Slovenija

Sodišče še enkrat odločilo, deklica mora k materi

Mežica, 17. 09. 2011 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primer koroške deklice se vleče še naprej. Medtem ko nihče ne ve, kam je oče skril štiriletnico, je sodišče znova odločilo, da mora deklica k materi. Oče pa je medtem še vedno v priporu.

Oče domnevno zlorabljene koroške deklice je še vedno v priporu, saj vse od oktobra lani skriva hčerko, ki naj bi jo zlorabljal dedek po materini strani. Slovenjgraško sodišče pa je zavrnilo njegovo tožbo, s katero je zahteval, naj mu dodelijo hčerko v varstvo in vzgojo, poroča današnji Dnevnik.

Kot še piše časnik, naj bi sodišče, po njihovih neuradnih podatkih – postopek predodelitve otroka je bil na sodišču namreč tajen – ocenilo, da razlogov, da bi otroka dodelili očetu, ni. Ugotovili pa so, da so pravice štiriletnice hudo ogrožene, saj ni znano, kdo skrbi zanjo.

igrače - 2
igrače - 2 FOTO: POP TV

Zadnja odločitev sodišča glede dodelitve deklice ni presenečenje, saj naj bi sodišče zavrnilo očetove trditve, da je primernejši za varno vključevanje otroka v družbo, saj s tem, da jo je odpeljal neznano kam, kaže prav nasprotno. Na pristojnem centru za socialno delo se po pisanju časnika strinjajo, da je deklica pri očetu ogrožena, saj ne ravna v njeno korist, prav tako pa že nekaj mesecev, odkar je v priporu, ne skrbi zanjo. Sodišče je zato odločilo, da roditelju, ki na tak način ravna z otrokom, ne sme dodeliti otroka, še piše Dnevnik.

