Slovenija

Sojenje zaradi tragične nesreče pri Arji vasi preloženo

Celje, 29. 04. 2011 11.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Glavna obravnava zoper Branka Mačka, povzročitelja prometne nesreče pri Arji vasi oktobra 2009, v kateri so umrli trije mladi Celjani, je bila preklicana zaradi poslabšanja Mačkovega zdravstvenega stanja.

V nesreči pri Arji vasi so ugasnila tri mlada življenja.
V nesreči pri Arji vasi so ugasnila tri mlada življenja. FOTO: POP TV

Glavna obravnava bi se morala začeti danes dopoldne, vendar jo je celjsko okrožno sodišče preklicalo, ker ni pogojev za začetek obravnave.

Mediji poročajo, da se je Mačku zdravstveno stanje poslabšalo, njegova odvetnica Nuša Maček pa je pojasnila, da objektivni razlogi za zdaj ne dovoljujejo, da bi bil obtoženi sposoben za obravnavo. Zanikala je, da bi šlo za drastično poslabšanje njegovega zdravstvenega stanja, temveč za stanje, v katerem je Maček že leto in pol. Obtoženi se sicer zdravi v psihiatrični ustanovi.

Tragična nesreča se je zgodila 2. oktobra 2009 zgodaj zjutraj na avtocesti Ljubljana–Celje med izvozoma Šempeter in Žalec. Nesrečo je povzročil Maček, ki je vozil pod vplivom alkohola, na avtocesto pa je pri Arji vasi zapeljal v napačno smer. Pot je prestregel 24-letniku, ki je pravilno prehiteval dve tovorni vozili.

