Slovenija

'Splača se samo čakati'

Ljubljana, 21. 02. 2010 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Karmelina Husejnovič
Komentarji
20

Z Vegradovimi stanovanji v Ljubljani je nepremičninski balon začel puščati. Gradbeniki kljub prezadolženosti in blokiranim računom nočejo znižati cen stanovanj, kupcev za draga stanovanja pa ni.

Z Vegradovimi stanovanji v Ljubljani je nepremičninski balon začel puščati. Gradbeniki kljub prezadolženosti in blokiranim računom nočejo znižati cen stanovanj, kupcev za draga stanovanja pa ni.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saki15300
03. 04. 2010 00.28
Lahovnik je za enkrat edini minister kateremu zapam... bomo, če ga bo tudi on polomu.
bastiano
31. 03. 2010 16.49
MINIMALNE in MAX CENE NI, cena je stvar ponudbe in povpraševanja. Ceno vedno določi kupec, ko je nekaj pripravljen kupiti po določeni ceni. Podjetja tvegajo, do bodo šla pod materialne stroške, vendar kdaj je dno doseženo ne reče nek ekonomist ali nek nepremičninar, to pove market sam in kupna moč prebivalstva. KAR NAJ SE RAZPOČI TA BALON, tisti, ki imate namen kupiti stanovanje, če le morete čakajte, saj se bodo podjetja verjetno zlomila prej kot vi. In prav jim je, pohlepnim špekulantom, naj grejo falit vsi po vrsti. Pa še to, uni ubogi emigranti, so te stanovanja itak gradili zastonj. Že iz sočutja do njih, in sovraštva do pohlepnih tajkunov odlagajte z nakupom stanovanj, kar naj se razpočijo, gradbeni lobij, barabe!!!
petdan
22. 02. 2010 11.42
V kolikor bi banke imele enake kriterije pri podelitvi kreditov za gradbene tajkune, kot jih imajo za navadne državljane, danes ne bi bilo godlje, v kateri se gradbeniki nahajajo. Vendar se banke ne sekirajo, saj njihove spodrsljaje vedno morajo sanirati majhni davkoplačevalci.
kajjeres
22. 02. 2010 09.49
'Splača se samo čakati' Komu?
kajjeres
22. 02. 2010 09.47
"Gradbeniki kljub prezadolženosti in blokiranim računom nočejo znižati cen stanovan..." Zakaj pa bi?! - Plače ne dobijo le delavci. - Zaradi "višjega" interesa jim bodo dali posojilo. Plačali ga bomo pa vsi. - Odgovarjal pa tako ne bo nihče.
ciaobella
22. 02. 2010 08.30
2.000 EURO/m2 je MAXIMALNA CENA za NORMALNA stanovanja v LJUBLJANI ! NADSTANDARDNIH skoraj NI...vse kar se oglašuje kot nadstandard je standard, ALI PA CELO MANJ KOT TO ! Celovški dvori niso vredni niti 2.000 Euro/m2...LOKACIJA JE PODEN...med Litostrojsko, obvoznico in Celovško...betonski raj !
McClain
22. 02. 2010 08.11
Samo . JST, hisa je 7 minut od avtoceste MB-LJ, podatka o parceli nisem dodal, ker je irelevanten; zato, ker je parcela velika 3.000 m2. Ce bi bila pa 250m2, kot je skoraj ze standard zdaj v okolici Lj., ali pa tudi ze drugje, pa dodaj ceni se 10.000 Evrov. Nisem pa obremenjen, da hisa stoji ravno na Presernovem trgu ali v meni silno depresivnih Murglah. VSE ostalo je pa vsteto. Pa se toliko, ni vse skupaj vredno, malo se potrpi in sparaj denar, bos lahko se za bistveno manj naredil!!
Samo.Jst
22. 02. 2010 07.39
@McClain: zemljo si pa od babice podedoval... sama hiša oz. bivalna površina je relativno poceni (cca 900€ neto na m2), sam ne verjamem da si všetl v to ceno tudi zemljo, lokacijsko & gradbeno dovoljenje, infrastrukturo, priključke in vse ostalo... ...pa niti če je hiša zgrajena sred Kočevskega roga al sred Prekmurja. Sam za info, med ceno iste bajte (s parcelo) Ljubljana in Kočevje je vmes faktor 8 do 9... za razmislek.
