Slovenija

Strele netile požare, meteorne vode pa so poplavljale

Ljubljana, 09. 06. 2012 22.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Padavine so zajele vso Slovenijo in povzročile nekaj težav na vzhodu države, kjer so poplavljale meteorne vode. Težave so povzročale tudi strele, ki so netile požare. Deževno vreme se bo sicer nadaljevalo.

Težave so povzročale strele in meteorne vode.
Težave so povzročale strele in meteorne vode. FOTO: Thinkstock

Po vsej Sloveniji je skoraj ves dan deževalo. Čez dan sicer večjih težav ni bilo, so pa imeli zvečer kar nekaj nevšečnosti na vzhodu države.

V občini Žužemberk v kraju Reber je strela udarila v stanovanjsko hišo in povzročila požar. V Dobravi v občini Trebnje pa je strela zanetila požar v hlevu. Strela je udarila tudi v daljnovod v Pavli vasi v občini Sevnica. Dežurni električarji še odpravljajo poškodbe. V naselju Blanca pa je strela poškodovala električno napeljavo stanovanjske hiše, požara ni bilo. Zaradi močnih padavin pa je meteorna voda zalila stanovanjsko hišo v občini Straža.

V Dobovi v občini Brežice je meteorna voda zalila podvoz, v Čatežu ob Savi pa je na cestišču večji nanos blata in vej. Pri naselju Zdole v občini Krško je meteorna voda zalila del cestišča na relaciji Krško–Zdole.

Na območju Ptuja pa je voda zalila kletne prostore hiše na Prepolju v občini Starše. Zaradi udara elektrike so ostali brez elektrike v Slovenji vasi, Kidričevo. Na cesti Sela–Bolečka vas pri tabli Zg. Pristava pa je močan veter podrl drevo.

Deževalo bo sicer tudi v prihodnjih dneh. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Popoldne se bo ponekod prehodno delno razjasnilo, zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

V ponedeljek, torek in sredo bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami. Največ padavin bo v ponedeljek. Več vremenu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yoyo211
10. 06. 2012 04.00
+1
Če kdo spremlja vreme(trenutno stanje),napovedi lahko vidi,kako mediji "napihnejo" vse skupaj. Pojavi oz nekaj nesreč ki jih je bilo danes so nekaj normalnega ob takšni spremembi vremena. Ampak ker je bila napoved Arsa takšna,da bo danes možnost neurija,je potrebno narediti novico ki bo delovala kot da je res bilo neurje. vse povsod Vendar kot povdarjam,danes smo imeli srečo,saj so se napovedi izjalovile in je že v dopoldanskem času začelo deževati,zato ni bilo pogojev,da bi se razvila kakšna močnejša nevihta iz. MCS kot včreaj v avstriji kjer je bila tudi toča premera 4-5 cm. Pač novice delajo senzacijo.Se spominjam zime 2005,ko je bil sneg res skoraj vsak vikend,in ta novica da je promet oviran,da je lomenje vej...itd ni bilo več zanimivo,kljub temu da smo bili v vaseh brez elektrike ter telefonske povezave kar nekaj dni.
Voluhar7
09. 06. 2012 23.26
+8
Meni je pred 1 uro bil indirektni udar strele iz podalška se je zasvetlo tako močno da je bila dnevna soba svetla kot beli dan . Skurlo mi je kišto laptopa pa hvala bogu ni. Na ptuj - breg je bilo opasno.
veselo-na-delo
09. 06. 2012 23.53
+5
Ja polde, si imel srečo pri tem da ni preskočilo kam drugam in bi bil požar tu ali pa uničilo inštalacijo v stavbi ali pa še celo preskočilo nete. To ni hec. Meni se je enkat zgodilo enako in mi je skurlo telefonski priključek. Zato pa raje izklopim in še po potrebi izključim elektriko v hiši da ne pride do zelo močnega naboja in preboja strele katera bi mi uničila napeljavo,raje sem brez elektrike tisti čas ko divja nevihta,in mi deluje vse vredu in to že počnem nekaj let in ni bilo še nič narobe,pa če prav je nekaj krat že prasnilo v elektro vod
tyby
09. 06. 2012 23.04
+4
Mi lahko, prosim, kdo pove, kako preprečiti, da bi strela udarila v hišo in zanetila požar? Ok, vem, da se strele ne da preusmeriti in bo pač udarila. Ampak, ali se da kako preprečiti požar?
???? ??????????? ????
09. 06. 2012 23.16
+6
Nejc Novak 1
09. 06. 2012 23.32
-2
Dobra elektro instalacija, če je po novejših standardih bi moralo zdržat če pa je že stara pa je vprašljivo.
okhasan
10. 06. 2012 00.10
+3
okhasan
10. 06. 2012 00.11
+0
sicer, ne vem, če deluje proti vodenim strelam. mislim , da ne. če bo ta na streho padla je s....
henrikosmi
10. 06. 2012 07.02
+3
@Don Buget, popolne zaščite instalacije pred strelo NI.