Slovenija

Stavka: Bo država za najmanj en dan obstala?

Ljubljana/Maribor, 06. 04. 2012 06.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Delali bomo le toliko, da ne bodo ogrožena življenja ljudi, napovedujejo sindikati, ki nameravajo 18. aprila vladi poslati svoje sporočilo. Kako pa bomo stavko občutili ostali državljani? Se bo država ustavila?

Vlada je včeraj sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, zato stavka 18. aprila ostaja.
Vlada je včeraj sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, zato stavka 18. aprila ostaja. FOTO: Aljoša Kravanja

Kot je znano, je prav vseh sedem sindikatov Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije, ki sicer premore več kot 74.000 članov, ter še najmanj 13 ostalih sindikatov potrdilo, da bodo aktivno sodelovali v stavki javnega sektorja. Število tistih, ki se bodo stavke udeležili, za zdaj še ni znano, so pa priprave nanjo že v polnem teku, pravijo njihovi predstavniki, ki so se za ukrepanje odločili, ker je vlada po njihovem mnenju s predlogi ukrepov močno posegla v pravice državljanov in javnih uslužbencev. Splošno stavko bodo začeli v sredo, 18. aprila 2012, ob 6.00 uri. Kot pravijo, se bo velik del stavke izvedel na terenu z začetkom ob 11.55 v vseh večjih slovenskih mestih. Kot kaže, obstaja bojazen, da bo ta dan država obstala.

Vlada je včeraj sprejela predlog rebalansa letošnjega državnega proračuna, a bo v postopku njegovega sprejemanja še mogoče vlagati dopolnila. Sindikatom so predstavili predloge ukrepov na prihodkovni strani, a se sindikati z njimi niso strinjali. Več o tem ...

Zdravstvo: Zaostritev bi lahko bila tako huda, da bodo morali bolnike negovati njihovi svojci

Kako daleč bodo morali iti sindikati, da bodo njihove zahteve oziroma predlogi uslišani?
Kako daleč bodo morali iti sindikati, da bodo njihove zahteve oziroma predlogi uslišani? FOTO: Thinkstock

Zdravko Vukadinovič, predsednik Sindikata zdravstva in socialnega varstva Slovenije, je za 24ur.com dejal, da bodo sicer zdravstveni delavci na dan stavke delali toliko, da ne bodo ogrožena življenja ljudi, vse ostale paciente pa bodo skušali prenaročiti. Dolge vrste bodo razjezile tudi tiste, ki se bodo odpravili v lekarno po zdravila, v največji zadregi pa bodo po njegovih besedah v socialnovarstvenih zavodih. "Tukaj bomo opravljali predvsem "nedeljsko delo" oziroma ravno toliko, da bodo nujne storitve za tiste najmanj pokretne opravljene," pravi in dodaja, da upa, da bo vlada enkrat le spoznala, da se s tem ne more igrati. "Stvari se lahko zaostrijo celo do te mere, da bodo morali priti svojci negovati tako v bolnice kot v socialnovarstvene zavode," je opozoril in dodal, da bodo zaradi neodpravljenih plačnih nesorazmerij stavkale tudi spremljajoče službe, kar posledično pomeni na primer tudi slabšo prehrano. Glede raznih špekulacij in vprašanj, kot je na primer, ali bodo vsi novorojenčki oskrbljeni, Vukadinovič odgovarja: "Mi bomo nujne stvari opravljali, a bomo ob tem dali jasno vedeti, da stavkamo!" Stavka v dejavnostih zdravstva se bo začela ob 9. uri in končala ob 15. uri, potekala pa bo v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, lekarnah, socialnovarstvenih zavodih, posebnih socialnih zavodih, varstveno-delovnih centrih in zavodih za usposabljanje, centrih za socialno delo, zavodih za zdravstveno varstvo ter Inštitutu za varovanje zdravja.

