
18. 10. 2010 20.56
Kabelo Modise.... a sem kaj spregledala? Že si že namišljate imena, si vsaj takšna, ki približno zvenijo slovensko, a ne?
Hiti.Pocasi
18. 10. 2010 20.09
seveda, ampak ČE IMAŠ SLUŽBO !!!!
titovka
18. 10. 2010 19.46
se mi ni treba nič bati, ker nič ne razmišljam.
loden
18. 10. 2010 18.55
Kdor preveč razmišlja, razmišlja preveč.... (..kitajski pregovor...)