Slovenija

So mobilni vrtci rešitev?

Ljubljana, 10. 07. 2008 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ministrstvo za šolstvo zaradi pomanjkanja prostora v vrtcih obupanim staršem ponuja mobilne vrtce oziroma zabojnike.

Ministrstvo za šolstvo zaradi pomanjkanja prostora v vrtcih obupanim staršem ponuja mobilne vrtce oziroma zabojnike.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

brankasrbijanka
12. 07. 2008 14.52
Pa TB kakšna nizka rodnost. Vsaka druga je noseča, ozri se. Vse imajo že en BOOGABOO voziček in drugega MCLAREN, pa še trebuh... To je nateg ta nizka nataliteta. Zavesti uboge Slovenčke, da si ustvarijo številno družino in potem jih dobesedno J.E.B.A.T. Za kruh bodo že imeli... Kaj drugega pa tako ne rabijo.
brankasrbijanka
12. 07. 2008 14.49
Ja te mobilne vrtce naj kar v trgovske centre postavijo, da se bodo malčki počutili kot doma. Tja jih namreč vozijo Mamice (moram obvezno napisati z veliko začetnico, ker to so ene in edine, ki znajo rodit, da ne rečem kaj grdega) na sprehod, da se malo podružijo, navžijejo zraka???
Tonček Balonček
12. 07. 2008 14.43
Glede na nizko rodnost bi bilo zelo primerno in učinkovito, če bi vlada organizirala mobilne oplojevalce, s certifikatom seveda!! Zver bi bil zagotovo za to, iz lastne prakse!
Buena Vita
12. 07. 2008 08.19
ZAKAJ SO PA ŽUPANI,KAJ IMA MINISTRSVO Z VRTCI VEDNO ZAKURIJO OGENJ,MINISTRSTVO PA NAJ GASI,TA KI JE POŽAR VŽGAL GA NAJ GASI VSAJ ENKRAT
porsha
11. 07. 2008 16.40
meni se zdi pa to odlična rešitev. trenutno imamo baby-boom generacijo, čez par let bo pa otrok spet bistveno, bistveno manj... zakaj bi dajali ogromne vsote denarja za gradnjo vrtca (ki se ne zgradi v enem mesecu), čez tri, štiri leta bodo pa vrtci na spet na pol prazni.
Prvo Borec
11. 07. 2008 11.54
igor.gojcic pardon ""Prvo Borec="Glede kontejnerskih sosesk socialno ogroženih, pa ne rečem nič." Najbolj, da res ne. "" Ker je sramota za moderno družbo, da dela take soseske. Na kratko povedano !!
Ramzess
11. 07. 2008 11.18
Prvo Borec="Glede kontejnerskih sosesk socialno ogroženih, pa ne rečem nič." Najbolj, da res ne. Nevem, če je imel, kdo priliko brati zgodbe o ameriški administraciji v zvezi z zadevo s kontejnerji za revne, ljudi na dnu družbe, ipd. Zadaj so bili groteksni interesi te administracije, ker so vedeli kaj se bo zgodilo in na to računali, pač del večjega plana. Postavili so kontejnersko naselje, ki ga je kasneje tornado seveda pošteno počistil, in redki preživeli so pač imeli srečo, da so preživeli, državna administracija pa se je tako znebila dela bremena (nekoristnega prebivalstva), vsaj tako so ji očitali. Črn scenarij, ki kar pritiče tej administraciji. Žal se je to kasneje izkazalo za resnično. Res je to malo skrajen primer, a treba je razumeti, da ni vedno vse tako lepo kot se zdi, ali kot nas skušajo prepričati. Ko se bo zgodila prva katastrofa bo prepozno, takrat nobena politična in nepolitična opravičila ne bodo zalegla. Naj namesto tega postavijo varne vrtce in obnovijo obstoječe, tako bodo ustrezali današnjim in jutrišnjim standardom. Zakaj se igračkati z življenji otrok, po nepotrebnem. Kontejner je izključno namenjen temu, da se ga postavi samo začasno, če se obstoječ vrtec zaradi nečesa obnavlja, nikakor pa ni, kot bi očitno tile tukaj radi, trajna rešitev.
Prvo Borec
11. 07. 2008 10.41
Če ni poskrbljeno za spremljevalne objekte, potem sploh ne bi smeli graditi. Samo koga to zanima !! Samo da gradijo stanovanja in si polnijo žepe.
Ro-Zy-YoZi
11. 07. 2008 09.27
