Slovenija

Slovenski tovornjaki obstali

Ljubljana, 02. 12. 2008 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Igor Krmelj
Komentarji
36

Zaradi krize stoji ta trenutek že 1200 slovenskih tovornjakov. Številka raste iz dneva v dan – novih naročil ni, starih ne plačajo. Na potezi je minister Vlačič.


  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (36)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mc_burek@email.si
04. 12. 2008 07.53
preveč nasprotij je, preveč voznikov....ja iz tujine, ti v primeru neizplačane plače kamjon pustijo kar v svoji deželi ter ga prodajo, če bi samo slovenci vozili in to po 8 ur dnevno bi bilo popovnoma dovolj dela
porka.malorka
03. 12. 2008 11.47
Klasik To je žalostno a je res. Toda to glej kapitalistično. Pač bodo propadli. In tukaj se bo našel prostor za nove podjetnike. Trg bo ostal. A ni to dobro da se malce pomeša
mihapav
03. 12. 2008 09.29
Kaj tok jokajo te tovornakajrji? Saj so vsi ful bogati. Naj prodajo svoje luksuzne mercedes, bmw, audije pa bojo lahko preziveli recesijo. A se se spomnite s kaksnimi avti so se pripeljali, pred leti, na nek sestank v zvezi z stavko.
MILEVOLLIDISCO
03. 12. 2008 07.12
Klasik, to kar si napisal , me spominja na tisto zgodbo \"KAJ ME BRIGA ZA DRUGE, VAŽNO DA JE MENI DOBRO\" Če ti, nebi imel šoferja poceni, tudi nebi kupoval tovornjake! Povej rajši , da si ti in marsikateri ki zdaj JOKA, prav obogatel na račun ŠOFERJEV! Samo plačilo na procente, mislim da dobro veš na kaj mislim.Povej , a je tvoj šofer imel nadomestilo za topli obrok, nadomestilo za nadurno delo , nadomestilo za praznično , nočno in nedeljsko delo. Pa še marsikaj. Briga tebe za SLOVENIJO kot državo in njene ljudi. Če bi vi bili res tako zaskrbljojoči za državne kredite, in za domače delavce ki skoraj vsi imajo družine, nebi uvažal šoferje iz BOLGARIJE,SLOVAŠKE IN BIVŠE YUGE.Prevozniki , NE ZAVAJAJTE LJUDI VEČ KAKO TRPITE.
kolaps
03. 12. 2008 07.06
se strinjam! klasik to so dejstva
Uporabnik113189
03. 12. 2008 05.47
Iz komentarjev je videti, da večina sploh ne razume, kje je problem. Prav gotovo je v tej zgodbi plača in delo samega šoferja najmanjši znesek. Problem so tovornjaki, kupljeni na kredit. Podjetništvo je pač riziko (preraračunan) in ko je bila velika potreba po prevozih ( takrat so imela podjetja v Sloveniji veliko naročil) za prevoznike ni bilo druge izbire, kot kupiti več kamionov na kredit ali pa biti izločen iz posla. Danes brez naročill ni novi kamioni stojijo, vsak mesec pa prihaja nov obrok za kredit, ki prav gotovo ni šala, v primerjavi s plačo šoferja pa so številke nore..Šofer gre lahko navsezadnje tudi na zavod (ima vsaj nekaj), lastnik kamiona pa nima kaj dobre izbire. Prodati kamiona ne more, da bi odplačal kredite, denarja za obroke pa tudi ne, ker kamioni stojijo..In navsezadnje kriza ne bo večna, ko bo krize konec, bodo pa zopet iskali prevoze. Problem je le v plačilu obrokov za kredite v času krize. No ko smo že pri tem, ista zgodba se bo pojavila tudi z norimi krediti za ceste..Prihodki od cestnin bodo v krizi padli globoko ( ker ne bo prevozov), za kredite pa je dala garancijo država, če se ne motim..Kredite bank bo morala plačevati tudi država, pa čeprav bodo ceste prazne, tu ni milosti. Pravi problemi šele prihajajo.
TFerarri
03. 12. 2008 05.06
Res da mi na avtocesti tile tovornjakarji niso všeč, samo tole da jih toliko stoji pa ne deši na dobro. Globalno gledano, smo v ku.cu.
kleopatra-1
03. 12. 2008 00.00
nemejugat02.12.2008, 23:26, sem vesela, da se med vsemi primitivnimi komentarji (ne morem mimo komentarejv v zvezi z džamijo, ki so sramota za slovenski narod) najde še kdo, ki pametno razmišlja. v izogib predvidenim komentarjem, ki bodo verjetno sledili, pa še tole. delam 12 ur, 6 ur spim, pa mi še vedno ostane 6 ur za klepet z družinico (imam tri otroke in sem Slovenka), gospodinjskih opravil se skupaj lotimo, če pa ostane kakšna cunja za zlikat do sobote, tudi nikogar kap ne zadene, imamo pa potem še celo nedeljo zase...stvar je v organizaciji in veselju do življenja...pa še enkrat - vsem srečno in lotite se reorganizacije svojega lastnega življenja, ki je edini način za izboljšanje splošnega družbenega stanja. Svet stoji na posamezniku, ne na institucijah. Institucije pač tudi vodijo posamezniki...
Buena Vita
02. 12. 2008 23.35
NEMEJUGAT ČESTITAM----SE PODPIŠEM
nemejugat
02. 12. 2008 23.26
.....JULIJA PETAROS.... ...to je prava beseda, 100% te podpiram, samo vsi tega očitno še ne razumejo...
kleopatra-1
