Slovenija

Sedlarjeva: Nikoli nisem v nič vdrla, je pa dejstvo, da brez dostopa ne morem opravljati svojega dela

Ljubljana, 14. 10. 2015 13.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Članica senata KPK Alma Sedlar je glede očitkov o vpogledovanju v dokumente komisije pojasnila, da je ravnala v skladu z dostopnimi pravicami in navodili. Vpogled v dokumente je bil po njenih besedah pogosto edini način, da se je seznanila z delom na komisiji.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Takšna je naša protikorupcijska komisija
    01:38
    Iz SVETA: Takšna je naša protikorupcijska komisija
  • Iz 24UR: Medsebojna obračunavanja na KPK
    02:42
    Iz 24UR: Medsebojna obračunavanja na KPK

Članica senata Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Alma Sedlar je po besedah predsednika komisije Borisa Štefaneca vpogledovala v vse dokumente komisije, ne le tiste, ki so jih obravnavali na senatu. Tako je denimo vpogledovala tudi v osebne mape zaposlenih na KPK in podatke medijsko prepoznavnih oseb, je pojasnil Štefanec.

Zgodba o sporih med Sedlarjevo in Štefanecem zaradi omejevanja njenega dela, ki se ponavlja v medijih, po besedah Štefaneca ne drži. Kot je danes pojasnil, je prejšnji teden dobil informacijo, da Sedlarjeva zelo intenzivno posega in vpogleduje v vse dokumente KPK, tudi v osebne mape. Vsi člani senata so sicer po njegovih besedah imeli možnost pregledovati vse, vendar pa bi morali biti vpogledi v skladu z določili zakona o varovanju osebnih podatkov.

Zaradi suma, da so bila določila tega zakona kršena, se je že v petek pogovoril s Sedlarjevo. V ponedeljek so zaradi suma kršitev v elektronski obliki podali tudi prijavo na urad informacijskega pooblaščenca, v torek pa so dokumente na urad posredovali v fizični obliki, je pojasnil.

Štefanec pravi, da je Sedlarjeva vpogledovala v vse dokumente komisije.
Štefanec pravi, da je Sedlarjeva vpogledovala v vse dokumente komisije. FOTO: Damjan Žibert

Štefanec: Vpogledala je v 2.318 dokumentov

Po njegovih besedah iz te dokumentacije izhaja, da je Sedlarjeva letos do 12. oktobra vpogledala v 2.318 dokumentov. Glede njenih pojasnil, da podatke pregleduje zato, da se lahko pripravi na sejo senata, je pojasnil, da je senat letos opravil 24 sej, na katerih so obravnavali 245 vsebinskih zadev. "Vpogledov pa je bilo 10-krat več. To seveda jasno kaže, da ni vpogledovala samo v te zadeve in to potrjuje tudi pregled teh zadev," je dodal.

Z vidika varovanja osebnih podatkov je po njegovih besedah najhuje, da je vpogledovala v zelo občutljive osebne podatke uslužbencev komisije. Kot je pojasnil, gre med drugim za podatke o uveljavljanju pravic iz naslova socialnega varstva, podatke o zdravstvenem stanju posameznikov in njihovih kroničnih bolezni, disciplinski postopek zoper zaposleno osebo in podatke o medijsko prepoznavnih osebah. Prav tako je vpogledovala v zadeve, iz katerih se je kot članica senata izločila, in sicer po tem, ko se je izločila.

"Vse to je pri meni povzročilo premislek, da sem kot predstojnik komisije dolžan nekaj storiti," je dejal Štefanec in pojasnil, da je zato od ponedeljka vsem članom komisije, tudi samemu sebi, omejil dostop do dokumentov komisije.

Sedlarjeva: Dejstvo je, da brez dostopa ne morem opravljati svojega dela

Sedlarjeva pa je pojasnila, da se je s tem, da naj bi od januarja vpogledala v okoli 2.300 dokumentov, seznanila danes, ko je Štefanec to sporočil na sestanku zbora delavcev. "Ko me je v petek seznanil s tem, se mu je zdel sporen samo vpogled v en dokument, o katerem sem ga pa obvestila že prej," je pojasnila. Z očitki o vpogledu v dokumente, ki jih je predstavil Štefanec, ni seznanjena. "Dokler ne bom točno videla, kaj se mi očita, težko odgovarjam," je dejala.

