Gospodarstvo
Oglas

Konec težav na vrtu - naredivrt.si

Ljubljana, 18. 06. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Tanja Mele
Komentarji
0

Rastline, naše vsakodnevne spremljevalke, nam poživijo dom, v vrtu pa nudijo prostor za sprostitev, nas oskrbijo z vitaminsko polno hrano, nam dajejo senco ter našo okolico napolnijo s prijetnim vonjem in barvami.

SOS diagnostik - 2
SOS diagnostik - 2 FOTO: SOS diagnostik

Vendar je naš vrt lep le, če so rastline zdrave, zato nas bolezni, hiranje in odmiranje naših izbrank vedno znova spravi v slabo voljo.

Na sledi vzrokom težav in iskanje prave rešitve

Znaki pojava bolezni in škodljivcev se kažejo na rastlinah in jih zlahka opazimo. Da bi znali pravilno ukrepati ter s pravimi sredstvi zmanjšati škodo in preprečiti propad rastlin, moramo ugotoviti, kaj je povzročilo poškodbo, kar pa ni vedno lahko.

SOS diagnostik - 4
SOS diagnostik - 4 FOTO: SOS diagnostik

Strokovnjaki Kluba Gaia in podjetja Unichem smo pripravili preprosto aplikacijo SOS diagnostik, s pomočjo katere boste lažje odkrili škodljivce, bolezni in plevele, ki pestijo vaš dom in vrt ter vam ponudili preizkušene reštive, s katerimi jih boste učinkovito odpravili.

SOS diagnostik je strukturiran tako, da nas v nekaj korakih pripelje do pravilne diagnoze in ustrezne rešitve:

1) izberemo tip vrta, kjer smo opazili težavo,
2) izberemo skupino, s čimer zožimo nabor možnih težav,
3) izberemo del rastline, kjer je težava najbolj izražena,
4) iz galerije slik poiščemo tisto, ki najbolj ustreza naši situaciji,
5) s klikom na sliko identificiramo težavo in preberemo ukrep, ki nam jo pomaga rešiti.

SOS diagnostik - 3
SOS diagnostik - 3 FOTO: SOS diagnostik

Prepoznaj težave v svojem vrtu

Izbira pravih sredstev za varstvo

Ukrepi za varstvo rastlin so pogosto potrebni v vsakem domačem vrtu. Vendar je potrebno ukrepati pravočasno in s pravim, k vzroku usmerjenim pripravkom. ZA rešitev vam v aplikaciji tako priporočamo v prvi vrsti preventivne ukrepe in ekološke restive, ki imajo preverjeno učinkovitost.

Uporaba neučinkovitega ali napačnega pripravka nas lahko drago stane. Bolezen ali napad škodljivcev se razširi na vso rastlino in je tako zanjo usoden. Pomagamo si lahko kvečjemu še z močnimi kemičnimi sredstvi, ki pa zlasti v zelenjavnem vrtu in sadovnjaku niso zaželeni, poleg tega pa za njihov nakup potrebujemo strokovni izpit za uporabo fitofarmacevtskih sredstev (izpit ffs).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1