Slovenija

So zavarovalni agentje Agencije Mori zavajali svoje stranke?

Ljubljana, 24. 10. 2017 17.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
94

Po objavi prispevka o sumljivih poslih Agencije Mori se je oglasilo kar nekaj ljudi, ki trdijo, da naj bi jih Morijevi agenti pri sklepanju polic za življenjska zavarovanja zavedli. K njim so prihajali z lažnimi trditvami, češ da so pri njihovih policah odkrili nepravilnosti. Pri sklepanju novih pogodb pa jih med drugim niso opozorili, da bodo plačevali precejšnje stroške zavarovanja in provizijo agentom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Sklepanje zavarovanj?
    02:19
    Iz 24UR: Sklepanje zavarovanj?
  • Preverjeno! - Sklepanje zavarovanj
    09:00
    Preverjeno! - Sklepanje zavarovanj
  • Preverjeno! - Zavarovanja
    15:20
    Preverjeno! - Zavarovanja

Po objavi prispevka o sumljivih poslih Agencije Mori se je oglasilo kar nekaj ljudi, ki trdijo, da naj bi jih Morijevi agenti pri sklepanju polic za življenjska zavarovanja zavedli. Do njih naj bi prišli z lažnimi trditvami, da so pri njihovih policah našli nepravilnosti, da jim bodo zgolj izboljšali obstoječe življenjsko zavarovanje in jih prepričali o ukinitvi starih polic in podpisu novih. Pri tem jih niso opozorili, da bodo vsakič znova plačevali precejšnje stroške zavarovanja, provizijo agentom in da bodo zavarovalni pogoji na novo sklenjenih polic morda celo slabši. Nekaterim niso povedali niti tega, da prejšnje police sploh ne morejo prekiniti in so še mesece plačevali obroke, dokler jim zavarovanja ni prisilno prekinila kar zavarovalnica.

Preberite še: Kaj se dogaja v podjetjih Smiljana Morija? Tu poštenja ni, tu je v igri samo denar, pravi nekdanja zaposlena

Življenjsko zavarovanje je dolgoročna naložba, opozarjajo v Agenciji za zavarovalni nadzor, in vsaka sprememba oziroma prekinitev je povezana s stroški. "Potrošniki morajo vedeti, da v kolikor jim zavarovalni zastopnik predlaga spremembo oziroma zaprtje in odprtje nove police, je najverjetneje njegov motiv, da dobi novo provizijo od nove zavarovalne pogodbe," pravi direktor Agencije za zavarovalni nadzor.

Zavarovalni agent
Zavarovalni agent FOTO: Thinkstock

Vendar takšnih praks nima samo Agencija Mori, zato je verjetno še precej zavarovancev, ki se niti ne zavedajo, da so bili morda oškodovani. Pred dvema letoma so na Agenciji za zavarovanje odkrili kar 120 000 morebitno sumljivih polic in skoraj 500 zavarovancem, ki so spreminjali polico življenjskega zavarovanja, celo več kot petkrat poslali obvestilo, naj se oglasijo pri njih, da preverijo njihove police. Po njihovem zatrjevanju je bil odziv majhen. Morda tudi zato, ker zavarovancem v pismu niso jasno razložili, v čem je težava, da morda že leta plačujejo zgolj provizije agentom in za koliko denarja so bili s takšnim sklepanjem pogodb oškodovani. mesece.

Odzvala pa se ni niti Zavarovalnica Merkur, s katero Agencija Mori največ posluje. Nekdanja zavarovalna agentka iz Agencije Mori je na upravo Merkurja na Dunaju že pred meseci poslala dopis o morebitnem sistematičnem sklepanju življenjskih zavarovanj na škodo zavarovancev, pa tudi, da naj bi mnogo Morijevih agentov delalo brez licence. Končalo se je tako, da je preko pooblaščene odvetnice dobila opozorilo, da bodo uporabili proti njej vsa pravna sredstva, če ne bo prenehala govoriti o tej temi.