Poudarila pa je, da je ravnala v skladu z dostopnimi pravicami in navodili, ki jih je imela, in nič ni delala nepooblaščeno. "Za stvari, za katere je prej menil, da vanje ne smem vpogledati, mi je dostopne pravice že prej omejil," je pojasnila. Glede na to, da je pravice omejil tudi sebi, se ji postavlja vprašanje, ali to pomeni, da je tudi Štefanec delal kaj narobe oziroma dvomi tudi vase.

Na vprašanje, ali je sam ali kateri od drugih zdajšnjih ali nekdanjih uslužbencev KPK v kazenskem ali predkazenskem postopku, Štefanec odgovarja, da tega ne ve. Da pa policija po njegovih besedah izvaja predkazenski postopek v zvezi z delovanjem KPK. Na dodatno vprašanje, ali je torej sam v kakšnem postopku, pa dodaja, da o tem ne želi govoriti.

V pisnem demantiju je Sedlarjeva poudarila tudi, da sta imela popolnoma enak dostop in možnost vpogleda v dokumente tudi ostala člana senata. "Vendar se je očitno 'demoniziralo' in pregledovalo samo moje vpoglede v dokumente," je zapisala.

Niz obtožb, kot je navedla, občuti kot povračilne ukrepe zaradi opozarjanja na nepravilnosti, s katerimi je poskušal Štefanec njeno delo "kriminalizirati na način, da ga prikazuje kot osebno motivirano pritlehno dejavnost vohunjenja ali stikanja za osebnimi podatki". "Odločno zanikam, da bi imela kakšen podoben namen, kot se mi poskuša podtakniti," je zapisala.

"Nikoli nisem v nič vdrla, kot mogoče zdaj izpade, je pa dejstvo, da brez dostopa ne morem opravljati svojega dela kot članica senata KPK," je dejala. Glede na to, da je bila, kot je pojasnila, v zadnjem letu izločena iz večine sestankov in ostalih procesov, je bil vpogled v dokumentacijo pogosto tudi edini način, da se je sploh seznanila z delom na komisiji.

Na navedbe Štefaneca, da je vpogledovala tudi v zadeve, ki jih komisija ni obravnavala, je odgovorila, da je "ob neznanem času na neznanem kraju" zdaj že "modus operandi, ki smo ga tu v zadnjem letu in pol vajeni, vedno je nekaj narobe za nazaj, pa nikoli ni gospod Štefanec za nič odgovoren".

Alma Sedlar
Alma Sedlar FOTO: Damjan Žibert

Poklicati zaposlene na sestanek in jim dejati, da je Sedlarjeva vpogledala v njihove osebne podatke, po njenem mnenju spada med "metode, s katerimi pač najlažje nekoga degradiraš". "Verjetno sem imela danes na sestanku spet srečo, da me niso zažgali na grmadi ali pa nesli ven," je pripomnila.

S tem se po njenem mnenju poskuša preusmeriti pozornost z resničnih problemov te komisije, o čemer je opozorila tudi v pismu predsedniku republike Borutu Pahorju. Danes je med njimi izpostavila "milo rečeno nenavaden način vodenja komisije s strani Borisa Štefaneca". Po njenih besedah je Štefanec danes na sestanku pojasnil, da je z omejitvijo dostopa skušal zavarovati uslužbence. Ob tem se sprašuje, zakaj tega ni naredil že prej, če je ona to po njegovem mnenju počela nepooblaščeno.