Omenjeni primer buri duhove že celo leto, saj je deklico oče, potem ko sta tako slovenjgraško kot mariborsko sodišče deklico dodelila materi, skril, ker se z odločitvijo ni strinjal. Oče namreč trdi, da sta deklico zlorabljala tako njena mati kot dedek, vendar je tožilstvo ocenilo, da spolne zlorabe ni bilo, zato so očetovo ovadbo zavrgli.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SGXXX
18. 09. 2011 22.04
Oceta naj izpustijo! Mislijo, da ga bojo tk' premagali? Ni sans bori se za svoje pravice in prav je tk'
liveandletlive
18. 09. 2011 20.39
+1
poznam primer kjer mati že več let preprečuje otroku stike z očetom. vložila je celo kazensko ovadbo zoper očeto zaradi spolnega napada na otroka ki pa se je pokazala za krivo, kar je celo ugotovilo tudi sodišče. izvedenci so potrdili da mati otroka ščuva proti očetu ter ga zaupa v varstvo tretjim osebam ki ga ogrožajo. sodšče pa nič. Otrok je še kar pri materi, očetu pa nalaga vedno nove stroške za izvedence, vse njegove dokaze mirno ignorira, ter na vse pretege ščiti mater in zavlačuje s postopkom v nedogled. v tej državi očitno veljajo dvojna merila ena za matere - ženske, druga pa za očete - moške. Moški so pri tem očitno nepotrebna nadlega ki jo je treba zapret, ter psihično in ekonomsko uničit. Dobri so le za plačevanje preživnine in financiranje izrojenega sodstva
Jimi1
18. 09. 2011 12.59
Kdo bo odgovarjal za to v nebo vpijočo pravno zmoto tega bednega neodgovornega sistema....? Kdo bo očetu povrnil vso škodo, ki so mu jo že povzročili v "imenu ljudstva" na katerega se ti kriminalci tako radi sklicujejo ?
Jimi1
18. 09. 2011 12.55
Otrok je pač po naših feminističnih zakonih last matere ! Pri določanju sredstev in lastnine pa se odloča "kao" o koristi otroka, v resnici pa gre posredno za koristi in sredstva maščevanja njegove matere.... Očetje imajo pri vsemu skupaj vlogo sužnjev in plačnikov za plače velikih preživnin, za otroke pa nimajo pravice skrbeti oz doživljati radosti svojih odraščajočih potomcev..... Ta razsodba je pač svinjarija, kakršne se v tej državi dnevno dogajajo....
Alexxsaso@yahoo.ca
18. 09. 2011 12.11
Saj drugega od sodstva niti ni bilo za pričakovati. Ne ozirajo se niti na dokaze o zlorabi otroka, niti na dejstvo, da je mati ob rojstvu to punčko dobesedno potisnila očetu v roke, ker je ni hotela imeti. Šele, ko je zavohala denar za preživnino je začela boj za otroka, ki pa je nato živel tako kot je... Oče, drži se, vsi smo s tabo. Bori se in poskrbi za svojega otroka tako, da bo za tvojo hčerko najboljše....
cepec22
18. 09. 2011 01.34
*Sam sem izkusil zarukanost nase druzbe in izgubljenost nasega sodstva. Zenske so same po sebi izgubljena bitja in kaj bodo one z otrokom? Uporabljale ga bodo za izsiljevanje denarja od nekoga, ki so ga zapustile in se mu zelijo mascevati. O druzba, kam smo se pripeljali in kaj vse je treba oprati na sodiscu. Sramotno za vso drzavo pa je nase sodstvo in zakoni. Pa brez zamere!!!!!
baigor
17. 09. 2011 22.34
Edina rešitev za naše sodstvo bi bilo, da bi bili sodniki z omejenim mandatom in voljeni. Takrat bi sodili pošteno, sedaj pa jim je vseeno. Ali delajo dobro ali slabo so do smrti sodniki.
Darko32
17. 09. 2011 17.58
sodišče na koroškem ne sme uporabljati stavka V IMENU LJUDSTVA. Te bolane odločitve so zrasle na njihovem zelniku in izraba tega stavka je žalitev za Slovenski narod.
tomi.passion@gmail.com
17. 09. 2011 16.48
TAJTAJ, NE ŽALI OČETOV IN MOŠKIH, ČE SI SAM OZ. SAMA IMELA TRAVME MI JE ŽAL, A TO ŠE NE POMENI, DA MORAŠ ZDAJ PISATI NEUMNOSTI. PRAV NOBENEGA RAZLOGA NI, DA JE OČE PRIPRT. OČE POČNE SAMO TO, KAR BI NAREDIL VSAK DOBER OČE, ŠČITI OTROKA PRED FEMINIZIRANO BOLNO DRUŽBO, KI ŠČITI ZGOLJ INTERESE ŽENSK, NE PA TUDI OČETOV IN PREDVSEM OTROK.
tacamaca
17. 09. 2011 16.36