Kaj torej storiti, če so tudi vas agentje zavedli v prekinitev stare police življenjskega zavarovanja in v podpis nove police?

Prijavo lahko pošljete na Agencijo za zavarovalni nadzor, kjer trdijo, da Agencijo Mori že preiskujejo. Vendar do zdaj niso poklicali niti enega od naših sogovornikov, ki so zavarovalne agente prijavili, čeprav so imeli informacije v enem izmed primerov že mesece. Če ugotovijo nepošteno delo agenta, ta lahko izgubi licenco.

Svoje zavarovalne police lahko še enkrat preverite tudi pri zavarovalnicah, pri katerih imate sklenjeno življenjsko zavarovanje. Zavarovalnica Merkur je v pisnem odgovoru sporočila, da so interesi njenih zavarovancev na prvem mestu, in pozvala vse, ki so v kakršnih koli dvomih, da se oglasijo pri njih. Tam lahko preverite, kaj ste v resnici podpisali, kakšni so v resnici pogoji zavarovanja in koliko denarja boste ob izteku police v resnici dobili. Če se ne boste mogli dogovoriti o tem, kako poravnati morebitno nastalo škodo in kdo je zanjo kriv, pa vam ostane še tožba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odgovor na članek uredništva.: So zavarovalni agentje Agencije Mori zavajali svoje stranke?

25.10.2017 ste na http://www.24ur.com/novice/slovenija/so-zavarovalni-agentje-agencije-mori-zavajali-svoje-stranke.html objavili članek z naslovom So zavarovalni agentje Agencije Mori zavajali svoje stranke?

V njem ste zapisali, da naj bi Morijevi agenti pri sklepanju polic za življenjska zavarovanja stranke zavedli, jih prepričali o ukinitvi starih polic in podpisu novih. Navedli ste, da takšnih praks nima samo Agencija Mori, zato je verjetno oškodovanih še več zavarovancev. Pred dvema letoma so na Agenciji za zavarovalni nadzor odkrili kar 120.000 morebitno sumljivih polic in skoraj 500 zavarovancem, ki so spreminjali polico življenjskega zavarovanja, poslali obvestilo, naj se oglasijo pri njih, da preverijo njihove police. Zapisali ste še, da nekdanja zavarovalna agentka iz Agencije Mori trdi, da naj bi mnogo Morijevih agentov delalo brez licence.

Zapisano v članku ne drži. V klicno servisni center Agencije Mori, ki je izrecno pristojen in edini sprejema reklamacije, do danes niso dobili prijav o kakršnihkoli domnevnih spornih praksah agentov pri sklepanju življenjskih zavarovanj. Agencija Mori pa ima prav tako kakovosten interni nadzor nad delom agentov in ko se eventualne nepravilnosti ugotovijo, takoj ustrezno ukrepa. Napak je bilo v dolgoletnem 19 letnem poslovanju malo in so bile hitro odpravljene. Kršitev pogodbenih določil, pravnih aktov in zakona je tudi razlog za odpoved pogodbe in prav to to se je zgodilo v primeru dveh nekdanjih agentov, ki zdaj širita neresnice.

Od 120.000 morebitno sumljivih polic, ki naj bi jih odkrila Agencija za zavarovalni nadzor, se ne omenja, da gre za zavarovalne police, ki jih je sklenila Agencija Mori, temveč gre za splošni podatek, s katerim razpolaga AZN. Prav tako tudi nadzor AZN v Agenciji Mori do zdaj ni odkril nobenih sistemskih napak.

Glede očitkov, da agenti delajo brez licenc, pojasnjujemo, da to nikakor ne drži. Zahteve Agencije Mori so jasne, da se je treba zakona, pogodb in drugih pravnih aktov držati. V primeru eventualnega nasprotnega delovanja, je naša stranka ustrezno ukrepala. Agent brez licence gre lahko na teren samo s svojim mentorjem, ki ima licenco. Vse to je jasno napisano v vsaki pogodbi o sodelovanju z Agencijo Mori, kjer je tudi jasno določeno, da se v nasprotnem primeru to šteje kot hujša kršitev pogodbe.

