Slovenija

Starejših voznikov bo vse več. Rešitev ni, da jih izločimo iz prometa

Ljubljana, 28. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Karmelina Husejnović
Komentarji
188

V javnosti so se ob vse pogostejših primerih vožnje v nasprotno smer pojavili očitki, da so zanje večinoma krivi starejši vozniki. A višja starost ne pomeni nujno tudi slabših voznih sposobnosti. Da pa bi se starejši vozniki počutili bolj varne in bi osvežili svoje znanje, so v Agenciji za varnost prometa začeli z večmesečnim projektom za starostnike.

Čez 15 let naj bi bila pri nas kar četrtina voznikov starejših od 65 let.
Čez 15 let naj bi bila pri nas kar četrtina voznikov starejših od 65 let. FOTO: Thinkstock

S staranjem prebivalstva narašča tudi število starejših voznikov. V Sloveniji je voznikov, ki so starejši od 64 let, več kot 195.000. To je kar 14 odstotkov vseh imetnikov vozniških dovoljenj. Delež pa se bo v prihodnje le še povečeval, po nekaterih ocenah naj bi bila čez 15 let kar četrtina voznikov pri nas starejših od 65 let.

"Nevarnost, da so starejši vozniki motornih vozil povzročitelji prometnih nesreč, se povečuje po njihovem 65. letu," pravijo v Javni agenciji za varnost prometa.

Pri starejših po 65. letu namreč začnejo pešati fizične sposobnosti, kot sta vid in sluh, počasnejši pa je tudi njihov reakcijski čas. Starejši tudi pogosto zaradi bolezni jemljejo različna zdravila, kar povečuje tveganje za povzročitev nesreče, poudarjajo strokovnjaki. Poleg tega pa starejši preživijo manj časa za volanom in tako niso vsakodnevno izpostavljeni različnim prometnim situacijam. Ker se na številnih cestah prometni režim hitro spreminja, mnogi pa so opravili izpit še preden smo imeli v Sloveniji avtoceste in krožišča, se starejši tudi pogosto težje znajdejo v prometu.

Nepričakovani premiki z vozilom najpogostejši vzrok za prometne nesreče starostnikov

Raziskava univerze v Zürichu je pokazala, da je možnost, da vozniki po 75. letu starosti povzročijo prometno nesrečo za kar 80% večja kot pri voznikih povprečne starosti. Po tej raziskavi naj bi bili starostniki celo bolj nevarna starostna skupina v prometu kot vozniki začetniki.
Lani so starejši vozniki povzročili 1717 prometnih nesreč, v katerih je umrlo 9 ljudi, 40 pa jih je bilo hudo telesno poškodovanih. Trije najpogostejši vzroki prometnih nesreč, ki so jih povzročili starejši vozniki, pa so nepričakovani premiki z vozilom (658), neupoštevanje prednosti (469) in napačna stran ali smer vožnje (290). Starejši udeleženci so sicer v letu 2014 predstavljali 11 odstotkov vseh udeležencev prometnih nesreč, kažejo podatki Generalne policijske uprave.

A čeprav posebnih prometnih predpisov ali starostnih omejitev zakonodaja ne predvideva – voznik je lahko voznik, dokler je varen voznik – pa policija lahko v nekaterih primerih ukrepa. "Če se ugotovi, da bi lahko na nastanek prometne nesreče ali prekrška vplivalo zdravstveno stanje voznika, se zanj predlaga napotitev na kontrolni zdravstveni pregled," pravijo na Generalni policijski upravi.

Simbioza za večjo varnost v cestnem prometu

A mnogi starostniki so še vedno zelo dobri vozniki in vozniško dovoljenje jim omogoča samostojnost in mobilnost. "V nasprotju s pogostim prepričanjem, da je potrebno voznikom v tretjem življenjskem obdobju zaradi njihove varnosti in varnosti drugih omejevati mobilnost, si moramo prizadevati, da bi bili ti čim dlje samostojni, mobilni ter obenem tudi varni," pravijo v Javni agenciji za varnost prometa, kjer pripravljajo večmesečni projekt, namenjen starostnikom.