ja hvala bogu sej ne morejo občine samo kasirati tax od naših plač, čas je da nas razveselijo tudi s kakim vrtcem in drugo infrastruklturo. Grosuplje je samo lani dobilo 2000 novih družin od infrastrukture dodatne pa ne duha ne sluha, kljub povečanim prihodkom občine?!?!?!??! Tudi druge obljubljanske regije in občine se srečujejo z istim primerom....letos je ostalo brez možnosti vpiusa v vrtec skoraj 260 otrok samo v Janševem gnezdu. Torej SDS, ki je v Grosuplju večinska oblast boli xurac za nas, naše otroke , ker itak preglasujejo vsak predlog v občinskem svetu. Mater to je konstruktivizem, banda desna.
Prvo Borec
11. 07. 2008 07.09
zupancicevajama Nazadujemo potem, če pristanemo na vse to. Pri vsej tej blaginji, ki je in da vrtec košta 2 miliona, potem res ne vidim težave. Kmalu pa bodo spali v vojaških šotorih !!! Totalni kretenizem in voda na mlin Trimu !! Kje so VSI ti vrtci, ki smo jih imeli v socializmu, kjer je bila močnejša nataliteta. Glede kontejnerskih sosesk socialno ogroženih, pa ne rečem nič.
zupancicevajama@email.si
11. 07. 2008 06.36
Meni osebno se zdi resitev prakticna, racijonalna in hitra..Pravzaprav, bi jo lahko uporabili na vec podrocjih..socijala, npr!
sandi101
11. 07. 2008 01.00
Kaj si bodo še izmislili ...
smiley123
11. 07. 2008 00.14
se strinjam zakaj pa ne! mam pubeca v jaslih in tam je ta montažni kontejner pa je noter čist fajn poštiman.Ni nobene razlike med ostalimi prostori.Kar se tiče zime je pa bolj toplo kot pa v ostalih prostorih.Lahk bi pa res na zunanjo stran dali kakšno okrasno steno da glih ne zgleda KONTEJNER
BB92620
10. 07. 2008 22.46
MIslim da bi bili kontejnerji lahko boljši kot marsikateri sedanji vrtec - seveda, če hočeš kritizirati in biti proti, potem rečeš da bodo otroci v kištah ipd. Kaj pa hiša BB, saj je bila čisto v redu !
Tonček Balonček
10. 07. 2008 22.32
Ne klobasaj! V Avstrijio so ti kontejknerji izjeme, iz arhitekturno marketinških razlogov, ne iz funkcionalnih ali kakšnih drugačnih! Le zakaj bi Avstriji potrebovali kontejnerje za otroke, čudno, da pri nas niso predlagali šotorov ali celo ROLE II! Pri takšnem enormnem številu stanovanjsko-poslovnih objektov, ki jih gradijo, kot obsedeni, je vse skupaj smešno, kar nekaj, dase dela vtis, da se dogaja, da se misli, v resnici je pa to skrajno morbidno!! Zaakj nme vzdržujejo obstoječih vrtcev?! Mogoče bo pa z ustvarjanjem regij vse le še neka preteklost?!!
Eastman
10. 07. 2008 22.08
igor.gojcic in pavlo ne govorite na pamet, če ne poznate zadev. Malo poklikajte po spletnih straneh slovenskih proizvajalcev kontejnerjev in našli boste marsikaj. Npr. v avstriji je iz 330 takih zabojnikov narejena cela šola v TREH nivojih, v novem sadu rač. inštitut, v nemčiji hotel. Blepetate kar nekaj v tri krasne ne da bi se prej kaj pozanimali kakšni zabojniki so to.
pavlo@email.si
10. 07. 2008 22.05
RAZVITE DRŽAVE POZNAJO MONTAŽNE HIŠKE!
pavlo@email.si
10. 07. 2008 22.04
NITI V ALBANIJI NISO OTROCI V KONTEJNERJIH!
Ramzess
10. 07. 2008 20.54
Kje pa, človek komaj verjame, ta so to neumnost spravli ven, kaj šele da govorijo o tem. Kaj pa varnost, a se spomnite kaj se sicer dogaja s kontejnerji ob neurjih. Narava vedno bolj nori, tile pa takole, ma ni za verjet. Ko se bo zgodila prva katastrofa bo prepozno, takrat nobena politična in nepolitična opravičila ne bodo zalegla. Naj namesto tega postavijo varne vrtce in obnovijo obstoječe, tako bodo ustrezali današnjim in jutrišnjim standardom. Zakaj se igračkati z življenji otrok, po nepotrebnem. Kontejner je izključno namenjen temu, da se ga postavi samo začasno, če se obstoječ vrtec zaradi nečesa obnavlja, nikakor pa ni, kot bi očitno tile tukaj radi, trajna rešitev. Sicer bomo govorili o generacijah kontejnerskih vrtičkarjev, otroci bo rekli, da so obiskovali kontejnerski vrtec. Kaj sledi, kontejner osnovna šola, morda v nadstropjih. Človek se je že izkazal, in se vedno znova, kot zelo neinteligenten pri predvidevanju posledic.
Prvo Borec
10. 07. 2008 20.34
Kdaj smo jih toliko napravili ?? Še ko smo najbolši sexal, ni bilo problema, kar naenkrat pa je