Slovenija

FOTO: Janša: Najmanjša in najboljša možna ekipa

Ljubljana, 03. 02. 2012 07.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Janša je predstavil predlog liste 12 kandidatov za ministre nove vlade. Na seznamu ni presenečenj. Notranje zadeve bo prevzel Vinko Gorenak, finance Janez Šušteršič, zunanje zadeve pa bodo v rokah Karla Erjavca. Janša meni, da bo imela nova vlada najtežje delo po osamosvojitvi Slovenije.

Mandatar za sestavo nove vlade Janez Janša je po pogovorih z ministrskimi kandidati predstavil novo ministrsko ekipo. Lista Virant, SLS, DeSUS in NSi bodo imeli v vladi po dva ministra, SDS pa štiri. V soboto bo sicer tudi formalno začela veljati novela zakona o vladi in bodo v državni zbor vložili predlog ministrske ekipe.

V zadnjih dneh so svoje kandidate najbolj skrivali v SDS, na koncu pa po pričakovanju izbrali izkušene politike. Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve bo vodil Andrej Vizjak, ministrstvo za infrastrukturo in prostor Zvonko Černač, ministrstvo za notranje zadeve pa poslanec Vinko Gorenak. S kulturo, ki ne bo imela več samostojnega resorja, pa se bo poleg izobraževanja, znanosti in šolstva ukvarjal Žiga Turk.

Kandidat Liste Virant Janez Šušteršič bo, če bo lista ministrov v DZ dobila podporo, vodil ministrstvo za finance, Senko Pličanič pa ministrstvo za pravosodje in javno upravo.

V zadnji vladi je bilo približno trideset odstotkov žensk. Sedaj se nam obeta vlada z eno simbolno in popotno ministrico, ki dekorativno pokrije 0,8-odstotno kvoto – a še ta je zaradi politično motiviranega nabiralnika dokaj slamnata. Majda Širca, nekdanja ministrica za kulturo

Predsednik SLS Radovan Žerjav bo vodil ministrstvo za gospodarstvo, strankin poslanec Franc Bogovič pa ministrstvo za kmetijstvo in okolje. Predsednica NSi Ljudmila Novak, edina ženska v vladi, bo prevzela ministrstvo za Slovence v zamejstvu in po svetu, nekdanji član uprave Darsa Aleš Hojs pa ministrstvo za obrambo.

Na mednarodnem parketu bo pete brusil predsednik DeSUS Karl Erjavec, ki je v prejšnjih vladah vodil že ministrstvo za okolje in resor za obrambo. Nekdanji piranski župan in nekdanji direktor izolske bolnišnice Tomaž Gantar pa je kandidat "upokojencev" za ministra za zdravje.

Janez Šušteršič (levo) bo imel kot minister za finance ogromno dela.
Janez Šušteršič (levo) bo imel kot minister za finance ogromno dela. FOTO: POP TV

Vlada z najtežjo nalogo po osamosvojitvi Slovenije

Janša je sestavo ministrskih kandidatov označil za najboljšo možno v realnih razmerah, ob tem pa poudaril, da je to najmanjša ministrska ekipa doslej. Kljub temu se bo po njegovem sposobna spopasti s težkimi izzivi. Vlada naj bi se tako takoj lotila priprav in sprejetja rebalansa proračuna, drugi korak pa bo predlog novega socialnega sporazuma, s katerim želijo "v socialnem dialogu začrtati pot Slovenije iz krize, se dogovoriti o porazdelitvi bremen in začrtati pot čim hitrejše vrnitve k normalnemu razvoju."

Janša opozarja, da se bo treba obnašati izjemno racionalno, da preprečimo to, da bi bili ob koncu proračunskega leta prizadeti vitalni družbeni sistemi, podsistemi kot zdravje ali varnost ljudi, plače in standard.

Janša je partnerje pozval, da v prvi fazi nastopijo kot enakopraven predlagatelj vsebine. Tako bo po njegovih ocenah bolj pošteno, bolj bo prispevalo k temu, da bodo bremena bolj enakomerno porazdeljena. Poleg tega "nihče ne bo imel slabega občutka, da je pristal na nekaj, kar je bilo dano na mizo pod kriterijem vzemi ali pusti."