TRUTH1
22. 02. 2010 01.15
PROBLEM JE V TEM da ze nekaj casa obstajata 2 pravni DRZAVI v sloveniji!V Sloveniji obstaja neka kobajagi ekipa. Med bolj znane v njeji spadajo SDS JANEZ JANSA, KATERINA KRESAL,ALES ZALAR, NACIONALNI PREISKOVALNI URAD V CELOTI *S POMOCJO bivsih kriminalistov se je zacelo to sranje in SEVEDA MIRO SENICA IN EN KUP GOSPODARSKIH KRIMINALCOV - IGOR BAVCAR,T2,SLOVENSKAbanka itd.NAREDILI SO PAMETEN NACRT:V ekipo so vkljucili policiste, kriminaliste, sodnike ,tozilce,odvetnike,medije,politiko,banke skratka vse da lahko sami delajo kar hocejo in zaprejo kogar hocejo ali ga odstavijo! Vse to pa bi v prihodje(zacelo ze zdaj)financiral davkoplacevalski denar torej njihove stranke!Na zacetko so jih financirale banke z krediti ki sploh niso bili preverjeni! Oni so tam kjer je denar-politika,vse oblike kriminala, ki naj bi ga kobajagi preprecevali o tem vam lahko povem iz lastnih izkusej da dokaze podtikajo sami predlagajo kriminal in zdaj bi z NPU LAHKO SE ZASEGLI PREMOZENJE! A NE RAZUMETE TO JE KROG poglejte kako je vse nasteto in zdaj pomislite da ste vi tisti na katerega se bodo obesli povem,vam jaz povem nimate pogojov!Vse minuse,ki bi se zgodili pa bi dolocilii ZDAJSNI vladi*dobrim ljudem Borut Pahor..... ZDAJ JE CAS DA JIH USTAVIMO NAVSEPOSLED JIH NI VEC 1000!IN TISTI KI BO NAJEL MIRO SENICO ZA ODVETNIKA UPAM DA IZ TEGA POZNA SVOJO prihodnost! ZAPOR MINUS IN SE MINUS!!!!!!!!!in tisti ,ki imajo doma T2 pazite ker se doma ces telefon vse na drugo stran poslusa!! Kar se pa Bullastifov tice pa vam povem,da so jih skoraj sigurno trnirali za napad na kaksnega ki se jim bo zdaj postavil po robu! Preglejte garazo/dobro da se je vse obrnilo!!!!!TO JE DRUGA PLAT PRAVNE DRZAVE ,.
McClain
22. 02. 2010 00.45
Ze zadnjic sem napisal, da sem za krepko pod 1.000 evrov na m2 napravil hiso; z zelo lepo razvejano (beri drazjo ) streho, z ekoloskim ogrevanjem, talnim gretjem, hrastovim ladijskim podom, nekje celo na roke poslikano italijansko keramiko, z velikim kaminon in razvejanim sistemom na topel zrak po vecjem delu hise, s celo novo kuhinjo, ameriskim hladilnikom in ostalimi aparati vred, z utilityjem s po dvema strojema za 9 kg perila, z dvema pokritima verandama (ki jih sploh nisem stel v kvadraturo!), po meri narejenimi vrati, 10m notranjih ograj, z 32 okni in tremi vrati, s 5m elektricnimi garaznimi vrati in se nekaj boljse opreme je v ceni (boljse ni enako najbolj noro drago !!!), veliko iz Italije in Amerike. Zdaj pa to primerjajte s Hildinimi 3.600 evri za m2 nekega cebelnjaka, cigar gradnja je itak cenejsa kot hisa! Ljudje, NE KUPUJTE NICESAR PO TEH CENAH!!! Ne bo se jim shodilo nategovat ljudi se naprej. Se malo zdrzite, tisti, ki slucajno imate se kaj denarja, ali pa ce se mislite zakreditirati. Ko clovek jemlje kredit za tako dolgo obdobje kot je obicajno pri nepremicninah, je dobro ce kupi nekaj, kar je vsaj priblizno toliko res vredno. In ne toliko, kot si ti nori gradbinci zamisljajo v svojih lakomnih sanjah. I
Nauders
21. 02. 2010 23.06
mi nič ne čakamo, mi nimamo denarja! tudi to je res, pri nas v mestu so cene 1000eur/m2, pa si mlade družine to enostavno ne morejo privoščit
Caterpillar
21. 02. 2010 22.36
Vi kar prodajajte po taki ceni. Ampak ce so slovenci trenutno malce pri pameti, bodo pocakali z nakupi, ker ste gradbinci svinjsko oderuski in prevarantski...
