Slovenija

Šrot podprl Janšo, Janša ni navdušen

Ljubljana, 22. 11. 2011 19.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Katarina Matejčič/D.L.
Komentarji
679

Boško Šrot je prekinil več kot dve leti medijske tišine in javno povedal, da v predvolilni tekmi stavi na nekdanjega sovražnika Janeza Janšo. V SDS pa nad tem niso navdušeni. Z javno podporo nam ne želi dobrega rezultata, prej nasprotno, so zapisali.

Po več kot dveh letih molka je pred medije stopil simbol slovenskega tajkunstva – Boško Šrot. Še več, s svojim mnenjem je začinil predvolilno tekmo, v kateri zdaj stavi na nekdanjega sovražnika, predsednika SDS Janeza Janšo. Janša ima najboljši program, najboljše rešitve, največ karizme in izkušenj, meni Šrot, ki se je s temi besedami v kampanji in podpori SDS združil z nekdanjim kolegom, prav tako tajkunom Igorjem Bavčarjem.

Boško Šrot je prekinil dveletni molk.
Boško Šrot je prekinil dveletni molk. FOTO: POP TV
"Javno objavljene podpore Boška Šrota v SDS ne razumemo kot podporo stranki za čim boljši rezultat na volitvah, prej nasprotno," so se na twitterju odzvali v Janševi stranki.

Najprej prijatelja in zaveznika, nato sovražnika, zdaj so se odnosi med Janšo in Šrotom očitno spet otoplili. Tako lahko vsaj sklepamo iz njegove, za mnoge presenetljive, izjave. "Ne gre za zamere, gre za objektivnost. Iz zdajšnjih soočenj, kar so lahko videl tudi vsi Slovenci, je on pač imel najboljši program, predstavil je najboljše ukrepe. In imel je tudi državniško držo. In edini, ki je državniško držo še imel, je Borut Pahor,“ je odločitev za Janšo pojasnil nekdanji prvi pivovar v državi. In dodal, da je to le njegovo osebno mnenje in ne neposredna podpora stranki SDS.

Koga bom volil, se ne sprašuje, je odgovoril na naslednje vprašanje. Kot očitno ne sprašujejo tega, kaj natančno se je poleti 2005 dogajalo v vladni palači. Če je Šrot še leta 2007 v Delu trdil, da mu je na tem sestanku Janša dejansko prodal delnice Mercatorja, je zdaj za Siol izjavil, da so Mercator nad, ne pod mizo kupili od Kada in Soda. Kaj je torej res? "To so stare stvari, teh ne bi povedal, ne bi komentiral. So bile, kakršne so pač bile,“ je odgovoril.

In bile so precej usodne. Če Mercator takrat ne bi prišel v Šrotove in Bavčarjeve roke, ga danes morda ne bi prodajali. Že osmič v le nekaj letih. Česar Šrot ne podpira. Pa ne zaradi Agrokorjevega Ivice Todorića, ampak Pivovarne Laško: družba bo s tem močno izgubila, ne samo polic, ampak tudi vrednosti, je prepričan. „Ni problem kupec, jaz mislim, da je Todorić zelo dobra izbira, da je uspešen trgovec in da se z njim pravzaprav splača nek strateški dogovor, takšnega, kot smo mi takrat že imeli v načrtu,“ je povedal.