Štefanec zatrjuje, da KPK kljub težavam, s katerimi se sooča, dela, in to dobro. Za to gre po njegovih besedah predvsem zasluga strokovnim sodelavcem, ki delajo dobro, kljub temu, da so "z zadevami, ki se pojavljajo, zelo obremenjeni, na nek način tudi prizadeti". Na vprašanje, kako je mogoče rešiti spore, ki se pojavljajo v senatu, Štefanec odgovarja, da bi sam želel, da senat deluje drugače, kljub temu pa po njegovem mnenju "nihče nima pristojnosti, da bi zadeve urejal na nek prisilni način".

Glede prijave domnevnih kršitev uradu informacijskega pooblaščenca je Sedlarjeva dejala, da je Štefanec prijavo podal v ponedeljek popoldne, torej šele po tem, ko je sama pisala Pahorju. "Tako da je vprašanje, kaj je tu vzrok in kaj posledica," je dodala. V pisni izjavi pa je dodala še, da si tudi tega ne more razlagati drugače kot še enega v poskusu njene "degradacije, osebno in v vlogi namestnice, ter kot še enega v nizu številnih povračilnih ukrepov".

Da gre za nespodoben poskus kriminalizacije nje osebno po njenih navedbah dokazuje današnje zatrjevanje Štefaneca, da s ponedeljkom omejil dostop do personalnih map in večine dokumentov vsem članom komisije, tudi sebi. A v pisni odredbi, ki jo je prejela v petek, "izrecno piše, da lahko predsednik pogleduje v vse dokumente, omejeni pa so le vpogledi (ne le v personalne mape, temveč tudi v dokumentacijo, ključno za delovanje senata KPK) obema namestnikoma".

Ob tem je opozorila še na eno neskladje navedb Štefaneca. Ta je namreč v ponedeljek navedel, da primera ne bo komentiral do konca postopka pri informacijski pooblaščenki. "Danes si je tudi glede tega premislil in si privoščil ne samo komentar, ampak tudi napad name pred zaposlenimi in javnostjo," je zapisala.

Na vprašanje, ali po njenem mnenju komisija lahko nadaljuje z delom, je odgovorila: "Lahko, ampak vprašanje, s kom na vrhu."

Komisija sicer po njenih besedah kljub omenjenim pripetljajem vendarle dela, toda statistika govori svoje. Upad števila prijav na komisijo po njenem mnenju ni povezan s tem, v kaj naj bi kdo od članov senata vpogledoval. Poleg upada prijav je v pisnem odgovoru Sedlarjeva opozorila tudi na to, da današnje navedbe Štefaneca, da KPK deluje dobro, ne morejo držati, saj da je Štefanec v ponedeljek sam priznal, da je v zadnjih dveh letih ustanovo zapustilo 20 sodelavcev, kar je približno polovica vseh, ki delujejo v njej.

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (161)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

