Slovenija

Slovenskim železnicam 'potekel rok'

Ljubljana, 27. 04. 2008 18.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
David Jug/Marjan Maučec
Komentarji
5

Potem ko sta pri Mariboru trčila potniška vlaka, se je izkazalo, da so naši vlaki zastareli, več kot sto od njih pa nima niti radijskih zvez.


  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mc_burek@email.si
28. 04. 2008 10.16
no verjam mi da je bolš kot pa z busom ki se fura 2 ur namest pov ure, ker je taka gneča v ljubljani, pomoje s ebo splačal investirat v to infrastrukturo, že tovornega prometa je preveč, tako bi kamjone nekak zrinl dol počas vsaj delno (tranzit)
parefin@yahoo.com
28. 04. 2008 10.10
Ni problem v samih vlakih AMPAK V PROGI! TIRIH!!! Vlaki imamo lahko najnovejse in bo vse potekalo enako kot z najstarejsim! Sicer pa meni je najljubse se peljati z STARIM kateri imajo se Coupeje, ne pa novi ki so navadni smrdeci avtobusi!
Sadjar
27. 04. 2008 23.46
To kar se pri nas po tirih vozi je katastrofa. Od Maribora do Ljutomera se pogosto vozim dve uri. Keri grejo prvič na tako avanturo,pravijo,da se počutiš kot živina ko jo natovorijo pa ne vejo kam bodo šle. Gre pa takole: Ali čakaš 20 min na kaki postaji, ali čakaš pol ure kaki postaji ali pa crkne stari čihapuhi en motor, pa se pol 35 km /h voziš. Ampak bo nekaj, vidi se, nam je min. Žerjav naredo minister Žerjav zapornice v trenutku, električnih vlakov pa se itak nebom včako.
nocomment24kur
27. 04. 2008 20.38
Ne, z našo železnico ni nič narobe... razen tega, da so tiri še vedno taki kot sredi 19. ali v začetku 20. stoletja, ko so bile proge zgrajene (še pod Avstro-Ogrsko). Potem so jih samo še ene par odmontirali in zlifrali balkancem (med drugim rudi en tir proge, na kateri je prišlo do nedavne nesreče).
E-OL
27. 04. 2008 19.44
super! naravnost fantastično res. in oni misljo gradit emoniko?!? oprastite vendar z našo želesnico ni nič narobe nekaj pa je hudo narobe z vlaki. kaj če bi jih najprej zamenjali pozneje pa mislili na trgovske objekte in bla bla bla pač kr koli hočte tm not me v tej emoniki