Slovenija

Stanovalci BS3 razjarjeni

Ljubljana, 05. 11. 2010 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmelina Husejnović/U.F.
Komentarji
147

Stanovalcem soseske BS3 v bližini športnega parka v Stožicah je prekipelo. Ob večjih prireditvah je namreč življenje v naselju neznosno. Ne le da je zelo hrupno, stanovalci tudi nimajo kje parkirati.

Stanovalcem soseske BS3 v bližini športnega parka v Stožicah je prekipelo. Ob večjih prireditvah je namreč življenje v naselju neznosno. Ne le da je zelo hrupno, stanovalci tudi nimajo kje parkirati.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (147)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Karmen Krempl
07. 11. 2010 23.40
ponosna na stadion, čeprav menim, da ni bil zgrajen na pravem mestu in po vseh zakonih. po moje pa smo stanovalci bs-3 edini, ki na tekme ali prireditve ne pridemo z avtom. tukaj pa ravno tisti, ki se pripeljejo z avtom in parkirajo v naselju, govorijo, kako naj se mi vozimo z avtobusi, pa se ne bomo sekirali zaradi parkirnih mest. bo vsaj za vas več prostora, ko pridete. a ne? s parkiranjem smo imeli že prej probleme (pred izgradnjo stadiona), ker se vedno več študentov, ki "nimajo denarja" vozi na faks z avtom in ker so jim na parkirišču pred ekonomsko fakulteto začeli računati simbolično parkirnino. mene bolj jezijo oni, kot obiskovalci prireditev, čeprav imamo takrat v naselju izredno stanje: pred stolpnicami specjalci, dvosmerna cesta se spremeni v enosmerno cesto, naselje preletavajo helikopterji, ob poznih večernih urah pa se sliši veselje ali razočaranje ljudi, hupanje avtomobilov,... ko pa so zaprli še 2 parkirišči ob naselju, so onemogočili parkiranje še zaposlenim v bližini naselja, tako da zdaj tudi oni zapolnijo naša parkirišča. na žalost pa se večkrat zgodi, da ne da samo parkirajo ampak tudi zaparkirajo. tisi, ki pa mislite, da se bi morali stanovalci naselja po 30. letih bivanja v svojem stanovanju preseliti, zato, ker ima nekdo moč in dela vse kot se njemu zdi prav, saj posledic sam ne čuti, pa se vprašajte, kaj bi naredili na našem mestu. zakaj se na tekmo pripeljete z avtomobilom? če bi vsi navijači razmišljali tako, sploh en bi bilo problema. vsi lahko parkirate na Viču in pridete do stadiona z avtobusom. pa ne. vam je super, da lahko zastonj parkirate med bloki. zanima me tudi koliko jih pride v Ljubljano in pusti avto na obrobju mesta in se z avtobusom odpravi v center? koliko vas, ki niste iz Ljubljane se pelje v službo, k zdravniku, k staršem ali prijatelju na pivo z avtobusom, vlakom ali taksijem? Zakaj bi se morali mi, ki živimo tu, odreči temu luksuzu, saj že tako plačujemo vse dražje. še to bi rada povedala. zapornico smo hoteli postaviti že sami - lastniki stanovanj. pa nam niso dovolili, ker je to intervencijska pot. prej bi bil mogoče naš strošek enkraten in bistveno nižji. zdaj, ko (čeprav je zemljišče naše) bo MOL računal 100€ pa se zapornico kar lahko postavi. a zna to kdo razložiti?
