Slovenija

Štorman zahteva odškodnino za čas, ko je bil brez hotela

Celje, 15. 07. 2015 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je sodišče odločilo, da mora celjska družba Eurotas v osmih dneh vrniti hotel gostincu Zvonetu Štormanu, je ta že vložil tudi odškodninske tožbe zoper vse, ki so januarja lani sodelovali pri zasedbi hotela.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Čigav je hotel?
    02:12
    Iz SVETA: Čigav je hotel?
  • Iz 24UR: Vložene odškodninske tožbe
    02:26
    Iz 24UR: Vložene odškodninske tožbe

V primeru znanega celjskega gostinca Zvoneta Štormana, kateremu je celjsko okrajno sodišče vrnilo hotel ob Mariborski cesti v Celju, je njegov zagovornik Rudi Potrpin na mariborsko okrožno sodišče vložil tudi odškodninske tožbe. Na sodišču je tako že začeta pravda zaradi izgubljenega dobička, je danes povedal Potrpin.

Štormanu so januarja lani zasegli hotel v Celju, zdaj pa od vpletenih zaradi izgube dobička zahteva odškodnine.
Štormanu so januarja lani zasegli hotel v Celju, zdaj pa od vpletenih zaradi izgube dobička zahteva odškodnine. FOTO: POP TV

Kot je povedal Potrpin, je odškodninske tožbe vložil zoper KBM Leasing v likvidaciji, odvetnika Francija Matoza, Aleksandra Jančarja, Eurotas, Tomaža Krajnca in podjetje Administrator, ki so januarja lani sodelovali pri zasedbi hotela, ki so ga iz hotela Štorman preimenovali v hotel Celeia.

Glede sodbe celjskega okrajnega sodišča je Potrpin pojasnil, da mora celjska družba Eurotas v osmih dneh vrniti hotel Štormanovi stečajni upraviteljici Alji Markovič Čas. Prav tako je sodišče omenjenim toženim strankam v bodoče prepovedalo posegati v Štormanovo posest.

Zoper sklep sodišča je možna pritožba na višje sodišče, ker pa so se začele sodne počitnice, informacije o morebitni pritožbi Eurotasa, ki je v lasti Aleksandra Jančarja, ne bo možno dobiti pred koncem avgusta ali začetkom septembra.

"Posledice sodnega sklepa pa nastanejo šele s pravnomočnostjo sodbe," je še dejal Potrpin.

Stečajna upraviteljica: 'To je moralna zmaga Štormana'

Markovič Časeva meni, da gre za moralno zmago Štormana, ki je lani pristal v osebnem stečaju. Po njenih besedah bo šele po pravnomočnosti sodbe, ki je spisana na kar 51 straneh, znano, kaj se bo zgodilo s hotelom in zaposlenimi.

Po njenih besedah bo vse, kar se bo zgodilo, dobro za stečajno maso in upnike ter tudi za nekdanje Štormanove delavce, ki bi bili tako končno poplačani.

KBM Leasing je hotel Štorman v Celju decembra 2013 zaradi neporavnanih Štormanih obveznosti v višini okoli dva milijona evrov za vsega 1,35 milijona evrov prodal družbi Administrator. Štorman je januarja lani vložil tožbo zaradi odvzema posesti z zahtevkom za vzpostavitev prejšnjega stanja in prepoved posega v njegovo lastnino, vendar je sodišče zahtevo za vračilo hotela, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, zavrnilo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zaenotnost
16. 07. 2015 14.00
Matoz odpri mošnjiček
o22
16. 07. 2015 09.33
+2
Naše sodstvo je vse bolj čudno .PA KAJ SE Z NJIMI DOGAJA?Ali ne znajo, ali pa nimajo dovolj dela,da niti eno stvar ne izpeljejo do konca kot je treba.Štorman pa je že itak veliko prej propadel in ne vem kako bi z takimi dolgovi še lahko funkcioniral?
DonDonDan
16. 07. 2015 08.20
+2
Sodišče je odvzelo Štormanu objekt, nekdo drugi ga je kupil in renoviral, da ni bil kot tista Omanova vila na Bledu. Stvar je čista. Če pa se je sedaj sodišče premislilo, pa naj v pravosodju med sodniki zberejo denar in poravnajo škodo zaradi njihove neumnosti in nesposobnosti.
piljan
16. 07. 2015 01.02
+10
Naj jo plača mali matoz,saj se je ponosno šopiril kako je z njegovo pomočjo vzel hotel.Kot pravnik pa bi moral vedeti,da ni po zakonu.Očitno je tip,če nima za sabo US popolnoma nesposoben.
provokatorr
15. 07. 2015 23.10
+1
človek je bil banki dolžan 2 milijona. banka mu vzame hotel, on se pritoži, dobi hotel nazaj. ali to pomeni, da jaz lahko neham plačevati obroke za bajto, pa mi banka hiše ne more vzeti? poleg tega, če štorman ni mogel plačevati obrokov lizinga, je torej s hotelom delal minus, kar pomeni, da mu je banka s tem, ko mu je hotel odvzela, naredila uslugo, saj ni več delal minusa, ne pa da pride na idejo, da jo bo tožil....
mita1
15. 07. 2015 18.42
+5
A bo tudi mešetarja Matoza tožil? Ta si zasluži še kaj drugega.
murate
15. 07. 2015 18.40
+5
a lahko kdo napiše kje je bil problem,da so hotel vrnili.V medijih je bilo rečeno ,da Štorman ni plačeval nekega kredita ali lisinga in da ga je zato banka zasegla???Banka ga naj bi potem prodala kupcu.
luckyss..
15. 07. 2015 18.37
+9
To, Zvone...Naj mafija končno plača nekaj drobiža..
mackon08
15. 07. 2015 20.24
+5
To pa da je dolžan več kot 6 milijonov je pa pošteno a ne? Takšen dolg si lahko nakopa samo pokvarjenec ali pa nesposobnež. V obeh primerih ni za ta posel.
496344
15. 07. 2015 17.33
+7
Zanimivo je,da nikjer vec ne omenjate,da ni placeval leasinga