Namen projekta, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo, Generalno policijsko upravo, Darsom, Zvezo društev upokojencev, Združenjem Fortox in drugimi organizacijami, je tako prav to – da bi se starejši vozniki in voznice na cestah čim dlje počutili varne in bi čim dlje ostali mobilni. V okviru projekta bodo po slovenskih regijah potekali preventivni dogodki oziroma usposabljanja za seniorje in upokojence.

Vozniki se bodo lahko udeležili tudi praktične svetovalne vožnje z inštruktorjem.
Vozniki se bodo lahko udeležili tudi praktične svetovalne vožnje z inštruktorjem. FOTO: Svet

Osvežili bodo znanje prometnih predpisov, preverili zdravstveno stanje in se zapeljali na svetovalno vožnjo z inštruktorji

Udeleženci enodnevnih preventivnih dogodkov bodo med drugim lahko osvežili znanja prometnih predpisov in pravil, ki bodo prilagojena lokalni problematiki. Strokovnjaki iz Darsa bodo starostnikom predstavili, kakšna je varna vožnja po avtocesti in hitri cesti ter jih poučili o pravilnem ravnanju v različnih prometnih situacijah. Poleg tega pa bodo lahko udeleženci preverili tudi svoj vid na daleč, na blizu, kontrast in nočni vid, zdravstveni strokovnjaki pa jim bodo svetovali tudi o pomembnih informacijah, ki so povezane z varno vožnjo. Lahko pa se bodo zapeljali tudi z inštruktorjem, ki jim bo svetoval o izboljšavi njihove vožnje.

Projekt "Sožitje za večjo varnost v cestnem prometu" je prvi tak projekt, ki se bo odvil v celotni Sloveniji in bo združil različne strokovnjake s področja varnosti v cestnem prometu. "Gre več kot le za organizacijo predavanj za seniorje in upokojence – voznike, saj bo prav zaradi zdravstvenega in praktičnega dela še posebej zanimivo in poučno," pravijo v Agenciji. Prvi tak dogodek bo danes – 28. maja 2015 – ob 10. uri v prostorih Mestne občine Celje.

