Slovenija

Srečen konec: Lastnik poskrbel za psa

Celje, 18. 09. 2011 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Člani društev, ki skrbijo za živali, so naredili že veliko dobrega, s svojo prijavo policiji in Vursu pa so pomagali še enemu psu. Lastnik psa z bulo na čelu je namreč žival odpeljal k veterinarju, kjer so mu oskrbeli rano, zamenjal pa mu je tudi uto.

Potem ko sta članici društva Animal Angels 11. septembra obvestili veterinarko Vursa o zanemarjenem psu v Stranicah, o katerem smo pisali tudi mi, se je primer dobro končal. Lastniku psa so veterinarka in policisti naložili, da mora psa odpeljati k veterinarju, kjer naj bi mu oskrbeli bulo na glavi, iz katere je krvavel.

Veterinarka je ob ogledu ugotovila, da gre za psa mešanca z dolgo dlako, starega 10 let. Pes je bil pripet na primerno dolgi verigi, ki drsi po jeklenici dolgi približno 10 metrov, s čimer mu je zagotovljeno potrebno gibanje. Veterinarka je ugotovila tudi, da psu zavetje nudi uta, pred vročim soncem pa se lahko umakne v senco okoliških dreves, kar mu omogoča drsna veriga, so sporočili iz Vursa.

Psa z bulo na čelu sta opazili članici društva Animal Angels.
Psa z bulo na čelu sta opazili članici društva Animal Angels. FOTO: Društvo za zaščito in pomoč živalim Animal Angels

Prav tako je pes v ustreznem rejenem stanju, lastnik je povedal, da psa hrani dvakrat dnevno. Pes ima na voljo vodo, ki mu jo po potrebi dolije. Pes je sicer živahen, v dobri telesni kondiciji in ni bil v smrtni nevarnosti. Na čelu je imel bulo, izrastek, za katerega je lastnik domneval, da je posledica klopa. Izrastek naj bi mu enkrat že odpadel, zdaj pa je znova zrastel.

Veterinarka je lastniku psa naročila, da mora v tednu dni poiskati za psa ustrezno pomoč in ga oskrbeti. Lastnik je o svojih postopkih obveščal tudi veterinarko, tako je sporočil, da je psu zamenjal uto ter ga odpeljal k veterinarju, kjer so ga tudi zaščitno cepili proti steklini.

