Slovenija

Slovenski tajni agent, ki je osramotil našo varnostno službo, ne bo sankcioniran?

Ljubljana, 06. 06. 2017 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski tajni agent na Natovi misiji Aleš Čretnik, ki je med dopustom z dronom snemal nad rezidenco makedonskega predsednika in se nato predstavil kot tajni agent, ne bi smel več opravljati tega dela, pravi stroka. A ministrstvo o sankcijah ne razmišlja.

»Odgovor in prikaz drugih oziroma nasprotnih dejstev na prispevek: “Slovenski tajni agent, ki je osramotil našo varnostno službo, ne bo sankcioniran?”

Iz prispevka izhaja, da je Aleš Čretnik med dopustom v Makedoniji z ogromnim dronom snemal neposredno bližino počitniške rezidence makedonskega predsednika in se nato makedonskim organom pregona predstavil kot tajni agent, se na ta način kompromitiral, osramotil slovensko varnostno službo in ne bi smel več opravljati tega dela.

Navedbe v prispevku nimajo nobenega temelja v dejstvih.

G. Čretnik ni z dronom snemal v bližini počitniške rezidence makedonskega predsednika in se makedonskim policistom tudi ni predstavil kot agent slovenske varnostne in obveščevalne službe. G. Čretnik nikolil ni bil ne pridržan, niti osumljen vohunjenja niti se ni v dogodek na kakršenkoli način vključil MORS oziroma OVS. Kot amaterski fotograf je g. Čretnik med dopustom na Ohridu z dronom napravil nekaj jutranjih posnetkov nad Ohridskim jezerom. Ker ni imel dovoljenja pristojnega organa za upravljanje drona v makedonskem zračnem prostoru, mu je bil izrečen prekršek in naloženo plačilo globe. Predpisi Republike Makedonije namreč terjajo vnaprejšnje dovoljenje za vsako uporabo drona.

Aleš Čretnik,

zanj po pooblastilu Odvetniška družba Pirc Musar & partnerji, o.p., d.o.o.«

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3