Slovenija

Kar 260 nesreč v 24 urah

Ljubljana, 26. 03. 2013 06.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
S.S./STA/M.M.
Komentarji
151

V 24 urah se je zgodilo kar 260 prometnih nesreč, večina se jih je končala le z materialno škodo. Stanje na cestah zaradi snega se je umirilo. Zaradi izločanja so tudi tokrat številni tovornjakarji obstali ob cestah več ur.

Cesta čez Trojane
Cesta čez Trojane FOTO: D.O.
Danes okoli 17. ure je bil zaradi voznika, ki je vozil v nasprotno smer, oviran promet na štajerski avtocesti, in sicer med priključkoma Dramlje in Celje - vzhod v smeri Ljubljane.

Sneženje bo po napovedih Agencije za okolje ponehalo, najpozneje na vzhodu in severovzhodu države.

V 24 urah 260 prometnih nesreč

Sneženje je tudi tokrat povzročalo največ preglavic na cestah. V 24 urah (od 7. ure 25. marca do 7. ure danes) so policisti obravnavali 260 prometnih nesreč, so sporočili z generalne policijske uprave.

Od tega se je ena prometna nesreča končala s hudimi telesnimi poškodbami. 32 nesreč se je končalo z lahkimi telesnimi poškodbami (II. kategorija), kar 227 prometnih nesreč pa se je na srečo udeležencev končalo zgolj z materialno škodo na udeleženih vozilih ali objektih.

Sicer pa se je stanje na cestah zaradi snega umirilo. Največ težav je bilo zjutraj pred mejnim prehodom Fernetiči, saj je bila meja z Italijo zaradi snega v Italiji zaprta. Kar nekaj časa je bila avtocesta neprevozna, saj so tovorna vozila blokirala cestišče. Proti Italiji je potekalo izločanje tovornih vozil.

Zaradi izločanja so tudi tokrat številni tovornjakarji obstali ob (avto)cestah več ur. Večkrat v tej zimi so jim na pomoč priskočili s kakšnim sendvičem in sokom. Tokrat se za to niso odločili, saj čakalne dobe niso bile tako dolge, so pojasnili na Darsu.

Tovornjaki so več ur čakali pred mejnim prehodom Fernetiči.
Tovornjaki so več ur čakali pred mejnim prehodom Fernetiči. FOTO: POP TV

Kako so bile ceste videti včeraj:

V Podravju ceste večinoma očiščene

Pri zimskih službah na mariborskem in ptujskem območju so zjutraj zagotovili, da so ceste po nočnem pluženju in posipavanju zimskim razmeram primerno prevozne, zaradi voznikov z letnimi gumami in tovornjakov pa so občasno nastajale težave. Zapadlo je okoli 20 centimetrov snega, v višje ležečih predelih tudi nad 30 centimetrov.

Zasnežene ceste v Trbovljah
Zasnežene ceste v Trbovljah FOTO: Bralec Dejan

Vodja zimske službe pri Cestnem podjetju Ptuj, ki skrbi za državne ceste na območju Spodnjega Podravja vse do Maribora, Dušan Sagadin je zagotovil, da imajo kljub dolgi in intenzivni zimi še vedno dovolj posipnega materiala. Vodja zimske službe v bazi Lenart, ki spada pod Cestno podjetje Murska Sobota, Denis Škorjanc pa je povedal, da so največ dela imeli v ponedeljek. Z vsemi močmi so bili na cestah praktično brez premora od noči na ponedeljek do danes zjutraj.

Celjska zimska služba porabila okoli 700 ton soli

Celjska zimska služba je v ponedeljek opravila več posipov cest, v popoldanskih urah pa je začela tudi pluženje cest. Čez noč so znova plužili ceste in jih posipali, tako da so bile ceste do zjutraj normalno prevozne z zimsko opremo. Največ snega je tokrat zapadlo v Lesičnem, in sicer od 20 do 25 centimetrov, so danes sporočili iz celjske zimske službe.

V akcijah posipa cest v ponedeljek in v nočni akciji je celjska zimska služba, ki pokriva celotno območje celjske in koroške regije z desetimi cestnimi bazami, porabila okoli 700 ton soli in 580 kubičnih metrov drobljenca. Celjska zimska služba ima trenutno na zalogi več kot 2000 ton posipne soli in dovolj drobljenca za posip cest.