Pes - 6
Pes - 6 FOTO: Veterinarska uprava RS

Lastnik psa je uradni veterinarki dal tudi kopijo računa za opravljen operativni poseg, veterinarka pa si je psa ogledala še enkrat. Zaradi posega ima na glavi okoli vratu pvc zaščito, kljub temu pa se zna gibati, lahko pije in uživa hrano ter se brez težav namesti v novi uti. Kot je še sporočila veterinarka, v odnosu psa do lastnika ni zaznati nikakršnega elementa strahu, pač pa odnos zvestobe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (102)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mr.JanHara
19. 09. 2011 20.14
-3
Sedaj samo še čakam, kdaj se bo kak stručko oglasil zaradi trpinčenja z ovratnikom. Saj izgleda kt mlad kaplan.
Mr.JanHara
19. 09. 2011 20.10
+1
Kuža res ni popolnoma prost, ker tak tudi ne more biti, kadar lastnik nima časa samo zanj, ima pa primerno verigo na škripcu, da ima razmeroma zelo velik gibalni prostor, vedro vode, senco in sonce ter streho boljšo kot Jankovićevi klošarji. Pes rabi prostor, vodo in hrano, ter zdravstveno oskrbo, higijeno in nego, namesto prevelike vikendice bi bil srečnejši v pol manjšem urejnem "brlogu", za kar ga je mati narava ustvarila.. Ne sodite psa po človeku!
BMWmunja
19. 09. 2011 20.10
+0
nimus@/ Res ne vem, zakaj so ti komentatorji podelili toliko minusov, jaz sem ti plus. Pes je normalen, če ni prostorsko gibalno omejen s ketno, če pa je celi cajt na ketni pa postane čez pol leta nor in nesocializiran. Povprečen Slovenceln pravi: "Pjes more lajat, če koga lüdskega vidi, dergač je zanič !" Danes je že toliko cenene tehnologije na trgu, da vam ni treba mučiti psa na ketni, ker isto, kot se pri gibanju na senzor nekje luč prižiga, isto lahko namesto luči elektronski pes laja. Ali pa oboje. Pa še k veterinarju ni treba pa nič ne je in pije. Tisti, ki psa resnično ne ljubite, premislite o tem....
tejcaaax3
19. 09. 2011 18.34
no vsaj neke dobrega res pa je treba v medije nekaj dat da se pol kaj zgodi
pehtateta
19. 09. 2011 17.45
+0
bom še enkrat napisal, ker so mi komentar zbrisali. Napisal sem, da je po okolici sodeč nemaren gospodar!
geslo12
19. 09. 2011 17.38
+1
Kako srečen konec, če je pes na ketni?? Kaj vam ni jasno!?!
fgorope1
19. 09. 2011 17.37
+2
bogi kuža...a res mora vedno tv posredovat da se kej premakne...
anzeee93
19. 09. 2011 15.45
+1
predstavljajte si da ste vi tako celo življenje na taki verigi...bogi pes...če ma že dvorišče bi laho bil saj spuščen normalno. drugače pa pohvala za ukrepanje in upam da mu je všeč nova utica :P
Trippin balls
19. 09. 2011 15.24
+1
upam da je padla tud kaka klobasa za opravičilo
Trippin balls
19. 09. 2011 15.22
priden lastnik! treba si je priznat da neki narobe delaš in to popravit
Reiseleiterin
19. 09. 2011 14.59
+1
mater, mora cela Slovenija na noge skočit, d človek odpelje žival k veterinarju....
2gruber
19. 09. 2011 13.45
-1
Ne govorit kako bi bilo treba psa odvzeti! To je slaba rešitev če ni res zloraba živali kajti oduzeti psi večinoma končajo svoje življenje kakšnih 30 dni po ovzemu
Schtrom
19. 09. 2011 13.42
a zdej bo vsak, ki ga nekdo prijavi, moral skozi ne vem kakšen postopek, da ga ne bodo spravili v zapor - umirite se ze enkrat
VonEssigfleisch
19. 09. 2011 10.38
+1
Tako...zdaj nam je uspelo skupaj narediti vsaj nekaj za psa...Zdaj pa drago ljudstvo in Pop tv: Naslednji problem je Mariborsko zavetišče kjer primankuje totalno vsega! Pošljite tja ekipo Preverjeno al nekaj pa naredite neki prispevek o tem! Če ne bomo hitro ukrepali bodo kužki lačni in na hladnem. Prav tako predlagam Elektro Maribor in Mariborskemu mestnemu vodovodu da jim enostavno subvencionirata elektriko in vodo. Zelo dobra poteza za živali pa še malo reklame si naredijo. Pa še na vas dobre ljudi tle gor bi naslovil prošnjo da pomagate Mariborskemu azilu po svojih močeh. Mi smo se sicer najedli že obljub med kandidiranjem našega župana, ki pa je rajši montiral kamere po hišicah da je lahko opazoval ptice...Torej, če lahko, dajmo pomagat! Hvala
nimus
19. 09. 2011 10.38
+0
Kako pa je sploh prišlo do te rane na glavi? A kar sam si jo je povzročil kar močno dvomim. Takoj bi mu morali odvzeti psa poglejte si v Ameriki kaj dela živalska policija z takiimi Ta pes se mi tako smili popolnoma sam v hišici in še to na verigi pa kje smo.. to bi morali prepovedati naj dajo tega lastnika na verigo pa da vidimo kako bo trpel. In ti inšpektorji prejemajo državno plačo za nič delati sramota.
BMWmunja
19. 09. 2011 08.40
+0
In kaj se je dotičnemu bilo treba brukati s svojim obnašanjem pred vso Slovenijo??? Psu se bo mogoče sedaj res kaj bolje godilo, način, kako je komuniciral z novinarko, pa bo v ljudskem spominu in na posnetku ostal. Če so člani društva za zaščito živali dvignili svoj glas je na tem gotovo kaj bilo. Čudi me samo, da ne zahtevajo zamenjavo inšpektorja, ki je bil na primarnem pregledu stanja. Toliko o njih nedotakljivosti. Jaz bi zamenjal tudi Čadoničko. Po moje s svojimi "kategoričnimi" izjavami z bla-bla učinki za javnost že marsikomu gre pošteno na živce....
NotMe
19. 09. 2011 08.21
+1
Zdaj ima pa kuža še satelitsko ;)
zalijanc
19. 09. 2011 08.17
Včasih ima objava z javnim pritiskom tudi dobro stran ! Možakar se je počlovečil in to je za psa in domače zagotovo napredek in nekaj dobrega.
Jana Jeglic
19. 09. 2011 08.15
Vesel sem, da se je vse tako kulturno in srecno koncalo. Lastnik je kljub vsemu pokazal, da je civilizran clovek. Lahko mu recem, da ima izjemnega psa.
aojz
19. 09. 2011 07.43
Pes je oskrbljen, zaščitniki pa še kar slikajo in hodijo po zasebnem dvorišči. Naslednjič bomo brali o kakšnem incidentu z telesnimi poškodbami.