Koalicija
Koalicija FOTO: Miro Majcen

Glede fiskalnega pravila, ki bi ga zapisali v ustavo, je povedal, da tega ne dela le Slovenija, temveč bo to naredilo najmanj 25 držav članic EU. Gre za dilemo, ali omejiti dolg ali javno porabo, je pojasnil Janša in dodal, da obstajajo tudi rešitve, ki so kombinacija teh dveh. Kot je dejal, bodo zapisali nekaj, kar bo dovolj dinamično in kar bo držalo slovenski javni dolg pod kriterije pakta stabilnosti in rasti, ta omejitev pa je 60 odstotkov BDP.

V ekipi je sicer po Janševih besedah kar nekaj ljudi, ki so že bili ministri. "To je ekipa, ki je sestavljena na podlagi kompromisov in najboljša možna v realnih razmerah," je še poudaril Janša, ki meni, da je pred to ekipo zagotovo najtežja naloga po osamosvojitvi Slovenije.

Predstavitve ministrskih kandidatov in kandidatke bodo v DZ predvidoma prihodnji teden, ministrsko ekipo pa naj bi potrjevali prihodnji petek. Janša sicer ne pričakuje ustavne presoje zakona o vladi. Če bi se zgodila, bi bilo to "nagajanje," meni Janša in dodaja, da tožilstvo zaenkrat ostaja pod notranjim ministrstvom.

Erjavec meni, da ima kompetence za zunanjega ministra

Pred Janševo predstavitvijo kandidatov je izvršni odbor DeSUS kot kandidata potrdil Erjavca in Gantarja. Erjavec je ocenil, da ima vse kompetence za vodenje ministrstva za zunanje zadeve. Pojasnil je, da je že kot minister za obrambo in tudi pozneje kot okoljski minister aktivno deloval na mednarodnem polju, sodeloval na različnih mednarodnih srečanjih, nekatere so tudi organizirali. Ne nazadnje pa je rojen v tujini, se tam šolal in tudi živel v Bruslju, ki je danes središče EU. Čas in delo pa bosta pokazala, ali ima potrebne kompetence in ali je bila odločitev mandatarja, da ga predlaga za zunanjega ministra, pravilna, je dejal Erjavec. Po pričakovanju pa so se na izbor Erjavca za zunanjega ministra vsule ostre kritike.

Erjavcu bi se zdelo bolje, da bi tožilstvo ostalo na pravosodnem ministrstvu.

Še vedno so sicer neznana imena možnih kandidatov za državne sekretarje. Koalicijske stranke naj bi se sicer dogovorile, da si lahko vsak minister sam izbere svojo desno roko, pri čemer bi imelo ministrstvo, ki je nastalo iz dveh ali več ministrstev, po dva državna sekretarja, ostala pa po enega.