Zdaj načrtuje za druge, saj je zaposlen kot naložbeni svetovalec v podjetju svoje žene. Dela sam, Andrijana Starina Kosem, Pierpalolo Cerani in podobni so namreč preteklost in z njimi, kot je dejal, ni več v stiku. Zakaj so se njihove poti razšle, ni pojasnil. Morda so krivi organi pregona, ki ga, skupaj s sodelavci, sumijo nezakonitega financiranje menedžerskega prevzema Pivovarne Laško. Šrotu očitajo zlorabo položaja, goljufije in ponarejanje listin, s čimer naj bi za več kot 100 milijonov oškodoval družbe iz skupine Pivovarno Laško. Za zdaj neuspešno, saj preiskava že vse od začetka bolj ali manj stoji.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (679)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pikador
27. 11. 2011 19.50
kva je pa to za en hec
elephantus
24. 11. 2011 00.31
+0
Zapomnite si fantje, da bi tajkunčki, če jih Pahor ne bi odrezal še naprej cveteli in bili veliki frajerji.Ampak odrezal jih ni Janša odrezal jih je Pahor.
partizan71
24. 11. 2011 02.00
-1
Kaj se ti blede? Tajkuni so izrezali Pahorja ! In to s prodajalcem solate elitnega kluba Forum 21.
Saloreich
15. 01. 2012 04.01
+0
Tajkuni so lahko postali samo rdeci, ki so prisli na polozaje se v prejsnjih vladah LDSa rece se jim tudi rdeci direktoji.. Ta clovek Srot nima nobene hrbtenice podprl pa je Janso z namenom, da naredi kontra propagando nagravzno vglavnem no..
elephantus
24. 11. 2011 00.28
+0
Boško ni ravno preveč pameten in dela Janši škodo.Pa saj mu je prav, ker ga je on pomagal narediti za tajkuna na famoznem sestanku, ko so si delili Merkator, ki vidimo kam je zdaj prišel. V roke našim južnim bratom!To je slovenski nacionalni interes.
srebrnibreg
23. 11. 2011 21.10
+0
Nekateri so pa hitro pozabili, da so se trije največji tajkuni zavihteli na svoj prestol v času prejšne vlade in vrženi z njega v času sedanje.
M_teorija
23. 11. 2011 21.05
+1
Ko smo že pri spominu. strokovnjaki za sive celice so ugotovili povezavo med samozavestjo in izgubo spomina. Namreč na samozavest vplivajo dobra dejanja posameznika, medtem ko grehi spodkopavajo samozavest. Je pa narava poskrbela za neke vrste obrambni mehanizem (ker je samozavest povezana tudi s tem ali smo pesimisti ali optimisti), sive celice funkcionirajo tako da iz tezaurusa brišejo slabe dogodke in slaba dejanja bolj kot pa dobra, oziroma dobra dejanja ostajajo dlje in so lahko celo neizbrisljiva, pri tem pa še z olepšano varianto (v bistvu ker spet ostajajo najboljše zadeve v spominu). Torej brisanja \"datotek\"grehov je neke vrste naravni proces pri vsakem posamezniku, vse za boljšo samozavest, več optimizma. Če to drži, potem je logična razlaga JJ-jeve izjave, da on nima nič z afero Patria, da so vse delali za njegovim hrbtom. Niti ne preseneča, da se ne spomni, ne pozna nekdanjih kampanjonov. Je pa res, da mora biti brisanje takšno, da se kar iskri. Torej, ker je greh povezan s slabo vestjo (če ni moralnih vrednot,ni vesti, potem tudi ne moramo vedeti, če smo storili greh), oboje pa je povezano z brisanjem grešnega iz tezaurusa, lahko sklepamo tudi, da če se nekdo spominja dogodka, ga zna opisati, da nima slabe vesti, ker ni naredil nič narobe. Na primer GG je lagal, za to se opravičil, ampak, ker se spominja vsega očitno, ker očitno možgani niso dobili signala , da je kaj grešnega, da je kaj narobe!?
mac4_m
23. 11. 2011 19.51
+2
