Slovenija

Za nekoga odpadek, za drugega zaslužek!

Ljubljana, 17. 06. 2009 14.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ko staro železje in kosovni odpad samevata na vašem dvorišču, vam lahko na pomoč priskočijo ljudje, ki poskrbijo, da s prodajo odpadnega materiala evri pristanejo v njihovih žepih, odpadki pa končajo na primernih odlagališčih.

Odpadek je lahko tudi prihodek!
Odpadek je lahko tudi prihodek! FOTO: iStockphoto

Nedolgo nazaj je krožilo veliko zgodb o izginotju in odtujitvi različnih vrst odpadkov. Tako ni bilo nič čudnega, če je izginil bakreni ali bronasti spomenik, ki se je pozneje na odlagališče vrnil v obliki delov za prodajo. Pogosto so bili odtujeni tudi predmeti iz aluminija, bakra, medenine ali drugih barvnih kovin in železa. Pogoste so bile tatvine električnih vodov, cistern, kovinskih konstrukcij, večjih izdelkov iz kovinskih zlitin ter "zloglasnih" bakrenih žlebov in strešnih kritin, bilo pa je tudi več vlomov v skladišča podjetij, ki se ukvarjajo s predelavo kovin.

Poštene zbiralce se tako pogosto spravlja v slabo luč in tako se včasih zgodi, da zaradi predhodnih ropov in vlomov ljudje zapirajo vrata zbiralcem, čeprav imajo pred dvoriščem pripravljen odpadni material za odvoz.

O izginotju in tovrstnih krajah se sedaj bolj malo govori, zato smo se na Cekinu odločili, da preverimo, kakšne zaslužke sploh ponuja prodaja odpadnega materiala. Kako torej zmanjšati število nepridipravov in povečati privlačnost zbiranja odpadnega materiala ter tako skrbeti za večjo ekološko ozaveščenost? Se je možno zavarovati proti tovrstnim krajam? Kliknite tukaj! 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tron3
17. 06. 2009 18.01
Pokojna gospa, ki je pred leti vozila z vozičkom vsak dan kartone na Dinos - Kurilnška 18, sedaj prostor kjer bo džamija, je zapustila 3 hiše, ki jih je zaslužila s takšnim delom. Kdo ima od VAS 3 hiše? brez kreditov, se razume?
dolzvlado115
17. 06. 2009 17.36
najboljše zavarovanje je doberman futran enkrat na teden.
tron3
17. 06. 2009 17.36
Dajte nehat, se vam sanja koliko se lahko zasluži z odpadom, ljudje so zaslužili prava premoženja, ker pač jih ni bilo sram opravljati takšno delo. Pa nehite faušije zganjat.
DemonicVisage
17. 06. 2009 16.09
za obrambo - varnostni vijaki (oni za tablice xD) pa kakšna šibrovka al pa 50 kaliber tut prov pride najbolš pa seveda personal vulcan minigun :D
xes
17. 06. 2009 16.05
"O izginotju in tovrstnih krajah se sedaj bolj malo govori" Nehajte brisat komentarje pa bo veliko resnice prislo na dan...
Heinekenx
17. 06. 2009 15.37
Poleg odpadkov ti poberejo še ostale stvari, ki niso priklenjene ali privijačene.
Audy
17. 06. 2009 15.15
Primernih odlagališčih?? haha, guma in plastika se skuri, baker proda, karoserijo in akumulatorje pa v bližnjo hosto. Zavarovanje proti krajam?? 9mm hollowpoint, 7.62mm ali 12Gauge.