Spremljajte 24ur.com na Facebooku in Twitterju!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2284)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sanya10
06. 02. 2012 11.12
-1
Če pa je to najboljša ekipa, ki jo premorejo, bodo pa res predčasne volitve ....
justinijan
04. 02. 2012 10.55
+2
danes je za leve žalosten dan,če jih že tako moram poimenovati, se vidi kolko jih je tle gor,,,,,,,,,,dane pač tu morajo zmagati če že niso kje drugje........
srebrnibreg
04. 02. 2012 13.07
+1
Zakaj bi pa moral biti žalosten dan. Kolikor vem oni ne sodelujejo v tej sramoti.
vincester
04. 02. 2012 18.24
-2
Sistem izbire kandidatov za ministre:naj bo minister kdorkoli samo ,da je naš! Vizjak,Erjavec,Novakova,Gorenak,Černač
kiss-my-ass.
04. 02. 2012 10.16
-1
Upam da družina pesnika Toneta Pavčka TOŽI in iztoži te klerovce zaradi kraje intelektualne lastnine in zlorabe imena!
Vance
04. 02. 2012 09.48
+2
To,kar je zbral Janša,je lep odgovor volivcem.Vsem liderjem koalicijskih strank je zagotovil ministrsko mesto, Virantu celo več,za posebne zasluge pri prevari volivcev.Za najzvestejše je poskrbel pomembna ministrstva, tista, ki je moral odstopiti koalicijskim strankam,pa so zasedli obvadljivi ljudje,da ne rečem telekomandirani.Pri zunanjem ministru pa je dal dokončno klofuto Ruplu,ki ga je v prejšnji vladi uporabljal za zdrahe.Kaj vse bo sedaj nameščal Rupel Erjavcu,bo pokazal čas.
Peter Kralj 1
04. 02. 2012 10.35
+6
To, da se postavlja zveste, je normalno. Koga bi pa ti? Problem vidim v tem, da ta ekipa nima jaj. za korenite spremembe, ki jih naša domovina potrebuje. Najmanj: 1. obsoditi tajkune 2. zmanjšati število zaposlenih v javnem sektorju in 3. ustaviti velike projekte (predvsem TEŠ6 na indonezijski premog, vključno z 3 pomolom, drugim tirom železnice in avtocesto v šoštanj, vse za prevoz indonezijskega premoga), denar pa razdeliti na majhne projekte, ki bodo omogočili 100.000 novih delovnih mest in onemogočili transfer denarja v "neke" finančne oaze.
InterReflections
04. 02. 2012 09.43
+1
Za STAJERKO: na DESNI so RKC na LEVI: ateisti in vse ostale vere Kučan je pa protestant in ni član RKC-ja, zato hodi v Cerkev.
dot.dot
04. 02. 2012 12.24
Maancy
04. 02. 2012 09.38
-1
Ne vem kaj je z levaki sem mislila, da ne bodo prenesli zmage Janeza Janše ali pa kaj naklepajo...saj jih poznamo..cilj opravičuje sedstva..
InterReflections
04. 02. 2012 09.39
+3
Kučan je rekel, da je leto 2012 najtežje in mora zato biti Janša na oblasti, da njemu pade vlada in ne komu drugmu.
srebrnibreg
04. 02. 2012 13.08
+1
Druge ne sodi po sebi. Nekateri poznamo kulturo ponašanja v nasprotju nekaterih desnih.
InterReflections
04. 02. 2012 09.19
+2
Je enkrat na enem forumu 17 letni fant vprašal:"A naj seksam pred poroko ali ne? Psihiater mi je rekel, da JA, župnik pa da NE in sedaj ne vem, komu naj verjamem!" Sedaj se vidi razlika med LEVICO in DESNICO. LEVI bolj verjamemjo psihiatru, DESNI pa bolj župniku:-):
9794106
04. 02. 2012 09.22
+3
kako pe veš, da je bil desničar.......tudi levičarji hodijo v cerkev.....
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.23
+3
prašek
04. 02. 2012 09.24
+3
»Je enkrat na enem forumu 17 letni fant vprašal...« Kje pa omenja , da je bil desničar ??
9794106
04. 02. 2012 09.25
+1
Ritus ordinatonis episcopi Sodano je s spremstvom prišel v Slovenijo že v petek zvečer, na apostolski nunciaturi se je sestal s člani Slovenske škofovske konference, naslednje jutro pa še z Milanom Kučanom in Janezom Drnovškom. Po tem, ko je obiskal upokojenega nadškofa Alojzija Šuštarja, je na Žalah molil pred spomenikom padlim za neodvisno Slovenijo, točno ob 16.00 pa se je začela slovesnost škofovskega posvečenja. Mladina, 15.01.2001