enakostzavse
15. 10. 2015 13.08
+0
Tako je ble sava da ji še janšisti lahko zavidajo. ": Nikoli nisem v nič vdrla, je pa res, da brez dostopa ne morem opravljat svojega dela!!!!!" Potem takem že vse od začetka nič NE dela. Kaj sploh išče tam. Če pa dela, pa laže in nepooblaščeno dostopa do dokumentov kateri se je ne tičejo nič. Tudi vzrok za krivdno odpoved.
Ajmomali
15. 10. 2015 13.58
enakostzavse, dej se napenjat mal bolj, če moreš, no.
janijankov
15. 10. 2015 12.42
+1
enakostzavse 15.10.2015 12:08:30 1 1 rudl, ne samo kaplaču. Vsem normalnim slovencem tale janšič kapla v glavo. Naj že zgine v pozabo. Samo na sodišču ne. Za svoje lopovščine naj odgovarja. Problem je edino v tem, da ima še vedno nekaj podpornikov ( o ikujih le teh sedaj ne bi ) in infiltriranih pajdašev v ključnih poziciah. No , tudi tem bo odklenkalo.********************************************************** Če kaj resnično veš napravi ovadbo, če pa ne veš in tule samo lažeš in zavajaš narod potem pa s tem prenehaj, ker to ti ne prinaša nekaj dobrega. ................Pa še to bi te vprašal: "Kdo pa so normalni Slovenci? ............ (ja prijatelj pa še tole: - Slovenci se piše z veliko začetnico, če ne veš, ali pa si že pozabil).
enakostzavse
15. 10. 2015 12.54
+1
kako dolgo se bodo imeli janšalopovski in njegovi podrepniki za slovence, bom pisal slovenci z malo začetnico. Ker ste majhni, nepomembni v življenju normalnih slovencev. Lažne ovadbe pa proti lopovujanši res ni. So vse resnične, ampak ima zaenkrat še lakaje na sodiščih in ne pride do resnih obsodb. Sicer pa je obsojeni lopov. In to iz prejšnega sistema in sedanjega.
enakostzavse
15. 10. 2015 12.28
-1
Zakaj je gledala razne osebne mape ? Ker lopovjanša potrebuje material za izsiljevanje ljudi, katere bi lahko omrežil. Sej tako dela od vsega začetka. Z podtikanji laži in izsiljevanjem. Temu shizofreniku ni važen način da doseže nekaj, važen mu je samo rezultat. Tisti pa, kateri NOČEJO tega videt imajo korist od njega, one ovce z svečkami in zagovorniki tukaj, pa so neumni osebki kateri mislijo da jih tale bolnik spoštuje, ker so njegovi vojaki.
janijankov
15. 10. 2015 11.17
+2
1xy 14.10.2015 18:46:54 7 10 3 v banki, če referent vpogleda v račun, ki ni povezan z njegovim delom oz. transakcijo - sledi sankcija, najmanj opomin, lahko tudi odpoved......********************************************** Se vidi ja. Zato pa je nastalo v bankah toliko lukenj, kajne? Eh, štajerka........................... včasih si bolj resna.
Darko32
15. 10. 2015 08.59
+3
Tukaj se vidi točno to. Ko neki delavec mora napisati natančno in verodostojno odločbo podkrepljeno z dokazi in dejstvi se tej osebi blokira pravično in pošteno delo in sočasno se propagira politično delovanje. Tukaj je lep primer, da ne rabijo v javni upravi delavcev, k i delajo pošteno in v duhu pravičnega in poštenega obravnavanja prizadetih oseb ampak točno to, kar propagira ŠTEFANEC. Delati morajo na blef po naročilo predsednika senata in po politični egitaciji. Ali drugače povedano morajo pisati, kar jim določeni lobisti povedo. Prav takšna politika je pripeljala do propdada državo in očitno je to šola stare garde,kar nedvomno ŠTEFANEC je, saj je odvetnik stare garde.
janijankov
15. 10. 2015 09.40
+1
Kako pa se je okopaval ob imenovanju. Nekaj tule smrdi, smrdi....
enakostzavse
15. 10. 2015 11.48
