Črna kronika

FOTO in VIDEO: Avtobus zgrmel v reko

Ljubljana, 01. 02. 2009 09.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
D.L./STA/U.Z.
Komentarji
202

V Kamniku je avtobus zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnil s ceste v reko in se prevrnil. Štiri osebe so odpeljali v bolnišnico, a nimajo hujših poškodb.

V Kamniku se je avtobus prevrnil v reko.
V Kamniku se je avtobus prevrnil v reko. FOTO: Rudi Benkovič

Kot so za 24ur.com povedali na Generalni policijski upravi, je malo čez 20. uro v Kamniški Bistrici avtobus zdrsnil s ceste in se prevrnil v istoimensko reko. Kriva naj bi bila neprilagojena hitrost, ki so ji botrovale tudi snežne razmere na cestah, zaradi katerih je cestišče mokro in spolzko. Po prvih in razpoložljivih informacijah naj bi štiri osebe odpeljali v bolnišnico, a ne zaradi hujših poškodb, le zaradi prask in odrgnin.

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za avtobus prevoznika KamBus. Ali so ponesrečence že odpustili iz bolnišnice, ni znano.

Skozi zaščitno ograjo v reko

V Tržiču je zaradi spolzkega vozišča vozilo zletelo v strugo.
V Tržiču je zaradi spolzkega vozišča vozilo zletelo v strugo. FOTO: casper

