Slovenija

Šotorišče na Bovškem jezi lastnike kampov

Bovec, 03. 08. 2014 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lastniki kampov v Posočju se jezijo, ker naj bi jim prvo šotorišče na območju predstavljalo nelojalno konkurenco. Lastnika sta ga postavila, da bi zmanjšala stroške in se izognila birokratskim zapletom, saj novi kampi na območju niso predvideni, domačini in župan pa se zdaj čutijo izigrane.

Lastniki kampov v Posočju se jezijo, ker naj bi jim prvo šotorišče na območju predstavljalo nelojalno konkurenco. Lastnika sta ga postavila, da bi zmanjšala stroške in se izognila birokratskim zapletom, saj novi kampi na območju niso predvideni, domačini in župan pa se zdaj čutijo izigrane.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (100)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peteRFg
05. 08. 2014 14.34
najboljš je imet monopol pod pretvezo, da je kampov že dovolj... a nismo turisti tisti, ki oblikujemo ceno in pa povpraševanje? totalna uradniška in cehovska zbirokratiziranost. veseli so lahko, da kdo še sploh hoče kaj naredit v tej državi.
toukr
05. 08. 2014 14.20
+3
naredimo vsi ki mamo parcele šotorišča!
plasticar
04. 08. 2014 20.29
+1
Ze par let nazaj je gladovono stavko in pol cez nekaj casa kao ugrabljen oz.je izgino .in najdli so ga tam v gmajni shiranega.in vsako leto se spomni da bo malo stavkal.en bivsi major tud ce gre do konca ne bo dosegel nic.lp
lolalavrov
04. 08. 2014 18.36
+11
V glavnem pri nas, če hočeš kaj delati ti naša birokratska država ves čas postavlja ovire in prepreke. Pomaga ali svetuje ti ne nihče, samo zahtevajo, da plačaš vse v roku, pokojninski prispevek, prispevek za zdravstvo, davek, s tem, da se ti to nikjer ne pozna. Svetovanje in informacije še iz kamene dobe, kljub internetu. Zdolgočasene uslužbenke polne svojih travm pa večinoma delajo počasi. Ampak kazni, če tu narediš kaj mimo (tudi zato, ker nisi vedel) so pa astronomske. Najbolje v tej deželici jo pihnejo tisti, ki vse sproti zapravijo (alkohol, cigareti...) potem pa jokajo, da nimajo od česa živet, Njim deželica ljuba Slovenija skrbno pomaga. Na drugi strani pa jo dobro pihnejo tisti, ki so prisesani na državne in občinske jasli, verjamem, da je tako tudi v Posočju.Nekateri imajo boljši dostop in prednost pred drugimi, te povezave so več kot očitne. Od raznih lokalnih turističnih organizacij, do občinskih naročil, da ne govorimo o državnih naročilih. Naš javni sektor ni prevelik zaradi tistih, ki so tam zaposleni, temveč zato, ker mnogi med njimi delajo slabo, oz. v lastnem interesu in interesu njihovih sorodnikov in prijateljev. To moč pa jim omogoča naš pravni sistem in pa sami državljani, ki ne zahtevamo vestnega in odgovornega dela tistih, ki se napajajo iz denarja davkoplačevalcev. Država oz. njeni uslužbenci bi mogli biti hiter servis za državljane, da bi lahko čim hitreje prišli do novih davčnih prilivov, ne pa tako, kot je to sedaj, ko jih moraš skoraj prositi naj ti dovolijo delati in plačevati davke. Pa lep pozdrav Slovenija, moja dežela
uros 1
04. 08. 2014 18.40
+1
Egzekli! Klinc pa taki ljudje, oz. država.
lolalavrov
04. 08. 2014 18.57
+3
Uroš najbolje bi bilo, da se državljani naučimo vračati milo za drago. V ustavo bi bilo treba zapisati, da plačujemo davke samo takrat, kadar nam je država pomagala pri delu in pri pridobivanju dohodkov s katerimi te davke in prispevke plačujemo. In več možnosti bi morali imeti in seveda bolj si upati, da se pritožimo, kadar nam javna uprava ne nudi kvalitetnih, hitrih in brezplačnih storitev, temveč nas pošilja k podjetjem, ki jih je omogočila s koncesijo priti do stalnih in velikih zaslužkov.