-1
Tale alma je psiho, kateri je že na začetku imenovaja hlastal po stolčki šefa. Že takrat je bojkotirala delo. Nagnat jo in ti takoj.
janijankov
15. 10. 2015 12.26
+1
Glede na njeno dosedanje delo in izkušnje, bi bila najbrž bolj primerna. On je sam za sebe rekel, da ni bil ravno khmmm............ odvetnik........imel je malo dela............... stanuje pa čisto blizu sodišča. Čudno, ne?
enakostzavse
15. 10. 2015 12.57
dej hlapec od lopova, zber se malo. Ona pa primerna. Primerna je samo za tvojga gospodarja, ker manipulira z njo.
Timy15
15. 10. 2015 08.27
-1
Uboga Alma,ali ji je treba tega.Šla bi delat kaj sebi primernejšega,saj ne vem, če ji sedanje ne vpliva tudi na oči.
alenka.NN
15. 10. 2015 08.42
+1
ja uboga pa je res....ko sem prebrala nekaj komentarjev in ugotovila njeno zgodovino delovanja, je jasno kot beli sneg, da je ''nastavljena'' na to mesto z jasnim namenom !!!....in, ko sem sinoči slišala nekaj njenih stavkov z neumnimi izgovori, sem vedela kam paše, ko je 2x ponovila ''na neznanem mestu, ob neznanem času...'' in vidim, da je res poslana v to komisijo da vohuni. se ve za koga....izgleda pa ena ''žLehT'' ba.a
janijankov
15. 10. 2015 11.08
+0
a ste vse alenke en mal prfr....... matr, kakšna domišljija in strahovi vas dajejo........dohtarji vse to pozdravijo.
enakostzavse
15. 10. 2015 11.51
+0
rudemaf, dohtarji ali dr. janšalopovski, kateri je njen mentor in lastnik. Kdo pa tega ne vidi pa je res za dohtarja, ampak tapravega in ne prištinskega.
janijankov
15. 10. 2015 12.30
+1
No, no - enakostzavse, mogoče pa bi moral stopiti vsaj do okulista. Kaj praviš ?
enakostzavse
15. 10. 2015 12.58
proletarec1
15. 10. 2015 08.16
+2
ZAKAJ TE ŽENSKE TAKOJ NEODSTAVIJO?SAJ SE TOČNO VIDI,DA HOČE KPK ,SAMO DELATI NEVEROSTOJNO!!!!
janijankov
15. 10. 2015 11.09
+1
enakostzavse
15. 10. 2015 11.52
-1
rudl a ti veš ? Verjetno pišeš po diktatu ker zase si preplitek.
janijankov
15. 10. 2015 12.31
+1
res si plitek. to dokazuješ na več mestih.
enakostzavse
15. 10. 2015 12.59
+1
kapljač1
14. 10. 2015 20.31
+5
Sedlarjeva ima podobno taktiko kot Janša. Od znotraj razžirati prostor v katerem deluje. Predvsem z nepomembnimi zadevami ( Kaj so v primeru Sedlarjeve kronične bolezni sodelavcev, in po Janševo potvarjanje zgodovine, razume najbolje Janševo volilno telo. V politiko vemo se sploh ne spoznajo. Niti vedo v kateri državi živijo. Ponavljajo samo Severna Koreja in Stalin. Kaj bi jih z pomembnim morili), in o tem permanentno komunicirat v javnosti. KPK je potrebno naredit neverodostojno. Tako kot je to storil Janša s Slovenijo.
Netajkun
14. 10. 2015 20.49
+9
V predzadnji Mladini se je ime Janez Janša . . . pojavilo 23 x ( in verjetno sem še kaj spregledal ) . Danes sem začel z branjem zadnje Mladine in do 11 strani . . . 14 x Janez Janša . Bolno .
Netajkun
14. 10. 2015 21.10
+6
Zdaj sem pa prišel do Lorencijeve kolumne ( ta je pa brez dvoma OBSEDEN ) , Janez Janša se mu zapiše avtomatsko . . . ne more si pomagat ( že v prejšnji kolumni se mu je zapisalo 13 x . . in tudi v zadnji kar nekajkrat ) . Pa kaj ti je , Janko ?
Roman Hren
14. 10. 2015 21.19
+1
Ko bi bil naš problem samo Janša, bi se stvari hitro rešile! Ker pa naš politični prostor obvladuje koalicija SDSDS, se državljani delimo med seboj na več skupin, Janša, Pahor, Peterle & CO si pa veselo manejo roke in se nam smejijo!