Agencija Mori in Smiljan Mori

zanju po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, o.p., d.o.o.«

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (94)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pop greznica
03. 11. 2017 19.44
+10
Nisem vedel da Pirčeva Nataška zagovarja tudi take lopove
murate
03. 11. 2017 18.30
+7
seveda so zavajali svoje stranke ,katera zavarovalnica jih pa ne
1pravica
03. 11. 2017 15.55
+2
Vsi ti odpuščeni zavarovalniški agentje niso nc boljši ko sam Smiljan Mori..... Ker so jih odpustil jokcajo.... Ko so pa sami nategoval narod in bližini se zaposleni je bilo pa vse OK.... Ko se gre pa za njihovo rit zdj pa jokcajo.....
torcida975
03. 11. 2017 17.47
+0
Karantanija
25. 10. 2017 16.39
+7
Vse zavarovalnice ukiniti, z Vzajemno vred!
Karantanija
25. 10. 2017 16.37
+8
Ga ni zavarovalniškega agenta, ki vsaj malo ne prinese okoli svojo stranko!
Adolph
25. 10. 2017 10.17
+4
Moj nasvet,ce imate visek denarja potem kupujte zlate ali srebrne kovance in jih zakopljite u vrtu,v sili se dajo te vrednosti vedno menjati v realno vrednost . . . .
jakec1575
25. 10. 2017 10.03
+4
Veliko vec boste imeli (ne sicer od obresti), ce boste vlagali razprseno s trajniki na bancne racune. Kadarkoli lahko prekinete brez posledic, ce vam zivljenje obrne hrbet in denar boste videli takoj. Zivljenjska zavarovanja so v Sloveniji čisti nateg in zgolj zasluzek zavarovalnic. Bezite od njih. Tudi bitcoin je zelo nevarna igra, ceprav deluje vabljivo. Se vedno se ne ve kdo je skrivnosti zacetnik. so mislili, da so ga nasli, pa ga niso. bitcoin je cista spekulacija. Če bo z velikimi zneski postal stabilen trg bo pa pokazal sele cas. eni so sicer postali milijonarji, vendar spekulras vedno le z denarjem, ki ga lahko pogresis. Lahko da bo bitcon novo zlato, vendar ko odpove elektronika odpove tudi bitcoin. En mocnejsi soncev veter in gredo vsi racunalniki v franze. tiskan denar je se vedno zakon, predvsem pa zlato.
Relin Quish
25. 10. 2017 10.09
-1
Ma o čem govoriš, obresti, ki ti jih dajo banke, so manjše od inflacije.
TistoPravo
25. 10. 2017 08.43
+6
Zavarovalnica Triglav dela povsem enake natege, kot vse preostale. V mojem primeru je starejšemu gospodu prekinila kar 2 polici polici A50+, ena plačevana 1500sit mesečno in druga 3000 sit mesečno, prva od 2004 do 2014...druga od 2006 do 2014....sprva še v sit, kasneje v eurih. Agent je starejšega gospoda obiskal in prekinil obe pogodbi, in mesečno premijo združil v eno polico z evidentno slabšim izplačilom ob smrti. Sicer so mu stari polici odkupili z nekim odpupnim zneskom, ki je bil seveda bistveno v korist zavarovalnice...premija v novi polici ob smrti pa se je bistveni znižala oz.se je začela odštevati z leti znova, kar je seveda pomenilo da ne bo nikoli zaradi starosti mogel doseči premijo ob izplačilu v primeru smrti starih dveh polic. Nateg d.o.o., ki ga podpira direktno državni vrh...da se z ljudmi tako dela, da imajo čimanj oni pa čimveč....pritožbe ni, ker ponavad dobijo tej agenti stare ljudi same doma in jih preslepijo, in njihovi svojci pridobimo informacije prepozno.
