Slovenija

Snežne plohe zgolj občasno

Ljubljana, 10. 01. 2010 07.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nedelja je dan za oddih in tudi vreme to upošteva, saj se krajevne padavine pojavljajo zgolj občasno. Vozniki pa morajo biti zaradi mokrih cest bolj pozorni.

Na Prometnoinformacijskem centru za državne ceste zaradi mokrih cest voznikom priporočajo previdnost, upoštevanje varnostne razdalje in prilagoditev hitrosti vožnje voznim razmeram. Dodatna pazljivost je potrebna v ponekod v Prekmurju in na Štajerskem, saj megla ovira promet.

Bela Ljubljana
Bela Ljubljana FOTO:

Sicer se krajevne padavine, deloma snežne plohe,  pojavljajo v zahodni Sloveniji in pa ponekod v osrednjem delu države, a še to zgolj občasno. V večini države je pretežno oblačno, v osrednji in vzhodni Sloveniji ter na Primorskem pa občasno tudi delno jasno. Več o vremenu ...

Vremenske nevšečnosti

Vipavska dolina se je danes kopala v soncu.
Vipavska dolina se je danes kopala v soncu. FOTO: Nada Ličen

Po podatkih Centra za obveščanje RS se je včeraj zaradi velike količine snega podrlo kar nekaj dreves, ki so povzročila zgolj materialno škodo in naredila delo gasilcem. Ti so namreč morali podrta drevesa odstraniti, po potrebi pa tudi razžagati.

Na Vipavskem so na plan pokukali že prvi zvončki.
Na Vipavskem so na plan pokukali že prvi zvončki. FOTO: Nada Ličen
Težave je povzročal tudi žled. V občini Hrpelje - Kozina je prišlo do žledoloma na drevju in nekaj drogih elektrovodov nizke napetosti. Delavci Elektra Primorske so poskrbeli za odpravo napak na elektrovodih, Cestno podjetje Koper pa je odstranjevalo posledice žledoloma na cestah Artviže–Ostrovica–Mislice, Tatre–Kozjane. Druge ceste so bile prevozne.

Kot pa smo že poročali, je žledolom povzročil poškodbe na območju Brkinov, na nekaj več kot 1500 hektarih gozdov na nadmorski višini nad 600 metrov. Preko noči se je stanje umirilo. Kot je povedal vodja območne enote Sežana Zavoda za gozdove Slovenije Milan Race, ledeni oklep počasi popušča, saj se led zaradi sonca počasi topi. Ker je burja ponehala, žled tudi ponoči ni povzročil večje škode.

Orjaški sneženi mož iz okolice Kranja.
Orjaški sneženi mož iz okolice Kranja. FOTO: Simon Remic
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Piranez
10. 01. 2010 10.55
@ ecstasy, kaj pa je fora, da sploh pišeš komentarje, če noben ne zna za tabo prebrat, kaj sploh pišeš... Si mora človek prou čas vzet, da dešifrira... Mogoče bi blo fajn, da začneš za kak uganke.si pisat, al pa kej podobnega =) Vsaj kaka vejica kje vmes, da bi človek vedu, kaj stavek pomeni... Ure slovenščine so ble mal prešpricane, a? =)
punca08
10. 01. 2010 10.25
ecstazy 10.01.2010, 09:35-kje maš tabletek? tak komentar, da človek komaj zna prebrati kaj piše
presno
10. 01. 2010 09.39
Pa smo jo dočakali: Bela Ljubljana : )
ietsspesiaals
10. 01. 2010 09.35
folk nezna vremena napovedt pr nm gre tuki sneg ze 1 uro (rahlo) na 24 ur pa pise d bo dons suho odlicno druge pa niso nc bol