kapljač1
15. 10. 2015 00.27
+3
"Janšino ime ki se pojavi, njegovi, štejejo kot drugi štejejo smeškote". Kjerkoli se pojavi imensko , si zabeležijo. Kaj nisem že 23x dejal, da Janševih politika sploh ne zanima! Zanimajo jih kronične bolezni bližnjih sodelavcev KPK in kolikokrat se bo Janez omenil . Vsebina imenske primerjave, jih ne zanima. (Je kot bi "skopljnem govedu"- po domače "volu" kazali porno filme, da bi ta vsaj malo začutil hormone. "Vstran vržen film".)
janijankov
15. 10. 2015 11.11
+1
kapljač1, tebi pa res že Janša kaplja na mozak
enakostzavse
15. 10. 2015 12.08
+1
rudl, ne samo kaplaču. Vsem normalnim slovencem tale janšič kapla v glavo. Naj že zgine v pozabo. Samo na sodišču ne. Za svoje lopovščine naj odgovarja. Problem je edino v tem, da ima še vedno nekaj podpornikov ( o ikujih le teh sedaj ne bi ) in infiltriranih pajdašev v ključnih poziciah. No , tudi tem bo odklenkalo.
kapljač1
15. 10. 2015 14.07
rudemaf, prehiter samega sebe potolažiš. Si vedno znova dovzeten na vsak šmorn.. (A poznaš tist vic, "kako seljak gužva politiku"? Star YUgo vic. V prevodu, "kako kmet mučka politiko"))
AtaAufbiks
14. 10. 2015 20.06
+5
Sedlarjeva: Nikoli nisem v nič vdrla, če pa sem že, pa nisem nič kriva!
enakostzavse
15. 10. 2015 12.09
-1
Za bolne izgovore ima dobrega mentorja. Pa še dohtar je postal. V prištini hahahahah
janijankov
15. 10. 2015 12.36
+1
Ti je kaj žal ? Te kaj boli ? Te hudo moti? :)))))))))))
enakostzavse
15. 10. 2015 13.02
+1
Mene bi edino motilo če bi dobil prištinski doktorat. Globje pa verjetno res ne more past.
Fuck the system
14. 10. 2015 19.48
+4
KPK JE BREZ VEZE......NI REZULTATOV!!!!
johanca123
14. 10. 2015 19.44
+4
Kaj se čudite - Jankovićev kader, pozitivci in kaviar komunisti.
janijankov
15. 10. 2015 11.13
+1
SD, potem Pozitivna Slovenija (v narekovajih), pa AB ...... ej, ste sami cvetkoti................. zreli, ko tepke...
gangsterist
14. 10. 2015 18.58
+11
antipatična kot satan
cmer?ek5
14. 10. 2015 19.43
+4
A je pogoltnila žgeči feferon,,,res je čudna,,,!
1xy
14. 10. 2015 18.52
+4
Alma Sedlar, prof. filozofije in pedagogike, se je rodila leta 1975. Na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru je diplomirala z diplomskima deloma Cenzura in sovražni govor v medijih na oddelku za filozofijo ter Otroci brez spremstva in šola na oddelku za pedagogiko. Od leta 1990 do leta 2014 se je ukvarjala s preiskovalnim novinarstvom. Kot novinarka je sodelovala z različnimi mediji (NT&RC, Mladina,Večer, RTV Slovenija ...). Od leta 2008 do 2011 je bila namestnica glavne in odgovorne urednice revije Jana, v letih 2011-2012 pa glavna in odgovorna urednica revije Obrazi. Od leta 2009 do 2012 je bila predsednica Sindikata novinarjev Slovenije - Dela revij. Leta 2007 je od Društva novinarjev Slovenije prejela nagrado Bratstvo resnice/Consortium Veritatis za izstopajoče novinarske stvaritve. Od leta 2008 do leta 2014 je bila dva mandata izvoljena članica Novinarskega častnega razsodišča.
1xy
14. 10. 2015 18.52
+2
Na Komisiji kot druga namestnica pokriva področje preventive.
Manu Cocker
15. 10. 2015 07.24
-1
Res kvalificirana do 100 mater - tako kot neki Stepancevuic
enakostzavse
15. 10. 2015 12.15
-2
pišek, teli podatki NE govorijo o njeni sposobnosti. Govorijo o tem da ima botra kateri jo je tiščal z funkcije na funkcijo in preko nje hotel obvladovat medije. O njeni nesposobnosti pa govorijo dejstva samo. Je ovca in lastnina dr. prishtine janez ivana von lopovića.