InterReflections
04. 02. 2012 09.27
-1
Kdor hodi v cerkev in voli LEVICO je zame še vedno DESNIČAR.
9794106
04. 02. 2012 09.31
+1
anticerkev ne blamiraj se - levičarji ravno tako obiskujejo cerkev....če želiš še več dokazov, povej, ni problem, ti natrosim dejstev nebroj.....
InterReflections
04. 02. 2012 09.35
+3
To so DESNI, ki menijo, da Janša ni pošten, pa zato volijo LEVICO:-):
9794106
04. 02. 2012 09.36
-2
zdaj si se pa čisto zavozlal - globo vdihni in preberi kaj pišeš
InterReflections
04. 02. 2012 09.38
+0
STAJERKA, LEVI ne more hoditi v Cerkev in konc!!! Čim hodi v cerkev, je DESNIČAR, pa tudi če je obkrožil SD.
zek
04. 02. 2012 09.42
+3
kiss-my-ass.
04. 02. 2012 10.14
+4
Alojzij Šuštar je bil ČLOVEK in res tapravi nadškof! Takega Slovenija ne bo nikdar več imela!
prašek
04. 02. 2012 09.19
+3
Po borutovi vladi se meni osebno že sedaj kolca. Ko pa pogledam , kaj je Ivan nastavil kot vlado , pa ......☻ ☻ ☻
maq1966
05. 02. 2012 18.33
-1
Kolca se ti po Golobiču, Kresalovi, Križaniču, Žbogarju,...??? Meni pa prav nič!
prašek
04. 02. 2012 09.13
+4
Že pred volitvami sem rekel to , kar zdaj ponavljam : Še močno se nam bo kocalo po Pahorjevi vladi
InterReflections
04. 02. 2012 09.14
+4
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.14
+2
Točn tako, sam si desničarji ne bodo nikoli priznali.
9794106
04. 02. 2012 09.18
-1
pozdravljen prašek niti ne.....pa Pahor je tudi bolj zadovoljen....je mel ogromno problemov, ampak menim, da bolj bolijo tisti, za katere sploh ne vemo, ampak je samo indirektno namigoval na njih......
prašek
04. 02. 2012 09.22
+4
STAJERKA.☼ Vračam pozdrave , zraven pa povem , da je Pahor delal za dobro Slovenije. Ja, res je , imel je tudi nekaj odpada/balasta v stranki in poleg nje. Ampak sedanje ministre se mi pa zdi , da je Ivan našel na cesti dveh cesarjev !!!!
Vance
04. 02. 2012 09.28
+3
Pahor je in bo vedno delal v dobrobit Slovenije.Ni se nikoli osebno okoriščal in tisto,kar je ponudila njegova vlada in je bilo s strani opozicije ovrženo,bo sedaj sprejeto v isti obliki,žal zaradi pohlepa po oblasti,z veliko zamudo.To pa nas je nedvomno drago stalo.
prehlad
04. 02. 2012 09.29
+0
KAJ PA SEDAJ JOKATE ZA PAHORJEM SAJ STE GA IMELI NATO PA STE PRIVLEKLI NA DAN TEGA *.RES NI VAM POMOČI.
9794106
04. 02. 2012 09.29
-1
prašek ne bom sodila predlaganih ministrov, naj pokažejo kaj so sposobni, vsi Pahorjevi ministri so bili kao sposobni in strokovnjaki, pa četudi so bili tega niso pokazali.....sem pa že rekla, da je Pahor preveč nastavljal svoj hrbet......njegova idelna funkcija je predsenik RS - to sem trdila že pred 4 leti, ko ga je Kučan prepričal naj ne kandidira
violeta12
04. 02. 2012 09.09
+2
niti enega simpatičnega ministra ni?kaj je to.....
InterReflections
04. 02. 2012 09.10
+3
Kdaj je pa DESNICA imela simpatične ministre? Lepi ministri so na LEVI. En tak primer je bil Katarina Kresal.
InterReflections
04. 02. 2012 09.12
+1
bubko, hahaha:-). Mogoče so kakim keš bejbam všeč njihove debele denarnice, ostalo dvomim:-):
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.14
+1
Pa sej nimajo debelih denarnic, oni pa ne, ker živijo pošteno, dej, no, saj veš kako so pošteni????
flowerca
04. 02. 2012 09.43
vsem štirim tu zgoraj--ministri in ministrice morajo predvsem dobro delati v korist ljudstva!!lepi gor ali dol groza.
9794106
04. 02. 2012 09.08
-1
Pozdravljeni, nekatere pa še kar naprej muči nočna mora, tudi sredega belega dne. Iz dneva v dan ugotavljam, da se levičarji zelo spotikajo v videz naše nove vlade. Hahahaha, sedaj vemo zakaj je zmagal Pahor, zakaj je relativno večino dobil Janković.......Očitno ni pomembna vsebina, ampak embalaža. Sicer pa vsake oči imajo svojega malarja!!!