Na območju Ajdovščine in Vipave potrebna zimska oprema

Na Vipavskem se razmere umirjajo, čeprav je na celotnem območju Ajdovščine in Vipave potrebna zimska oprema. Kot je povedal poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite (CZ) Šempeter-Vrtojba Stane Črvič, so ob štirih zjutraj sprostili tovorni promet. Med cestninsko postajo Bazara in mednarodnim mejnim prehodom Vrtojba je bilo v smeri proti Ljubljani ustavljenih čez 150 tovornih vozil. Pripadniki CZ so jih obveščali o zastoju in jim delili vizitke z vsemi potrebnimi telefonskimi številkami reševalnih in drugih služb.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (151)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jakc8
27. 03. 2013 01.48
+2
Kdor si je dal že letne gume montirat pred tem snegom je ..da ne rečem kaj. Temperature sploh niso bile še take da bi bilo jih za menjat..in zimske se na hladnem asfaltu bolje držijo kot letne, če smo že pri tem..zato, vsak ki ima kaj pameti ni še tega storil..zimske gume bi se mogle imeti do maja meseca kdor se vozi v ''celinskem'' delu in pika. Je pa tudi nekaj res. največji kaos je bil na naših cestah zaradi kamionov spet in zaradi kakih romunov, bolgarov in ostalih smeti iz tam dol.. Kombiji brez pravih gum vlečejo po navadi na prikolici še en kombi ali pa vsaj osebni avto. Za tako stanje bi pa mogu odgovarjat prometni minister ker ne ukrepa kot bi bilo treba, še pa da on komando pa jo drigi ne spoštujejo mora pa on vse tiste odstavit ki niso kos takemu poslu. Še najmanj so krivi pa darsovci ki vozijo pluge, če smo pri tem. Zakaj tako pišem..Ker vsaj dve uri pred tem ko je bilo napovedano sneženje bi mogli naši zustavljat in ne spustit kamione iz Madžarske, ali iz Italije..niti ne iz Hrvaške.. A ne, pri nas so pametni..spuščajo toliko časa dokler se pri nas vse nabije pol pa zapro sosedje meje imamo pa mi ta smrad in drek polno po cestah..pol se pa celo tovornjakarji jezijo na nas, če niso mogli naprej v Italijo.. In namesto bi novinarji tudi na tak način komentirali to zadevo, oni govorijo kot da to je nekako kar normalno... Res imamo dobre in pametne novinarje..ja bravooo..pa da pol šofer pravi ja zaradi tega ne bom robe dostavu do ''cilja'' Halo, če je vreme tako ne boš in pika...pol naj pa težijo madžarom, hrvatom in italijanom, ne nam..al naj gredo pa čez Avstrijo drugič, toliko boljše za nas. Primorsko cesto bi mogli avtomatsko zapret ob vsakem sneženju in močni burji že pred vrhniškem klancem, in to za vse priklopnike in polpriklopnike, pustiti pa samo take ki jih res sneg takoj ne zaustavi in ki prevažajo kako stvar življenjskega pomena.. A ker so si pri nas vsi tisti ki so zadolženi za red kupili spričevala ali so si službe na ministrstvih in na darsu dobili preko žlaht, pa čeprav so se izučili za kake frizerje, kuharje, natakarje in ki nimao blage veze s prometom, pol ni čudno da se dogaja ob vsakem sneženju vse to kar se.
jakc8
27. 03. 2013 01.58
+1