igor.zemljic1@telemach.net
21. 02. 2010 22.32
Gospodje gradbeniki so končno pristali na trdnih tleh in bodo morali tudi cene spustiti tja,saj so do sedaj le te letele pri nas nekontrolirano v nebo in so pristale na nenormalnih višinah,čemur je botrovala nekontrolirana pogoltnost gradbenih lobijev,ki so izkoriščali stanovanjsko stisko v Sloveniji in na ta račun kreirali cene glede na globino svojega žepa,pri tem pa še pridno izkoriščli povojno stisko bosanskega človeka,ki je bil pripravljen delati cele dneve za mizerijo,ki so ji naši gradbeni "USPEŠNEŽI"rekli plača. Pa to je za kozlat.Sedaj pa bi tej isti povzpetniki,ko jim je zanohtalo radi izželi še državo! Ma ne ga lomit ! To pa je že preveč. Če ste zasrali potem požrite skuhano župo,zaprite obiralske firme, odvežite mošnjičke,dajte izkoriščenim to kar jim gre in pojdite na ZZZP-RS ter si poiščite novo zaposlitev. Tako bi to izgledalo v pravni državi,v SLOVENIJI pa je pač tako kot je. Kdor gara dobi po grbi kdor pa legalno krši zakone pa je podjetnik LETA.
salz
21. 02. 2010 21.44
Za 100m2 stanovanja po 4000eur pri nas dobiš 2 novi hiši v Avstriji z 700m2 vrta(Koroška) Ali Avstrijci ne znajo računat ali pa se da Slovenca tako dobro nategnit?
Garfield7497
21. 02. 2010 21.40
Ona naj čaka.Naj tem ubogim delavcem da svojo plačo,pa naj ona živi na minimalcu.Me prav zanima,če bo potem še čakala.
salz
21. 02. 2010 21.36
Če se le da se splača počakat,cene bodo padle šele takrat ko bo bankam zmanjkalo denarja za vračilo lastnih kreditov.Takrat bodo cene padle. Sicer pa ne vem kako sploh kdo verjame,da je stanovanje vredno več kot 4000 eur za m2. 1500 eur je cena kjer se še vedno zasluži in je čisto realna razen če nisi trikrat bolj zadolžen kot si vreden(gradbena podjetja),potem je pa še 4000 premalo za m2.V Avstriji dobiš za ceno 100m2 našega stanovanja 2 novi hiši z 700m2 vrta(Koroška).Res ne vem ali Avstrijci ne znajo matematike,ali pa se da Slovenca tako dobro nategnit?
JanezNovakJohn
21. 02. 2010 20.56
Pahorjeva vlada začela izvajati reforme na celi črti. -Zdravstveno reformo. Posegla je v močan zdravniški lobi in zdravniške nemogoče velike plače, kakor tudi v lastninjenje vzajemne - Tajkunski gradbeni lobi. Lahovnik je zavrnil pomoč Tovšakovi. - Bančni lobij. Prepoved financiranje tajkunov. Ukinjene nagrade nadzornikom in odpravnine - Vojsko in trgovino z orožjem ter zmanjšanje birokratov v vojski. - Železnico, ki je bila vir za krajo državnega denarja Pokojninsko reformo, in še mnogo tega. TOREJ VSI TI LOBIJI ŽELE ZRUŠITI VLADO, Butalci Butalski pa nasedamo nekim lopovskim političnim pasmeznikom in bulmastifom in sprevrženim posameznikom. Rastejo te butale. In iz majhnih butal bomo postali velike butale
Millena
21. 02. 2010 20.31
Ha ha res je ja mi ne čakamo mi nimamo denarja zakon komentar. Ampak tudi resničen.
alterego
21. 02. 2010 20.22
mi nič ne čakamo, mi nimamo denarja!
tron3
21. 02. 2010 19.58
SCT VAM NAREDI M2 ZA 500€, ČE ŽELITE, SEM VIDEL POGODBO, OSTALO JE PA VREDNOST ZEMLJIŠČA, PA SEVEDA UPRAVNI STROŠKI, ARHITEKT.....