Slovenija
Oglas

Štimung fest in Štimung žur – velika zabava za vse generacije!

Ljubljana, 27. 08. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Očarljivo Šmartinsko jezero pri Celju se bo med 30. 8. in 1. 9. 2012 zatreslo v ritmih Štimung festa in norega Štimung žura. Vsi, ki bi si radi popestrili še zadnji avgustovski vikend, se zato pridružite brezplačnemu glasbeno družabnemu dogodku za žurerje vseh generacij.

Šmartinsko jezero – prizorišče velike zabave za vse generacije (Foto: arhiv naročnika)
Šmartinsko jezero – prizorišče velike zabave za vse generacije (Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Štimung žur – nor žur za mlade in mlade po srcu (Foto: arhiv naročnika)
Štimung žur – nor žur za mlade in mlade po srcu (Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Štimung žur – velika novost letošnje prireditve

Po nadvse uspešnem prvem Štimung festu, velikem festivalu narodnozabavne glasbe, ki je lansko leto na Šmartinsko jezero zvabil okoli 10.000 obiskovalcev, bo letošnji zagotovo še bolj odmeven. Organizator dogodka Zavod Celeia Celje namreč obljublja novost, ki bo razveselila predvsem mlajše občinstvo: Štimung festu se bo prvič pridružil še Štimung žur za mlade, ki bo na programu 30. 8. 2012 od 21.ure dalje. Potem ko bodo mladi na Štimung žuru v družbi 6pack Čukurja, Perota Lovšina & Legalo Kriminalo, skupine Elvis Jackson, Rock Partyzanov in mlade zasedbe Radiostorm že v četrtek segreli prizorišče ob jezeru, se bo akcija v petek in soboto nadaljevala v narodnozabavnih melodijah.

Štimung fest – veliki festival narodnozabavne glasbe (Foto: arhiv naročnika)
Štimung fest – veliki festival narodnozabavne glasbe (Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Štimung fest

V petek, 31. 8.  od 18. ure dalje in v soboto, 1. 9., od 16. ure dalje bodo obiskovalce Štimung festa v dobro voljo spravljala velika imena slovenske narodnozabavne glasbe, kot so npr. Poskočni muzikantje, Ansambel Roka Žlindre, Ansambel Gadi, Ansambel Štajerskih 7, Ansambel Novi spomini, Vagabundi, Vesele Štajerke, Eurokvintet, Igor in Zlati zvoki z gosti: Lucienne Lončina in Fantje s Praprotna ter številni drugi. V soboto bodo nastopili tudi zmagovalci 32. Zlate harmonike Ljubečne, ki velja za največje tekmovanje izvajalcev na diatonični harmoniki in letos po novem sodeluje tudi s Štimung festom. Za dobro vzdušje med glasbenimi nastopi pa bosta poskrbela voditelja Domen Hren in Maja Oderlap. Podrobnejši program in seznam pokroviteljev prireditve si lahko ogledate na spletni strani: www.stimungfest.com

Dodatne aktivnosti

Vse tri dni se bodo odvijale tudi različne ustvarjalne delavnice za najmlajše obiskovalce. Možen bo tudi obisk kmečke tržnice s slovenskimi dobrotami, pravljične piknik vasice Zelen'dol, čolnarne Muzelj in Pušn šanka Pr'Tini. Obiskovalci se bodo lahko podali tudi na vožnjo z Jezersko kraljico ali preprosto uživali ob sprehodih v objemu čudovite narave.

Če se želite tudi vi zabavati, med 30. 8. in 1. 9. 2012 obiščite Šmartinsko jezero. Vstop na prireditev je prost. Na voljo bodo tudi brezplačni parkirni prostori in celo brezplačen avtobusni prevoz do osrednjega prizorišča. Več na: www.stimungfest.com

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3