Je pa še nekaj. Naši politiki so našo deželo in naše ceste ''prodali'' tujcem..gradili smo jih mi, oni so jih pa prodali in zato sedaj nam drugi diktirajo kdaj lahko zapremo in kdaj ne in sedaj sploh nimajo mod, da bi si upali zapret tako kot si upajo to naredit sosedne države..še hrvati ki jih niso sami gradili imajo več avtoritete nad to politiko kot naši... Ja, res nas imajo vsi za une živali...in vi nekateri tukaj se sedaj prerekate tukaj zaradi unih v osebnih avtih.. Nekaj že drži, ma pismo, oseben avto zleti v jarek gre lahko promet naprej. Ali če se zavrti na cesti par osebnih se to lahko kmalu počisti pa gre promet čez kako uro naprej..ma ko se par kamionov zalomi povprek na cesti je pravi kaos za več ur, in to je problem največji.. In da mi nebi sedaj kak kamionar da to ni res...do sedaj še vedno ko sem naletel na sranje na cesti je bil kamion povprek..in če rečete da ste se mogli kamionarji zaradi osebnega ki je imel poletne gume ustvit ste res da ne rečem kaj. Če nisi mogu speljat se pravi, d si bil že predolgo na cesti in bi se mogu odstranit že veliko prej.. Cesta je cesta in na njej lahko vedno pride do kake zadeve ki treba ustavit.... To je isto kot bi šel v hrib in ga nebi mogu zdelat po snegu bi se jezil na hrib zakaj je tako velik ali zakaj ni splušen.. Vsak dober šofer bo to prej predvidel do kje bo lahko šlo in do kje ne bo šlo... In če bi se vsi tega držali na naših AC. bi obstali par ur na odstavnih in bi se ceste spucale in bi šel promet naprej, tako pa pol cel dan vse stoji. Ja, tudi sam sem že vozil pred leti kamion, in še veliko imam prijateljev med kamionarji, pa sami priznajo kje je največji problem. Ni reda in tuji tovornjaki z neustrezno opremo.. Res, tudi nad osebnimi pojamrajo in sam vidim marsikaj, samo če govorimo o kaosu na cestah v takih razmerah vsi znajo povedat da v takih razmerah so tovornjaki problem in seveda v največji meri tisti ki bi jih mogli usmerjat in zaustavit kjer je pač to mogoče še varno preden pride do...in vsi vedo da če ni počivališč dovolj da se to naredi na odstavnih kot delajo to vsepovsod po sosednjih d., kjer ni dovolj prostora na počivališčih.-glede premalo počivališč bi se pa dalo pri nas tudi najti rešitve, samo frizerji, pa kuharji, sploh pa uni ko so preko žlaht, tega ne bodo nikoli zmožni speljat ali še kaj ukrenit..žal..Vsak ki ima določen poklic bi mogu tisto delat kar je sposoben, a pri nas je vse obrnjeno na glavo, zato ni čudno..
umadbro?
27. 03. 2013 09.12
+0
letne gume so kar se temperature tiče do ničle čisto enako primerne za na cesto, če na cesti ni snega in je le mokra ali suha. ne verjemi vsega prodajalcem (nategunom)
jakc8
28. 03. 2013 02.27
Ja, tudi če bi to držalo kot praviš, je smiselno počakat da se vreme ustali in pol menjat...Seveda, če voziš po pameti in če ni snega ali ledu na cesti se lahko pa celo zimo voziš z letnimi in ne bo problema... Problem nastane če treba kje pred prehodi hitro ukrepat...takrat pa lahko reši prava guma tudi življenja..Tako da se še vedno splača upoštevat nekako proizvajalce gum, pa čeprav vedno ne drži kar oni garantirajo..skratka pozimi M+S poleti pa letne..tam od maja pa do zime..Že na otip se vidi da so letne gume bolj iz trde gume in vsak izmed nas ve da trda guma na hladnem asfaltu bolj drsi.. So bili časi ko smo imeli na zastavah še Tigar gume, ki so bile trde in se niso do vraga obrabile...ma pozimi, sploh če je bila še cesta vlažna te je samo izbrisalo iz ceste, da sploh nisi vedu kdaj.. Je pa res, da takratne gume in današnje nimajo primerjave v oprijemu..
ubogislovenci
26. 03. 2013 21.32
-1
Boljše da sedaj sneži... Zamislite si, da kdo poleti pri 35 Stopinjah sneg kida...
Important notice
26. 03. 2013 20.32
-3
90% nesreč se je zgodilo samo zaradi tega, ker so lastniki menjali letne gume zaradi datuma, ne glede na vremenske razmere....
?akimalo
27. 03. 2013 07.35
-1
