Slovenija

Tesla, avto prihodnosti

Ljubljana, 23. 09. 2010 18.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Jan Golja/Janez Usenik
Komentarji
39

Po ljubljanskih ulicah je zapeljalo povsem novo električno vozilo. Športni lepotec prihodnosti je prvi, ki je napolnil baterije v novi polnilnici. Tesla roadster v samo 3,7 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro.

Po ljubljanskih ulicah je zapeljalo povsem novo električno vozilo. Športni lepotec prihodnosti je prvi, ki je napolnil baterije v novi polnilnici. Tesla roadster v samo 3,7 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adolph
24. 09. 2010 12.03
-1
Sanjaci . . ..
Ramzess
24. 09. 2010 11.35
Janus13="res, najdemo veliko "izumiteljev", ki so izračunali možnost uporabe energije kvantnega polja za dosego zastonj neomejene energije, toda te trditve so za zdaj popolnoma neznanstvene in še nihče ni izdelal delujočega prototipa. V tem hipu še ni načina, kako energijo kvantnega polja, ki jo lahko po zakonih fizike izrabimo le neznaten odstotek, učinkovito "požanjemo", morda pa bo to možno v prihodnosti. Več lahko prebete denimo na Wikipediji pod geslom zero-point energy." Ne zgolj izumiteljev, ti ljudje znajo narediti kar konkretne naprave za ta namen, ki delujejo kot treba, navsezadnje je že denimo Tesla znal to dobro izkoriščati, seveda je bil, kot njegovi sodobniki, zelo previden v odnosih z oblastmi, zato proizvodnja teh naprav še ni mogoča, čeprav obstajajo več kot dobri načrti itd., ker jih agentje različnih vej oblasti, oz. agencij oblasti ves čas, za vsako ceno, preganjajo, in onemogočajo delo. Na netu lahko zasledimo veliko zgodb o uničenem delu takih ljudi, in o njihovih smrtih v sumljivih okoliščinah. Ti ljudje v sklopu projekta Orion svoje znanje skušajo spraviti med ljudi, v javno rabo, kar bi seveda zelo škodovalo vplivu in moči elite, ki jih neusmeljeno preganja. Toda dovolj so pametni, da so ze zavarovali, v primeri da bodo potisnjeni v kot, bomo kmalu po tem imeli vsi dostop do njihovega znanja, načrtov in podatkov, menda ni treba razlagati kako. V Wikipediji pa itak ne piše vse kar bi lahko in moralo, tako se ne kaj preveč zanašal (samo) na to stran. Poleg tega je omenjen portal ravno tako žrtev cenzuranja s strani različnih svetovnih vladnih agencij, ipd. Tako kot trdimo, da so eni pred uradnim časom, ste drugi žal za njim, ne vidite kaj se v resnici dogaja okoli vas, treba je prej ali slej pogledati tudi izza kulis te stvarnosti, ki je oblikovana za ljudi - robote. Električna vozila nimajo prihodnosti, ker poleg vseh ostali električnih porabnikov ne bi nikakor proizvedli dovolj elektrike za vse (so prav tako dokazali), brez škode za naravo in človeka, tako nismo v bistvu nič pridobili, polek tega še vedno ostajamo v zanki odvisnoti, ter posledično nadzora in kontrole.
Odpri.oci
24. 09. 2010 11.21
Žal nikjer ni navedeno oz. objavljeno, koliko časa se polnijo ti električni avtomobili......
MrRudi333
24. 09. 2010 10.03
To je prihodnost,bravo!Vse stvari so za ljudi.ISamo izbrat moramo Modro,da je prav za vse,zudi za okolje!To je pot!Začenja se Nova Doba,Nova Era.Priče smo Vsi!Naprej naši!Na Sončno energy!Naj vse poganja Sonce in Ljubezen!,,..,
MrRudi333
24. 09. 2010 10.01
To je prihodnost,bravo!Vse stvari so za ljudi.ISamo izbrat moramo Modro,da je prav za vse,zudi za okolje!To je pot!Začenja se Nova Doba,Nova Era.Priče smo Vsi!Naprej naši!Na Sončno energy!Naj vse poganja Sonce in Ljubezen!
Kukulkan
24. 09. 2010 09.56
aha, od cesa bi pa drzava zivela? sj najvec zasluzi od uporabnikov navtnih derivatov. japonci so se zdavnaj naredili taksen auto ali nobena drzava noce uvazat. vse so morali unicit
MIZANTROP
24. 09. 2010 09.49
Čudovito, avtomobil ki proizvede nič gramov ogljikovega dioksida na prevoženi kilometer. Energija za pogon motorja je elektrika. Dajmo še stanovanja ogrevati na elektriko, nič gramov ogljikovih emisij na vsako stopinjo celzija. Elektrko pa bomo uvažali iz Kitajske, naj si kar oni uničujejo okolje, našo pa bo lepo, čisto, dišeče.
Tonček Balonček
24. 09. 2010 09.27
Kolikor je emni znano, velenjski lignik in trbovelski premohg nista obnovljiva vira, pa uran v Krškem tudi ne. A napredek je zdaj ta, se bomo vozili na premog. Zkaj s ene bi tudi ogrevali naelektriko, kot smo se nekoč! Zakaj bi v hiše kopali cevi in plinovode, če zadostujejo štiri žice?
Neikius
24. 09. 2010 08.47