Policisti vam bodo spregledali manjše kazni, a stali boste v kolonah

Generalni direktor policije Janko Goršek sicer napovedano stavko policistov označuje za "legitimen način izražanja nezadovoljstva".
Generalni direktor policije Janko Goršek sicer napovedano stavko policistov označuje za "legitimen način izražanja nezadovoljstva". FOTO: Policija.si

V Policijskem sindikatu Slovenije pravijo, da bodo stavko izvajali na različnih lokacijah po državi, v tem času pa bodo zagotovili minimum delovnega procesa, ki zagotavlja varnost ljudi in premoženja, s tem, da bodo pravočasno, učinkovito in v skladu z navodili predstojnikov dosledno opravljali naloge. Delo bodo prekinili do uveljavitve pravic. "Na neki način bodo državljani spoznali vrednost varnosti, kaj pravzaprav pomeni ta varnost, ki je trenutno povsem samoumevna," je za 24ur.com dejal predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič. V praksi stavka policistov pomeni, da bodo poostrili nadzor v prometu, kar bo razlog za več zastojev na slovenskih cestah, ob tem pa bodo pisali čim manj kazni. Namesto teh bodo delili opozorila, kar pomeni manj denarja v proračun.

Že imate varuško?

Vsi tisti, ki imate doma otroke, si boste morali zanje na dan stavke najverjetneje organizirati posebno varstvo ali sami ostati doma. Kot je namreč pojasnil Branimir Štrukelj, glavni tajnik Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, se bo v primeru izglasovanja za splošno stavko najverjetneje opredelila večina od 40.000 članov, kar pomeni, da bodo vrtci in šole zaprli svoja vrata. Otroci bodo morali ostali doma, učitelji pa bodo na delovnih mestih ali na shodih v Ljubljani in drugih slovenskih mestih, če jim bodo to seveda dovolili. Kot je Štrukelj dejal pred dnevi, vse kaže, da v Ljubljani dovoljenja za shod ne bodo dobili.

Kot pojasnjuje Branimir Štrukelj, bodo v primeru, da se bodo učitelji na glasovanju odločili za stavko, vrtci in šole na dan stavke zaprti. Odpadla bi lahko tudi predavanja na fakultetah.
Kot pojasnjuje Branimir Štrukelj, bodo v primeru, da se bodo učitelji na glasovanju odločili za stavko, vrtci in šole na dan stavke zaprti. Odpadla bi lahko tudi predavanja na fakultetah. FOTO: Thinkstock

Tudi Neodvisni sindikat delavcev Ljubljanske univerze je sklenil, da se pridruži stavki v javnem sektorju. Njihov predstavnik Tomaž Sajovic je za 24ur.com dejal, da bodo stavko njihovih članov najbolj občutili študenti, saj predavanj v tem primeru ne bo. "Načelno naj bi odpadla predavanja, v primeru, da bi bili vsi podpisi zbrani, pa lahko preneha delovati tudi ostala administracija," je dejal.

Bomo znova priča kolonam na meji?

Cariniki, ki so oblikovali stavkovni odbor ter odločili, da se pridružijo stavki, še niso dokončno odločili, bodo v primeru stavke s svojim delovanjem gotovo povzročili hudo gnečo na mejnih prehodih. Kot ponavadi bodo člani Sindikata carinikov Slovenije tudi v tem primeru stavkali tako, da bodo pri delu še temeljitejši kot običajno.

Dan, ko bo bolje, da se izognemo uradniškim okencem

Na dan stavke bodo razmere vsekakor kočljive tudi na upravnih enotah in uradih, saj bodo zaposleni s statusom javnega uslužbenca ter zaposleni v organizacijah in združenjih javnega in zasebnega prava omejili obseg svojega delovanja. Na okencih bo manj uslužbencev, delali pa bodo počasneje, opozarjajo v Sindikatu javnih uslužbencev Slovenije.

Sodišče v Ljubljani - 3
Sodišče v Ljubljani - 3 FOTO: Miro Majcen

Delo bodo upočasnili tudi sodni mlini

Tudi Sindikat delavcev v pravosodju Slovenije je izglasoval sklep, da se predsedstvo SDP preoblikuje v stavkovni odbor, ta pa z 18. aprilom 2012 napoveduje splošno stavko, s čimer se tudi oni pridružujejo ostalim sindikatom v Konfederaciji sindikatov javnega sektorja Slovenije.

Svoje bodo poleg zgoraj omenjenih vsekakor prispevali tudi stavkajoči redarji, varnostniki, gasilci, vojaki in številni ostali.

Kakšne so zahteve?

Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije zahteva ohranitev pravic javnih uslužbencev iz veljavnih kolektivnih pogodb, umik nepravičnih ukrepov, ki razgrajujejo socialno državo, ohranitev doseženih standardov kakovosti javnih storitev v šolstvu, zdravstvu, socialnem varstvu, raziskovanju in javni upravi, zahtevajo tudi, da Vlada RS enostransko ne odpušča javnih uslužbencev in ne znižuje plač, povračil stroškov in drugih prejemkov iz delovnega razmerja ter ne spreminja standardov in normativov.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (395)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

myname007
06. 04. 2012 15.54
+2
Očitno imamo težave z empatijo - vsak vidi samo svoj vidik, medtem ko nas pomanjkanje/trpljenje/žalost/revščina itd ostalih ne prizadane. Bodimo fer - mnogi javni uslužbenci si zaslužijo višje plače, mnogi si nikoli niso in si nikoli ne bodo zaslužili plač, ki jih prejemajo. Vseh javnih uslužbencev ne smemo metati v isti koš. Nekateri rešujejo naša življenja, skrbijo za našo varnost in nam olajšajo marsikatero stvar. Govorim o npr - gasilcih, medicinskih sestrah, reševalcih, poštenih policistih, ki tvegajo svoja življenja, da rešijo naša. Problem je v strukturi sistema, ki je korporativna - REPUBLIKA SLOVENIJA ni država ampak korporacija. S tem, ko spremljamo politiko, ko volimo, ko sploh poslušamo te ljudi, jim dajemo legitimnost. Sami si kopljemo jamo, ko ne razmišljamo o teh stvareh, Te situacije ne bo rešila nobena EU, nobena politična stranka, nobeno sodišče ali ustanova, ker so tudi to korporacije. Vse. Če mi ne verjamete, si poglejte v register podjetij. Vse, kar mislite, da je javno, je v resnici korporacija. Zakaj mislite, da se naši politiki, ministri in "premier" tako razburijo, ko bonitetne hiše znižajo oceno REPUBLIKI SLOVENIJI? Preprosto zato, ker pade vrednost njihovih delnic. Sklep je, da vsi ti paraziti služijo na naš račun, medtem ko se mi ostali obrišemo pod nosom za vse donose, dividende in ostale zadeve s tega naslova. Vse kar dobimo, so dolgovi, ki nastajajo s slabim "poslovanjem". Ne torej preklinjat čez VSE javne uslužbence, rajši se podučite, kaj REPUBLIKA SLOVENIJA v resnici je in kako deluje. Ugotovili boste, da precej drugače, kot ste si predstavljali celo življenje. Mislim, da je edina opcija, da uvedemo direktno demokracijo, mi ljudje, ne "država" - le-ta korporacija namreč živi na naš račun, in dokler jim bomo plačevali davke in jim dovolili upravljati z našim premoženjem, predvsem pa si v našem imenu izposojati denar od tujih in domačih bank, bomo vsi sužnji.
ktk
06. 04. 2012 15.40
+3
Slovenija je obstala takrat, ko jo prevzel Janez Janša!
Peter Vauda
06. 04. 2012 21.23
Slovenija je z osamosvojitvijo naredila velik korak naprej...Potem pa obstala...Pa katerakoli vlada je že bila na vrhu...
kob1
06. 04. 2012 15.32
-9
Prav vidi se da ste tukaj po večini ljudje ki dobivate plačo iz državnega proračuna, javna uprava, študenti upokojenci.Ni se vam treba bati za plače in delavna mesta saj vam še za en dan ni nikoli izostala.Sram vas bodi da ste tako egoistični,kriza se vas sploh ni dotaknila...Učitelji bodo stavkali, pa kje smo, delajo 5-6 ur na dan za 2000EUR?!?!?*
makamazo
06. 04. 2012 16.05
+4
