Slovenija

Smeti so uporabne

Ljubljana, 19. 01. 2010 20.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V ljubljanskih zabojnikih je kljub navodilom o ločevanju vse mogoče, v zabojniku za papir so plastenke, pločevinke, polivinil vrečke, stare kartuše ... Če bi dosledno ločevali odpadke, smetišč praktično ne bi več potrebovali.

V ljubljanskih zabojnikih je kljub navodilom o ločevanju vse mogoče, v zabojniku za papir so plastenke, pločevinke, polivinil vrečke, stare kartuše ... Če bi dosledno ločevali odpadke, smetišč praktično ne bi več potrebovali.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LomilkaSrc
20. 01. 2010 07.34
Sem bil na obisku v Nemčiji pri moji žlahti. Videl sem kako imajo to organizirano. Na vsakem vogalu imajo zbiralnike za smeti. Praznijo jih vsak dan. Imajo take male kiperje ki prazni samo določen kontejner. plastiko recimo. Pri nas ..... oh ja pri nas je druga zgodba. Slabo mi dela ko vidim kako je organizirano. Važno da folk plača smetarino po kvadratnem metru ne glede ali nabere eno vrečko na teden ali pa 50 litrsko vrečo na dan.
Spetsnaz
20. 01. 2010 06.28
+1
Jaz z veseljem sortiram..ni problema, samo pripeljite mi smeti.Jih bom krasno prodal naprej. Da bom pa sortiral in se placal..vas gleda moj ud !
Sandra Žibert
20. 01. 2010 06.17
Pišete, pišete, ja. Doma lepo sortiram smeti, pa pride smetar in vse skupaj zmeče med ostale smeti. Čemu trud?
dromos
20. 01. 2010 04.28
ločevanje odpadkov, kot skoraj vsak projekt v Ljubljani, oz. Sloveniji, je zelo slabo organiziran: zabojnikov premalo, da bi pa ločeval odpadke, morš se pa fajn namatratt-nalepke iz embalaž dol dat, oprat embalaže in zamaške, pazit kaj gre in kaj ne gre v kateri koš, pa še par plastenk morš vozt naokrog, da bi prišel do kakšnega zabojnika.. ločevanje odpadkov bi morala bit naloga Snage, ne pa nas, navadnih smrtnikov, ker mi od tega nimamo nič, oni pa naše, lepo oprane, ločene odpadke prodajo naprej v reciklažo, ti pa po cel dan ločuj, zberaj in razmišljaj kako si nekaj lepega za svojega otroka naredil... pa kaj še!
veselo-na-delo
20. 01. 2010 00.43
Kako vse mogoče je not a res mislijo da bodo vsi sortirali tote odpadke, jas sortiram že nekaj let (in kaj???)ni toliko fer da bi zabojnike za ločeno zbiranje odpadkov IZPRAZNIL,Da ga že imamo že 1cel mesec in pol napolnjenoga,in kam naj dam odpadke zraven tote njihove kante ali kam potem pa gospodje ne vzamejo spet ker ni not v kanti !!!
pikolina88
19. 01. 2010 23.22
fluor jz se s tabo popolnoma strinjam.
Spawn
19. 01. 2010 22.52
Kaj čmo? Niso vsi pismeni v tej državi... samo poglejte našo vlado...
Jan Horvat 1
19. 01. 2010 22.32
ja sam k se enim tega ne da dopovedat
zuper
19. 01. 2010 22.26
tako je...jaz ne bom več ločeval, ker kot je ze receno, nimam od tega, razen nekega notranjega zadovoljstva, prav nič država slovenija je najbolj izkoriščevalska država na svetu
gogagoga
19. 01. 2010 22.23
popravek: nekateri ljudje kljub 21. stoletju ostajajo čisto navadni PACKI, (se opravičujem)
gogagoga
19. 01. 2010 22.21
nekateri ljudje kljub 21. stoletju ostajajo šisto navadni PACKI, ki pacajo vsepovsod....še metlice za wc "ne znajo" uporabiti, kaj šele, da bi ločevali odpadke...da o odmetavanju smeti, lepo prosim za cesto ali v gozd raje ne govorim... po drugi strani pa naj bi se že ločeni odpadki stresali na smetiščih ali pa že prej skupaj... ja smeti je najprej potrebno pospraviti v glavi in šele nato v naravi.
Katarina Ostran
19. 01. 2010 22.14
Nekaj stvari mi ni povsem jasnih. Jaz se trudim in vestno ločujem odpadke, sosed jih ne. Sam porabim ogromno več vode, da steklenice in zamaške ter podobno operem, sosed ne. Porabim tudi več časa, energije in v končni fazi tudi goriva, da vse to vestno ločim in odpeljem na ekološki otok ali direkt na deponijo. Sosed ne. Položnico plačava enako. Jaz ne dobim nobene pohvale, sosed prav tako nobene kazni. Posledica? Ker država nič ne ukrene, bo prišlo do tega, da se bo še meni začelo žvižgat za vse skupaj. - Druga zadeva je predelava vseh teh odpadkov... Se pravi, mi gospodinjstva lepo ločujemo odpadke in jih izbiramo zato, da se na drugi strani nekdo z njimi okoristi in proizvede plastične cevi ter nam jih pri izgradnji vodovoda ali kanalizacije spet nazaj zasoljeno proda. Vse bi bilo prav, če ne bi ta podjetja proizvajala ogromnih dobičkov in, če se njihovi menedžerji ne bi prevažali v dragih avtih in lastniki živeli na veliki nogi. Zaradi tega se pa spet vprašam - od kje in kdo ima koga za osla? - Tretja zadeva, ki me moti je brskanje po mojih smeteh. A so na glavo padli? Po mojih smeteh ne bo nihče brskal. Ok, naj pridejo iz zelo oddaljenega kraja ipd. Ampak, da si bomo v kraju s 5000 prebivalci, kjer se med seboj vsi do potankosti poznamo, dovolili, da nam bo kakšen 'pameten' someščan brskal po smeteh in okrog v gostilni razlagal kaj vse kupujemo, koliko kondomov porabimo, kdaj je imela žena menstruacijo, kakšne posle sklepamo in s čim se prahranjujemo? O, to pa ne bodo! Moj smetnjak je v pesjaku z dobermanom. Pa naj si ga postrežejo. Sicer pa glede samega ločevanja, smo pravi Balkan in, če od 100 ljudi 30 želi dobro, 70 pa je neciviliziranih in jim je figo mar, potem svetle prihodnosti ne bomo ugledali.