Slovenija

Spomladanski čas že tradicionalno namenjen različnim čistilnim akcijam

Ljubljana, 02. 04. 2016 08.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Ptuju so pripravili spomladansko akcijo čiščenja odpadkov na in ob sprehajalnih poteh, brežinah cest in potokov, zelenicah ter divjih odlagališčih. Smeti so pobirali tudi v Kranju in Celju.

Spomladanski čas je že tradicionalno namenjen različnim čistilnim akcijam. Na Ptuju so pripravili spomladansko akcijo čiščenja odpadkov na in ob sprehajalnih poteh, brežinah cest in potokov, zelenicah ter divjih odlagališčih. Akcijo organizira občina skupaj z več četrtnimi skupnostmi. Prostovoljci so se zbrali na organiziranih zbirnih mestih, za vse so bile zagotovljene zaščitne rokavice in vreče za smeti ter malica. Organizatorji so nato poskrbeli tudi za odvoz odpadkov z zbirnih mest.

Čistilna akcija prosilcev za azil - 1
Čistilna akcija prosilcev za azil - 1 FOTO: Damjan Žibert

V Kranju je akcijo Očistimo Kranj 2016 - Kran' ni več usran organizirala Zveza tabornikov občine Kranj v sodelovanju z občino, Komunalo Kranj in Gorenjsko banko Kranj.

Čiščenje reke Krka - 1
Čiščenje reke Krka - 1 FOTO: Andrej Matič/KPA Novo mesto

Letošnja glavna območja čiščenja v kranjski občini so bila obrežje reke Save od Savskega otoka do Struževega, kanjon Kokre, krajevne skupnosti mestne občine ter okolice prijavljenih šol in vrtcev, kjer so s čiščenjem začeli že v petek.

Tudi v Celju in okolici ta konec tedna poteka spomladanska akcija čiščenja okolja. Potem ko je bil petek namenjen čiščenju okolja v okolici osnovnih in srednjih šol ter vrtcev, v kateri je sodelovalo okoli 3300 otrok, je danes akcija čiščenja okolja potekala v krajevnih skupnostih in mestnih četrtih, na Savinjskem nabrežju in v okolici Šmartinskega jezera.

Udeleženci akcije so čistili zelenice, pešpoti, javne površine, površine ob lokalnih cestah in javnih poteh po naseljih, gozdove in okolico Šmartinskega jezera ter nabrežje reke Savinje.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
04. 04. 2016 13.52
Prostovoljno počistimo prostor in nagradimo bankirja z miljon evri nagrade (Kramar). Plačujmo davke za vrtce in šole, čisto okolje, medtem ko naš denar odteka za obresti na obresti državnega dolga. Vse uspešne države so zadolžene, vendar ne sprašujte zakaj in komu so dolžne. Imej razum, vzemi račun, vendar smeti pobiraj brezplačno.
rde?kar
03. 04. 2016 21.30
+1
Jest sem našel kalašnik ne vem kdo tako razmetava.
Svalbard
02. 04. 2016 16.39
+3
Po smeteh na tleh takoj vidiš kateri profil folka smeti. energetski napitki, McDonaldz, škatlce od čikov, kokakola, čipsi in čokoladke.
CastrumFF
02. 04. 2016 14.32
-8
Ma briga me. Jaz prav rad mecem smeti iz avta. Resno.
periot22
02. 04. 2016 21.03
+1
Si en velik fuuuuuuuujjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!
ni_mi_vse_eno
04. 04. 2016 13.54
desnipretepač rad provocira. Hitro od mobitela za knjigo, da te mama ne bo pretepla. :)
Porocilo
02. 04. 2016 09.02
+11
Poglejte dragi Slovenci, vsako leto na tone novih odpadkov. Zakaj je potrebno smetiti to prekrasno naravo. To je ze cetrtic ko pisem o tej temi. Kaj ni dovolj, da imamo smetisce na politicnem parketu. Vsaj naravo objarujmo pred smetmi.
periot22
02. 04. 2016 21.05
+1
Na žalost je v sloveniji preveč ljudi ki so zanikrni!!!!!!!!!!!