Podobna prometna nesreča se je zgodila v Tržiču. Eden od bralcev nam je sporočil, da je avtomobil v Tržiški Bistrici podrl zaščitno ograjo ob pločniku in padel štiri metre globoko v strugo vode, ki priteče iz tamkajšnje tovarne in se nato izliva v Tržiško Bistrico. Vode je bilo na srečo zelo malo in voznica se je brez težav rešila. Po njegovih besedah naj bi bil vzrok neposuto in spolzko vozišče.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (202)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hrcekmuri
02. 02. 2009 20.39
no sicer je pa župan dobil priznanje za nesramnost leta/izjava na gozdu naj igrajo loto da bodo poravili hiše katere jim je razsul vihar/pa zakaj nebi še komunala dobila kakšno priznanje,so mesta kjer ljudje zelo lažejo in bo potrebno koga suniti v rit
insaner
02. 02. 2009 17.34
Kamničani ste veseljaki. Vsi se hvalite, kako ste reševali, malo nižje pa gasilce vaše žrtve reševanja iz Bistrice vlečejo.
Niko ništa
02. 02. 2009 16.56
drgač je avtobus zdrsnil v reko v Kamniku čez Kamniško Bistrico in ne kot je napisano: avtobus je zgrmel v cesto v Kamniški bistrci
zerix
02. 02. 2009 12.27
da bi preprečli nesreče na slovenskih cestah nehajte ženskam točit bencin moškim pa alkohol in bo vrjetneje polovica majn prometnih nesreč......
Milan Koleznik
02. 02. 2009 11.50
Vsakemu se lahko zgodi,paziti pa je treba,in ni treba biti važen za volanom če voziš večji avto-bus,tovornjak,tudi nisi sam na cesti.V Sloveniji pa so ceste grozne skoraj povsod.
mmbly
02. 02. 2009 11.43
Ne vem kam bi pa pršli, če bi še toliko malo denarja kot ga imamo za vzdrževanje cest porabil za odškodnine voznikom. In kot izvajalec zimske služe sem sit pluvanja po nas in bi bil tudi za to čas, da se neha tako s strani udeležencov v prometu kot s strani medijev, ki zadevo samo še podpihujejo.
katjuska_c@email.si
02. 02. 2009 11.41
p.s. poledica se nad mostovi ustvari za nas...pričakovano! Mi bi mogl to vedt, kot vozniki...
katjuska_c@email.si
02. 02. 2009 11.39
V bistvu ljudje NE ZNAJO vozt v snežnih razmerah. 3/4 jih vozi z isto hitrostjo kot če je cesta suha!!!!! Mal opazujte promet,pa boste vidl, kako po 10cm zvoženga snega divjajo kot zmešani..pol pa jih zanese, pa uuuuups, pa na žlajf..pol pa itak d te odnese še km dl..
hrcekmuri
02. 02. 2009 11.05
ok,hvala za vaš komentar,zato pa gre vse k hudiču ,ker v tej državi nihče ni za nič kriv,pa če imate jajca se predstavljajte z svojim imenom in priimkom ali pa bo kdo spet napisal kakšno knjigo kjer bo spet vse v zraku
toiler
02. 02. 2009 10.51
Ne da se mi brati vseh komentarjev zato samo v vednost vsem, ki si ne preberejo zakonov sami, v tem primeru ZVCP-1-UPB5: Hitrost vožnje 30. člen (1) Voznik sme voziti s takšno hitrostjo, da vozilo ves čas obvladuje in da ga lahko ustavi pred oviro, ki jo glede na okoliščine lahko pričakuje. (2) Hitrost in način vožnje mora prilagoditi svojim sposobnostim, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila in tovora v njem ali na njem. Lepo piše, da je potrebno prilagoditi hitrost tudi vremenskim razmeram. Voznik je za vse nevšečnosti v zvezi s previsoko hitrostjo praviloma kriv sam, pa če pelje 5 km/h ali pa 80 km/h. Omejitve, ki sicer veljajo, niso pomembne. Verjetno nihče med vami ne teče po ledu enako kot po suhem? Pa ni nikjer nobenih omejitev, ne? Le zakaj? Verjetno zato, ker se zavedate, da boste zgrmeli po tleh. Enako velja na cesti. Dokler niso razmere dobre za vožnjo je tako, kot piše zakon povsem normalno. Mimogrede, pomrznjeno vozišče se v določenih zakotnih legah najde še pozno pomladi in zgodaj jeseni. Takrat pa nihče ne pametuje da so cestarji ali policaji krivi. Le zakaj? Za svoje napake je najlažje kriviti drugega, policija in cestarji pa so itak dežurni krivci. Spucajte pred svojim pragom in po pameti, pa bo vse OK.
hrcekmuri
02. 02. 2009 10.48
celo življenje živim v kamniku ,vozim se 52 let z kam busom pa ni bilo ene nesreče,šoferji so profesionalci. o nesreči pa tole,če je avtobus pripeljal z postaje kamnik je lahko vozil zaradi križišča največ 10km/h,če je pa vozil ,na postajo kamnik pa največ 20km/h-omejitev v kamniku je 50km/h.kriv bo zaradi komunistične zakonodaje sigurno šofer.
mmbly
02. 02. 2009 10.06
prilagojena hitrost je hitrost pri kateri lahko obvladujes vozilo, ce ga ne mores pac ni prilagojena hitrost.
Fancy.alien
02. 02. 2009 10.00
mislil sem zapečkarji.........poleti vam je itak prevroče...pozimi premrzlo...jeseni je preveč listja na cesti...aja ..spomladi so pa motoristi krivi........torej končna ugotovitev je......verjetno je z vami nekaj narobe ..ker niste z ničemer zadovoljni....poiščite si psihiatrično pomoč. Pa lep seženi pozdrav
Fancy.alien
02. 02. 2009 09.57
Matr eni ste res pametni za .....polovica bi vam vzel ispit in pogoj da ga nardite ponovno.....30 ur vožnje v zimskih razmerah..pa da vas vidim.... Evo od 18 ure sem bil v zimski službi......do sedaj..kolk je to ur..brez malice in ostalih sindikalnih dodatkov ko tako veselo vsi pribijajo. Ni nam teško delat...pluzit ..samo kaj ko ste nekateri tako neobzirni....greste prehitevat vozilo ki pred vami pluzi ....pa kaj vam je ........bolan folk...čest 100m pa v jarku kolne cestarje..HALOO Glede avtobusa v Kamniku...ta je zavijal levo v mesto in tam ne mores več prpeljat zaradi dveh semaforjev in še ovinka..in ta most je takoj za semaforjem.....vsak ki ima vsaj malo soli v glavi ve da se na viaduktih, mostovih in nadvozih...ustvari poledica nepričakovano.....če je temperatura na 1m višine 0stopin je pri tleh lahko tudi -1 ali -2stopinje....torej... Ah pa kaj bi zgubljal beseden ..grem raje spat, ker bom ponoči veselo spet na delo solil veeelike količine soli da se bodo gospodje mestne srajce in nedeljsk vozniki lahko spet pritoževali kaksna poledica je........haloo...doma ostante za šečkarji.!!!!
Uporabnik215111
02. 02. 2009 09.48
padalec V zapisnik morajo nekaj napisati, pa čeprav ni bilo tako. Samo voznik ve kaj in kako je bilo, ti naši neumni policisti pa vedno preveč sklepajo...
bb38150
02. 02. 2009 09.45
Jaz teh ljudi ne razumem,še posebno poklicnih šoferjev.Oni imajo še večjo odgovornost, ker se ne vozijo sami.Sama sem tudi že večkrat vozila po snegu ,samo sem prilagodila hitrost cestnim razmeram.Se pa najdejo pametnjakoviči ,ki kar švignejo mimo tebe,no potem pristanejo v kanalu.
MILEVOLLIDISCO
02. 02. 2009 09.40
Aha, vsi smo pametni! Sploh pa uradna izjva policije. ZARADI NEPRILAGOJENE HITROSTI!!!!!????? Pa napišite že enkrat, ko kaj takega date u javnost KOLIKA JE BILA TA NEPRILAGOJENA HITROST!!!!!!!!!!!!!! AUTOBUS LAHKO ZGRMI U REKO TUDI ČE PELE 20 KM NA URO!!!!!!! TISTI KI TE ZADEVE POZNAJO, DOBRO VEDO ! 1000 razlogov za nesrećo. SEM PREPRIČAN DA VOZNIK AVTOBUSA NI PREKORAČO OMEJITEV NA TEJ CESTI. GLOBOKO PREPRIČAN!!!!!!!! Čeprav sploh nevem razlog,pelo sigurno "NI" 80 na uro!!!!!!! Te izjave policije smatram samo kot SMEŠNICE!!!! Vsakem primeru je šofer KRIV!!!!!???????????
Golcar
02. 02. 2009 07.44
Lionkingo inteligentn uprašajne tele! dirkac_007 idiot brez primere! prou skoda pa sramota je da folk piše take nezrele komentarje! res nimate pojma
kawasakimen
02. 02. 2009 07.01
Marsikdo po zasnezenem voziscu pelje tako kot,da snega ni pa verjetno se z letnimi pnevmatikami,ko pa je crash se pa cudijo.
djdj
02. 02. 2009 03.50
Ma fak ta sneg. Že v drugo me je zamedlo ko mam zdravnika