Pa dobro od kje tebi podatek 2000 EUR in 5-6 ur na dan. Sem učiteljica in nisem deležna nič od navedenega.
Robi Štern
06. 04. 2012 19.16
thesun1
08. 04. 2012 20.36
nimajo 2000 evrov, 1000 evrov imajo učitelji, zdej boš pa rekel, manualec, da si tega ne zaslužijo!?
Gama Lex
06. 04. 2012 14.56
-11
"Stvari se lahko zaostrijo celo do te mere, da bodo morali priti svojci negovati tako v bolnice kot v socialnovarstvene zavode," Upam da se hecajo!!!" Kje pa je prva dolžnost zdravniškega osebja.? Zakaj so se izobraževali? Za velike pkače ali za to da pomagajo ljudem??? Sramota da je človeško življenje tako malo vredno. Zdravstveno osebje zamislite se nad svojo etiko in moralo. Žal niste vredni zaupanja
3cccc3
06. 04. 2012 14.57
+11
potem pa ko se ti kaj zgodi jih ne kliči in ne hodi k njim. Neguj se sama ...
Gama Lex
06. 04. 2012 15.14
-10
nisem plačana za to. Oni pa so krepko preplačani
Tonček Balonček
06. 04. 2012 14.44
+0
Kdo ej pa kriv tem parazitom, d aso se postarali in postali betežni? Ita so več ali manj sami elvaki, ki so pobili poštene Slovence in jih pometali v brezna, poglejte njihove roke, še vedno so krvave!
jenny_love
06. 04. 2012 14.39
+3
Upam, da ne bo štrajk lih tisti dan ko bom mogla rodit!
skembo
06. 04. 2012 14.46
+4
se lahko še vladi zahvališ da ti bo zmanjšala porodniško...
HaPPy_Me
06. 04. 2012 15.06
+3
Uf, veselje te še čaka, če si trenutno nezaposlena! Boš mogla probat preživet s 196EUR na mesec. Oziroma manj, kolikor pravijo... Pa srečno:)
Gama Lex
06. 04. 2012 15.19
-4
če pa boš imela srečo pa boš še sama mogla rodit
Darko32
06. 04. 2012 15.24
+4
Gama Lex Tukaj jasno kažejo, da izrabljajo ljudstvo za dosego svojih ciljev. Zdravnikom bi morali vzeti plačo. Vendar ne vsem. Prevarantom in mutijem vzeti za 20% Specialistom, ki delajo z dušo in srcem svoje delo pa pustiti plačo pri miru. Tistim, ki goljufajo z izvidi z ciljem, da nekomu tretjemu pridobijo premožensko korist pa odpustiti in jih pozapreti. Če tega nebomo naredili bodo kaznovani tisti, ki svoje delo opravljajo pošteno in na visokem strokovnem in moralnem nivoju.
Robi Štern
06. 04. 2012 19.18
prevarantov je veliko ne samo v zdravstvu.
tigerbalm
06. 04. 2012 14.10
+8
Kdo od vas zaposlenih v gospodarstvu je bil solidarnih s tistimi delavci , ki so izgubili službe zaradi Zidarja,Tovšakove in podobnih ???..NIHČE !!!.... Kdo od vas je šel štrajkat , ker se tako ravna v gospodarstvu ???...NIHČE !!!
motika74
06. 04. 2012 14.12
-1
ampak zato še ne pomeni, da JU lahko štrajka zarad svojih plač
ziva35
06. 04. 2012 14.20
+0
takrat se je šlo za delavce...zdaj se gre pa za tiste, ki imajo...v tem je razlika....žalostno!
Gama Lex
06. 04. 2012 15.20
+0
se vidi da letijo minusi. Očitno v javni upravi že danes stavkajo in so vsi na netu
Dark Cesar
06. 04. 2012 14.08
+3
sindikati pozivajo k stavki,ampak stavke se ne sme nihče udeležiti????če se jo pa že lahko,je pa časovno omejen,kdaj gre lahko na shod......to zame ni stavka,ampak kar nekaj....=))
motika74
06. 04. 2012 14.10
+0
sindikate ukinit, pa bo vse ok.... oni vam kr neki dnarja požrejo
fuzbaler92
06. 04. 2012 13.50
+16