si siguren? jaz imam zimske, pa sem komaj pridrsal domov prek enega hriba. noro. nič posipano in sam led na cesti.
beowulfsam
27. 03. 2013 09.18
+1
Je že kr velik folka menjal gume...sem že takoj prvi dan videl kar nekaj avtomobilov, ki so gume prevažali v prtljažniku. Kar se pa tiče gum na splošno, so pa velik folku zadnja briga al si jih pa ne more privoščit, pa se vozjo okol s 5 let starimi M+S jajčki k že novi niso baš nekej. Pa dodamo še nesposobnost pri vožnji pa smo tam...saj se že na dežju vidi kako folk vozi...sneg je pa sploh en velik bavbav za velik voznikov....pa ga da mal poštrek, ne pozna svojega avta in pravilnih manevrov pa gre v jarek.
srebrnibreg
26. 03. 2013 18.57
+1
Prva naloga za zmanjšanje kaosa na cestal je ukrep, da morajo pozimi vsa vozila imeti zimske gume, poleti pa letne. Seveda razen na območju kjer ne pada sneg, to pa je območje Kopra in še tu ni sigueno, da ga ne bo. Ravno zadnja zima je to dokazala.
?akimalo
27. 03. 2013 07.36
druga naloga pa pravočasno čiščenje in posipanje cest - vsaj tistih, ki niso v ravnini.
User1988
26. 03. 2013 18.18
-2
SLO vozniki najslabši v evropi še večkrat dokazano to pa sam pika na i
jakc8
27. 03. 2013 02.03
Ma to lih ne bo držalo..pejt v Italijo gledat, pa Španijo in še kam..ali pa italijane ko vozijo po naši Primorski...Res, imamo dovolj pacientov domačih, ma glavno je to da ni reda na cestah in avtoritete od tistih ki bi mogla bit.
polz
26. 03. 2013 18.17
+2
sem menjal gume letne dal gor včeraj pa nazaj zimske varnost je na prvem mestu vreme je zajebano gratalo...
jakc8
27. 03. 2013 02.08
Kam hudiča se ti je pa že mudilo menjat zimske?..saj asfalt ni še vroč, da bi zimskim škodoval..in dokler so možne temperature okoli ledišča ali pod njim..in vsi vemo da do sredi aprila je lahko mraz..samo tisti norci ne ki so tak zakon sprejeli da se marca že lahko zimsko menja..seveda ker njim je bolj da so gumarske služile ne pa neka logika za naše področje...sploh pa za gorenjsko..Skratka do začetka maja al pa vsaj sredi aprila bi mogle bit obvezne zimske..
bucnoli
27. 03. 2013 10.42
če me spomin ne vara je bila lanska zima zelo sušna in praktično brez snega, kjer so tudi letne gume normalno funkcionirale. In zdej naj bo drugo leto februarja že 15 stopinj, boste pa isti gorečneži kritizirali zakon, češ da ne rabimo obvezne zimske opreme če ni snega. Dejstvo je da Slovencem nič ne paše.
07Kriko07
26. 03. 2013 18.10
+3
Včasih bili Vele sila,sedaj še ceste nemoremo splužit.
?akimalo
27. 03. 2013 07.37
-1
pullower
26. 03. 2013 17.25
Največ snega je tokrat zapadlo v Lesičnem, in sicer od 20 do 25 centimetrov, so danes sporočili iz celjske zimske službe. hmmmm....spet jih je neslo...pri nas je 35cm snega tako da mislim da bi lahko zapisali da je najvec snega zapadlo na Pohorju (stajerska)
jeznidiplomat
26. 03. 2013 17.19
+1
Meni se je prav luštno vozit v taki idili. K vsem neljubim dogodkom pa prispevajo predvsem vozniki, ki ne znajo prilagodit vožnje. Vse napake, s katerimi se na suhi cesti lažje preživi, skupaj s posledicami pridejo bistveno bolj do izraza (neupoštevanje varnostne razdalje, osredotočenost na promet le nekaj metrov pred sabo itd.).
?akimalo
27. 03. 2013 07.38
to drži. vendar se idila konča, ko v bregu pred tabo obstojijo vozila in si ..pečen...
?akimalo
27. 03. 2013 07.39
to drži. se pa idila konča, ko pred tabo v bregu obstanejo vozila.
outHand
26. 03. 2013 13.35
+10