robba
07. 11. 2010 13.40
-1
hahaha, želeli ste, imate...dajmo zoki...pa tko lepo se smeje
bober666
07. 11. 2010 09.20
-1
Novinarjem res že zmanjkuje tem.Živim že 30 let v BS-u, pa lahk rečem, da je bla skoz težava s parkiranjem, pa se ljudje niso tok razburjal...Ker standard raste imajo ljudje že po 3 avtomobile na gospodinstvo, kar naredi še dodatni kaos s parkirišči. Po parkiriščih vidš vse boljše in novejše avtomobile, zanimiv pa je, da nobeden noče najet garažno hišo v Smeltu, al pa na Vojkovi ulicii, ker se jim zdi škoda denarja za te zadeve, je boljš nov avto kupt, da se vid. V 20 letih plačevanja najema garaže, bi si lahk še en dober avto srednjega razreda kupu, ampak mi je bolj pomemben da mam mir, sem velik živcev pršparu... Stadion je super, količki tud, zdej lahk celo po pločniku hodš hehe.
Spetsnaz
07. 11. 2010 08.51
Zaparkirajte Vojkovo ulico in demonstrirajte. Obvezno je pivo, majhni otoki, otroski vozicki itd. Vi ste zrtve poslovnezev, ki jim nekaj miljijonov € ne pomeni veliko. P.s. Ulico zaparkirajte ob pravem casu in polijte avto Redarstvenika z zavornim oljem. ne priporocam nasilja, saj je policijska drzava Slosenica zelo zakonito usmerjena v bogatenje nekaj posameznikov in kaznovanje mailh revezev. Zato so uvedli osebni bankrot...ampak ne ameriski..saj njihov je posten in je prirejen ekonomskem okolju.
etul
07. 11. 2010 08.42
ma kej a niste Jankoviča volil pa sej on ja vse zrihta
Kajla1st
07. 11. 2010 07.12
cica, to je pa najboljši komentar do zdj!
saintjozef
07. 11. 2010 00.04
Rešitev je skupinska tožba zoper mesto, ker jim je poslabšalo kvaliteto življenja, to pa jim zagotavlja ustava. Janković rad piše mestne odloke, ki so v nasprotju z ustavo. To bi lahko storili tudi Staroljubljančani, kajti njim pa je takorekoč onemogočil normalno bivanje.
Tonček Balonček
06. 11. 2010 20.30
Če bi izvolili Kukovićevo, bi mimo stadiona volil vlak Ljubljana-Pučnik-Krvavec! Zakaj ste pa Jankovića volili. Nikjer na svetu ni gneče okoli stadionov, 1 km naokoli so sama parkirišča! Zakaj je pa alhko v Mariboru dovolj parkiriš za vse. ALi pa okoli Cankarjevega doma in Hale Tivoli? Stadion Hermes oziroma ŽAK v Šiški ima najmanj 100 parkirišč, ha, ha!
Meri.m
06. 11. 2010 18.01
Imam prijatelja, ki stanuje v eni od stolpnic in je tako zaljubljen v Jankoviča, da ga te zadeve nič ne motijo.:-)
benta
06. 11. 2010 17.21
So hoteli JankoviĆa pa naj imajo še njegove rezultate. Popolnoma demokratično!
12345s
06. 11. 2010 16.53
Jankovič je zagledan v prihodnost orientalistične arhitekture, zaradi napovedanih podnebnih sprememb. Se pravi da bo naše glavno mesto moglo imeti, poleg "arene" in đijamije, tudi sokake i pođekoji šor. To bo privabilo veliko turistov v Lubijano, če carine ne bodo previsoke.
Adolph
06. 11. 2010 16.51
JANKOVIC!!!!!!!!!!
114ljsl
06. 11. 2010 16.11
Glede lege samega stadiona pa tole: vsak dan se nekajkrat peljem mimo in kar ne morem verjeti, kako je tak objekt lahko postavljen 3 m (!) od obvoznice. Vsak bi že davno lahko bil junak in naredil stadion, vendar ni nikomur na kraj pameti padlo, da bi objekt naredil 3 m od obvoznice. Peljite se v pop. konici po obvoznici in skušajte priti ven na izvozu tomačevo. Vozila stojijo na mestu kar na obvoznici. Objekt stoji v samem srcu naselja - ni za verjeti, kaj se slovenska politika gre.