Delam v javni upravi z 700 € plače... in nebom šel štrajkat, kr se prekleto dobro zavedam, da imam službo!! in jo z štrajkom lahko tut izgubim... raje izgubim nekaj 10 € plače, kot pa ostanem na borzi, saj vem, kako je dobiti službo danes. vem, zdaj si boste mislili, kakšen hlapec sem. no, a mi preostane kaj drugega? država se sigurno nebo meni podrejala, ampak se bom jaz mogel JJ & Co. :( žal tako je v naši državi. in rajši imam 650€ plače, kot pa sem na borzi z dvema šoloobveznima otrokoma. žal mi je edino za otroka, ki ju z ženo neboma mogla razvajati, kot bi si to zaslužili! Zahvaljujem se pa našim politikom, da nas spravljajo v položaj Gričije :)
motika74
06. 04. 2012 14.06
+0
ziva35
06. 04. 2012 14.18
+5
Fuzbaler, lahko mi verjameš, da nikoli ne bom rekla, da imajo vsi v javni upravi preveliko plačo, ker dobro vem, da temu ni tako....je pa ogromno "voluharjev", ki služijo na račun raznih MALO plačanih referentov....pa to ni le v javni upravi.....
bondxyz
06. 04. 2012 14.25
+0
, au, ne morem verjet, da so take ovce v Sloveniji, oprosti. Ampak če še ne veš, bolj se podrejaš, slabše je, vedno slabše. Jaz pa bom dala odpoved, če bo moja plača slaba, ker sem se že zdaj nekaj časa pripravljala na to, odprli smo svojo firmo, ki pa začuda dela vedno boljše, ni idealno . kako naj bo v teh časih, ampak očitno pa nismo vsi tako nesposobni. Ne moreš verjet, a ne :O) No, vsekakor z veseljem mesto prepustim komu drugemu itak bi ga v vsakem primeru, očitno ga bom pa malo hitreje.
fuzbaler92
06. 04. 2012 14.30
+2
no brez zamere, povem pač, kako jaz vidim to stvar :)
skembo
06. 04. 2012 14.34
+2
fuzbaler...kaj pa dostojanstvo in ponos....boš jutri delal za liziko?pa boš vseeno prišel v službo? Zato pa je tako, ker večina razmišlja kot ti.....dejmo se podredit......tistim ki nam jemljejo, pa naj se cedi med in mleko ?
motika74
06. 04. 2012 14.46
-2
skembi... širiš krive govorice in ljudi napeljuješ k shodu... ni to malo sporno?.. aja sej si policaj... oproščeno
skembo
06. 04. 2012 14.47
+2
no pa povej eno krivo govorico? Pa nikogar ne silim in ne prepričujem....vsak naj razmisli s svojo glavo...Glede poklica si pa mimo usekal....vseeno pa previdno na cesti....dežuje
motika74
06. 04. 2012 14.53
+1
a to piše na internetu d veš?, ker zunaj nisi bil.. hehe
Mahi
06. 04. 2012 13.08
+16
18.4. naj štrajkajo vsi delavci ne glede na to ali so v PS ali v JU. Vlada, direktorji in ostali "na položajih" morajo končno doumet, da tako ne gre več. Ko bomo enkrat ljudje vseh sektorjev enotni med seboj, takrat lahko računamo na spremembe.
motika74
06. 04. 2012 14.06
-6
spelca321
06. 04. 2012 13.04
+15
"Delo bodo upočasnili tudi sodni mlini" .. Sem imela občutek da že od zmeraj stavkajo. Ne vem če se sploh da bolj upočasniti?
jaz85
06. 04. 2012 12.59
+1
kaj pa pošta, a tut spada pod javni sektor?
ziva35
06. 04. 2012 12.40
+2
Kdaj bodo delavci na vrsti za štrajk??? Spet bodo na cesti vsi, razen njih....kdaj se bo kdo zavzel zanje??? Če določenim vzamejo polovico, bodo še vedno na boljšem, kot nekdo z minimalcem...pa ne za malo......mah, sita sem že teh štrajkov, referendumov, pokvarjenih poslancev.....vsi so isti!!!
motika74
06. 04. 2012 12.42
+5
mistake
06. 04. 2012 12.51
+9
"kdaj se bo kdo zavzel zanje???" delavcev je ze v stevilu vec, kot posameznikov, ki se kao zavzemajo zanje:) Pri strajku ni vrst, ne razumem, zakaj sploh datum javno napovedujejo, ampak naj se kolektivno zberejo skupaj in gredo 18.04 proti ali z javnim sektorjem, ni vazno, samo da gredo po svoj prav, da se ne bodo prodajali kot prostitutke za vsakdanji kruh!