pa ne spet pluvat po cestarjih plužijo koliko morejo oziroma kako jim plačajo kako jim šefi rečejo te prometne pa stavim v 80% vsi z letnimi gumami pa da ne bo ker pravil da nima denarja za njih pol raje avto prodaj ziher še kaj drugega ni ok z avtom
Maja Mozgan
26. 03. 2013 12.55
-8
Sej so za nesreče krivi vozniki/voznice - ampak po moje imajo največji procent krivde v včerajšnjih prometnih nesrečah cestna podjetja, ki bi morala skrbeti za prevoznost cest in seveda posledično država - ker jim ne plačujejo, oni pa ne opravljajo svojega dela... Je kdo od oškodovanih/povzročiteljev razmišljal o tožbi cestnih podjetij???
Klampfman
26. 03. 2013 14.16
+4
Predlagam ti tožbo našega šolskega sistema, ker si b + utelj.
Brus123
26. 03. 2013 17.17
+3
V zakonu piše - upoštevanje razmer na cestah!! Pomeni na očiščenih, neočiščenih, poleti, pozimi, v dežju, snegu.... Kdo pa je kriv, če se v primeru toče ljudje nabijejo pod nadvoze? Cestarji, ker niso odprli marel proti toči?
?akimalo
27. 03. 2013 07.42
-1
ledenica na cesti se ne bi smela dogajati. vsaj ne ob 7 zvečer, ko se promet umiri.
bucnoli
27. 03. 2013 10.49
+1
bravoooo...kaj pa če tožimo kar vreme. Ker seveda voznice in vozniki niti slučajno niso krivi za prometne nesreče. Sej če se peleš 130 al pa še več po zasneženi avtocesti je verjetnost zdrsa najbrž zelo zelo majhna. In zato ker nekateri divjajo in ne upoštevajo daljše zavorne poti, je treba tožit cestna podjetja, državo, vreme, plužače in vašega partnerja, ker vam ni prinesel kavice v posteljo, da se spomnite takih bedarij.
tepee
26. 03. 2013 12.50
+6
PRED POL URE SEM SREČAL AUDIJA V NASELJU 100 NA URO S TELEFONOM NA UŠESU.Pol se pa sprašujete zakaj tolk nesreč,saj sam telefonirajo za volanom,nezbranost in te vrže ledena cesta-sneg na vozišču.Res me zanima koliko voznikov je v času nesreče telefoniralo.......
Ramzess
26. 03. 2013 13.01
+2
povrsniste24kur
26. 03. 2013 13.33
+2
najboljše so punce, ki telefon držijo celo v desni roki (da v primeru panike ja nimajo proste roke za menjalnik ali ročno), z levo pa se s tremi prstki dotikajo volana - čist od spodaj se razume, glava rahlo nagnjena v desno, na obrazu nasmeh... na take je treba biti še posebej pozoren in jim stopiti po bremzi, ko jih zagledate za sabo. možno je, da boste s to lekcijo komu življenje rešili, seveda le, če se bo punca s tega kaj naučila in spremenila stil vožnje... možnosti za to so sicer majhne, skoraj nične, ker so prav takšne voznice popolnoma prepričane v svoje superiorne sposobnosti za volanom, resnica pa je žal taka, da razni esp-ji, abs-i in podobni tehnološki napredki vozijo namesto njih.
ilovemilka
26. 03. 2013 12.48
+1
MISLIM TK KODA JE PRVIC LETOS SNEZILO.........FOLK SPLOH NAD 40+ NIMA NADZORA NAD VOZILOM IN MISLI CE IMA AVTO ZA 100.000EUR DA KAR SAM GRE............SRAMOTA STE VOZNIKI SE POSEBI IZ MEST..........
dule71
26. 03. 2013 12.58
-6
outHand
26. 03. 2013 13.37
+4
ja eni že vozijo z letnimi ko pa bol zgleda če so alu felge pa to
maligospod
26. 03. 2013 14.39
+1
?akimalo
27. 03. 2013 07.45
+1
tisti z avti za 100.000 so po moje kar redki. vozniki nad 40+ večina avti za cca 7.000 še kako vemo, kako je treba z avti. nismo vsi zadeli na loteriji.
bucnoli
27. 03. 2013 10.52
+1
js mam pa petko za 250 € pa lahko pelem 40+...tut če me vrže s ceste, si lahko 28 drugih petk kupim da dosežem znesek 7000.. heh :))))
wsharky
26. 03. 2013 12.14
+11
... vazno, da bodo imeli kleparji kaj od teh naletov avtomobilov ... ju huhu ...