gapeeeeeeee
04. 08. 2014 14.34
+20
A nima župan zraven kampa ;)
Vurer
04. 08. 2014 17.57
-2
Samo Piuzi
04. 08. 2014 14.33
+23
Lokalci so napihnjeni nevoščljivi nesposobneži Samo spali bi na hrbtu pa da jim pečene piške letijo v usta. Pokvarjeni in gnili do amena , leni pa da kar smrdi.
uros 1
04. 08. 2014 14.51
-13
Tako kot tvoje komentatorsko ime a ne? - špajz(a)
uros 1
04. 08. 2014 13.58
+23
Sem nov na tem forumu, vendar ko sem bral clanek in komentarje, sem se odlocil malo pokomentirati zadeve (se oproscam za stresice nad crkami). Namrec imam osebno izkusnjo v posocju v zvezi z sotorjenjem in problematika sotorjenja lezi v NEUSTAVNEM sprejetem obcinskem odloku (nekje v 90-ih letih) v petih obcinah, skozi katere tece Soca. Zgodba je naslednja: Bom na kratko opisal. S prijatelji imamo v lastnistvu parcelo blizu Tolmina (Obcina Tolmin) cca 8 hektarjev. Namen je bil vzpostavitev Ekoparka in gozdnih ucnih poti. To se je dogajalo od leta 2002 do 2006. Dostopnost je bila slaba, ravnotako je bila hisa v zelo slabem stanju in ni moglo iti drugace, kot cez vikend (vsi smo bili namrec zaposleni) postaviti sotor za prespat (NA PRIVAT parceli). Pojavi se obcinski inspektor s policajem!! na privat parceli brez naloga in maha s papirji, kjer je bil naveden 10a clen obcinskega odloka o okolju. V odloku je pisalo dobesedno in nic vec "prepovedano sotorjenje v naravi". Brez navedbe ali gre za privat ali obcinsko-drzavno parcelo. Seveda smo morali sotore (na svoji zemlji odstraniti, v nasprotnem primeru sankcija. Seveda sem sel zadevo preveriti na pravni faks h g. Plicanicu (napisal zakon o okolju). Plicanic potrdi, da je clen v obcinskem odloku neustaven, ker posega v clovekovo pravico do lastnine in se marsikaj. Pac obcinski be... ki sprejemajo odloke nimajo pojma o pravu. Resitev nastale situacije je v pritozbi na US sodisce. Clen velja do oslocitve Us sodisca. Sklep: obcinski serif z svojo pravno sluzbo izkorisca ta odlok ( sprejet tudi v obcini Bovec) in izsiljuje in sankcionira prko inspektorata za okolje lastnike parcel glede sotorjenja v naravi ( v nasprotju z ustavo RS!!). Apeliram na lastnike parcel naj dajo v ustavno presojo (pod nujno, tako kot v primeru JJ - vsi enaki pred zakonom) pred leti sprejet clen odloka. Mislim, da bodo marsikatwro oviro pri legalizaciji sotorics odpravili ;)
Mitja o?rbenk
04. 08. 2014 14.35
+9
Je razlika med naravo in stavbnim zemljiščem- parcelo, kjer stoji hiša... Sicer pa naša država skupaj z občinami zgolj prepoveduje in piše zakone in odloke, ki z realnim stanjem na terenu nimajo veliko skupnega... :( Sicer pa je konkurenca zdrava in prisotna skoz po svetu...gost pa se odloči kje bo bival...
uros 1
04. 08. 2014 14.49
+7
Ne gre za razliko. Gre za to, da člen kot tak potegne vse skupaj - meša jabolka in hruške. To se pa s pridom izkorišča. In na podlagi izkoričanja tega člena, so pogajalske pozicije tistih, ki bi radi imeli (legalizirali, plačali takso, itd,..) šotorišča, praktično onemogočena. Mislim, da se niti ne zavedajo, da jih neki veljaki (šerifi, itd,..) za jajca vlečejo samo na podlagi enega stavka, ki pa je proti ustaven.
nebvedu
04. 08. 2014 13.41
+37
To je zdrava konkurenca. Naj pa lastniki kampov spustijo cene ali pa prenovijo ponudbo, da bo konkurenčna.