gruber74 23.11.2011 09:41:10 20 266Kako pa naj ga nebi podpiral Janšo-če je pa v njegovem mandatu Šrot največ nakradel . še en nevednež ali propagandist . Vemo, da je janša preko svoršaka razkrinkal šrota s sprejemom zakona, da se z lastnino kastlc podjetij ne more razpolagati, če se ne pozna lastnik. Janša je lahko svorašaka nastavil šele, ko je ropovemu nesposobnežu potekel mandat, ki je tekel globoko v janšev mandat.. Šrot je kradel in dobival kredite že prej, dajali pa so mu jih lds, zares bančniki ala kramar. Janša ni nadziral pravosodja, ki si ga je zacementiral kučanov klan s podaritvijo trajnih mandatov. Nesposobnost in kriminalnost slovenskega pravosodja je mandatorna in potrjena s trajnimi mandati. Vemo pa kdo se druži z tajkuni v javnosti mar ne? Pahor se je rad javno kazal z zidarjem in šrotom, ki je bil tudi viden član njegove stranke. Čudežno je izstopil, ko ga je janša razkrinkal pri kraji pivovarne. Vidi se, da vam kuezla skače v rit, namreč če zmaga janša se bo gospoda ponovno vozila z maricami. In človek, ki ga preganjajo da je neznano kdaj naredil neznano kaj bo ravno pravi za pregon tistih, za katere vsi vemo, da so kradli in so povsem naključno člani današnje vladajoče - razpadajoče koalicije...
mac4_m
23. 11. 2011 19.41
+4
Hachi 23.11.2011 16:03:28 7 103Šrot upa, da bo spet pri koritu, vendar je pozabil, da sedaj ko ni vec tajkun, ni vec zanimiv za prijateljevanje z Janšo :D tebi nagaja spomin? Šrot je bil član sd. Prijateljeval je s pahorjem, s katerim sta na pivu in cvetju v laškem javno pila pivo tajkun in se norčevala iz sds-ove izumljene besede tajkun. Danes jo uporabljamo vsi. Bančniki, ki so šrotu šenkavali naš denar preko miljonskih kreditov so iz lds, zares opcije. In da, šrot je še vedno tajkun, precejšnji del lastnine še vedno ima, organi pregona in sodstvo (pod kučan-pahorjevo koalicijo) pa nič... Torej jasno je kdo so njegovi prijatelji in jasno je zakaj je podprl edinega,ki se ga mora bati. Da bi kaki nevedni neuki slovenceljni nasedli poceni triku. Namreč in šrot in bavčar sta po razkritju svojih poštnih predalnikov preko katerih sta si prilastila pivovarno laško in istrabenz v istem tednu izstopila iz svojih strank, da bi prikrila svoje mentorje in sodelavce pri kriminalnih početjih. Povprečen osnovnošolec bi znal poguglat in ugotovit v katerih strankah sta bila bavčar in šrot. V pomoč, eden je bil celo minister. Vse za neuke in nevedne..
srebrnibreg
23. 11. 2011 20.30
-4
Dokler Šrot ni praktično pobegnil od sd-ja ni mogel postati tajkun. Postal je tako kot Bavčar in
srebrnibreg
23. 11. 2011 20.41
-4
mac4_m
23. 11. 2011 19.35
+2
srebrnibreg 23.11.2011 17:49:23 1 21Tudi Virantu in Jankoviču so oni namestili medijski linč jankovič si ga je namestil sam z zlorabo položaja v merkatorju, s katerim je obogatil takrat še svojo elekto, z zapufanjem merkatorja, z neplačevanjem dobaviteljem, z zlorabo položaja v mol, katerega posledica je bogatenje sinov, zapufanjem mol, predragemu stožiškemu in drugimi projekti, kjer izvajalci niso bili plačani, projekti so nedokončani, preko zlorabe pa imajo vseeno obratovalna dovoljenja. Utaja davkov na cipru, ponarejanje poslovnih dokumentov z odtekanjem denarja na ciper preko navideznih storitev.. Kdorkoli predlaga ali kandidira takega človeka za volitve mora biti popolnoma nor. Največji problem slovenije so sd,lds,zares, forumaški tajkuni in ta je eden največjih...
srebrnibreg
23. 11. 2011 20.26
-2
Pozabil si dodati kdo je uničil Mercator zaradi maščevanja Jankoviču. To pa, da je posodabljal trgovske centre in edini v veliki večini kupoval izdelke naših pridelovalcev je za tebe pač zloraba položaja. Ravno zaradi takšnega razmišljanja smo ekonomsko tam kot smo. Glede predlaganja takšnega kandidat pa lahko oporekate takrat, ko ne boste imeli takšnega svojega kandidata kot ga imate. Če bi imel moralo tako kot ste očitali Kresalovi bi že zdavnaj odstopil tako kot ona z ničnim grehom proti njemu. Tako poštenega predsednika kot je sd-jev vi ne boste imeli nikoli, ker nimate dostojanstva spoštovanja svojega nasprotnika.