Med vozili je prišlo do trčenja, pri čemer je osebno vozilo, ki ga je vozil 24-letnik, odbilo v tovorni avtomobil in nato nazaj na vozni pas, kjer je vanj trčilo še drugo tovorno vozilo. V trčenju so umrli 24-letni voznik ter sopotnici, stari 21 in 22 let, 21-letna sopotnica pa se je huje poškodovala. V nesreči se je poškodoval tudi Maček.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (127)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Diego80
02. 05. 2011 00.34
glej grm al kaj si ze dokler boš zivel v prepričanju da je nekdo ki povzroči nesrečo morilec nebom skupaj prišla ko nekdo umre je morilec potem bi morali nekomu ki nardi nesrečo z gmotno skodo sodit za poskus umora al kaj??glej prodaj avto in se zapri nekam da te nebo kdo poskusal ali pa celo ubil na cesti.......joj joj nevem al sem kitajec al kaj nesreča je nesreča umor pa je nekaj čist drugega!vi pa si zaj mislite kaj hocete!!lp
JurijGrmMlajsi
01. 05. 2011 22.01
Diego80 In zakaj se mi dozdeva, da te ta resničnost s katero se sam ti lahko sprijazniš nekako veseli?
JurijGrmMlajsi
01. 05. 2011 22.00
Diego80 tukaj ljudje ne govorijo o nekih pravnih definicijah, morilec je preprosto zato ker se je SAM odločil da gre v tako situacijo kjer mu je bilo jasno da je velika verjetnost da bo kdo umrl. Tudi pri nenaklepnem uboju so različni nivoji krivde, če npr zdravnik stori napako ob vsej previdnosti in zbranosti ni enako kot če nek aroganten nadutež ne posluša pacienta in zaradi tega ta umre. Slednji je morilec pa čeravno bi hotel ubiti pacienta, prvi pa je zgolj storil tragično a razumljivo napako. Glede inteligence, omejeno razmišljanje ki presoja vsa dejanja in ljudi zgoll glede na njihovo pravno definicijo ni ravno najbolj inteligentno. Glede že trikrat omenjenga dejstva da ne bo strogo kaznovan- tu se strinjam s tabo, sam zakaj to uporabljaš kot neko obrambo, saj to ne pomeni da je on boljši človek, sam da je naša država nesposbna ustrezno kaznovati. Skratka, on je za mene še vedno ničvrednež in morilec, to kar ti vztrrajno navajaš pa je sam še en dokaz da Slovenija ni pravna država.
Spetsnaz
01. 05. 2011 16.01
Nesreca je nekaj drugega kakor umor ! P.s. pa tudi ce povzrocitelj pijan-vinjen-alkohiliziran. Glede na zadnji nesreco...
svegel
01. 05. 2011 15.43
kaj sste me zbrisal
Diego80
01. 05. 2011 13.38
@Diego80 01.05.2011, 00:10 Čakaj malo, kaj ti tu ni najbolj jasno? Kaj pa je potem to, če ni namerno? Dejstva so očitna - alkoholiziran se odpelje v napačni smeri po avtocesti... Kolikor mi je ostalo v spominu je celo menda šlo za stavo. In kaj v tem je nenamerno? Zakj misliš, da je kaznivo pijan sesti za volan? Kazen za taka dejanja naj bo odmerjena po teži dejanja ravno zaradi jasnih dokazov namere samega dejanja. Kot sem že napisal - zame je morilec. glej nevem ne kolko si intiligentn verjetno bol malo ker nobena prometna se ne obravnava kot uboj in nobena kot umor......kar bi moralo bit ne govorim sploh pri nas pri nas niso sposobni obsodit kmorilcev na ustrezne kazni kaj šele voznike.....ce pa ti mislis da bi moralo bit drugače je pa to tvoj problem ....*.......lp
Alexxsaso@yahoo.ca
01. 05. 2011 13.04
@Diego80 01.05.2011, 00:10 Čakaj malo, kaj ti tu ni najbolj jasno? Kaj pa je potem to, če ni namerno? Dejstva so očitna - alkoholiziran se odpelje v napačni smeri po avtocesti... Kolikor mi je ostalo v spominu je celo menda šlo za stavo. In kaj v tem je nenamerno? Zakj misliš, da je kaznivo pijan sesti za volan? Kazen za taka dejanja naj bo odmerjena po teži dejanja ravno zaradi jasnih dokazov namere samega dejanja. Kot sem že napisal - zame je morilec.
lodz68
01. 05. 2011 12.50
svegel 01.05.2011, 09:06 Daj ze nehajte zganjat hudubijo in sirit sovrastvo. Mrtvi naj pocivajo v miru, zivi naj pa trpojo za svoja dejanja. A si ti pobegnil z zaprtega oddelka??? V Ameriki ali kaki podobni državi za tako nesrečo sediš 30 let!!!
Madyy
01. 05. 2011 09.32
Tudi po sedanji Tragediji v Pomurju..spet Trojnem umoru na cesti... Se bo pravosodnoi sistem za prvo obravnavo komaj zbral do leta 2167..? Če ne bo zdravstvenih težav in ostalih zapletov..
svegel
01. 05. 2011 09.06
Daj ze nehajte zganjat hudubijo in sirit sovrastvo. Mrtvi naj pocivajo v miru, zivi naj pa trpojo za svoja dejanja.
sprint
01. 05. 2011 07.07