Transformerji
04. 08. 2014 13.50
+5
maja
04. 08. 2014 13.01
+22
Bil ze dvakrat tu.ful je noro. top sit sefica. vse natur priporocam. Zupana sicer ne poznam, ampak sem mu ful hvalezen,od vceraj dalje je se vecja guzva.vsem ki mislite da v sotoriscu ni wcjev in tusev se motite.
no9
04. 08. 2014 12.39
+7
dejansko kepi računajo 15uer na dan po osebi zato, da grem lahko 1x srat...
Zeljejedec
04. 08. 2014 12.31
+10
Nemu gre v nos k nič ne bo zaslužu iz tega
santamaura
04. 08. 2014 12.12
+62
Najbolj všeč mi je naziv šotorišče. Zakaj bi moral človek, ki svoje proste dni izkoristi tako, da z šotorom raziskuje lepote svoje domovine prenočišče iskati v uradnem kampu, stisnjen med avtodome in prikolice kot en siromak brez parcele, elektrike in vode. Tu denar sploh ne igra vloge. Raje zapravim trikrat več za prostor pod zvezami pri prijazni mladi družini z idejo, kot pa da kot Slovenec v Posočju gledam zaničljive oči lastnika kampa, ko na recepciji povem, da imam samo avto, dve osebi in en majhen šotor.
seba81
04. 08. 2014 12.33
+21
dracon
04. 08. 2014 12.04
+23
Jaz ne vidim problema. Ponudba je raznovrstna tako kot tudi mora biti. Ne bodo vsi šli na šotorišče ker ni WCjev tuša in ostalih komoditet ki jih dobiš v kampu. Je pa prav da je tudi takšna bolj adrenalinska oz prvinska ponudba. Potrebno je imeti raznovrstno ponudbo ne pa narediti en kamp in ga potem kopirati po celem posočju. Kakšna logika "turističnih" delavcev. Ne vem česa se sedaj bojijo tile fosili. Jaz osebno ne bi šel na šotorišče ker mi komoditeta precej pomeni na dopustu. Vseeno pa zelo toplo pozdravljam dodatno drugačno izbiro Očitno so se Bovški turistični delavci učili turizma v Ruskih gulagih ?
vrtojb
04. 08. 2014 11.52
+20
To mi je ravno v zadnjo en znanec (sicer gradbinec) pravil, da so občinski veljaki (v splošnem) že prav noro pokvarjeni.
kkkkkkkyfgfdhfsdgd
04. 08. 2014 11.33
+32
Mafija pokvarjena, super da so naredili sotorisce konkurenca je za ljudi vedno dobrodosla.
timeo
04. 08. 2014 11.24
+37
Leta 2000 sem prvič kampiral v kampu Soča(lastniki družina Komac).Takrat in mogoče nekje do leta 2007,ko je v Slovenijo priromal denar,ki je večino poštenega,delavnega naroda pahnil nazaj,je bilo še dokaj na nivoju,predvsem kar se cen tiče.No,pol pa so začeli skoraj vsi kampi v bližini nabijat cene nočitev,le redki kampi,pa so v novih sezonah razširili svojo ponudbo,tako,da so kampi v Posočju postali izredno dragi,vsaj za kakšno tri in več člansko družino.Cene so skoraj primerljive z nočitvijo v kakšnem apartmaju oz.sobi pri kakšnih domačinih. Tale majster pa je pač izkoristil določene luknje v zakonu,tako,kot naša politična elita,ki to dela že leta,in s tem dejanjem marsikomu stopil na žulj,naredil pa res veliko uslugo družinam in takim,ki jim ne znese nabrat toliko denarja za kampiranje v že skomercializiranih in sramotno dragih kampih. Bravo majster za tako idejo,pa spodbujaj to še pri ostalih lastnikih zemljišč,ki ne vedo kaj bi z njim,boste vi veseli in mi,ki imamo radi tak način kampiranja.SREČNO
timeo
04. 08. 2014 11.36
+14
Aja,ko smo že pri kampih na tem delu Slovenije.Vsem priporočam kamp Vili v vasi Volarje med Tolminom in Kobaridom.Bil tam trikrat s frendi in moram priznat,da tako gostoljubnega lastnika in njegove družine ni daleč naokoli.Človek bo naredil kar je v njegovi moči,da se boš počutil super v tem kampu.Prideš na recepcijo prvič,te pozdravi,kot da že leta kampiraš tam,te počasti z eno ta kratko,ti prijazno razloži,da z avtom lahk sam stvari pripelješ v kamp,si postaviš tabor in avto pustiš na placu pred kampom,ki je v neposredni bližini,tako ni pločevine v kampu in izgleda vse lepše.Skratka,idealno za vse generacije,seveda pa ni primerno za razgrajače,ki ne spoštujejo nočnega počitka.
