Slovenija

So Američani pri nas ogroženi?

Ljubljana, 27. 01. 2011 18.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

"Bodite pozorni na ljudi, ki fotografirajo ali spremenijo lokacijo istočasno kot vi," jim priporoča ameriško zunanje ministrstvo, in še: "Preden vstopite v avto, ga dobro preglejte, do vaših ciljev pa nikoli ne hodite ob istih urah in po istih poteh."

"Bodite pozorni na ljudi, ki fotografirajo ali spremenijo lokacijo istočasno kot vi," jim priporoča ameriško zunanje ministrstvo, in še: "Preden vstopite v avto, ga dobro preglejte, do vaših ciljev pa nikoli ne hodite ob istih urah in po istih poteh."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (73)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
29. 01. 2011 17.43
-1
Volek, takih bankovcem sploh nočem; po Severni Ameriki ti težko vzamejo bankovce za več kot $50, ponekod piše da teh bankovcev sploh ne vzamejo. Po trgovinah imajo tudi največkrat aparaturo da takoj pregledajo bankovce. Plačuje se pa skoraj vse s kreditno karto, saj brez kreditne karte sploh ne moreš najeti rent-a-car ali pa sobo v hotelu, ej, pa še air miles dobiš. Plačevanje s cashom je sumljiva zadeva.
nikhrast
29. 01. 2011 17.31
-1
Amerikanci vedo toliko kje je Slovenija kot Slovenci vedo kje je Michigan.
Alojz Železnik 1
29. 01. 2011 14.09
Berem: "So Američani pri nas ogroženi?" in se zamislim: "Pravzaprav niti ne. Ogroženi smo mi, ki živimo tu."
volek
28. 01. 2011 16.08
Ferdox in še ostala druščina z neduhovitimi pripombami. Ste pač ljudje z nizkim IQ in ne razumete poante mojega posta. Nikjer nisem zapisal da je Kitajska demokratična, nikjer nisem zapisal da je ZDA demokratična obe državi pa sta daleč pod nivojem evropskih civilizacijskih norm.
h00ligan
28. 01. 2011 14.44
volek 28.01.2011, 12:21 wow.
porka.malorka
28. 01. 2011 13.07
hahahha Res je!!! mi smo buga-buga. In ameri se nas morajo bati hahahaha
elstar
28. 01. 2011 12.48
@volek28.01.2011, 12:21 Meni in še večini slovencem se kaj podobnega ne more zgoditi. Smo prekratki, da bi gazili po drugih celinah :(
Ferdo Crni
28. 01. 2011 12.36
Volek ... ti si me stoodstotno prepričal ... Kitajska je demokratična in svetel ideal. Kar Nacionalna Banka ponaredke lastne valute tala. To je svetel ideal demokracije slovenskih "volekov". Seveda je amerika črna in nedemokratična, ker se proti ponarejanju, lopovščinam in drugimi "volekastimi" rabotami pač bojuje s policijo in sodstvom.
Ramzess
28. 01. 2011 12.31
Volek, res malo pretitano ravnanje v zgodbi v ZDA, sicer pa tudi pri nas že 50-taka trgovci parkrat obrnejo okoli, preden ga denejo v blagajno, in vrnejo razliko. Ne čudim da se je pri večjih bankovic tako, še večjih pa popolna nejevera, da je sploh pravi, kaj šele dejanski bankovec, za svoj namen. Nevem kako si upaš od 'vojakov', pardon predstavnikov, oblasti, pričakovati opravičilo. Se nisi, no zdaj veš, še ničesar naučil.
volek
28. 01. 2011 12.21
ZDA, nikdar več v to zmešano državo. Naj samo povem, da me je policija hotela zapreti ker sem v restavraciji plačal s 100 $ bankovcem. Natakar me je prijavil policiji, ki je prišla pome s sireno, zaplenili so mi rent-a-car, mojo partnerico so varovale policistke. Ko so ugotovili, da je bankovec pravi in ne ponarejen in sicer po 2 urah, se mi niti opravičili niso. Nagnali so me s postaje kot garjavega psa. Na kitajskem mi je Bank of China za Eure podtaknila ponarejene juane. Zglasil sem se na njihovi policijski postaji, vendar dlje kot do portirja nisem prišel. Povedali so mi, da jih to ne zanima, oziroma da sem ponaredke dobil od taksistov. Zdaj pa odločite katera država je bolj demokratična ZDA ali Kitajska.
Ramzess
28. 01. 2011 11.46
