Slovenija

Solidarnost s šibkejšimi

Ljubljana, 07. 05. 2009 08.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Konfederacija sindikatov javnega sektorja je sodelovala v vseslovenski akciji Rdečega križa Slovenije. Nakazali so 12.375 evrov pomoči, kar zadošča za nakup 825 prehranskih paketov.

Rdeči križ
Rdeči križ FOTO: Dare Čekeliš

Konfederacija sindikatov javnega sektorja se je odzvala na poziv predsednika republike Danila Türka k solidarnosti s tistimi posamezniki, ki so zašli v stisko zaradi poslabšanih gospodarskih razmer. Sindikati so v vseslovenski akciji Rdečega križa Slovenije Lepo je deliti nakazali 12.375 evrov pomoči, kar zadošča za nakup 825 prehranskih paketov.

Poleg tega so sindikati pozvali svoje članstvo, da po svojih močeh tudi individualno prispeva za pomoč tistim, ki so zaradi ekonomske krize zašli v težave in potrebujejo pomoč. Sindikati so tudi s tem dejanjem izkazali solidarnost s šibkejšimi, so sporočili iz konfederacije.

Konfederacija bo popoldne v Domu sindikatov simbolično predala zbrana sredstva generalnemu sekretarju Rdečega križa Slovenije Janezu Pezlju.

Konfederacijo sestavljajo Sindikat vzgoje, izobraževanja in kulture Slovenije, Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije, Sindikat delavcev v zdravstveni negi, Policijski sindikat Slovenije, Sindikat delavcev pravosodja, Neodvisni sindikat delavcev ljubljanske univerze in Sindikat javnih uslužbencev.

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KomentarDOO
07. 05. 2009 12.02
No nekaj imamo od EU-trdno valuto Evro! Hrvati zgubljajo vrednost samo zaradi kune!
Katja Majal
07. 05. 2009 11.48
Navadni ljudje, nimamo nobene koristi od EU. Vedno večji reveži smo. Torej, a še kdo razmišlja o tem, da bi morali brezpogojno izstopiti iz EU?
orangensaft
07. 05. 2009 10.55
Sem ravno hotla napisat kar je napisal Sonas. Navadni ljudje (da tako rečem) smo že zelo solidarni. Problem je v tem, da tisti, ki imajo več, tisti so zelo grabežljivi. Ne vem, komu ta del ni jasen: ko je vso premoženje v rokah (recimo) 5 ljudi, 10000 jih pa nima nič, denar in lastnina izgubita vrednost. Ker ne bo nikogar, ki bi zadeve vzdržav. Ni nikogar, da bi stvari tekle. Pol bo pa spet jok in stok.
sonas
07. 05. 2009 09.44
Tako ... pozivajo ljudi, da so naj solidarni! "Šibkejši" so danes ne samo tisti brez zaposlitve ampak tudi upokojenci in delavci! A ne bi namesto solidarnosti raje poskrbeli, da bi se bili sposobni vsaj ti dve skupini samostojno "preživeti"? Sedaj so "šibkejpši", a je naslednji stadij služnji????? Groza, da morajo ljudje prositi za miloščino!!!!!
Aaron-Heydar
07. 05. 2009 09.20
Ja kaj nam bo to koristilo, če pa bo na koncu vlada popustila EU in bo zmanjšala pokojnine in minimalne plače? Danilo Turk naj raje poziva Slovence, da se uprejo depresivni politiki evropske unije. Če bodo zmanjšali minimalne plače in pokojnine, ne bo milijon evrov rešil ljudi pred propadom.