Buena Vita
06. 11. 2010 15.58
HE,HE,HE HE,HE,HEEEEEE
114ljsl
06. 11. 2010 15.47
Pred tednom dni smo vam prijazno napovedali, kaj Ljubljančane čaka v roku 2 tednov in bližnji prihodnosti. Nihče ni niti tznil. Pred 2 tednoma je bila Lj poslikana iz ptičje perspektive - vse z namenom ljudem pobrati denar za parkirni prostor pred domačim pragom. Kar se danes dogaja v BS3, se bo že jutri dogodilo v Fužinah, Novih Jaršah, Šiški, Bežigradu idr po Lj. Zgornja zgodba tako nima nobene zveze s prireditvami in kao pritožbami stanovalcev. Zgodila bi se, četudi tam ne bi stal nikakršen stadion. Že jutri boste za P plačevali vi. Župan pobira denar tistim, ki so ga slepo volili, tistim, ki nimajo niti za preživetje - in tako bo nadaljeval, dokler ne bo nagrabil 60 mio e, ki so MU bili po njegovem odtujeni. Plačevanje P pred domačim pragom je tako del strategije tega župana ter zahvala njegovim volivcem za glas. Revni in slepi so ga volili in le-ti bodo zdaj tudi plačevali.
luciluk
06. 11. 2010 15.28
-1
Pa kaj jokate. V soseski BS3 živi cirka 20.000 ljudi. Ali ste bili na volitvah??? Koga ste pa volili predbivalci BS3. No pri njemu doma parkirajte!!!! Imeli ste možnost odločanja a ste raje bojkotirali volitve, zato se sedaj ne bunite!!!!!!!!
damirg@email.si
06. 11. 2010 15.10
večini slovencnlom ni problem stadion. problem je janković, ker je dal iniciativo, da se ga naredi in njegov priimek. Pri slovencih je znana že zelo zelo velika medsoseska fovšarija. Sedaj se to dogaja na medkrajevni ravni. Gre se za to - "kaj imaš it in kaj jaz ne morem imeti. Jaz sem vse, zato hočem vse imeti - samo jaz."
abruh
06. 11. 2010 15.00
Ljudje, ki ne poznajo te soseske, nimajo kaj pametovat. Z novinarko na čelu. Parkirišče ni bilo nikoli last stanovalcev (kar pove tudi v prispevku), ki so si ga prilastili, poleg njega pa še vse pločnike, zelenice itd, ki so jih sedaj hvala bogu zakoličili. Včasih so bili avti POVSOD. Parkirišča pred blokovskimi naselji se včasih niso gradila za 5 avtov/stanovanje, še en parking ni prišel na stanovanje, saj ljudje takrat niso imeli avtov, posebej pa ne v BS-3, ki ni spadal v neko luksuzno lokacijo. Poleg tega je v teh stanovanjih ogromno študentov, ki imajo vsak svoj avto, itak, ker gospoda ne zna uporabljat javnega prevoza. Že na posnetku je vidno, da so med parkiranimi avtomobili same "tuje" registracije :D. Če kupuješ dandanes stanovanje, za katerega plačaš kar precej več kot si dal zanj po famoznem Jazbinškovem zakonu, lahko poleg stanovanja kupiš tudi parkirni prostor v garaži ali na prostem. Cene niso tako zelo nizke. Vsakemu stanovanju naj dajo eno dovolilnico za parkiranje, ki bo tistih 100 evrov/leto. Za vsak dodaten avto, pa naj zaračunajo po 50evrov/mesec. Pa se bo brez skrbi vedno našel parkirni prostor. Posebno zato, ker študent ne bo nikoli dal denarja za parking :)
m_tito
06. 11. 2010 14.34
no pa da še drugi vitde zdej kako je nam v Tivoliju!!!
GamadLeva
06. 11. 2010 14.12
-1
Bo pač treba malček potrpet ...