Slovenija

Sodišče prejelo pritožbo Rotnikovega zagovornika

Celje, 12. 11. 2014 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zagovornik Uroša Rotnika je na celjsko okrožno sodišče poslal pritožbo na odreditev pripora. Prepričan je, da ne obstaja priporni razlog. Sodišče mora odločitev sprejeti do petka.

Celjsko okrožno sodišče je danes prejelo pritožbo Mitje Jeleniča Novaka, zagovornika Uroša Rotnika, so danes potrdili na sodišču.

Jelenič Novak je v torek prejel pisni sklep celjskega okrožnega sodišča o odreditvi pripora za Rotnika in takrat napovedal, da se bo takoj pritožil. Po njegovi oceni ni utemeljenega suma za očitano kaznivo dejanje, prav tako ne obstaja priporni razlog. O njegovi pritožbi se mora izvenobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča odločiti v 48 urah, kar pomeni do petka.

Uroš Rotnik
Uroš Rotnik FOTO: POP TV

Nekdanji direktor Termoelektrarne Šoštanj (Teš) Rotnik je od četrtka v 30-dnevnem priporu zaradi sumov pranja denarja, in sicer zaradi nevarnosti vplivanja na priče. Pripor je po zaslišanju odredila preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Celju, ki je v četrtek zaslišala tudi prej pridržanega nekdanjega prvega moža borznoposredniške hiše Medvešek Pušnik, Bogdana Pušnika, vendar zanj ni odredila pripora.

Rotnik in Pušnik sta osumljena kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete, in sicer sumov pranja denarja, storjenih na škodo Teša. Kriminalisti so ju pridržali v torek po kriminalističnih preiskavah, v sredo zvečer pa so ju privedli s celjske policijske uprave na sodišče, kjer so nato za oba odredili največ 48-urno sodno pridržanje. V kriminalistični preiskavi je bil v torek za nekaj ur pridržan tudi davčni svetovalec Darko Končan.

Rotnik, ki je bil direktor Teša od aprila 2003 do novembra 2010, je od januarja 2013 direktor Komunalnega podjetja Velenje. Od tam so v ponedeljek sporočili, da je svet ustanoviteljev Komunalnega podjetja Velenje je na izredni seji na podlagi sklepa o odreditvi pripora direktorju družbe Urošu Rotniku sklenil, da s 4. novembrom suspendira njegovo individualno pogodbo za mesto direktorja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zulj001
12. 11. 2014 18.21
+4
Dokler ne bo"narisal",od kje mu štirje miljoni evrov,obstaja utemeljen razlog ,da ga dajo pod ključ vsaj za dvajset let,ne samo v pripor..........................
flum
12. 11. 2014 14.50
+15
Lopove branijo še večji lopovi. Vsi se pa dovolj dobro spoznajo kako izvrtat lukno v naši pravni državi. Zdej šele lohk vidmo kakšni strokovnjaki so nam spisal pravni red.
renovatio
12. 11. 2014 14.39
+13
ja zdajšnji zakoni podpirajo krajo.....za 800.000e grem tud jaz za 3 leta v zapor......normalen državljan v celotnem življenju ne zasluži pol miljona evrov.....nekdo jih pa ukrade pa dobi 3 leta zapora....menim da je vsak državljan pripravljen razkirat 3 leta svojega življenja za tak denar. to niso nobene kazni ampak vzpodbuda za vse ki imajo možnost velikih kraj. SRAMU PA V SLOVENIJI ŽE TAKO NEKAJ ČASA NE POZNAMO VEČ. trenutno stanje je tako da ljudje mislijo da si neumen če imaš možnost in ne kradeš oz. jemlješ podkupnin.
me987
12. 11. 2014 13.57
+12
takoj moramo spremeniti kazenski zakonik. prepovedati se mora izločanje dokazov, neutemeljene pritožbe pa za še 1x povečajo obstoječ pripor, kazen, itd..
flum
12. 11. 2014 14.53
+4
Ha ha,dej tale predlog v parlament, pa boš vidu kok ti ga bojo raztrgal.
tron3
12. 11. 2014 15.43
+4
me, svetovno znani pravnik, dr. Miro Cerar, se bo takoj oglasil, da je to kršenje pravil pravne države!!!
wolfterier
13. 11. 2014 16.22
+2