ziva35
06. 04. 2012 14.14
+0
če bo na cesti delavec, drugi dan ne bo imel več službe!.....javni se pa kar naprej nekaj preseravajo....enkrat zdravniki, enkrat učitelji, drugič spet sodniki....naj dajo odpoved, če jim kaj ne paše!
mistake
06. 04. 2012 14.23
+6
ce gredo kolektivno, to pomeni, da ce ze, potem morajo vse odpustiti - kaj takega si pa direktorji, lastniki malo tezje privoscijo ;)
bondxyz
06. 04. 2012 14.28
+4
Tisto se pa morate sami pobrigat. Moj tudi dela v privat firmi z nemogočim lastnikom, pa se stalno bori in ima ene treikrat večjo plačo od sodelavcev, ki se ne - sam roko na srece, on je kader, ki se ga rabi, se pa tudi delavce rabi. Vsi bi morali stopit skupaj, sam eni so pač pussiji. Kaj potem naj? Tudi za druge se je že sam boril in prosil za višje plače, sam ne gre v nedogled.
uporabnik007
06. 04. 2012 12.07
+8
Za toliko dni kot bo stavka naj se ukinejo državljanom in podjetjem VSI davki. Poln kufer imam teh namišljenih pravic nekaterih skupin. Če državljani ne dobimo od javne uprave stroritev, ki jih plačujemo potem nam jih država nima pravice zaračunavati. Če ti nekdo izda račun za neopravljeno storitev je to goljufija in kriminalno dejanje. Zato bi tožilstvo moralo prijaviti državo na vrhovno sodišče, ker izdaja račune ( kasira davke ) za storitve, ki jih ne opravi. Je pa res, da moraš imeti za tako normalno zahtevo tudi normalen in ne hlapčevski narod, ki se pusti nategovati do onemoglosti.
motika74
06. 04. 2012 12.09
+1
toooooo.......... preberte si 3x, k prvič ne boste razumel vi k ste u JU
skembo
06. 04. 2012 12.17
+6
motika...ti si preberi ukrepe,ki čakajo VSE...ne samo javne uprave, čez katero pljuvaš.. I
motika74
06. 04. 2012 12.19
+0
pa ne pomislim na štrajk ampak na delo, da se enkrat rešimo te krize.... s štrajkom bo samo še slabše... to razumeš???
motika74
06. 04. 2012 12.21
+2
pobec... mam 9 zaposlenih in vem kaj pomeni delat v dežju mrazu in vročini.... ti se greješ v pisarni ali hladiš s klimo in čakaš d bo ura 3 .... je razlika?
skembo
06. 04. 2012 12.22
+2
aja sej ostali smo pa itak vsi nesposobni....najbrž si edini na tem svetu k dela v mrazu i vročini....
motika74
06. 04. 2012 12.23
-2
normalno, če pa najprej pomisliš na štrajk.... to je zame nesposobnost... tko k pravš ja
skembo
06. 04. 2012 12.25
+9
jest govorim o tem...da nam zgodbo o šparanju govori nekdo ki ima polno rit vsega....o tem govorim....
motika74
06. 04. 2012 12.28
-3
jok in na drevo... ne to ni rešitev... delaj
skembo
06. 04. 2012 12.30
+5
ja sej vidim, da ne znaš pogledati dalj o sebe..
motika74
06. 04. 2012 12.31
-2
skembo
06. 04. 2012 12.33
+5
ne ni potrebe....od takih ljudi nihče ničesar ne potrebuje...Povej to nekomu ki stoji na šalterju za brezposelne in komaj čaka da mu vlada zniža tisto kar bo dobival 3 mesece
motorka57
06. 04. 2012 12.37
+1
skembo,na davke si pozabu,pa še kaj.....!
motika74
06. 04. 2012 12.40
-1
skembo.... preveč dobijo in zato noče nben delat.... govorim iz izkušen...
skembo
06. 04. 2012 12.42
+1
Kako lahko potem mirno poslušaš kar pravi Šušteršič: Ukrepov, ki bi prizadeli najšibkejše, praktično ni
motika74
06. 04. 2012 12.44
-1
ker ne znate poslušat.... najprej rebalans plač... če veš kaj to pomeni...