konig
26. 03. 2013 13.34
+1
adolfhitlerss
26. 03. 2013 12.13
+13
Ne bom več plačeval cestnine. Za tako sranje na cestah je pobiranje cestnine neupravičeno.
dostmam1
26. 03. 2013 13.21
+3
......žal boš potem plačeval kazni, ali pa se vozil po stranskih cestah.
bucnoli
27. 03. 2013 10.55
leto ima 365 dni in cca 10 dni od tega je na cestah sneg....zahtevaj 2 % manjšo cestnino
Seba-Base
26. 03. 2013 11.40
+35
Vsaka čast pametnjakovičem, kateri so menjali zimske gume za letne, pa čeprav je bil napovedan sneg, potem pa še gredo v takem na cesto... včeraj je več kot pol nesreč bilo zaradi teh, če pa ni bilo nesereče smo se pa vozili 30 na uro za temi...
puspan
26. 03. 2013 11.35
-12
Javni sektor pac.
BMWmunja
26. 03. 2013 11.13
+15
O SLO avtocestnih vinjetah Včeraj se mi je mudilo iz službe domov zato sem zavil na MB obvoznico v Melju in izstopil na Teznem, za menoj pa se je zapeljala Policija z modrimi lučmi. Lepo me ustavijo, pogledajo vinjeto in vidijo, da ni več veljavna. Policist mi reče, če vem, da je veljavnost vinjete potekla pred 3 dnevi, odgovoril sem da vem. Nato policist reče: Prosim, če stopite z mano do vozila - da mi bo napisal kazen za vožnjo brez vinjete. V roke vzame obrazec in hoče napisati kazen, pa še zdaj ne vem, kaj in kako mi je v tistem trenutku to padlo na pamet: "Kazen, katero hočete napisati, je neveljavna oziroma me sploh po zakonu ne morete kaznovati. A zakaj? Če jaz zavijem na obvoznico in za menoj tovornjak ali šleper, in oba zapustimo obvoznico - na primer izvoz Tezno, jaz dobim kazen, ker nimam vinjete, voznik tovornega vozila ali avtobusa pa ne, saj tukaj on ne potrebuje vinjete in se lahko vozi po obvoznicah kolikor hoče, ker uporabo avtoceste tovornjakarji in ostali plačajo komaj v Tepanjah oziroma na Ptuju..." Kazen za neuporabo vinjete na obvoznicah je neveljavna, in kdorkoli ima podobno težavo, naj napiše ugovor in ta mora biti po zakonu upoštevan. Morda bom komu prišparal par Evrov. Pa lep dan vsem! PS:: ČE VERJEŠ.... PS.: NE BRIŠI, KER SE TE NE TIČE.
KRUMPAVI
26. 03. 2013 12.04
+4
popoloma se strinjam stasbo dobro si napiso to si morajo naši znanstveniki prebrat...
Klampfman
26. 03. 2013 14.18
+2
Ja in? 1. Kršil si zakon, to je bila cesta kjer potrebuješ vinjeto. 2. Zakon je za vse enak in če ne bi bil kaznovan, potem to ne bi bilo pošteno za vse nas, ki vinjeto kupimo.
RS-44
26. 03. 2013 11.10
+0
Italija pa prepovejo vstop pa kamione samo da sneg ali pa burjo zavohajo...na omenjenem odseku sem skoraj prepričan da ni snega po cestah, če je že kje bil je bil zgolj na sami meji na Fernetičih, burja danes tudi na vipavskem večinoma ne presega več 50kmh, tako da je na tržaškem še manjši problem. Pri nas se pa mirno vozijo kamioni pa snežnih zametih...
Mali medo
26. 03. 2013 10.37
+16
smo edina država ki ji zraven morja in smo brez soli pol pa bodi pameten
delvin
26. 03. 2013 10.39
+29
In edina alpska dežela v kateri vozniki ne znajo voziti po snegu.
Mali medo
26. 03. 2013 10.44
+15
na žalost pa so tudi taki kot si ti ki ne vedo kakšna je razlika med snegom in ledom
murkecc
26. 03. 2013 11.35
+8
delvin
26. 03. 2013 14.31
+0
@neki3105 He, he ,he! Saj sem vedel, da se bo našel nekdo "pameten", ker nisem dodal "in ledu". A dejstvo je, da če bi znala brati, bi ti bilo najbrž (znati brati še ne pomeni razumeti prebrano) jasno, da če nekdo ne zna voziti po snegu, ima skoraj zagotovo še več težav na ledu.