Sledili bodo dogodki v drugih regijah:  junija v Primorsko-notranjski, septembra v Pomurski regiji, oktobra v Gorenjski regiji, novembra v Goriški regiji, decembra v Obalno-kraški regiji, januarja v Osrednjeslovenski regiji in februarja v Podravski regiji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (188)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resort
29. 05. 2015 18.04
+1
Ne gre za starost, ampak zrelost in zavedenje voznika. kaj zmore. Pri tem pa bi morali imeti več besede in nadzora osebni zdravniki in seveda nadzor Policije, ne pa da se voziš čez pol SLO pa ne vidiš nobene patrole. Norijo mladi inobjestni z "nobel avtomobili", mnogi "stari" pa kot , da vozijo po dvorišču.
srecnii
29. 05. 2015 09.09
To kar se dogaja an cesti ej živa polomija, moja vto bi zaradi drugih že več kot 10x bil totalka in to v 1 letu. Zaradi cepcev, ki izsiljujejo...
novak.novak
28. 05. 2015 17.41
+1
1. če lahko delajo na zelo pomembnih položajih, zakaj ne bi smel avta vozit? 2. šofer kamiona, avtobusa...ki vozi npr največ 50 ljudi mora opravit psihoteste pa to...politik, ki "vozi" državo in odloča o usodi vseh prebivalcev, kaj rabi? da mu zaupamo na besedo, da je z njim vse v redu? 3. na cestah je vse več pijanih in hitrih voznikov?! rešitev ni, da jih kaznujemo in odstranimo iz prometa? pa kaki strokovnjaki...da človeka prime za na sekret....
Audy
28. 05. 2015 17.21
Zadnjič je Clarkson dobro rekel. Prva stvar na katero moraš biti pozoren, so vozniki pežojev. Sem se takoj spomnil na tega kontra pacienta.
Grega Horvat 1
28. 05. 2015 17.05
-1
Ne starejši vsi še 1x delat izpit vsi na novo.... Oz ne na novo samo na poligon 5 ur.... Kdor vozi tako da drži glavo na volanu se pri omejitvi 90 pelje 50, ne zna vozit vzvratno (in to na ogledala) ni sposoben spremljanja prometa itd. Od prilagoditve prometu vremeskim razmeram, do tega da se takrat sploh ne pelješ ker se bojiš. Če gre dež še ne pomeni da je 30 do 50% majnša omejitev ali pa če je ravnokar začelo snežiti tudi ne... V glavnem vsem takim ki teh sposobnosti nimajo odvzet izpit takoj jim dati še eno ali dve možnosti pridobitve izpita nazaj zastojn potem pa naj plačajo nova testiranja in naj jih plačujejo 20x če so trmasti.... Jaz bi naredil tak zakon če bi imel možnost da jih vsaj 30% več nikoli ne bi bilo na cesti.... Pa naj se vozijo z avtobusom ali vlakom ali pa z kolesom vseeno mi je....Boljše to kot da nekoga na cesti ubije....Če ne obvladaš vozila pomeni da boš naredil napako in z tem povzročil prometno nezgodo, ker pa skoraj vsak kdaj nardi napako, pa eni zopet zaradi neznanja obvladovanja vozila niso sposobni preprečit le te.... V glavnem to kar vidim na cestah, kaj vse se danes vozi po njih se resno sprašujem kako so nekateri prišli do izpita za avto...
novak.novak
28. 05. 2015 17.43
grega ++++++, sicer ena dva penzionista sta ti dala minus, sam ki jih šmirka,,,dejstva so na tvoji strani...
AtaAufbiks
28. 05. 2015 16.44
-1
Če jaz vozim pijan 100 km/h, še vedno vozim bolj varno, kot vsaka baba pri 50 km/h!
br.0001s
28. 05. 2015 19.49
-1
AyraLinwood
28. 05. 2015 16.40
+1
starejši vozniki bi po 60 letu starosti vsake toliko časa morali opraviti BREZPLAČEN zdravniški pregled...zadnjič se je en starejši gospod z majnšim tovornjakom (prib. 60 let) peljal v naselju po mojem pasu in sem morala hitro ukrepati ter avto zapelajti na dovoz hiše če ne bi bil to dober pok -.-" pa zadnjič je starejša gospa sredi zavijanja avta preko ceste na parkirišče trgovine ustavila avto ter gledala kam sedaj...čakali smo prib. 3 minute da se je odločila do tedaj pa se je nabralo kar lepo št. avtomobilov okrog nje :/ pa ne rečem da so vsi taki...dedek je star 64 in vozi še zmerom odlično ter vzvratno na določeno mesto zapelje veliko bivalno prikolico če treba :)