adijostevi
25. 10. 2017 08.20
+10
Če varčuješ 20 let po 50 eur je to 12000 eur. Po 20 letih si boš lahko kupil mogoče en dopust ali kak stari zvožen avto.Danes še mogoče dobiš za 50 eur kaj, po 20 letih ne boš dobil nič, ker bo inflacija vse popapala. Vse skupaj je to ena velika goljufija. Zavarovalnice so največje vreče brez dna. Če bi morale zdaj vse zavarovalnice izplačati vsem zavarovancem premije tega denarja enostavno NIMAJO!!!!! NATEG DA TE KAP. Nikoli nič sklenit, raje kupujte vsak mesec 1 gram zlata, kot pa tem zavarovalniškim MAŠKARJEM nasedat. Vsak ki je brez službe je zav. Agent sami klovni!!!!
keved
25. 10. 2017 09.08
+0
Čakaj malo ne računa se to kar tako po domače. Kje imaš pa kakšne obresti obračunane, in obresti na te obresti, in upoštevano inflacijo ipd.?
bb5a
25. 10. 2017 08.09
+8
Katera zavarovalnica pa ne nateguje?
Amnasty
25. 10. 2017 08.06
+9
Meni je on že skos deloval "mutivoda". Prav na obrazu se mu vidi da je nakladač.
murate
03. 11. 2017 18.33
Enmajstr
25. 10. 2017 08.00
+3
Življensko zavarovanje potrebuje 90% ljudi, praktično ga ne potrebujejo samo bogataši. Je pa svinjarija, da se zavaja ljudi in se prekinjajo stare pogodbe, samo zato, da se sklepajo nove.
Hitri Jezek
25. 10. 2017 02.43
+0
Ma ne kje pa😀
natolcevanjenapolno
24. 10. 2017 23.01
+25
Kratko in jedernato, DA zavajali so.
Draža
24. 10. 2017 22.43
+4
Tujina,varčevanje samo zunaj države.
pinko1813
24. 10. 2017 22.54
-2
ZivljenjeJeResLepo
24. 10. 2017 22.25
+7
Mene so v zadnjih dveh letih vsaj 3 krat klicali, da so neke spremembe pri moji zavarovalni polici,.. Hec pa je ta, da mi je življensko zavarovanje poteklo pred cca. 4 leti in ga sploh nisem imel. Pa sem se šel še jaz to igro in sem se delal zainteresiranega, potem pa sem jih na koncu vpršal od katere zavarovalnice kličejo,.. Tukaj so imel idober odgovor, niso pa ga imeli, ko sem jih vpršal pri kateri zavarovalnici imam zavarovanje,... Je pa res, da me nikoli niso klicali iz Agencije Mori. Ampak so bili neki drugi. Nebi o imenih ,da me nebi kdo tožil,...
Karantanija
25. 10. 2017 16.42
+1
Vedno klicarijo, da so neke spremembe. Vedno rečem, da nočem nobenih sprememb. In pozabijo, in kličejo znova in znova ...
patriot5
24. 10. 2017 22.15
+23
Ko tega tipa samo slišim, me mine, da bi se zavaroval.
CURVANORD Zanetti
24. 10. 2017 21.58
+0
Jaz zelim prekinit zivljensko zavarovanje in zelim novega,to stvar zelim uredti z Morijem na 4 oci najbolje da ga kar poklicem osebno novo polico zelim zavarovati za novo premijo,ki bo znasala okroglih nic evrov
Armonia
24. 10. 2017 22.06
-1
Veš kaj, polico si raje skleni v Liverpoolo, ko boste šli na povrattno tekmo. Pazi samo, da bo razmerje vplačane premije zavarovalno kritje vsaj 1:7, aja oprosti zmotil sem se 0:7 buahhaha
Martin Riggs
24. 10. 2017 21.51
+7
Merkur zavarovalnica tud zavaja.
Draža
24. 10. 2017 22.42
+0
Napiši na google : zavarovalnica merkur forum ,vse tibo jasno.
kolbek460
24. 10. 2017 21.51
+16
Nič novega ,temu rečejo oni poslovni produkt ,,goveda brez morale in etike ,skratka oderuhi in goljufi na m3,