Slovenija
Oglas

Ste že poskrbeli za lastno malo biološko čistilno napravo? Prehitite roke in jo naročite že danes!

Ljubljana, 09. 09. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

H2E mala biološka čistilna naprava (MKČN) je narejena v Sloveniji, samooskrbna, neslišna in za delovanje ne potrebuje električne energije.

Čistilna naprava H2E je pretočna biološka čistilna naprava, ki za čiščenje fekalnih odplak uporablja bakterije rjavih morskih alg iz severnih morij. Ti mikroorganizmi za svoje delovanje ne potrebujejo kisika (anaerobne bakterije) in zmorejo v celoti razgraditi organsko blato. Biološka ČN H2E za delovanje ne potrebuje zunanjih virov energije (električne energije), zato tudi letni vzdrževalni servisi niso potrebni.  Njeno delovanje uravnavamo z dodajanjem biološkega preparata H2E NET, ki vsebuje žive organizme rjavih morskih alg. H2E MKČN je primerna za vse individualne hiše, vrstne hiše , vikende, kmetije in kmetijske objekte, vrtce, šole, restavracije,  hotelske in bazenske komplekse,  nakupovalna središča, itd.

Čistilne naprave H2E so izdelane po standardu SR EN 12566-3+A1:2013 in so uvrščene na seznam ustreznih čistilnih naprav Komunalne zbornice pri GZS. www.gzs.si (Arhiv novic Zbornice komunalnega gospodarstva; dne 21.05.2015)

 
Pokličite nas za brezplačno svetovanje (03) 491 07 60 ali nam pišite na info@ekogea.com 

Biološka čistilna naprava H2E - 6
Biološka čistilna naprava H2E - 6 FOTO:
Kako deluje H2E mala biološka čistilna naprava?

 Odplake iz odtokov v gospodinjstvu/objektu se najprej izlivajo v pred-usedalnik oziroma kompenzacijski jašek. Ta zadrži trde delce in s tem olajša nadaljnjo razgradnjo odplak. V pred-usedalniku potekajo bio-kemični procesi hidrolize in biološke ionske izmenjave, zatem pa se odpadne vode prelijejo v biološki prostor, kjer poteka razgradnja in filtracija. Biofilter je srce čistilne naprave H2E in je sestavljen iz biološkega nosilca (kristobalit), na katerem so naseljene kolonije mikroorganizmov rjavih morskih alg. Ob stiku fekalij s kristobalitom se v anaerobnem okolju (brez prisotnosti kisika) sproži mikrobiološka razgradnja organskih spojin, blato začne fermentirati in se razgrajevati.

Biološka čistilna naprava H2E - 8
Biološka čistilna naprava H2E - 8 FOTO:

Biološka čistilna naprava H2E - 7
Biološka čistilna naprava H2E - 7 FOTO:

Rok Švab (član skupine Modrijani): Čistilno napravo H2E sem ob hiši vgradil in vse odtlej deluje nemoteno. Zelo sem zadovoljen, ker H2E ne potrebuje dragih letnih servisov in pogostega praznjenja organskih usedlin. Verjetno sem že v prvih dveh letih zaradi tega prihranil nekaj sto evrov. Priporočam!

 

 

 

 

 

Biološka čistilna naprava H2E - 3
Biološka čistilna naprava H2E - 3 FOTO:

Brane Povše (GRS postaja Celje): Gorski reševalci preživimo večino prostega časa v naravi, predvsem v gorah, zato nam ni vseeno, kaj se z naravo dogaja. Naše zavetišče smo postavili v osrčje Kamniško Savinjskih Alp, kjer je okolje še posebej občutljivo. Za čistilno napravo H2E smo se odločili, ker deluje povsem na biološki razgradnji odpadnih snovi, za delovanje ne potrebuje nobene dodatne energije in je tudi s tega stališča povsem ekološka. Voda, ki odteka iz čistilne naprave pa je tako očiščena, da jo brez skrbi odvajamo v naravo. Z izbiro čistilne naprave H2E smo izjemno zadovoljni, saj smo prepričani, da je idealna izbira za ta prečudovit del naših Alp.

Se tudi vi borite z neprijetnimi vonjavami iz greznice ali MKČN? Mi poznamo rešitev.

H2E NET preparat lahko naročite pri podjetju Eko Gea. 03 491 07 60, info@ekogea.com.
H2E NET preparat lahko naročite pri podjetju Eko Gea. 03 491 07 60, info@ekogea.com. FOTO: H2E

MKČN  ter biološke GREZNICE so zbiralniki, v katere se steka vsa komunalna odpadna voda iz vašega gospodinjstva.  Napačno vzdrževanje le teh, lahko povzroči njihove zamašitve ter nastanek neprijetnih vonjav.  Z redno uporabo preparat H2E NET preprečite nastanke neprijetnih vonjav, zmanjšate pogostost praznjenja bioloških greznic in bioloških čistilnih naprav ter preprečite  njihove zamašitve.  Preparat H2E NET je narejen iz  rjavih morskih alg, in ga vlijemo neposredno v čistilno napravo v primarni usedalnik in v biološki filter, ali v odtoke, WC školjko ipd. in speremo z vodo.

 

 

 

Proizvod je 100% naraven, ni agresiven niti koroziven (korozijo preprečuje), ni toksičen in je neškodljiv za ljudi, živali ter okolje!!!

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1