motika74
06. 04. 2012 12.45
-1
znižati visoke plače, dvigniti nizke plače, nato pa zmanjšanje plač vsem v JU
motika74
06. 04. 2012 12.46
-3
skembo
06. 04. 2012 14.10
+2
mislim da tebe zavaja nekdo drug....samo ti ukrepi, ki so že danes na mizi NE udarijo samo javnega sektorja...ampak vse...pa je to šele začetek...
3cccc3
06. 04. 2012 14.32
+3
mogoče bi policisti morali 5 x več kaznovat, da se napolni denar v blagaji ;) Potem JU nebi bilo potrebno štrajkat. Motika če si dobu prej 1600 eur kazni bi moral dobiti še 5 x toliko. Potem bi delal da to odplačaš nebi ropotov po forumih neumnosti. Sicer pa nisi dobil za brezveze :)
motika74
06. 04. 2012 14.59
+0
fantje...morale pa ne poznate.... bogi ste
3cccc3
06. 04. 2012 15.01
+1
važn da jo ti poznaš ... če je ne, pa pokasiraš. "simpl ko pasulj" :D
motorka57
06. 04. 2012 12.05
+4
Kaj če bi še realni sektor štrajkou in to proti javnemu ....?
motika74
06. 04. 2012 12.06
+3
potem bi se javni spet zadolževal, k ne bi mel za tako velike plače....
mistake
06. 04. 2012 12.48
+2
Ko bo realen sektor na isti dan strajkal proti ali z javnim, realnemu ne bo potrebno skrbeti kako bo v casu strajka prisel na delovno mesto, kam bo dal otroke, ali si lahko privosci poskodbo ali ne,...:) Kakorkoli ze: niti 1cent nebi smel priti vec iz 1/4 prebivalstva, ki skrbi za celotno drzavo do drzavne blagajne! Bi hitro videli kdo bi komu postavljal sporazume :D
Jure Herer
06. 04. 2012 11.57
+2
stopiti iz zgodovine, pomeni prvi korak k svobodi duha
motika74
06. 04. 2012 12.04
+2
cmjk
06. 04. 2012 14.12
+2
titovka
06. 04. 2012 11.25
+7
ne se pustiti sindikati janši na led speljati...kaj je ta vlada naredila PRVO, ko je nelegitimno prevzela oblast...povišali so si plače.....tako, da oni ostanejo na istem in njim se reforma na nič poznala!!!!
VOY
06. 04. 2012 11.28
+1
Jovanka....a bo Svetovalec Isjlović tud štrajku?? haaaaaaa
titovka
06. 04. 2012 11.32
+0
VOY
06. 04. 2012 11.33
+1
titovka
06. 04. 2012 11.34
+0
motika74
06. 04. 2012 11.55
+4
kompletna menjava javnih uslužbencev.... z državnimi vred... dost velike plače mate... evo danes k je dež policajev nikjer... se grejejo po kavarnah.... kdo to plača? mi!!!!!
skembo
06. 04. 2012 11.58
+6
motika74....ali res veš kako veliko plačo ima npr. reševalec v vozilu? Veš kakšno plačo ima policist na cesti.?
motika74
06. 04. 2012 12.02
-2
policist na cesti 3x preveliko kar počne.... reševalec bi lahko dobil dodatek... so ekstremi... ne rečem nič , ampak vse ostalo je požiranje našega denarja
skembo
06. 04. 2012 12.07
+6
pa veš kakšno plačo ima poslanec? KI nam vsem razlaga kako naj zategujemo pasove???
motika74
06. 04. 2012 12.10
-3
skembo.... delat treba in bo vsega dovolj... vsi v JU dobijo preveč
skembo
06. 04. 2012 12.12
+6
ko boš kdaj doživel prometno nesrečo(pa upam da je NE boš) , takrat se spomni kdo ti je reševal življenje ...
motika74
06. 04. 2012 12.13
-5
še to... policist sploh ne ve kako težko je z delom zaslužit 800 evrov, k mi je napisal položnco za 1600.... če bi ne bil tak frajer k je nešolan policaj in bi mel enkrat metlo ali lopato v rok, bi mogoče videl, da je do tazga dnarja težko pridet...
motika74
06. 04. 2012 12.13
-5
skembo... očitno si policist... zdaj bi ne smel bit na 24ur.com ampak bi naj kaj delal... a ne
motika74