ToJeToZaZdaj
28. 05. 2015 15.42
+2
Lepo...samo dokler udeležba ni obvezna ne bo prav nič pomagalo. Kvečjemu metanje denarja.
AtaAufbiks
28. 05. 2015 14.38
-6
Največjo nevarnost med vozniki predstavljajo babe! Babe bi morali najprej izločiti iz prometa!
SDS_je_poden
28. 05. 2015 15.22
+2
Malo pred njimi pa predstavljajo nevarnost, pa ne samo za promet, ampak za zdravo pamet na sploh, osebe kot si ti sam AtaUfbiks.
novak.novak
28. 05. 2015 17.45
-3
pa kje pa, aufbix je čist v redu možak, sam strpnost, kultura, odprtost, potrpljenje, nediskriminacija........ga mal hebe....pa še za levičarja se deklarira....
garfield99
28. 05. 2015 14.17
+2
Moja mama je bila lan 80 in je morala na pregled, in vem da ima sivo mreno in je zdravnica že 10 let nazaj rekla da mora nujno na operacijo pa noče. No, in sem mislila lani, dobro, zdravnik jo bo zavrnu za podaljšanje. pa pride domov s spričevalom da vidi bolje kot prej! Men je skor sapo vzel. Podaljšal so ji za dve leti, zdaj ima še 10 mesecev do konca in vsakič ko se vsede v avto kar je enkrat na dva meseca za 5 km me stisne.
24UBRISAN
28. 05. 2015 14.41
+0
No, tak zdravnik bi moral za eventuelno prometno nesrečo odgovarjat s svojim premoženjem! Jaz vem, da bi šel takega brezbrižneža tožit, če bi se "njegov pacient" zaletel vame!
Eliksir70
28. 05. 2015 14.05
+4
Bolj žalostna družba bi bili če bi kar vsem nad neko starostjo odvzeli možnost do vožnje. To je podobno kot če bi rekel da npr vsi tisti, ki imajo manj kot 80pik ne smejo vozit. Starost je samo en podatek o človeku, ki še zdaleč ne pove vsega. Imaš zelo zanesljive 75 letne voznike in tudi popolnoma nezanesljive in nevarne 30 letne. Kdor je zdravstveno in psihološko sposoben za vožnjo naj vozi. Tudi starejši potrebujejo prevoz, sploh na območjih kjer jani promet slabo pokriva naselja. Potrebna so pač redna preverjanja in malo več iniciative s strani osebnih zdravnikov, da tiste ki so zdravstveno kritični malo večkrat pošljejo specialistu na oceno sposobnosti za vožnjo (ne glede na starost). Ko pa zaradi starostnih sprememb res ne morejo več zanesljivo voziti se jim pa izpite tudi odvzema. To se mi zdi popolnoma smiselno in tudi v naši okolici je npr veliko starostnikov brez izpitov, nekaj jih pa še ima ker so še v relativno dobri kondiciji. Ti potem prevažajo svoje prijatelje in kolege naokoli, dokler je to še varno. Starostniki so ljudje kot vsi drugi in dokler za to ni dobre podlage (kar sama kronološka starost ni) bi bilo odvzemanje izpitov kratenje pravic, ki so sicer za vse enake.
novak.novak
28. 05. 2015 17.49
+0
eliksir, se strinjam s teboj, vendar bodimo mal realni. človek pri 80ih letih ne more imeti enakih sposobnosti kot nekdo pri 60ih al celo 30, 40ih...se strinjaš? po nekje 65-70em letu bi moral na zdravniški pregled, katerega bi moral kandidat minimalno participirat. in če je ok, pol ni problem,.problem je da do 80ega tega ni, pa vidimo kaj se dogaja na cestah. isti so kot tisti smrkavci pri 18ih, eni in drugi precenjujejo svoje sposobnosti in se ne zavedajo okolice....ne vsi, velika večina pa...
walter2
28. 05. 2015 13.47
+2
Imam sosedo,ki je stara 83 let in brez bergel ne more nikamor(pred leti padla s češnje in si hudo poškodovala hrbtenico),a glej ga zlomka vsakih 6 mesecev dobi podaljšanje vozniškega dovolenja.Velikokrat ji pomagam pri parkiranju v garažo in izvozu iz nje.Avto ima zaradi njene vožnje že zelo podrsan,a ima mazdo 6,polna denarja in jo to ne sekira saj vsake 3 leta menja avto!
garfield99
28. 05. 2015 14.13
+2
stari vejo da si morjo prvošt dokler si še lahko :)
24UBRISAN
28. 05. 2015 13.42
-2
