Slovenija

SLS in boj za denar kmetov

Ljubljana, 13. 09. 2016 21.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno!
Komentarji
6

Preverili smo, kaj se skriva za spori znotraj stranke SLS. Sedaj že nekdanji član Marjan Podobnik je stranko zapustil po številnih prepirih, menda celo fizičnem obračunavanju, vrste SLS pa je zapustilo še nekaj drugih znanih imen. V ozadju naj bi šlo domnevno za prevlado v kmečkih organizacijah, kjer se obrača veliko denarja.

"Predvsem mi ni bilo všeč njegovo delovanje v ozadju. Ko sem prevzel stranko, sem rekel, da bomo delali z rokami na mizi," tako med drugim pravi sedanji predsednik SLS Marko Zidanšek o zdaj že nekdanjem članu Marjanu Podobniku. Ta je, po prepirih, tudi grožnjah, žalitvah, menda celo fizičnem obračunavanju, stranko zapustil. Tako kot še nekaj znanih članov, na primer njegov brat Janez Podobnik, Franc Pukšič in drugi.

V ozadju naj bi šlo domnevno predvsem za prevlado v kmečkih organizacijah, v Kmetijsko-gozdarski zbornici, kjer se obrača tudi veliko denarja. Nenazadnje, tudi nekdanji član SLS Peter Vrisk, ki je tudi dolgoletni predsednik Zadružne zveze, je imel mesečno plačo kar 18 tisoč evrov.

Marjan Podobnik sicer zanika, da bi potem, ko so v Srbiji propadli njegovi velikopotezni poslovni načrti - najprej s farmo piščancev, potem pa z načrti za gradnjo ogromnega trgovskega središča v Beogradu - iskal nove priložnosti prav preko stranke.

Bodo čistke in prepiri v stranki lahko pripeljali nove volilce? Stranka želi na prihodnjih volitvah znova v Državni zbor. Je pa SLS, kljub temu, da je na državni ravni izgubila skoraj vse, še vedno izredno vplivna lokalno. Še vedno ima med strankami največ županov, kar 31.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

WilliamCooper
14. 09. 2016 10.24
+1
SLS je propadla stranka, vodijo jo propadli ljudje, delajo propadlo politiko.
DonDonDan
14. 09. 2016 10.30
+4
Ni čisto še tako. SLS je "pro režimska stranka". V naši občini so ji recimo pustili Komunalno podjetje, ki so ga v prejšnjih letih rdeči iztrgali iz rod SDS. So bile zelo hude bitke. Režim potrebuje žlahtne desničarje, ki so voljni kolaboracije z neo-pro-komunističnim režimom.
WilliamCooper
14. 09. 2016 10.52
+1
Se strinjam. Hlapca špilajo za ostanke pomij.
sinhron
14. 09. 2016 09.52
-1
V SLS naj bodo veseli , da so jih zapustili taki , kot so brata Podobnik , Pukšič , Vrisk , ti ljudje so bolj škodili stranki in državi , kot koristili ! S prečiščenjem stranke bo lahko zopet delovala kot ob ustanovitvi , ko jo je vodil Oman , ki se sigurno sramuje svojega zeta !
ko-pilot
13. 09. 2016 21.48
+6
Najvišji prihodek na osebo v Sloveniji treba omejiti na 2500€ mesečno ne glede na politično usmerjenost, pa še bomo slišali več podobnih zgodb.
DonDonDan
14. 09. 2016 10.32
+2
Ma, Janković je že velikokrat izjavil, da županske plače sploh ne rabi. Najbrž zato, ker na "drug način" recimo "10% v kešu" za vsak posel v Ljubljani pobere par desetkrat več kot je njegova plača.