02. 12. 2008 23.00
tovornjakarji so na istem kot še toliko ostalih nekaj deset tisoč delavcev, ki ne vedo, če bodo še imeli delo in plače. In ni kria recesija - recesija je samo pokazala, kateri deli gospodarstva so neozdravljivo bolni že toliko let. In država dela napako, ko pomaga tem bolnim podjetjem. zdravega delovnega konja se rine naprej, bolnega se poskuša ozdraviti, ampak je že v nekaj dneh videti, če bo preživel ali je zanj boljša evtanazija...dela pa je Sloveniji še dovolj. Jaz delam po bodoči evro zakonodaji - torej več kot 12 ur in dobivam tudi ponudbe...lepo bodite, ne jamrat in veselo na delo...
nemejugat
02. 12. 2008 22.48
...UURSA.... ...ne boj se za mene, mislim da ne bom ostal brez dela, nikakor tako ne kaže, delam na svojem in daleč več kot 8 ur dnevno... Praviš da so premalo plačani za to kar počnejo in da niso nikoli doma pri družini...daj prosim te, reci mi zakaj ne gredo ti gospodje vozniki recimo na gradbišče delat...v SLO se veliko gradi toda vse kar se zida delajo južnjaki, le zakaj....v turizmu jih krvavo iščejo, ni ne natakarjev ne kuharjev... Upam da mi ne napišeš da iščejo tovornjakarji s poklicno šolo diplomatsko službo in seveda plačo....
nemejugat
02. 12. 2008 22.40
................... ....nekateri me sedaj sicer napadajo, toda kar sem napisal ni mišljeno na včeraj ali prejšnji teden, lahko pogledamo recimo leto dve, toda roko na srce a se ti tovornjakarji ne bunijo že skoraj vsak mesec z neko od omenjenih težav??? Vsaka služba ima in - torej kdor vidi mu to ne gre se mora preusmeriti. Kaj jim bo sedaj Vlačič, dal penzije? Vse je v krizi, torej prilagoditev, preusmeritev....v tovarnah gredo delavci na ceste, v tujini se zapirajo podjetja, kdor se je zapufal in investiral v stanovanja sedaj prodaja pod ceno, ladjarji se odpovedujejo z avansom plačane ladje in pri vsaki izgubijo po pra miljonov $.....bolje kot da jim stoji privezana v pristanu. 20-30 let stari fantje gredo lahko še v šolo kajti v SLO imamo deficitarne poklice. Tranzitni tovor za sever in vzhod Evrope bi moral že davno na železnico, bojo ceste manj razrite, čistejše okolje in dovolj dela za naše voznike. Kaj so pa tekmovali kdo bo imel več tovornjakov pred hišo.... Mislim tržno gospodarstvo imamo in to je to. Ni več tega da se je hodilo kazat v isto službo od vajiniške do penzije. Saj ne da so vsi tako delali, toda za tiste ki so je sedaj hudo in še bolj bo. In prav je tako !!!!
mc_burek@email.si
02. 12. 2008 22.09
preveč nasprotij je, preveč voznikov....ja iz tujine, ti v primeru neizplačane plače kamjon pustijo kar v svoji deželi ter ga prodajo, če bi samo slovenci vozili in to po 8 ur dnevno bi bilo popovnoma dovolj dela
LazniviZares
02. 12. 2008 21.44
Aha sedaj pizdijo ko so z soferji ki garajo z blokiranimi tahografi po 12-14 ur za 1.000€ na mesec z**bali vse prevozniske firme v obmejni Italiji in Avstriji sedaj bodo zahtevali se nas davkoplacevalski denar ci*ani....Slovenija ima 3 x prevec tovornjakov za nase potrebe in pohlepni lastniki voznih parkov naj prodajo vse skupaj ne pa da fehtajo nas denar. Kaj bi se bilo ce bi morali servisirat po Europskih pravilih ne pa da vse na crno delajo -zametujejo staro olje baterije.....Vse to morajo zahodni tovornjakarji placevat ,nasi cigani skupaj z ostalimi uzhodnjaki so pa so prevozniski trg v €U popolnoma unicili z nelojalnimi konkurencami-CI*ANI !!!
Black_Panter@mailinator.com
02. 12. 2008 21.38
in rešili se bomo tovornjakov
uursa@siol.net
02. 12. 2008 21.24
nemejugat mogoče boš pol ti brez službe ko bojo oni zamenjal poklic! Ti si vsak večer doma pr družini če jo maš,oni pa so par dni v mescu. Dobesedno živijo v kamjonu. Nimaš pojma kako to zgleda tko da ne piš bedarij. Za tak deu k ga majo so premal plačani!!!
mladinc
02. 12. 2008 21.23
- voznikov ni dovolj - tuji vozniki nam kradejo kruh tile izjavi meni zanikata ena drugo... če ni dovolj voznikov, kako jih lahko tujci kradejo kruh? pa gorivo že dooooolgo ni bilo tako poceni. verjamem pa, da če podjetja zaradiizdelajo manj, imajo manj dela za avtoprevoznike, in jih posledično precej izgubi službo, in mi je zato razumljivo, da se pritožujejo. pa tudi to verjamem, da so ceste drage, ampak bodo zaradi janševih predvolilnih vinjet kvečjemu še višje. samo realne argumente bi drugič prosu :)
Slaviša Mihajlovi?
02. 12. 2008 21.20
nemejugat
02. 12. 2008 21.17
CASTORR......... ...tu so našteta jokanja tovornjakarjev.... za kam si ti res ne vem...preusmeri se! V Sloveniji so še deficitarni poklici!