usi-glih
23. 11. 2011 19.26
+1
sicer se bodo pa štajerci na čelu z šroti in kanglerjem itak odcepili tako da res ne vem zakaj janezek sploh kandidira v sloveniji.
bema1201
23. 11. 2011 19.25
+0
tron3
23. 11. 2011 18.00
+1
Kaj jih ni dobil okrog ušes pred kakšnimi 14 dnevi v Laškem, je pa res trmast, non stop gobca
korintos1
23. 11. 2011 20.03
+0
Puppupapa
23. 11. 2011 17.59
+6
a ta tip je še vedno svoboden? :O
rajak
23. 11. 2011 18.14
+3
usi-glih
23. 11. 2011 19.24
+1
Androoo14
23. 11. 2011 17.44
+2
Še Boško Šrot je na strani našega odrešenika Janeza Janše. Zdaj lahko vidite vsi skupaj,da tudi tako dobri ljudje kot je Boško Šrot podpirajo velikega Janeza Janša. Boško Šrot pri Janši gotovo ceni poštenost,izkušnje in dobrosčrnost,saj je takšen človek tudi sam. Slava Janezu Janši
partizan71
23. 11. 2011 17.29
+3
Kućanovi diverzanti v polnem zagonu! Zadnje dbeve pred volitvami lahko pričakujemo še kakšen \"Pok\". Kućaposo
srebrnibreg
23. 11. 2011 17.49
-2
Tudi Virantu in Jankoviču so oni namestili medijski linč
korintos1
23. 11. 2011 17.51
-3
In Šrot je naročil izdelavo brezalkoholnega piva, ker Janez ne troši alkohola. A ni to kameradstvo.
M_teorija
23. 11. 2011 20.21
-1
Še dobro, da pri video jasno piše, da poje Ekrem, ker bi drugače lahko pomislili, da poje JJ.
pupa_od_anbot
23. 11. 2011 17.21
+3
dan, pogrešam še pajtlerko (buena vita) le kje se skriva?
prašek
23. 11. 2011 17.31
+4
korintos1
23. 11. 2011 17.49
+5
cyklon
23. 11. 2011 17.18
+1
darolim1938 23.11.2011 16:04:42 3 Zelo slaba usluga je če Bavčar in Šrot navijata za katerokoli stranko. Medveja usluga in bi se tega morala zavedati. Seveda mu delata medvedjo uslugo....z razlogom. Vse kar ni prepovedano je dovoljeno in do volitev bo Janša sigurno deležen še kakšne \"prijateljske\" geste.Nč bat! Levica bo ponovno prišla na oblast samo s prevaro.....in ne bi bilo prvič!
prašek
23. 11. 2011 17.28
+0
Ti pa nisi najbolj navajen držati besedo, če se seveda ne motim -:)
cyklon
23. 11. 2011 17.34
+5
korintos1
23. 11. 2011 17.48
-3
Prijateljstvo je prijateljstvo, to se ne pozabi.
Irena Zvonka
23. 11. 2011 17.15
+0
letos pride velikonočni ponedeljek na sredo.novo leto pa 14 januarja če zmaga zoran.sam iz te moke ne bo pice
M_teorija
23. 11. 2011 16.43
+2
Kako že gre tista basen, ki na koncu pravi, da ni vsak sovražnik, ki te v d rek porine in ne vsak prijatelj, ki te iz njega potegne? Ma le zakaj postavljam taka vprašanja, ki nimajo nič zveze s temo? Ali pač!?
Tonček Balonček
23. 11. 2011 16.21
+3
Meni so predčasne volitev zakon, volil bom Janšo, aj bomo imeli čez kakšno leto, ko bo šel v zapor, ponovno to koemdijo s hišami, stanovanji in svetovanji ter rešitvani ter ukrepi in programi! SDS je zakon, le predsednika naj se čimprej znebijo!
M_teorija
23. 11. 2011 16.47
+2
Po eni strani, pa sploh ni tako slabo, če osumljenec kandidira za mandatarja. Če slučajno ne bo dobro vodil države, vsaj ne bo toliko komplikacij, pri zamenjavi z novim. Po potrebi sodnik odloči, vseka s kladvom, ga obtoži in evo takoj naslednji dan se lahko predlaga novega...
Majda Božnar
23. 11. 2011 16.13
+2
Mene pa zanima, katera izmed parlamentarnih strank mu je plačala (ali kaj obljubila) za to izjavo.
srebrnibreg
23. 11. 2011 16.22
+4
Tista katera Merklovi in Finskemu predsedniku.