kitzbill
04. 08. 2014 20.04
+1
mi bli parkrat v kampu liza,bovec, tud lastnik zlo prijaze in pripravljen pomagat
Amethist
04. 08. 2014 11.06
+32
Oh slovenska klasika. Tist k hoce prodret z inovativno idejo, ga je treba takoj zatret. Zato da bojo drugi lahko tud sluzli. Da bi lastniki kampov vlagali v svoje namestitvene kapacitete in se ne obnasali z gosti kot s smetmi (dozivela lastnika kampa v Soci), pa jim ne pade na pamet a? Sicer pa... hvala k ste mi povedali za to sotorisce, bom izkoristla :D
timeo
04. 08. 2014 11.28
+15
Se strinjam,kamp Soča je čudovit kamp,vendar družina Komac se mi zdi,da so potomci Hitlerja,nazadnje,ko sem tam bil,je malo manjkalo,da se nisem spravil na tamlajšega,res so nesramni in prav nič gostoljubni,kot da se jim ne ljubi delat,sam to počno,ker jim je edini vir zaslužka:P
Amethist
04. 08. 2014 15.45
+3
Naso klapo je hotu vrzt iz kampa ob 22:02 (kolkor je pac nucal da je prsu do nas), ker smo sedeli v krogu in se potiho pogovarjali, oddaljeni od ostalih. Mislim sej smo stekali da je treba muziko in ropot po 22ih prekint, ampak lahko opozoris tudi na lep nacin, ne pa z groznjami da nas bo vrgu ven (on je uporabil eno bolj socno besedo), ce takoj ne gremo spat. O.o Tisti resnicno zna z ljudmi. No kolega je po tem od tm umaknu prikolico...
timeo
04. 08. 2014 17.29
+2
Tudi nam se je to dogajalo,pa so bile kakšne družine z podivjanimi otroki bolj glasni od nas,pa smo jih mi poslušali.Kakorkoli,lep kupček denarja je izgubil na naš račun,namreč bilo nas je okrog osem,pa ves teden smo kampiral,pa v njihovem kafiču zapravljali,tako,da smo jim leta puščali ogromne denarce,no,zdaj že leta nič več.Kamp Gaberje in pa kamp Vili sta zdaj že leta naše zatočišče in ni nikakršnih težav,relativno poceni proti ostalim kampom,lepi kotički za se kopat in druge aktivnosti.
bertoolin
05. 08. 2014 00.22
+2
Gabrje je uredu,no ni glih vec stara scena ampak v redu...najbolj pa me je presenetila neprijaznost odgovornih v sicer slikovitem kampu Nadiza,kjer je sefe pravi tiran!
santamaura
04. 08. 2014 10.55
+28
Lastniki kampov in župani v Posočju naj raje malo pogledajo po svojih kampih. V avgustu so njihovi kampi tako nafilani z Italijani in ostalimi turisti, da še miš ne more skozi. Bili bi lahko veseli, da šotorišča vsaj malo sprostijo prenočitvene kapacitete za obiskovalce Posočja. Ne - oni bi najraje v svoje konzerve natlačil toliko turistov, da bi se vsi zadušili- samo, da kakšen njihov sosed ne bi kaj zaslužil
Mythra
04. 08. 2014 10.34
+59
Čestitam za odlično reklamo, ki ste jo s tem člankom naredili temu šotorišču, naredili ste mu ogromno uslugo, zagotovo bo zdaj imel več prometa.
Jo Che
04. 08. 2014 10.21
+29
če ima tisti rus, ki hoče kupit žičnico kaj pameti lahko v teh nagajanjih mladobudnemu investitorju jasno vidi kaj ga čaka ko bo vložil svoj denar v Bovcu ! Bolje da gre investirat v Tunguzijo v Bovcu si lokalni šerifi ne dajo motit pa tudi za turizem jim je vseeno . V svetu občine bi moral vse lastnike kampov in kajakov nagnat iz sveta saj delajo samo zgago razvoju turizma ko branijo svoje pozicije in nagajajo tistim ki hočejo naredit kaj dobrega in novega. Izjava župana na tv je sramota za občino, ki bi se naj ukvarjala s turizmom !