Pa kaj se sekirate ker nimate v svoji vasi te vtičnice? ŠE vedno si jo lahko naredite sami pred svojo hišo. V sloveniji ima 65% prebivalcev hiše, torej sploh ni problem... ravno v ljubljani se rabijo javne vtičnice. Pa itak je to prepočasi za praktično rabo. 1 vtičnica pa 100.000 ljudi? :D
Neikius
24. 09. 2010 08.43
Eh, kritični ste. Nekaj časa nazaj se je pisalo o posebnem sistemu za elektrčne avtomobile, kdo bo pa polnil 15 ur na kabel? Pri električnem avtu je 200 km recimo dosegljivosti čisto dovolj za slovenske razmere. Problem je polnjenje, to se vsi strinjamo, kako pa to rešimo? Baterije v avtu so izmenljive. Prvič ko "polniš" plačaš pač kavcijo, potem pa vsakič samo na hitro menjaš baterije s pomočjo posebnega avtomata - torej prazne za polne. Preprosto, hitro in učinkovito. Če želijo da bo kdaj zaživel elektrčni avto rabimo nekaj v tem smislu. Ali pa električni avto na gorivne celice, tudi to je ok. Polnjenje na kabel je pač absurd :) Tesla je pa drag lotus za bogataše ki se lahko hvalijo s tem.
Red_October
24. 09. 2010 07.53
Slovenc07,eh,za tisti vaš cviček se že ne bom vozil k vam.Je pa že radenska boljša kot tista vaša žveplana vodica .
Darko32
24. 09. 2010 07.25
Električni avto bi bil prihodnost, če bi se kombinirala v vozilo naslednja energija, ki bi se izrabljala. Pri vleki oziroma pospešku bi se uporabljala sončna energija, baterija in manjši agregati za polnjenje baterij. Pri zaviranju pa se uporabljala energija, katero bi proizvedel elektromotor, kateri bi se spremenil v generator in tako bi energijo vrnil nazaj z polnjenjem baterij. vendar tukaj je osnovni problem kvaliteta in kapaciteta baterij.
robi84
24. 09. 2010 07.04
Nekdo je že pojamral za Dolenjsko. Če dobro pogledam zemljevid Slovenije je boga cela JV Slovenija ter Pomurje. Aja tako je tudi v gospodarstvu. Za naše vrle politike je center točka NIČ Ljubljana... Le tako naprej z razvojem električnih vozil....
LomilkaSrc
24. 09. 2010 05.36
marinaio 23.09.2010, 20:48 vode ni na pretek in glede na to da se ljudje ne zavedajo kakšen pomen ima narava bo še te hitro zmanjkalo! vodik pri izgorevanju daje čisto navadno vodo. samo za info če si prespal uro kemije :) H2 O = H2O avtomobil na vodik bi lahko vodo na izpuhu recikliral in jo vračal v rezervoar. enegijo za začetek elektrolize pa itak potegne iz akumulatorja.
myworld
24. 09. 2010 01.34
igor.gojcic ta tvoj komentar je pa edini pameten komentar odkar si se prijavil na forum! kar je napisal je povsem res iz znanstvenega stališča. prihodnost ni v elektro vozilih, prihodnost je v vodiku.
Janez Usenik
24. 09. 2010 01.11
igor.gojcic - res, najdemo veliko "izumiteljev", ki so izračunali možnost uporabe energije kvantnega polja za dosego zastonj neomejene energije, toda te trditve so za zdaj popolnoma neznanstvene in še nihče ni izdelal delujočega prototipa. V tem hipu še ni načina, kako energijo kvantnega polja, ki jo lahko po zakonih fizike izrabimo le neznaten odstotek, učinkovito "požanjemo", morda pa bo to možno v prihodnosti. Več lahko prebete denimo na Wikipediji pod geslom zero-point energy. Glede kolapsa sistema - v skandinaviji (milsim da na Danskem) so naredili točen izračun - za celotno delovanje cestnega prometa bi morali produkcijo energije povečati za cca 20%. V Sloveniji bi verjetno zadostovala ena nuklearna eletrarna.
Janez Usenik
24. 09. 2010 00.55
Reči, da je prihodnost vodik, ne pa štrom je tako, kot bi rekel, da tvoja ura dela na baterijo, ne pa elektriko. Vodika na zemlji v čisti obliki ni in pridobiva se s pomočjo elektrolize vode. Torej elektrika v vodik, vodik v energijo. Vodik je torej oblika shranjevanja energije in ne vir energije.
Ramzess
23. 09. 2010 23.47
Chupa="Prihodnost je vodik, ne pa štrom." Žal niti vodik ni prihodnost, prihodnost je energija iz kvantnega polja (ali točke nič ali etra, kot so imenovali včasih), tehnologija obstaja, a se raba in prozvodnja zavzeto preprečujeta. Nerazgledani ste ljudje. Hibridna cvozila so nateg, električna prav tako, vozilo odvisno od omrežne elektrike ne more biti prihodnost, ne zavedate se, da ne bi bilo mogoče proizvesti dovolj elektrike za pogon vseh vozil, če bi jih imeli vsi, plus javni prevoz in druga vozila, sledil kolaps. Z malo zdrave pameti bi vam to moralo biti jasno. Prihodnost je v popolni neodvisnosti (raba energije kvantnega polja npr.) od obstoječih virov energije, namesto tega nas venomer zapletajo v zanko odvisnosti, da nas lahko nadzorujejo, zato pravimo da so hibridi, in električna vozila nateg. Odprite oči vendar.
worker404
23. 09. 2010 23.46
Tesla na vesla ... to je prihodnost za SLO ...
SamUauspuh
23. 09. 2010 23.33