Neštetokrat sem e ponovil, pa bom še enkrat. Sodno vejo oblasti je potrebno prevetriti do obisti. Sodtsvo enostavno ne deluje, je državnega (našega) denarja pogoltno, sodniki so koruptivni, saj navkljub luknjasti in nedorečeni zakonodaji vseeno ni tako slabo, da ne bi mogli kriiminalce in take patrone kot je ta voznik obsoditi. Aja. Saj sem že omenil koruptivnost. Pri naših sodnikih je ta očitno hudimano velika, ali pa so popolnoma nesposobni in zaverovani same vase. Zato si Slovenski sodniki ne zaslužijo trajnega mandata. Odvzeti jim ga.
JurijGrmMlajsi
01. 05. 2011 01.29
saintjozef Dobro si povedal! To da je že povozil lastnega sina in da še vedno dela neumnsoti sam dokazuje da mu še zanj ni bilo mar.
JurijGrmMlajsi
01. 05. 2011 01.28
Diego80 ni imel namena ubiti, ampak je povsem NAMERNO ustvaril situacijo kjer je vedel da je verjetnost da bo nekdo umrl velikanska.
JurijGrmMlajsi
01. 05. 2011 01.25
Diego80 Še en komentar ki poskuša z zmedeno logiko zmanjšati težo tega dejanja! "a se noben od vas ne vozi"???? Kakšno je to vprašanje? Seveda se, a nikoli tako natreskani kot on, sploh pa v napačni smeri. Eno so nesreče ki se lahko zgodijo še tako previdnemu vozniku, drugo ko se en izrojenec gre frajera in NAMERNO ogroža življenja.
Diego80
01. 05. 2011 00.10
ojoj kakšne odsodbe težke so to .....kaj od vas noben ne vozi al kaj??moram se popravit verjetno je to za komentarje samo vzornih voznikov.....lepo vas prosim kolko prometnih se zgodi z namero??nobena!!pri nas je država nesposobna obsodit morilca na takšne kazni kot jih tukaj zahtevate za voznike.....res pa je da ni kaj čakat na članek da bo bol obširn res je vse znano!!vsi skup trpijo tud povzročitelj pa ga ne zagovarjam ampak skušam bit realn ter seveda obzirn kajti vsak dan je vsak od nas na cesti ce ni pa naj se vzdrži komentarja,,,,,
periot
30. 04. 2011 21.23
Tu se vidi naše nesposobno podkupljivo sodstvo kako dela slabo mi je, rečem lahko le uboge družine teh otrok!!!!!!!! Za včerajšnjo nesrečo pa nimam besed ko pomislim kako zelooo hudoooo mora biti staršema ki sta izgubila tri svoje otroke!!!!!!!! Groza kaj dela narod po cesti!!!! !
haarpo
30. 04. 2011 20.44
Ko pride do obravnave, se stanje poslabša in tako naprej in naprej....... dokler ne zastara. Pol pa po starem....
mac4_m
30. 04. 2011 20.31
čez pet let pa se bo z zdravniškim potrdilom izmikal sojenju, ki mu itak ne bo prineslo dostojne kazni..
mac4_m
30. 04. 2011 20.30
igor.gojcic30.04.2011, 18:06-4 Vsaka medalja ima dve strani, nekateri še vedno vidijo samo eno. Sinočišnji primer iz Ptuja je res tragičen, usoda nekaterim res ne prizanaša. Redki morda veste, da si je povzročitelj sinočnje nesreče, pred leti, na domačem dvorišču, s tovornjakom povozil 3-4 letnega sina, do smrti. Obsojanje po eni strani nikoli ni namestu, vedno se je treba vprašati po odgovosti druge strani, kaj je storila oz. česa ni, da bi izboljšala izhod. Lahko je obsojati, težje je priznati lastne napake, ki jih pri drugi strani (žrtve ali žrtev) vedno lahko najdemo, in niso zanemarljive. Emocije delajo svoje, čeprav jih v presojo ne smemo vpletati. O nesreči pri Ptuju ne poznamo nobenih podrobnosti, ...članek tukaj je jako skop. vemo vse, kar je treba. Prepotentnež je z velikim dragim terencem prehiteval v škarje in ubil tri ljudi. Problem teh prehitevanj v škarje je v tem, da vedno zavirajo nedolžni, prepotentneži pa tiščijo do konca, namesto, da bi prekinili prehitevanje in se vrnili na svoj pas.. Premnogokrat videno, mislijo, da se jim bo vse umaknilo s poti, žal pa jim ne znese vedno..
nekdo...
30. 04. 2011 19.06
igor.gojcic glej vsak dan sem na cesti in vem da se meni lahko nesreča zgodi še danes. Lahko bom povzročitelj, lahko bom "žrtev". V končni fazi se mi lahko tudi zgodi da bom prepričan, da je ravna pregledna cesta prazna in bom šau prehitevat, pa se bo naenkrat znašel avto pred mano. Ampak poglej to da pa peljem v nasprotno smer na AC to pa enostavno ne mora bit nesreča. Ker če si tak * da se ti to lahko zgodi, pol raje daš stran vozniško pa je to to. Oziroma če se ti že po nevem kakem naključju to zgodi, potem slej ali prej dojameš ustaviš na odstavnem pasu, pokličeš dars, policijo, da umirijo promet, da lahko obrneš in varno odpelješ. In pač plačaš tudi kazen, ki ti jo bodo napisali, ker pač nimamo tolko razumne policije da bi rekli, glej rešil si svojo bedarijo na najbolj pameten način, ne dobiš kazni. Aja pa btw proti meni so na AC že bli obrnjeni žarometi in ne ni blo nesreče. Nimam pojma kaj je človek delal. In takrat sem se vprašal kaj bi jaz nardil če bi bil v taki situaciji kot je bil tiste noči tisti fant. In lahko ti povem da nimam pojma kak bi odreagiral ker si pod ogromnim stresom