InterReflections
04. 02. 2012 09.10
+3
Jaz recimo pred volitvami tudi malo na estetiko gledam. Tisti s plešo prvi odpadejo:-):
9794106
04. 02. 2012 09.11
-2
anticerkev26 pojdi na modno revijo in se nehaj ukvarjat s politiko......pa predvsem na predstavitev moške kolekcije - predvidevam, da bo to paša za tvoje očke.....
gripson
04. 02. 2012 09.12
+3
Ja, v teh časih gre več kot 60% toplote ven preko glave...očitno pa tudi 60% pameti.
InterReflections
04. 02. 2012 09.13
+2
STAJERKA, treba je imeti ministre, ki so lepi in še pametni zravn:-).
gripson
04. 02. 2012 09.13
+1
Aja, da ne bo pomote - to je bilo mišljeno za desnake...
9794106
04. 02. 2012 09.15
-1
gripson nisem bila v dvomih koga misliš - tolko pa sedaj že poznamo med sabo anticerkev ja to velja za takšne kot si ti - ampak kako pametni.....tako, da razmišljajo tako kot ti......ne vem, če je to ravno pametno???
InterReflections
04. 02. 2012 09.16
+1
STAJERKA, vsak, ki je bil proti cerkvi je vedno veljal za pametnega. vedno je bilo tako:-). Praktičen primer je psihiater, ki je bolj pameten od župnika, a oba opravljata podobno delo.
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.19
+1
In vedno, bo, stajerka da ne boš jutri pozabila k maši, pa kakš eurček dala, ker so tolk revni, pa še na TTR nakaži mal da bo Mariborska nadškofija prišla iz rdečih številk.
9794106
04. 02. 2012 09.19
+0
anticerkev ti si zelo potreben ta prvega.....tvoje stanje meji že na fobijo v zadnjem stadiju.....čuvaj zdravje
9794106
04. 02. 2012 09.20
+1
bubko ste pečeni, a res mislite, da vsi desničarji hodimo v cerkev....jaz osebno ne, spoštujem vero in ne insitucije....če razumeš o čem govorim
InterReflections
04. 02. 2012 09.21
+1
Če pa nasprotujejo Družinskemu zakoniku, hočejo dati verouk v šolo, pa hočejo registrirati "koruznike". Valda, da bom fobičen postal.
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.22
-1
InterReflections
04. 02. 2012 09.22
+0
STAJERKA, kdor ne hodi v Cerkev, ni DESNI. Taki samo mislite, da ste DESNI:-).
9794106
04. 02. 2012 09.26
+1
InterReflections
04. 02. 2012 09.28
+2
STAJERKA, očitno ja, če praviš da hodi v Cerkev:-).
9794106
04. 02. 2012 09.34
-1
no in koga še imaš potem na levici - takšna delitev je nesmiselna.....v Sloveniji gre za dva pola: kao levico predstavljajo politične garntirue iz preteklega sistema, desnica je nasprotje tega in zagovornik osamosvojitve....se pa kažejo prvi obrisi sredine, ki je bo iz generacije v generacijo več......
InterReflections
04. 02. 2012 09.39
+1
STAJERKA, sploh ni res. LEVIČAR je ateist, DESNIČAR pa vernik.
cau-curaku
04. 02. 2012 09.04
+3
Čak nas 10+100 prevar in goljufij, tako ga bomo/boste *..., da nam/vam ne bo čisto nič jasno !!!!
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.07
+0
Maancy
04. 02. 2012 09.02
+1
Baje bo že danes..Gorenjak zakurblal svoje ministrstvo, tako da lahko rezultate pardon pobege iz države že prihodnji teden..
InterReflections
04. 02. 2012 09.03
+1
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.05
+4
gripson
04. 02. 2012 09.08
+0
Manči- desnaki še imen in priimkov svojih ne znate napisat prav... Sicer pa....mi je prav žal, da ni v vladi več žensk, predvsem pograšam predsednico vlade - upam, da v prihodnje...
tron3
04. 02. 2012 09.02
+1
Recesija bo se še poglobila, vedno več ljudi bo revnih, nezaposlenost se bo še povečala, itd,,,,, kakšni tolovaji bodo vodili to državo, katastrofa,
sasocat
04. 02. 2012 09.00
+3