Noben noče starejšim vzet mobilnosti. Naj pa vozijo primerna prevozna sredstva. recimo one avteke, ki gredo max 45 km.
jeti36
28. 05. 2015 13.47
-2
24UBRISAN
28. 05. 2015 13.51
+1
Eliksir70
28. 05. 2015 14.09
+1
Tisti, ki mu je zaradi starostnih sprememb dejansko potrebno odvzeti izpit bo tudi v teh "avtekih" prenevaren! S 45kmh lahko po mestu naredi hudo škodo. S pešcem bo glih tak fertik ce ga bo nekdo s tem avtom povozil. Ti aixami in podobni "polavtomobili" niso rešitev za tiste katerih sposobnost za varno vožnjo je okrnjena. Velja za vse starostne skupine.
Eliksir70
28. 05. 2015 14.10
da ne bo napačno razumljeno, podpiram te avtomobile ker so cenejši, varčnejši in delajo manj škode okolju. niso pa to avtomobili za tiste ki so nesposobni za vožnjo "normalnega" avtomobila.
24UBRISAN
28. 05. 2015 14.38
+1
Starejšim je problem že klasični menjalnik. Pri avtomatiku se lahko lažje osredotočijo na promet, pa razlika je ali vate prileti tona in pol pri 60 km/h ali 500 kg pri 45....
garfield99
28. 05. 2015 13.35
+6
Dejansko so nekatere oznake katastrofalne, pred leti se je meni redno dogajalo da sem pri izvozu/uvozu Koseze iz šiške hotela zapeljat na obvoznico s tem da sem zavila na izvoz. Pa sem bila stara manj kot 30.
HAILWOODmike
28. 05. 2015 13.17
-7
Je resitev.....vedno je! Nad 75 let nic vec in basta!
Eliksir70
28. 05. 2015 14.11
+6
hja, ko boš 75 let star boš verjetno drugačnega mnenja.
Katy87
28. 05. 2015 12.20
+9
Eni ste pa res mnenja da so 60 letniki sam še za pobit. Me zanima kako bo vam ko boste stari 60 let in se še sigurno ne boste počutli za v grob.
Katy87
28. 05. 2015 12.34
+7
Aja pa še to: Za v službo so, za volan pa ne al kaj? Starejši so tudi na zelo odgovornih delovnih mestih, zdravnikov po 60. letu je pa itak ogromno. A tiste bi tud poslal v grob?
SuperVeloce
28. 05. 2015 12.43
+2
Se strinjam. A kaj ko je za volanom veliko takšnih, kateri so že v invalidski penziji zaradi slabega zdravja, poleg tega ne vidijo, ne slišijo... Pa saj, ko/če bomo Slovenci nehali vse v isti koš metat in predalčkati po starosti, narodnosti, izobrazbi itd... bo tudi nam lepše.
aligator14
28. 05. 2015 12.45
+5
Lahko so za volanom a s podaljšanim vozniškim - pregled zdravnika in test vožnje obvezen, kajti 60 % jih že pri 40ih letih ni sposobnih za na cesto...
Transformerji
28. 05. 2015 13.13
+1
Ko bodo legalizirali indijsko travco, mladi do 40 leta ne bodo smeli opravljati vozniškega izpita!
Nolande
28. 05. 2015 13.17
+2
Eh, mi bomo drgač pr 60ih. K mi bomo avto pa še res nucal. Vsaj še pet let za na šiht vozt. :P
jeznidiplomat
28. 05. 2015 11.52
+0
In kdo bo (ponovno) vse to plačal?
Burt
28. 05. 2015 12.07
+0
ednpa?
28. 05. 2015 11.41
-5
Če velja spodnja meja 18 let za pridobitev vozniškega izpita oziroma 16 let (z spremljevalcem) potem bi morala biti tudi zgornja meja recimo pri 80 letih
aligator14
28. 05. 2015 11.47
-5
Pri 80 le še izpit za trugo - pri 60 letih pregled psihofizičnega stanja z preizkusom vožnje pred komisijo...
ednpa?
28. 05. 2015 11.50
+0
ne nabivaj neumnosti kakšnih 60 let ? drugo leto jih bo moj fotr mel 60 pa vozi precej dobro 80 bi morala bit meja zdej pa nabivaj minuse kokr jih hočeš
aligator14
28. 05. 2015 12.47
+3
saj nisem rekel, da jim kar pobrat izpite - vedeti moraš, da je na naših cestah 20 % ljudi, ki nikoli ne bi smeli imeti izpita...
jeti36
28. 05. 2015 13.49
+0
in v službo ,ki bo do 65 .boš šel na avtostop
aligator14
28. 05. 2015 17.48
+1
ne bo potreba, če bo tvoje psihofizično stanje zadovoljivo
Transformerji
28. 05. 2015 11.35
+6
Dajte no, poglejte naše dosedanje predsednike vlad v samostoji Sloveniji - nihče ni bil star, pa so čisto vsi vozili v nasprotno smer!
bekobruka
28. 05. 2015 11.12
-10
do 70leta vela izpit... taki zakon uvedite