že rakoj na začetku povem ,da nisem iz ločene družine ,niti sam ne ločen.Živim družinsko življenje in tale klobasarija,ki se jo gredo s tem otrokom se mi zdi pa nezaslišana.Vtem primeru je jasno,da ne eden ne drugi nista porav zgledna starša.Mi pa ni jasno,da tega otroka ne iščejo z vsemi razpoložljivimi sredstvi,ki jih imajo.Mar v današnjih časih policija ne more od njega izsilit podatka ,kje je otrok.In mati....ja če bi bil na njenem mestu,bi otroka iskal dan in noč.... Oče ,ki je v priporu ,tja tudi paše in še podaljšek bi mogel dobit.Mati pa ob vrnitvi otroka vsakodnevno kontrolo neodvisnih ljudi. Samo čudno se mi zdi,da se do sedaj zudi tisti,ki otroka skriva ,še ni ustrašil za svojo svobodo...seveda če je otrok sploh še živ?????
Miroslav Kokot
17. 09. 2011 15.02
Uničili boste družino oče je brez veze v zaporu in sploh se ne ve zakaj.Samo čakaste da se zgodi tragedija pol pa ne bo nobeden kriv,to je pa sedanje sodstvo,ki je gnilo in nesposobno.Spustite ga in mu dodelite hčerkoče hčerka noče kmami in dedku je nekaj hudo narobe zato jo je treba vprašat zakaj ,stara je zadosti da razume za kaj se gre.
slovenecsm
17. 09. 2011 14.51
Totalno nesposobno sodstvo! Namesto spoštovanja bedastih zakonov jim manjka zdrave kmečke pameti. Takoj spustite očeta ker je priprt brez veze*
milos007
17. 09. 2011 14.28
Zakone pišejo poslanci, ne pa sodniki. Oni jih morajo samo dosledno spoštovati. Drugači jih spet odstavijo poslanci! Zato prosim!
danda293
17. 09. 2011 14.16
dogaja se tako ker se lahko...dokler nekomu ne vrže "pokrovke" v zrak.. zbrat jih na enem mestu pa vržt u luft, dobedno, ker prej tko ne bo drgač... res žalostno kaj se dogaja.
Raztezje
17. 09. 2011 14.04
Lastnega otroka je opeljal, zaradi krivične oločitve sodišča, ki zdaj zavrača njegovo pritožbo, ker je otroka odpeljal zarai njih in ne more skrbeti zanjo, ker so ga brez veze zaprli. Če bi sodišče revidiralo svojo odločitev in skušalo še enkrat ugotoviti, kaj naj bi sploh presodilo, bi morali spremeniti svoje odločitve, tega pa naša sodišča ter javne službe ne delajo, ne glede kako se zmotijo in kakšno krivico povzročijo. Raje boo vztrajali na neumnostih in uničevali življenja, kot da bi priznali svoje napake, ker jih to nič ne stane. Tako zdaj za otrka ne skrbi nobeden od staršev, sodišču in CSD se zdi to v redu in da je tako pravici končno zadoščeno. Kaj pa Varuhinja in policija, a za očeta pa ne veljajo človekove pravice ter zakoni, ki ga ščitijo? Samo v Sloveniji! Pa še tu ne več dolgo...
jez_jezen
17. 09. 2011 14.01
Sej ni res, pa je....groza naše države!!!
Andrejka Lenar?i?
17. 09. 2011 13.49
Tile CSD so za en*!!!!!!Naredijo v otrokovo pomoč čisto nič.Bode pa ta odstavek-ker oče ne skrbi za otroka že nekaj mesecev,odkar je v priporu.......!!!!!ja za boga,kako pa bi skrbel za njega,če so ga priprli-to se lahko dogaja samo v naši državi.
Andrejka Lenar?i?
17. 09. 2011 13.49
Tile CSD so za en K....!!!!!!Naredijo v otrokovo pomoč čisto nič.Bode pa ta odstavek-ker oče ne skrbi za otroka že nekaj mesecev,odkar je v priporu.......!!!!!ja za boga,kako pa bi skrbel za njega,če so ga priprli-to se lahko dogaja samo v naši totalno gnili državi.
terralex
17. 09. 2011 13.40
Ko želiš na KOROŠKEM CENTRU ZA SOCIALO,kaj urediti, moraš pisati v Ljubljano na ministrstvo, da ti tam uredijo, ker SOCIALNE DELAVKE, NIMAJO POJMA IN ENOSTAVNO TE ODPOŠLEJO Z BESEDAMI, NE MORETE DOBITI, KAR ŽELITE NISTE UPRAVIČENI. Ko se vrneš po tednu dni s papirji iz Ljubljane pa dobiš odgovor A STE MORALI PISATI V LJUBLJANO? Za 5 minut uredijo VSE. * ZATO PA SE DOGAJA KAR SE DOGAJA. Držim z očetom!!! Kje piše da matere bolje vzgajajo otroke, žal !
evasle
17. 09. 2011 12.57
stadion 17.09.2011, 12:39 Lahko povem svoj primer. Ko sva šla s partnerjem narazen, ni bilo pri podpisovanju papirjev za stike in preživnino nobenega problema. Sčasoma so stiki postajali čedalje redkejši. Ko mu je žena rodila novega otroka, jima je rekel, da sedaj nima časa zanju in če želita, ga lahko obiščeta (stara sta bila okoli 10 let). Od takrat so se videvali le slučajno, ponju ni prišel niti enkrat več. Preživnine nisem videla že več let, ker se neprenehoma pritožuje. Pri tej stvari ne gre zame. Gre za to, da je s svojim vedenjem ponižal otroka, da še danes prideta čisto rdeča domov, če ga kje vidita. V končni fazi je pa tudi meni zelo otežil življenje. Kje vidiš kakšen privilegij? Deklice iz članka pa ne bi dala ne mami in ne očetu. Kar delajo pa s tem otrokom, je pa višek!