Jaz še kar ne dojemam da bomo ta grdi prevarantski ksiht gledali 4 leta in seveda njegove ritolizniške lutke?????In ti ...kako je že rekel Erjavec...kompetentni ljudje nam bodo dirigirali???Joj joj kam smo prišli :( Sicer pa JJ je napovedal predčasne,kdaj bodo?
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 09.04
+2
InterReflections
04. 02. 2012 08.57
+0
Kategorije državljanov Slovenije: 1. Slovenci: strpni in toleranti 2. Slovenceljni: nestrpni in netolerantni do "trenirkarjev". Jodlajo po mestu in vpijejo:"Tukaj je Slovenija!" 3. "trenirkarji": nestrpni in netolerantni do Slovenceljnev. Hodijo po mestu, kažejo 3 in vpijejo:"Srbija" Sedaj pa sami presodite, kam spadate!
Xit
04. 02. 2012 08.56
-1
ANTICERKEV26 je bil zbrisan, hahaha. Tolk o njegovi kulturi komunikacije.
Xit
04. 02. 2012 09.04
-1
Bos ze sam pogruntal kje si bil izbrisan. Ce ti ne rata, potem je to se en dokaz vec, da pises take neumnosti, da sam ne verjames da si avtor le teh.
InterReflections
04. 02. 2012 09.06
+2
Ponoč se malo hecam, pa se čez dan pobriše:-).
NightWishFan
04. 02. 2012 08.54
+0
Eni ta isti komentirajo politiko čez celi dan... Kaj ste plačani za to?
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 08.56
+1
Mirsad Miro Muharemovi?
04. 02. 2012 08.45
+6
Desničarji. Z vsemi sredstvi ste rušili Pahorja, mu metali nemogoča polena pod noge na vsakem koraku, izsiljevali referendume, na katerih ste zavrnili pokojninsko reformo, zakon o malem delu, itd.evo, JJ vas peljal na stran kot male šolarčke,
justinijan
04. 02. 2012 08.49
-4
a jj kriv za refer.o homosex oz.njih pravicah?
Barbara Kopa? 1
04. 02. 2012 08.49
+4
Če se prej desničarji niso strinjali z reformami se bodo pa zdej, ko je njihov JJ na prestolu, zdaj bodo pa za vse reforeme ZA, tudi če bodo delali do 70 leta, da bodo plačevali vrtce za vse otroke ne samo za enega.....itd. Zdaj bodo šli na referendume in ponosno obkrožili ZA, ker njihov JJ je car.
Xit
04. 02. 2012 08.49
+1
Sorry Miro, ampak ti si neumen. Enkrat reces, da so se desnicarji z 26 poslanci zavithel na vrh parlamenta, pol pa trdis, da so desnicarji rusl Pahorja z referendumi. In vsi vemo s kako ogromno vecino so na referendumih padali Pahorjevi predlogi. Odloc se zdaj kako velika in mocna je desnica? Ima cez 75% kot je blo to na referendumih, al ima le 26 poslancev, kolikor je SDS dobila na volitvah. Ce je se kancek zdrave pameti v tvoji glavi bos uvidel, da glas proti na referendumi ni bil glas za JJ.
Mirsad Miro Muharemovi?
04. 02. 2012 08.56
-1
Sorry Xit,ma vidrugi ne priznavate resnice
Xit
04. 02. 2012 09.01
+3
miro kaka je resnica? Zakaj je Pahor zgubil referendume s tako vecino? Zakaj JJ ni dobil prav referendumskih glasov, za kateri ti govoris, da so jansevi, tudi na volitvah? Jst priznavam resnico in zal je resnica taksna, da nimamo enga dobrga kandidata v parlamentu. Ce ga imamo, promoviraj njega ne pa da pljuvas po ostalih.
justinijan
04. 02. 2012 10.59
+2
bubko, krivi niso tim. desničarji in jj, krivi so ostali, ki enga zakona ne vejo skupaj spravit, sem pa še lako šteješ semoliča in druge sindikate,katere morali takoj ukinit.kot vlada tudi predstavniki sindikatov skrbijo samo za svojo rit,
justinijan
04. 02. 2012 08.42
-1
mirsade,ne lapaj tolko........odidi če ti je tako slabo.......sem že mislil da te ni več tu.....
justinijan
04. 02. 2012 08.43
-4
p.s.lapaš in lapaš, kot je že nekdo zapisal, kaj ti je jj kriv če ostali ne vejo se zmenit....
justinijan
04. 02. 2012 08.48
-3
justinijan
04. 02. 2012 08.48
-3
ti odgovorov niti ne veš,ti samo nekaj lapaššššššš
justinijan
04. 02. 2012 11.01
+2
mirsade na kolko pcjev si tekel da bi mi dal vse te minuse?