06. 04. 2012 12.15
-6
aha... no glede reševanja... policisti zamujajo v 10 km pasu tudi do 40 minut na kraj nesreče.... kot da samo ena patrulja dela... vsi ostali kofetkajo... ma dej no...
skembo
06. 04. 2012 12.15
+6
aja..misliš da samo policisti rešujejo življenja? Da samo policist pride na ogled prometne nesreče...??
motika74
06. 04. 2012 12.17
-1
pol si pa preber kaj sem že prej napisal glede reševalcev
skembo
06. 04. 2012 12.21
+2
motika74
06. 04. 2012 12.24
+0
VOY
06. 04. 2012 11.22
+2
Pogovarjamo se o PRAVICAH....OK Za preklic Os,Izpita... Kaj rabim? -Čas=denar -Prihod na uradni okenček -Prevoz do uradne ustanove..plčilo parkinga -Čakanje v vrsti..se pravi Čas=Denar -Potem čakam in čakam=Denar ----------------- V tujini to poteka nekako takole: Vsedeš se pred comp..Se prijaviš GESLO xxxxx 5minut..Prekličeš...5minut...Naročiš NOVE 4 dni in imaš na svojem naslovu..Poštarju kahko poravnaš s Kreditno kartico,Bančno!! Simpel k pasulj....Če se samo malo poglobite v tale naš SISTEM..preračunate loliko DENARJA =ČASA vas stane IZLET NA MAČKOVO....je stvar za v GINESOVO....in to v času INTRUNETA !!!! ------------------------ V tem primeru KOD POTROŠNIK SVOJIH PRAVIC NE VIDIM..VIDIM SAMO ...BIROKRADSKO NASILJE !!!
skembo
06. 04. 2012 11.35
+4
nefretete
06. 04. 2012 12.05
-4
tudi pri nas Mossko, tudi pri nas se to tako ureja!
VOY
06. 04. 2012 12.09
+3
Ojla..Kje pa? Super vizor...a je ša kej? Prinas smo poštar prtroga !!
Uporabnik811241
06. 04. 2012 11.11
+11
Gremo do konca en mesec zapremo vse firme in ne plačujemo nič ŠTRAJKAMO !!!
An ban pet podgan
06. 04. 2012 11.13
+12
Moros
06. 04. 2012 11.10
+3
Ma kaki štrajk, v gospodarstu so šle plače dol že leta 2008 za 10%, pa ni nihče pomisliv na štrajk, medtem ko ste gospodi Javni sektor se mastili z vašimi gromozanskimi plačami za nedelo, čas je da tudi vi nekaj prispevatwe, krizi. Mislim kateri mislijo štrajkati pohitrem postopku knjigco v roke, kajti na borzi jih dosti čaka v vrsti, in so pripravljeni se naučiti in zasestu vaše mesto tudi za 30% manjšo plačo, še vvedno je bolje kot pa v gospodarstu!!!!!!
Uporabnik811241
06. 04. 2012 11.14
+2
Tako kdo ni zadovoljen z statusom naj si poišče drugo službo nihče ga ne sili da je policaj ,učitelj ,carinik ..........!
acimam50
06. 04. 2012 11.30
+7
Miki321123 Celotno tvoje pisanje povsem drži. Drži pa tudi, da je za nižanje plač v gospodarstvu, stečaje firm, večjo brezposelnost ...kriva predvsem tajkunizacija pred letom 2008. Vse to je pogojevalo tudi stanje sredstev v proračunu in s tem probleme v javni upravi. Vlada si zna zatiskati oči pred tem dejstvom in ne naredi ničesar, zna pa dobro izkoristiti našo razslojenost, ki ji daje varnost, saj Slovenci pač preveč gledamo drug drugemu v skledo. Ko bomo končno enkrat enotni, se bodo pa zadeve drugače obrnile, vendar je do tedaj še daleč, daleč....
skembo
06. 04. 2012 11.59
+6
Miki321123...ali si si sploh prebral vse ukrepe, ki jih namerava speljati ta vlada ? To niso samo javni uslužbenci.....
Robi Štern
06. 04. 2012 19.46
SAJ ZATO BI PA MORALA BITI SPLOŠNA STAVKA IN KAR MENE MOTI NE SORAZMERJE PLAČ.
Peter Vauda
06. 04. 2012 21.30
tako je zmeraj bilo...če s statusom v podjetju nisi bil zadovoljen, si preprosto napisal odpoved in poiskal drugo, boljšo službo...Izvolite...