janijankov
15. 10. 2015 12.35
+2
enakostzavse
15. 10. 2015 13.13
uh , težka beseda, a ti je samemu uspelo jo prepisat ?
maksi54
15. 10. 2015 14.10
Pantokrator
14. 10. 2015 18.47
+0
Šturmfirerka
cmer?ek5
14. 10. 2015 19.44
+1
1xy
14. 10. 2015 18.45
+6
to pomeni, da ženšče ne počne druga kot vohlja za ljudmi.......in KDO ji posreduje spisek, koga mora čekirat??..........
1xy
14. 10. 2015 18.46
+7
v banki, če referent vpogleda v račun, ki ni povezan z njegovim delom oz. transakcijo - sledi sankcija, najmanj opomin, lahko tudi odpoved......
johanca123
14. 10. 2015 19.45
-3
enakostzavse
15. 10. 2015 12.17
-1
johan , sramotiš sebe in človeško vrsto. Samo tvojega lastnika janšića ne. Za to je poskrbel sam.
Karantanija
14. 10. 2015 18.15
+5
Težko je biti tukaj razsodnik. Še najbolje, da komisijo ukinejo. Ni pravega uspeha, samo mešanje nečesa .....
mogerad
14. 10. 2015 18.32
-2
je tak kot mora bit to je čim manj sposoben saj sposobnih in poštenih na takih mestih se bojijo in so jim v nadlogo
FesterAdams
14. 10. 2015 18.40
+9
Štefanec je kmečki butl, ki je na kdo ve kaki način pririval do izobrazbe, ali morda namesto nje do papirjev. Tja ga niso nastavili slučajno. Če bi bil bolj odprte glave bi spoznal, da so ravno tisti, ki so ga nastavili, največji provalnici. On je mali Bog, ki sme govoriti samo takrat, ko se to sme... In Alma lani ni đabe zavijala pred kamerami z očmi, ko je Štefanec sral klamfe. Ni zabita in videti je, da spada med vretenčarje. Beri, da ima hrbtenico. Na Kanalu A pa so jo okarakterizirali v negativnem podtonu, kot da nekdo, ki ima šefa, pa če je še tako tumast, ne sme razmišljati s svojo glavo. Mater, kako slovensko. De ja vu....
BMWmunja
14. 10. 2015 18.42
+3
Bravo Gad, a na vodi čutim, da ti bodo komentar likvidirali. Štopam....
FesterAdams
14. 10. 2015 18.43
+2
janijankov
15. 10. 2015 11.19
+0
enakostzavse
15. 10. 2015 12.19
-1
gad, tebi tudi drugo dol visi za to ti kompleksi ven tolčejo. Impotenca je za nekatere huda. Vprašaj tvojega lastnika dohtar jonšića.
janijankov
15. 10. 2015 12.33
+1
jah vsakemu pigzigmarju pa tudi kosovci ne podelijo častnega doktorata. Te grize, kajne?
enakostzavse
15. 10. 2015 12.42
+0
Vsakemu res ne. Samo ta največjim pikzibnerom hahahahahah
ho?emVšolo
14. 10. 2015 18.02
+10
Štefanec je bil z razlogom imenovan, kot veste, je sam zase rekel, da je bil bolj slab odvetnik. So torej rabili zdraharja.
FesterAdams
14. 10. 2015 18.44
+5
Nucali so orodje, s katerim bodo izvajali mobing po potrebi...
nnanna
14. 10. 2015 17.54
+11
štefanec go home z barbiko vred, ki te je postavila na to mesto!
sinhron
14. 10. 2015 18.00
+9
Ja , ta Štefanec je ena izmed velikih cvetk predsednika Pahorja , moral bi razmišljati o zamenjavi tega tipa , če želi obdržati kredibilnost KPK ali pa mu je vseeno !
jg57
14. 10. 2015 18.12
+2
enakostzavse
15. 10. 2015 12.45
+0
Zakaj pa jo je lopovjanšić potem ustvaril ? In zakaj je ustvaril dutb če ne funkcionira in se krade naprej. On že ve, vi ovce njegove pa itak ne smete razmišljat s svojo glavo.
Crvena zvezda
14. 10. 2015 17.45
+3
Punca je nekaj našla, hlače se že tresejo...
ho?emVšolo
14. 10. 2015 17.43
+7
Štefanec je lutka v rokah posameznikov.
janijankov
15. 10. 2015 12.34
+2