Fotografijajo kaj ali koga ... najbrž njih. Kaj pa druga ameriška veleposlaništva drugod, ali je samo 'naše' dobilo to reč? Človek se vpraša, kaj kuhajo, ali spet strašijo, manipulirajo z svojimi ... da ne bomo priča kašnemu ... odzivu po amerišku, ... zaradi preirahega strahu in napačnega prepričanja. The_truth="Ja če smo pa tk nevarni pol jim resno svetujem, da naj ne zapuščajo svoje nadvse varne Amerike (prison state). Svet je res nevaren postal New World Order." Varnost v ZDA je iluzija, česra se večina ne zaveda, ozaveščeni pa itak zapuščajo velemesta ... ZDA bodo v planu NWO prva na udaru, ... Miria_="pregovor pravi " kdor ima čisto vest, se ničesar ne boji "." Žal ti čista vest v tem sistemu ne pomaga veliko, ... odvisno od okoliščin in nasprotnih interesov. Zero22="Če so tako ogroženi potem pa naj zapustijo našo nevarno državo, vsaj jih ne rabimo tukaj, ker kamur koli pridejo širijo nestrpnost in laž!!!!" Se strinjam, saj ne moremo predvideti kaj bo storil američan, če ga kdo, ali kak otrok, slučajno ujame na film. Že klasično nesrečo na cesti z avti (koda: muha) spremenijo v nekaj ... (koda: slon), huda je ta mislenost oz. prepičanje, če denimo povoziš, si povozil cel narod ... halo no. Politične igrice so pri njih vrhunec večine zadev.
Ramzess
28. 01. 2011 11.45
Fotografijajo kaj ali koga ... najbrž njih. Kaj pa druga ameriška veleposlaništva drugiod, ali je samo 'naše' dobilo to reč? Človek se vpraša, kaj kuhajo, ali spet strašijo, manipulirajo z svojimi ... da ne bomo priča kašnemu ... odzivu po amerišku, ... zaradi preirahega strahu in napačnega prepričanja. The_truth="Ja če smo pa tk nevarni pol jim resno svetujem, da naj ne zapuščajo svoje nadvse varne Amerike (prison state). Svet je res nevaren postal New World Order." Varnost v ZDA je iluzija, česra se večina ne zaveda, ozaveščeni pa itak zapuščajo velemesta ... ZDA bodo v planu NWO prva na udaru, ... Miria_="pregovor pravi " kdor ima čisto vest, se ničesar ne boji "." Žal ti čista vest v tem sistemu ne pomaga veliko, ... odvisno od okoliščin in nasprotnih interesov. Zero22="Če so tako ogroženi potem pa naj zapustijo našo nevarno državo, vsaj jih ne rabimo tukaj, ker kamur koli pridejo širijo nestrpnost in laž!!!!" Se strinjam, saj ne moremo predvideti kaj bo storil američan, če ga kdo, ali kak otrok, slučajno ujame na film. Že klasično nesrečo na cesti z avti (koda: muha) spremenijo v nekaj ... (koda: slon), huda je ta mislenost oz. prepičanje, če denimo povoziš, si povozil cel narod ... halo no. Politične igrice so pri njih vrhunec večine zadev.
Ferdo Crni
28. 01. 2011 10.47
V tej količini antiameriške fanatične gonje ne dvomim, da so ameriški net sajti in maili zasuti z bebavimi FDV slovenskimi umotvori. Res ti avtorji niso ravno nevarni, ker so po defaultu ene strahopetne zadnjice, ampak američani tega pač ne vedo.
brado
28. 01. 2011 10.47
Mislim,da je ravno obratno.....no....najlažje je pa svoje strahove skrivati za strahovi drugih....je pri njih za 80% več kriminala kot pri nas......
Ferdo Crni
28. 01. 2011 10.46
Spet tipična situacija, kjer so novinarji in slovenci izkazali svojo primitivnost in balkansko nadutost, užaljenost..... Ameriška poteza ni nič čudnega. Pri nas imamo šolo sociologije, ki dobesedno UČI sovražiti ameriko. Še FDV-jevci, ki hodijo na gimnazije propagirat to skorpucalo od fakultete uporabljajo slogane kot - se boste naučili kakšne svinjarije dela amerika v svetu in podobne absurde.
periot
28. 01. 2011 09.59
Če so tako ogroženi potem pa naj zapustijo našo nevarno državo, vsaj jih ne rabimo tukaj, ker kamur koli pridejo širijo nestrpnost in laž!!!!
Samo.Jst
28. 01. 2011 09.41
A smo za uvedbo novega vse slovenskega športa ti. "izmenično fotografiranje brezveznosti"... v skupinah po 5 naredimo okrožno fotografiranje okolice od Pravoslavne cerkve na Prešernovi pa vzdolž in prečno po Erjavčevi oz. Cesti 27.aprila do Podrožnika in nazaj. Vsake pol ruce štarta nova skupina - kdor poslika več brezveznosti zmaga :D
Bogdan Binter
28. 01. 2011 08.42
Bog ve, s kom so nas zopet zamenjali. Ogroženi smo od naše vlade in njihovega brezumnega početja, ne pa od teroristov.
kolcamož
28. 01. 2011 08.34
to dokazuje kdo dela svetovno zmešnjavo.že od kar obstajajo,,,,,
liliputput
28. 01. 2011 07.58
Njabolj so ogroženi sami pred sabo...:))))